andromeda píše:O.K. Díky za rozumný podnět.
Fakta :
NTDFW je systém sebeobrany, jehož jsem autorem.
Cvičím bojová umění od 12 let (je mi za pár dní 38), a to Judo, Karate, Ninjutsu a nepravidelně i jiné styly.
Od roku 1990 soukromně podnikám a od cca roku 1991 učím. Nedá se stanovit přesné datum, postupně jsem vedl malou skupinku žáků a vize nějaké vlastní syntézy se utvářela v průběhu let a utváří se dodnes.
andromeda píše:Opravdu vážně jsem NIN TSUN DO FREEDOM WAY začal tvořit až pro bodyguardy v rámci výcviku své bezpečnostní agentury. Postupoval jsem obdobným způsobem, jako Bruce Lee při tvorbě JEET KUNE DO - vstřebáním všeho v dosahu a pak odhazováním toho, co se ukázalo být méně dobré.
hrom píše:Už jsem to tu někde psal, ale připadá mi nešťastné používat pojmy nagual, toltékové a vůbec pojmy ze světa C. Castanedy. Je to příliš kontroverzní postava a jeho práce je většinou považována za mystifikaci (i když velmi protřelou). Navíc to není jednoduchý svět Harryho Pottera či Pána Prstenů. Castaneda je zapsán v povědomí lidí jako člověk, který popisuje svoje psychedelické zážitky po požití halucinogenů. I když se od toho později distancoval, ústředním motivem celého jeho díla je změna vnímání. Je to vhodný vzor pro děti? Nemluvě o tom, že Castaneda prezentuje názor na svět, za který by i v dnešní době mohli člověka zavřít do blázince.
Cvičil byste s dětma tensegritu? Pokud ano, domníváte se, že je to vhodné cvičení pro děti?
Masta píše:Pane Polák proč Faustovi neodpovíte na jasně položený dotaz?
Picard píše:Kontrola ... mecem .... to je zajimava myslenka. Doporucuji to prednest prislusnym organum Prazske hromadne dopravy, jejim revizorum by se tyto techniky velmi hodily pri kontrole jizdenek.
hrom píše:Cvičil byste s dětma tensegritu? Pokud ano, domníváte se, že je to vhodné cvičení pro děti?
Masta píše:
Na otázku ohledně WT jste nás taky nezklamal, je vidět že o systému nevíte vůbec nic a jen vám to někdo vysvětloval.
Ale abych měl konkrétní dotaz. Co je to za bojový styl bujutstu, jak douho jste ho trénoval než jste dostal 7.dan?? Kde se to naučil pan Kolman a co či kdo mu dává oprávnění tento titul udělit. (pokud se to tu už probíralo tak mě prosím upozorněte já si to vyhledám.)[/b]
marvin píše:předkládám sedmiletou praxi v Judu a pětiletou v Karate,
Zpět na bojová umění a média...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník