posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod RUNAR » sob 25. srp, 2012 11:17

Tak, tak, zvedat 30kg kettl nebo naloženou olympijskou je dost zásadní rozdíl.

Technika je hezky popsaná třeba tady:
http://powerliftingacademy.com/the-deadlift-exercise-guide/

Jen bych vytáhnul tohle, protože s velkýma váhama jde o zdraví:
Nejhorší chyby během liftu:

Rounding the Back (This is the fastest way to a complete disaster. Spine is very vulnerable in such position. If you don’t arch your back when using heavy sets you are just looking for trouble. One of the potential consequences is a herniated spinal disc, especially of the lumbar region of the spine. Nerve conditions like sciatica and lumbago can be nice rewards for neglecting the proper deadlift form. NOTE: Round back deadlift refers to rounding of the upper back not lower back. Repeat this a thousand times to yourself before you go and try anything stupid).

Hyper-Extending the Back (This is completely unnecessary! Once you achieve an erect position at the top, STOP! Don’t be an idiot and sway 10 inches backward just to prove to other morons in the gym that you have finished the lift successfully. This may potentially cost you some nasty spinal injury).

Bent Arms/Wrists (If you pull with flexed arms your biceps can tear very easily, especially on the arm that uses supinated (underhand) grip which shortens the biceps muscle. In fact, rapture of the biceps muscle and tendons are the most often deadlift injuries, alongside hamstrings injury).

Shrugging (If you shrug during deadlift the bar will have a longer road to travel. I’ve seen too many people shrugging that it ain’t even funny anymore. Try to resist this urge. It will not make you stronger. You’ll only lose your strength and potentially jeopardize your trapezius muscles).
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 25. srp, 2012 19:49

Gray Cook je looser, až budu potřebovat radu, zeptám se profíků na bojovaumeni.cz :-D

nic, ztráta času, jestli tě to Genesis zajímá, zeptej se jinde
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 25. srp, 2012 23:01

Záleží kdo co chce, pokud jde o mávání lehkou cca. 10-50 kg koulí, tak se zeptejte ketlařů nebo radši rovnou "click to buy the best products and dvd sets".

Pokud jde o posilování a tahání těžkýho železa tak zajděte za odborníkama, neučte se to ani omylem přes net ani na seminářích za 1900 usd, ani z dvd, najděte si trenéra co trénuje liftery a má zkušenosti s velkýma váhama a ne jen lehkou koulí, s kettlama nikdy nikdo silnej dřep, tlak, nebo dead lift nenatrénoval.
Tím neříkám že jsou ketls špatný, naopak, mám rád různý metody tréninku, ale nedělejme z nich co nejsou.

Cvičte pod dohledem trenéra dokud nenamakáte techniku na 100%.

A ani potom není žádnej úspěch zaručenej, protože na to musíte mít geneticky, musíte mít na těžký železo stavěný tělo.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 26. srp, 2012 7:22

Tak, tak, svatá pravda :!: .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 26. srp, 2012 9:17

- "lehké" je relativní, až se člověk poprvé pozvrací po přemístění pár tun během pár minut zespoda nad hlavu, pochopí. nejde o nástroj a váhu, ale jeho použití.

- v oblasti silového a kondičního tréninku zde na fóru investuje do vzdělání absolutní minimum lidí, kdy to čtu, napadají mě jen "kyselé hrozny" . pochlubte se, kde, co a od jaké kapacity jste se v posledních měsících naučili.

- s kettlebells rozhodně silnej dřep, tlak i deadlift natrénovat lze, a to velmi dobře - samozřejmě jiné než powerlifterské. dřepněte na jendé noze nebo vypresujte jednoruč půlku svojí váhy, pak se můžeme bavit.

jiné nástroje, cíle, metody, protože (kupodivu) silový a kondiční trénink není powerlifting. geneticky stavěné tělo na železo zajímá profi powerliftery, vzpěrače a ostatní co chtějí lámat rekordy v konkrétních disciplínách - nás ostatní ne.

nikdo nedělá z kettlebell kámen mudrců, opakovaně řečeno zde na fóru i v x článcích u nás na webu, ale - těžko cvičení s nimi bude těžko komentovat ten, kdo s nimi necvičí, cvičit neumí. totéž platí ostatně pro deadlift.

----

pro ostatní již brzy kupa zajímacích materiálů ke stažení zdarma u nás na webu (manuály v .pdf plus videa) - pro ty, co vůbec nezvedají železo, anebo pro ty, co ho zvedají moc:

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 324&type=1

v případě otázek víte kde mě najdete

zdar a sílu
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 26. srp, 2012 9:56

Jo, pokud bys tady pm nevypisoval ty blbiny o benchi, o spolupráci svalových skupin, a spousty jiných tragikomických teorií pak by opravdu měli lidi jasněji.Takže to že každý má psát o cvičeních jež sám zná je jedině ok.
Deadlift, však si sám nandej ze země 55kg jednoručky, udělej pár 5-8 opakování na tlaky a pak zase spátky položit na zem v několika setech, v období kdy jsem jel na max.sílu naprosto běžnej workout.Pak se můžeme bavit.Je to dost podobný pohyb jako deadlift ale netroufnu si tím říct že jsem cvičil deadlift, protože to bych tam musel mít jiné váhy.

pm píše:s kettlebells rozhodně silnej dřep, tlak i deadlift natrénovat lze, a to velmi dobře - samozřejmě jiné než powerlifterské.

Ach jo, toto si hádam aj vytetujem, no eště váham.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 26. srp, 2012 10:20

Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 26. srp, 2012 11:10

pm píše:dřepněte na jendé noze nebo vypresujte jednoruč půlku svojí váhy, pak se můžeme bavit.

Tak k tomuhle ještě jeden velký nesouhlas, představte si že 56kg lifter zvedne nad hlavu mnohem větší násobek své tělesné váhy než 105kg lifter, je to všechno přesně zdokumentováno.
Takže dávat jako hodnocení kolik svojí tělesný váhy kdo nazvedá je úplně mimo.Relativní síla přes váhové kategorie není lineární.
Takže je špatně nastavovat hodnocení výkonu podle toho kdo vypresuje nebo dřepne stejný podíl své tělesné váhy.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » ned 26. srp, 2012 11:22

PM: Nesouhlasim, tezka vaha je proste tezka vaha. Tu proste s 30 kg kettlebelem nenasimulujes, to neni neni nazor to je fyzika. O tom se snad nemusime bavit. Ze si jde ztizit cviceni tim, ze budu cvicit na jedne noze atd.. ano ale porad ti jen dorovnavas to co ti tezka vaha udela sama.
Pro me je spis KB zajimavy tim ze prinasi novou alternativu cviceni a prave diky nizsim vaham pracuje i na svalove vytrvalosti (viz to pozvraceni) - coz je pro fightery lepsi varianta nez mit jen vyokou maximalku na jedno opakovani. Ale jasny ze je lepsi mit obe dve:-)

Ohledne vzdelani.. hele Runar asi taky neco precetl, usuzuju z toho co sem postuje, ale objektivne je jasne ze jsi toho nacetl vice nez ostatni. Na me dohlizi byvaly zavodni vzperac, takze myslim ze treba info o velke cince mam kvalitni. A nemusi to byt zrovna Gray Cook :-)
Ono clovek co je schopen delat serie s 120 kg cinkou se k tomu asi taky nedostal pres vikend a ma vlastnich zkusenosti dost ne?

K domu deadliftu.. souhlasim s Tong Po, ono tu velkou vahu opravdu potrebujes rozjet nohama a ne jen ohybem v kyclich. To je treba muj problem, protoze pri silovem premisteni tam ty nohy jeste poradne nezapojuju jak bych mel. Takze bych to videl tak, ze kdyz se zapoji vice nohy je to vice do vzperacskeho treninku, zatimco varianta ala Cook je asi spise do "spravne formy" cviceni, protoze s tim rozhodne tolik nezvednes.

Hellas: Ty ramena ala crossfit je zase priprava na silove premisteni. Taky delame pri deadliftu vypony na spicky a tahame ramena nahoru protoze potom lepe (pomoci dropstepu) vlezes pod cinku. Snad se to da pochopit z textu...
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 26. srp, 2012 11:35

NAIA píše:Pro me je spis KB zajimavy tim ze prinasi novou alternativu cviceni a prave diky nizsim vaham pracuje i na svalove vytrvalosti (viz to pozvraceni) - coz je pro fightery lepsi varianta nez mit jen vyokou maximalku na jedno opakovani. Ale jasny ze je lepsi mit obe dve:-)

Jak píšeš, jasné že mít jen velikou maximálku vůbec ale vůbec nestačí, to dá člověk pár sice velkých bomb ale pak síla dojde a soupeř se svalovou vytrvalostí a kondicí ho převálcuje.Na tom se tu asi všichni v pohodě shodneme.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 26. srp, 2012 12:28

Naia: Nesouhlas, opakuji že "těžká váha je relativní" - závisí na tom, co s ní děláš, je to právě o té fyzice (páka, ok?). Platí pro velkou činku, kettlebell, posilování s vlastní vahou. Pokud si člověk vystačí s méně kg, pro mě jen bonus, nemůžu po každém chtít, aby měl doma velkou činku jako ty nebo já. A samozřejmě kudos velké čince jsem tu dal opakovaně, opakovaně jsem psal, že jako ideální kombo vidím velkou činku, vlastní váhu a kettlebells, takže?

Deadlift - ale samozřejmě, napsal jsem tu v debatě o rows opakovaně, že deadlift se tahá nohama? Jak začíná deadlift (spodní tah)? Mám na mrtvoly něco odtaháno, s velkou činkou, jak na klasiku, tak sumo, tak Jeffersona atd., fakt nedělám hyperextenze a zakopávání jako jiní místní odborníci na deadlift.

Variantu alá Cook jsem btw. nekomentoval., protože to nemá cenu, kdo s kettlebell a velkou činkou cvičí, ví přesně proč a jak - kettlebell deadlift má v systému cvičení s kettlebell svojí jasnou roli a účel (ne, max síla to opravdu není), to že jej hned někdo mrskne do pytle s barbell DL a pláče že 32 kettlebell není 200 kg na čince není můj problém. Cook je mimochodem a samozřejmě velkým fandou barbell deadliftu, citoval jsem jej výše, a má taktéž odtaháno svoje.

Runar: s linearitou výkonu samozřejmě souhlas, s druhým postem opět souhlas - proto jsou kettlebell tak super a pro bojová umění relevantní.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 26. srp, 2012 12:52

NAIA píše:Hellas: Ty ramena ala crossfit je zase priprava na silove premisteni. Taky delame pri deadliftu vypony na spicky a tahame ramena nahoru protoze potom lepe (pomoci dropstepu) vlezes pod cinku. Snad se to da pochopit z textu...

Jo, to dává smysl :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » ned 26. srp, 2012 13:20

PM: Vsak jo myslim ze ohledne deadliftu nevidim zadny rozpor. To co dela Cook, mi pripomina spise Good Morning cvik. A ja v tomle jedu spise tu jeho variantu. I s tezsima vahama, proto vic citim zada nez nohy po DL. Ale jestli chci nadhodit nejakou vetsi vahu tak rozhodne musim zacit nohama.

S tema vahama:) Hele chapu asi jak to myslis ale tezka vaha neni relativni ta se meri na kilogramy a hotovo. Kdyby to bylo stejne tak by jste nemuseli mit sto a jednu vychytavku (jak rad rikas) k tomu abyste si s lehkou vahou zacvicili jako s tezkou ne? Takze proste tezka vaha je jen jedna a rekneme ze s kettlebels se k tomu pomoci rouznych cviku (ktere podle maji blize k sikanovani:-)) priblizis.
Nezkousej to s fyzikou protoze kdyz na tu svoji paku jak pises nalozis 30 kg a 150 kg tak to sakra poznas protoze rameno je stejne tudiz moment sily bude 5x vetsi:-)
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 26. srp, 2012 15:34

nepochopils mě, nevaaa, obrátíme to v ftip - 5x30 kg = 150 kg, to mi na spoustu cviků stačí až až :-) 5x150 kg = 750 kg, to ti rád přenechám :-)

prostě a jednoduše moje cesta je s méně (kg, cviků, vybavení... ) udělat více. powerlifterské ani jiné rekordy mě netankujou, má-li však někdo možnost systematicky a metodicky využívat různé vybavení, kupř. velkou činku, říkám jen ano, na max sílu je to rozhodně top nástroj. na jiné aspekty už nutně ne - a to je právě výhoda kettlebell- její univerzalita a všestranost pro (p)rehabilitaci, stabilitu/mobilitu, svalovou vytrvalost, max sílu a výbušnou sílu. udělej mi tak různorodé a funkční programy s jakýmkoliv jiným náčiním alá http://www.kb5.cz/2012/08/rkc-kniha-sil ... ettlebell/

buď jak buď, nejsem "kettlebell only" guy, můj toolbox má určitě více než jeden nástroj.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » ned 26. srp, 2012 16:55

pm píše:nepochopils mě, nevaaa, obrátíme to v ftip - 5x30 kg = 150 kg, to mi na spoustu cviků stačí až až :-) 5x150 kg = 750 kg, to ti rád přenechám :-)

prostě a jednoduše moje cesta je s méně (kg, cviků, vybavení... ) udělat více. powerlifterské ani jiné rekordy mě netankujou, má-li však někdo možnost systematicky a metodicky využívat různé vybavení, kupř. velkou činku, říkám jen ano, na max sílu je to rozhodně top nástroj. na jiné aspekty už nutně ne - a to je právě výhoda kettlebell- její univerzalita a všestranost pro (p)rehabilitaci, stabilitu/mobilitu, svalovou vytrvalost, max sílu a výbušnou sílu. udělej mi tak různorodé a funkční programy s jakýmkoliv jiným náčiním alá http://www.kb5.cz/2012/08/rkc-kniha-sil ... ettlebell/

buď jak buď, nejsem "kettlebell only" guy, můj toolbox má určitě více než jeden nástroj.

Ale pochopil... ty proste chces rict ze umis i s malym kasparkem zahrat velke divadlo :wink:

Ale v tom je vicemene receno vse. Ty jsi schopen s lehci KB nasimulovat podobnou zatez jakou ma tezka cinka rovnou. A to je prave to dobre na KB, ale zaroven o jeho limit...
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » ned 26. srp, 2012 17:35

Hele trosku z jineho soudku. Mohl bys napsat cviky na spodni tahy/tlaky pro velkou cinku?
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 26. srp, 2012 17:47

NAIA píše:Ty jsi schopen s lehci KB nasimulovat podobnou zatez jakou ma tezka cinka rovnou. A to je prave to dobre na KB, ale zaroven o jeho limit...

souhlas, + x věcí navíc, které velká činka nemá a mít nebude :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 26. srp, 2012 17:48

NAIA píše:Hele trosku z jineho soudku. Mohl bys napsat cviky na spodni tahy/tlaky pro velkou cinku?

jasně, hoď to na naše KB5 fórum, když ne, hodím to tam sám a odpovím též :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » ned 26. srp, 2012 17:53

Myslite, ze by se dala pupecni kyla spravit posilenim ? Je to prece diky slabymu vnitrnimu svalstvu pokud vim..
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TongPo » ned 26. srp, 2012 19:31

kraken píše:Myslite, ze by se dala pupecni kyla spravit posilenim ? Je to prece diky slabymu vnitrnimu svalstvu pokud vim..

Silný břišní svaly jsou dobrou prevencí proti vzniku kýly, ale když už jí máš, tak bych to nejprve řešil prostřednictvím lékařů - operací a pak se teprve zajímal o nějaký posílení.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj