posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod NAIA » pát 04. úno, 2011 11:16

Ja abych to uzavrel, protoze uz myslim ze nemam co dalsiho sem napsat...

Pred par mesici jsme s klukama dojeli za PM na takovy soukromy, ukazkovy trenink. A musim rict ze jsme byli spokojeni. Pavel to ma sice hodne prevzate z ruznych studii a praci lidi, se kterymi osobne necvicil, ale i tak timto usetri lidem mnoho prace a badani na vlastni pest. Kdybych se ja chtel dostat (vedomostne) tam kde je on tak mi to rok nebo dva zabere, takze mi urcite usetri spoustu casu. Takze jesli to nemate z ruky jako my tak si tam zajdete.
Co me se libilo bylo ze rozumi, jak spravne provadet dane cviky (treba konkretne drep jsme delali) a ma slusny repertoar prupravnych cviku a testu jak se ke spravnemu provedeni dopracovat. Takze dobra prace...

To ze nevypada jako stredne rostla Gorila neresim (mohly by ale i Lemur neni uplne spatnyzvire :)), vedomosti tam jsou. Ani si moc nedovedu predstavit jak takove kvantum informaci je schopny prakticky odzkouset, ale na druhou stranu muzeme zkouset sami.

Toliko k moji zkusenosi... je mozne ze udelame i seminar v Olomouci na funkni silu, ale to je ciste vec Pavla a jeho casovych dispozic. Ja jen odemcu telocvicnu. Tak jestli jste z Moravy tak ho popozente protoze mi pripada strasne liny nekam dojet:)
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 04. úno, 2011 12:42

NAIA: lemur ha ha haaa :-)

udelat z cloveka za par mesicu opici neni problem, udelat z opice cloveka trva dele a je to tezsi :D

Obrázek

teorie a praxe jdou ruku v ruce, kdyz chci po klucich kliky na jedny ruce, snatchovat 24 kg nebo deadlift dvojnasobek vlastni vahy+, musim to samozrejme dat taky (a fpho davam). kdyz jsem jel pred lety klasicky bodybuilding protokol (ano, chodil jsem do posilovny, ano, cvicil jsem na strojich, ano, jel jsem bench press), nabral jsem 5 kg behem 3 mesicu, ale vzhledem ze mam svoje ledviny rad (a ze jsem vegetarian a ze me zajima tucet jinych veci krome svalu a ze uz mi neni 20), jdu v silovem a kondicnim treninku jinou cestou - sily, mobility, flexibility, vyzivy, dechovych cviceni etc. a podobne jako v RBSD - neni to cesta kazdodenniho pridavani, ale kazdodenniho ubirani. cvicim a ucim v zasade par veci, milion veci uz necvicim a neucim. KISS, viz nize :-D last but not least - maji-li moji zaci (ci externi klienti) vysledky, neni co resit - a je to o metode, ne nastroji. vysledky ma cohen, vysledky ma marcelo, Makoto, x dalsich. nevynalezl jsem (znovu) kolo

s casem (resp. lenosti cestovat) mas pravdu (pobocky skoly se rozrustaji) seminar na Morave udelame, uz. min prot ze kluky rad uvidim a ze se rad neco priucim (rad bych s Tebou udelal nejaky seminar RBSD u me ve skole a vubec probral kupu veci). ted prozatim veskere usili smeruji na to dotahnout kettlebells do vitezneho konce, plus profi breznovy seminar http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... pic&t=3619

----

frajerKokoMihule: tezko poradit takhle pres net, dlouhodobe sezeni je mrtvice - ochable svaly prdelni, spatne drzeni tela etc., takze keep it simple, sir - cvic mosty (= extenze patere, ne flexe), nejlepe dle nejake systematicky progresivni metody. most dopln nejakou dekompresi patere ("vyvesit se na hrazde"), cviceni na hrduni pater- treba tzv. "wall slides" (zadej to na YouTube) a "wall squats - tyhle http://www.youtube.com/watch?v=7VIm3eZaA5I

(na leg pres zapomen - nesedi/nelezi se v nem nahodou? :-) anebo si nech poradit od tech co leg press jedou, nemam monopol na pravdu, kazdy sam sveho stesti strujce ;-) dobrych treneru je x jinych

---

pripadne dalsi dotazy smerujte please na mail do do SZ, manzelka me bije ze travim cas prislovecnym "hazenim perel" - at uz nekdo zavidi nebo jo, verte mi ze mi jinak za ty perly plati tezky prachy, ergo vysledky.
Naposledy upravil pm dne pát 04. úno, 2011 12:52, celkově upraveno 1
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 04. úno, 2011 12:47

NOKT: sz
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 04. úno, 2011 13:17

luen píše: Jinak vubec nepobiram, ze runar s nalepkou "tradicni karatak" tolik obhajuje modernu, misto aby neco nasprtil i o sve tradici

Nejsem zastánce TRADIČNÍHO, tradiční je hrozný slovo.

Mě nezajímá co je tradiční nebo moderní, starý, nový, východní, západní, severní, jížní, eskymácký, indiánský, afroamerický, asijský, bělošský.
Mám jediný kritérium a to je účinnost, že jsem si došel k tomu a ověřil si že nejúčinější je to starý a klasický (někdo říká tradiční) je prostě věc ověřené zkušenosti.

Podle mých znalostí právě ty staří mistři zavrhovali přístup tradičnosti, neřešili co je a není tradiční nebo moderní, jen to co je účinný a prospěšný protože na tom záviselo jejich zdraví a život.
Učili se celý život a klidně i od mladších, pokud je přesvědčili o tom že je mají co naučit....

No a to samý je s posilováním, prostě vypovídám o svých znalostech a zkušenostech, že je to tady zrovna moderní metoda je pro mě dost podružný.
Vyvracím vyčtený pověry a fámy o posilovacích metodách builderů.
Nekritizuju kettls, nebo cvičení s vlastní vahou, taky podobný věci cvičím ale kvůli tomu nemusím kecat blbosti o jiných systémech, nebo ZASLEPENĚ zavrhovat jiná cvičení.

Mám rád klasický okinawský posilovačky, je to bomba, ale kvůli tomu nemusím zavrhovat dobrou zkušenost s dalšími věcmi.

p.s: nezahlcujme celkem zajímavé vlákno OT.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod frajerKokoMihule » pát 04. úno, 2011 13:59

pm píše:frajerKokoMihule: tezko poradit takhle pres net, dlouhodobe sezeni je mrtvice - ochable svaly prdelni, spatne drzeni tela etc., takze keep it simple, sir - cvic mosty (= extenze patere, ne flexe), nejlepe dle nejake systematicky progresivni metody. most dopln nejakou dekompresi patere ("vyvesit se na hrazde"), cviceni na hrduni pater- treba tzv. "wall slides" (zadej to na YouTube) a "wall squats - tyhle http://www.youtube.com/watch?v=7VIm3eZaA5I

(na leg pres zapomen - nesedi/nelezi se v nem nahodou? :-) anebo si nech poradit od tech co leg press jedou, nemam monopol na pravdu, kazdy sam sveho stesti strujce ;-) dobrych treneru je x jinych

Dik, ptal jsem se konkretne tebe z toho duvodu, ze se zda, ze mas zkusenosti s davanim podobnych trosek do kupy ;-) Ostatni prispevky se nesly spis ve stylu "musis spravne busit", kterouzto odpoved ve stylu "musis rychle behat" bych si dovedl vymyslet i sam. Napisu ti teda jeste SZ, kdyz dovolis.

A ten leg press byl samozrejme nejapny vtip na adresu nekterych prispevku tady, tim uz si telo nekurvim par let. Bohuzel dneska uz nedam ani ten drep :(
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 04. úno, 2011 14:03

frajerKokoMihule píše:ptal jsem se konkretne tebe z toho duvodu, ze se zda, ze mas zkusenosti s davanim podobnych trosek do kupy

ha ha... jo

frajerKokoMihule píše:A ten leg press byl samozrejme nejapny vtip na adresu nekterych prispevku tady, tim uz si telo nekurvim par let. Bohuzel dneska uz nedam ani ten drep :(

drep je investice, ktera stoji za to, x problemu se zadama nebo kolenama se da dat do kupy systematickym a progresivnim nacvikem drepu - manzelka o drepu napsala clanek, ja pomahal s prekladem z (cesko)polstiny do cestiny a editaci, doporucuju precist

SZ posli!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » pát 04. úno, 2011 14:32

Jen poznámka k tomu sezení (v práci, apod.), existuje taková pěkná poučka: "Člověk si má sednout, jen když ho bolí nohy.". Mám info od jednoho doktora, že pokud člověk prosedí 8 hodin denně téměř v kuse, tak ten degenerativní proces nezvrátí žádné kompenzační cvičení, i kdyby ho cvičil denně. Je nutné to sezení narušovat významnějším pohybem (protažením, cvičením) několikrát denně, nejlépe třeba každou hodinu či dvě si udělat na pár minut pauzu a "pohnout se".
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 04. úno, 2011 14:36

yes sir - co vyhraje - 5x tydne 8 hodin sezeni, nebo 3x tydne 1,5 hodiny cviceni? :-D

....chtel jsem puvodne napsat "3x tydne 1,5 hodiny cviceni v sede nebo v leze", ale kousnul jsem se do ukazovacku :lol:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod frajerKokoMihule » pát 04. úno, 2011 14:55

DrGlock píše:Jen poznámka k tomu sezení (v práci, apod.), existuje taková pěkná poučka: "Člověk si má sednout, jen když ho bolí nohy.". Mám info od jednoho doktora, že pokud člověk prosedí 8 hodin denně téměř v kuse, tak ten degenerativní proces nezvrátí žádné kompenzační cvičení, i kdyby ho cvičil denně. Je nutné to sezení narušovat významnějším pohybem (protažením, cvičením) několikrát denně, nejlépe třeba každou hodinu či dvě si udělat na pár minut pauzu a "pohnout se".

Ehm, to je sice pekna poucka, ale jsou zamestnani, ktera bez sezeni vykonavat proste nelze, nebo lze, ale je to neprakticke. Napr. bych rekl, ze i ten zmineny pan doktor vetsi cast dne prosedi.

Kdyz pominu extremni reseni typu zmena zamestnani nebo prace v postoji jezdce, tak mi nezbyva nez doufat,ze to lze vyresit tim obcasnym pohybem. Otazka zni, jak casto a co by mel clovek cvicit.
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 04. úno, 2011 18:13

My z NOKTem bysme do Holomóca taky určitě dorazili, esi budete mět volné flek(2) :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 04. úno, 2011 19:04

uz jsme si s Noktem psali, neco spolu s Naiou vymyslime! kazdopadne az po breznovem "pilotnim" seminari
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 05. úno, 2011 0:48

Ještě k těm benchovým cvičením:
ehm, sem si myslel že je to každýmu jasný, ale asi ne.Přeci jde o to spojení, stabilizaci a fixaci při přenosu síly z trupu do udírající ruky.

A to spojení v ramením kloubu a loketním kloubu a to zajišťuje sval prsní + pletenec ramenní + triceps + trochu záda.

Lidsky řečeno jde o jednoduchej přenos síly z trupu do ruky což se děje přes rameno (stejně jako břicho, celý jádro a záda přenášej sílu ze spodku nahoru do trupu).
Fígl je v tom že to co neudrží nejslabší článek řetězce to se nepřenese, stejně to platí o zpětným rázu po zasažení cíle....a to rozhoduje o průraznosti.

Takže se na to mrknem, mám rád koulaře, to jsou atleti jedna radost.
Udělejte si obrázek sami, nezkoušejte to doma, tohle chce dost odolný vrozený tělesný dispozice a profi program, jinak se u toho člověk dost zničí:

Hoffa Olympijskej koulař:
http://www.youtube.com/watch?v=do_AQlxV9SI&feature=related

Dále:
http://www.youtube.com/watch?v=EhihZZKVF1o&feature=fvw
http://www.youtube.com/watch?v=0ThNl_QNNAM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=gvXcz57tVAA&feature=mfu_in_order&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=LrqQ68iobcE&feature=related

Shrnu to:
Názor že pokud budu odděleně posilovat spodek a vršek pak při výkonu(atletika, bu/bs) nebudou spolupracovat je strašná volovina.
Takovej názor totiž legračně vyvrací také ZÁKLADY metod posilování s kettlebells.
Např. dřep by byl nanic, protože nejvíc posiluje spodek(tím myslím i jádro) a vůbec necvičí spolupráci s vrškem.

Názor že bench je nanic protože ve fightu neházím chlapa z lehu na zádech na lavičce je naprostá volovina par excellence......a ukazuje na NAPROSTOU neznalost účinků posilování.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 05. úno, 2011 8:16

opet mix zajimaciho a relevantniho infa (prvni odstavce, diky!) a nepresneho/zavadejiciho infa (shrnuti), vcetne vkladani do ust toho co nebylo receno nebo bylo receno jinak, ale proc psat dalsi x-odstavcovou odpoved :-) 99% uz tu bylo, staci si to dohledat
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 05. úno, 2011 18:48

Dvojnásobný olympijský vítěz v hodu oštěpem:

http://www.youtube.com/watch?v=tJzJjIMna5E&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=H_3vW9mvyBg&feature=related

Ať si každý udělá obrázek.Jak se má namixovat posilování, jak se tu zaslepeně a naprosto mylně znevažujou různá cvičení.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » sob 05. úno, 2011 19:04

Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 06. úno, 2011 10:45

jaka je vypovidaci hodnota par videi vytazenych z kontextu... ? nic to nerika o programu, ktery dotycny jede, nebo ted jede. zo toho si obrazek tezko kdo udela. x lidi jede bench s vlekou cinkou, y lidi uz na nej ani nesahne - cvici horizontalni pressy jinak, a treba efektivneji (viz nize), s motorickym vzorcem blizsim tomu co delaji (o tom psal marcelo) a bez toho, aby si nicili rotatorovou manzetu. to je totiz problem benche s velkou cinkou - diktuje mi uhel rukou v loktech a ramenech.

"zaslepene", "mylne", "volovina", "naprosta neznalost". common, kupr. jsem psal:

horizontalni presy je samozrejme treba cvicit, stejne jako horizontalni tahy, otazka je, jestli s velkou cinkou - o to go za a), za b) jde o to, ze vetsina frajeru benchuje, ale nikdo horizontalne netaha, ergo disbalance, rotatorova manzeta v trapu etc. c) vetsina frajeru presuje v leze nebo v sede, malokdo ve stoje d) vetsina frajeru presuje bilaralne, tj. velkou cinkou, a ne unilateralne, kupr. jednoruckama d) na pressy existuji miliokrat lepsi nastroje, a na ty horizontalni, resp. kolme k telu, to nejsou kettlebells, ale kupr. tlaceni auta (low tech) nebo kabely (high tech) f) kozy maj mit zensky, ne chlapy

debata o bench pressu uz tu bylo, doporucuju sledovat co pise Lukas Konecny:

http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... ight=bench

treba:

... no chlapy pak nevím jakou mám vlastně bilanci v profesionálním ringu. Do teď jsem myslel, že mám 35 výher a jen 2 prohry. Ale asi to bude opačně ... já totiž zvednu necelých 90kg a při mých 70kg zápasových počítám, že soupeři na tom budou mnohem lépe :oops: Ale jestli to dobře chápu a budu makat na tom benči 2x denně ta je pak všechny zmydlim že???

a ve finale, tahle debata prece neni o bench pressu, to je prece jen jeden dilek z cele skladanky - debata je o silovem a kondicnim treninku jako takovem systemu, metodice jako takove.

hellas: gymnasti maji k*revskou silu, one way to go!

at to slape, s benchem nebo bez
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » ned 06. úno, 2011 11:28

pm píše:hellas: gymnasti maji k*revskou silu, one way to go!

Myslím, že hellas chtěl hlavně upozornit, že je to ten samý chlapík, co v příspěvku nad ním tahá bench. : )
Lidé jsou pomíjiví, kung-fu je navždy.

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod hellas » ned 06. úno, 2011 11:34

Kain píše:
pm píše:hellas: gymnasti maji k*revskou silu, one way to go!

Myslím, že hellas chtěl hlavně upozornit, že je to ten samý chlapík, co v příspěvku nad ním tahá bench. : )

8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » ned 06. úno, 2011 12:00

Bench
Ted bez reakce na nikoho. Osobně to cvičení taky nemiluju, ale občas ho zařadím. Dělám to v případě silového tréninku:
- s velkou činkou zvednu víc
- s velkou činkou jedu výbušněji
- s velkou činkou nemám problém s podáváním
V případě jednoruček:
- se víc protáhnu (rozsah pohybu a rotace během pohybu)
- nazvedám menší váhu (důleřitý parametr pro silový tréning)
- mám problém si jednoručku potřebný váhy podat (cvičím sám)
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » ned 06. úno, 2011 12:40

Koukám, že tohle vlákno vykrystalizovalo do virtuálního argumentačního duelu všeznalý Mistr teorie pm vs. všeznalý Shotokanfil Runar s jeho známýma sklonama bejt v opozici za každou cenu... :lol: :roll: Nevím, jestli si tady někdo lačnej po hodnotných informacích z oblasti posilování & bu ještě dokáže vyfiltrovat něco přínosnýho... :? Každopádně já osobně se v tomto "duelu" přikláním na Runarovo stranu (ač mě občas taky prudí :x :lol: ), protože on žádnej prostředek k posilování (činky, vlastní váhu, kettly, expandery...) nezatracuje ani nevyzdvihuje :idea: To koresponduje i s mýma zkušenostma, že není až tak důležitý s čím se cvičí, ale jak.

pm píše:...debata o bench pressu uz tu bylo, doporucuju sledovat co pise Lukas Konecny:

... no chlapy pak nevím jakou mám vlastně bilanci v profesionálním ringu. Do teď jsem myslel, že mám 35 výher a jen 2 prohry. Ale asi to bude opačně ... já totiž zvednu necelých 90kg a při mých 70kg zápasových počítám, že soupeři na tom budou mnohem lépe :oops: Ale jestli to dobře chápu a budu makat na tom benči 2x denně ta je pak všechny zmydlim že???

No fuj, takhle zneužívat Lukáše k ryze účelovýmu z kontextu vytrženýmu demagogickýmu argumentu? :roll: Jak chceš... :twisted: Takže rovněž Lukáš Konečný a jím doporučovaná a také osobně cvičená varianta kruhovýho posilovacího tréninku: http://www.profiboxing.cz/trenink/boxer ... renink-15/ Tak ti nevím... Zatímco benchpress jsem v něm našel, po kettlech nikde ani stopy? Jak to je probůh možný? 8O 8O 8O Jak si Lukáš může takhle zahrávat se svojí kariérou? 8O Možná bys ho měl amatéra upozornit, že bench je úplně na hov*o, ne? :?

Pro pm:
No dobrá, konec jízlivosti :wink: Bojový sporty jsou dobrou "zkušební laboratoří" používaných metod, protože tam se všechno nekompromisně ověřuje v praxi :idea: Máš ty sám nějaký osobní zkušenosti z týhle oblasti? Myslím tím když ne přímo závodní aktivitu, tak alespoň nějaký ty roky tréninků a plnokontaktních sparringů s někým na úrovni? Já dělal hodně let judo a tak mám logicky i něco závodně odzápaseno. Ohledně x-boxu jsem sice nikdy regulérní sportovní zápas neměl, ale mám odtrénováno a odspárováno s aktivně závodícíma lidma na republikový i světový úrovni. Takže nějaký osobní zkušenosti s tím, jakej druh síly a tudíž i způsob posilování kterej BS potřebuje, mám. Pokud bych byl pouze striker, klidně si ohledně posilování vystačím s kruhovým tréninkem s vlastní vahou a medicimbalem. Pro čistej striking to jako doplněk k práci na aparátech stačí a v dost klubech to tak i dělají. Jakmile ale vstupuje do hry wrestling, stává se "tahaní železa" důležitou součástí silový přípravy a to včetně těžkých základních cviků s olympijskou činkou. Samozřejmě že provedení a skladba cviků je jiná, než u klasickýho kulturistickýho tréninku (kterej opravdu zpomaluje), ale to už se tu několikrát omílalo...

Světu mír! 8)
Tong Po
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj