Moderátor: PC
pm píše:s kettlebells rozhodně silnej dřep, tlak i deadlift natrénovat lze, a to velmi dobře - samozřejmě jiné než powerlifterské.
pm píše:dřepněte na jendé noze nebo vypresujte jednoruč půlku svojí váhy, pak se můžeme bavit.
NAIA píše:Pro me je spis KB zajimavy tim ze prinasi novou alternativu cviceni a prave diky nizsim vaham pracuje i na svalove vytrvalosti (viz to pozvraceni) - coz je pro fightery lepsi varianta nez mit jen vyokou maximalku na jedno opakovani. Ale jasny ze je lepsi mit obe dve:-)
NAIA píše:Hellas: Ty ramena ala crossfit je zase priprava na silove premisteni. Taky delame pri deadliftu vypony na spicky a tahame ramena nahoru protoze potom lepe (pomoci dropstepu) vlezes pod cinku. Snad se to da pochopit z textu...
pm píše:nepochopils mě, nevaaa, obrátíme to v ftip - 5x30 kg = 150 kg, to mi na spoustu cviků stačí až až5x150 kg = 750 kg, to ti rád přenechám
prostě a jednoduše moje cesta je s méně (kg, cviků, vybavení... ) udělat více. powerlifterské ani jiné rekordy mě netankujou, má-li však někdo možnost systematicky a metodicky využívat různé vybavení, kupř. velkou činku, říkám jen ano, na max sílu je to rozhodně top nástroj. na jiné aspekty už nutně ne - a to je právě výhoda kettlebell- její univerzalita a všestranost pro (p)rehabilitaci, stabilitu/mobilitu, svalovou vytrvalost, max sílu a výbušnou sílu. udělej mi tak různorodé a funkční programy s jakýmkoliv jiným náčiním alá http://www.kb5.cz/2012/08/rkc-kniha-sil ... ettlebell/
buď jak buď, nejsem "kettlebell only" guy, můj toolbox má určitě více než jeden nástroj.
NAIA píše:Ty jsi schopen s lehci KB nasimulovat podobnou zatez jakou ma tezka cinka rovnou. A to je prave to dobre na KB, ale zaroven o jeho limit...
NAIA píše:Hele trosku z jineho soudku. Mohl bys napsat cviky na spodni tahy/tlaky pro velkou cinku?
kraken píše:Myslite, ze by se dala pupecni kyla spravit posilenim ? Je to prece diky slabymu vnitrnimu svalstvu pokud vim..
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník