NAGULAL JEDE ;O)

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod F4ust » pon 07. čer, 2004 13:32

andromeda: díky za přátelský návrh, každopádně za mnohem efektivnější metodu považuji už to, kdybyste mi zkrátka napsal, u koho, kde, co a jak dlouho jste se učil, je to přeci otázka deseti sekund :D 7. dan "bujutsu" už všichni známe, zajímá mě ninjutsu a WT. Díky
F4ust
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushi » pon 07. čer, 2004 14:18

...tak ten postoj na stránke v čiernom nejakom gi je z cvičenia tensegrity? hmmmmm, zaujímavé, myslel som, že to má byť nintsundo....
ok...tvrdil si, že s wushu nemáš nič spoločné...ale wing chun je predsa časť wushu, a hovoríš, že z neho preberáš veľa princípov, tak ako to v skutočnosti je???
nechcem sa naťahovať na somarinách, ale celý ten systém a jeho prezentácia mi pripadajú divné.... :?
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod F4ust » pon 07. čer, 2004 14:36

ten postoj je nejspíš nintsundovské ichimonji z ninjutsu...? :)
Obrázek
F4ust
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Masta » pon 07. čer, 2004 14:36

Pane Polák proč Faustovi neodpovíte na jasně položený dotaz?
Masta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pon 07. čer, 2004 14:43

....lebo na jasne položené otázky sa odpovedá "prečo zasa robíte haló, čo som vám urobil, ani ma nepoznáte, vaše ego je ..." :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hrom » pon 07. čer, 2004 18:07

Už jsem to tu někde psal, ale připadá mi nešťastné používat pojmy nagual, toltékové a vůbec pojmy ze světa C. Castanedy. Je to příliš kontroverzní postava a jeho práce je většinou považována za mystifikaci (i když velmi protřelou). Navíc to není jednoduchý svět Harryho Pottera či Pána Prstenů. Castaneda je zapsán v povědomí lidí jako člověk, který popisuje svoje psychedelické zážitky po požití halucinogenů. I když se od toho později distancoval, ústředním motivem celého jeho díla je změna vnímání. Je to vhodný vzor pro děti? Nemluvě o tom, že Castaneda prezentuje názor na svět, za který by i v dnešní době mohli člověka zavřít do blázince.

Cvičil byste s dětma tensegritu? Pokud ano, domníváte se, že je to vhodné cvičení pro děti?
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Picard » pon 07. čer, 2004 18:53

Kontrola ... mecem .... to je zajimava myslenka. Doporucuji to prednest prislusnym organum Prazske hromadne dopravy, jejim revizorum by se tyto techniky velmi hodily pri kontrole jizdenek.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 08. čer, 2004 7:32

andromeda píše:O.K. Díky za rozumný podnět.

Fakta :

NTDFW je systém sebeobrany, jehož jsem autorem.
Cvičím bojová umění od 12 let (je mi za pár dní 38), a to Judo, Karate, Ninjutsu a nepravidelně i jiné styly.
Od roku 1990 soukromně podnikám a od cca roku 1991 učím. Nedá se stanovit přesné datum, postupně jsem vedl malou skupinku žáků a vize nějaké vlastní syntézy se utvářela v průběhu let a utváří se dodnes.

Diky za odpoved. Jeste se chci zeptat - uz se tady na to ptalo par lidi, tak at je v tom jasno a zmizi dalsi duvody pro konflikty. Kde jste co z toho cvicil a jak dlouho? Me osobne by nejvic zajimal ten Wing Tsun. Predpokladam, ze podle zpusobu zapisu (a cetnych odkazu v publikacich) byla zdrojem EWTO. Ale kdo konkretne a jak dlouho? Diky.

andromeda píše:Opravdu vážně jsem NIN TSUN DO FREEDOM WAY začal tvořit až pro bodyguardy v rámci výcviku své bezpečnostní agentury. Postupoval jsem obdobným způsobem, jako Bruce Lee při tvorbě JEET KUNE DO - vstřebáním všeho v dosahu a pak odhazováním toho, co se ukázalo být méně dobré.

Z ceho vseho vlastne Nin Tsun Do Freedom Way vychazi? Nepredpokladam, ze by slo jen a pouze o Tensegritu, ale asi tam toho bude zakomponovano vic...
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 08. čer, 2004 8:28

hrom píše:Už jsem to tu někde psal, ale připadá mi nešťastné používat pojmy nagual, toltékové a vůbec pojmy ze světa C. Castanedy. Je to příliš kontroverzní postava a jeho práce je většinou považována za mystifikaci (i když velmi protřelou). Navíc to není jednoduchý svět Harryho Pottera či Pána Prstenů. Castaneda je zapsán v povědomí lidí jako člověk, který popisuje svoje psychedelické zážitky po požití halucinogenů. I když se od toho později distancoval, ústředním motivem celého jeho díla je změna vnímání. Je to vhodný vzor pro děti? Nemluvě o tom, že Castaneda prezentuje názor na svět, za který by i v dnešní době mohli člověka zavřít do blázince.

Cvičil byste s dětma tensegritu? Pokud ano, domníváte se, že je to vhodné cvičení pro děti?

Ano, to je právě, to svět Castanedy není jednoduchým pohádkovým světem Harryho Pottera, protože je velmi pravdivý - jenom pro mnoho lidí zcela nepřijatelný.

S dětmi jsem již Tensegritu cvičil a byly z toho nadšené, stejně jako jejich rodiče - děti jsou na energii velice vnímavé a již několikrát se stalo, že během cvičení přesně viděli svételné proudy energií kolem cvičících - děti jsou na toto úžasné :D Nemají bloky dospělých.

Pokud jste důkladně prostudoval literaturu C. Castanedy, nemluvil byste o halucinogenních látkách. Castaneda je byl nucen krátce použít v začátcích z důvodů a v situacích, které s námi dnes a tady nemají nic společného. Já osobně nic podobného nedělám, dělat nebudu - a to jak s dětmi, tak s dospělými.

Jestli Castaneda prezentuje svět, za který by jej někdo zavřel do blázince - tak by jej z hlediska Castanedy tím samým činem propustil z blázince na svobodu.
Porovnejte jakékoli noviny a Castanedovým světem - co je pravdivější a co je bláznivější ? :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 08. čer, 2004 8:38

Masta píše:Pane Polák proč Faustovi neodpovíte na jasně položený dotaz?

Protože už jsem tu včera nebyl.

Vycházím z Ninjutsu několika zdrojů - především z videokazet Roberta Busseye - předkládám sedmiletou praxi v Judu a pětiletou v Karate, která mi umožňuje přijímat techniky Ninjutsu na stejném základě, ať už se jim říká "techniky Ninjutsu", či jakéhokoli jiného "-jutsu". To ocenil i pan Kolman a až budete mít 7. dan, můžete s ním o tom i diskutovat.

S Wing Tsun jsem se setkal mnohokrát díky Ivanu Rzounkovi (a doufám, že ho tímte nebudete spojovat s NTDFW - je to přítel, nikoli můj učitel a s mou cestou v tomto směru jej nic nespojuje) a jeho mistrům, žákům a přátelům, kteří se mnou o WT diskutovali, ukazovali a předkládali.
Převzal a upravil jsem principy, na to nebylo a není třeba postupovat začátečnický výcvik - po dvacetileté praxi v jiných oblastech.

Nyní již přebírám techniky z nejrůznějších stylů - po celkem 26 leté praxi není obtížné porozumět jakékoli - pro mne vhodné - technice. Samozřejmě netrénuji vše, vždy se i rád poučím a zeptám.

Celý systém NTDFW nená žádnou tradici, ani jsem nikdy netvrdil, že ji má. Je určen pro praktickou sebeobranu veřejnosti a práci profesionálních bodyguardů.

Stačí takto ? :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 08. čer, 2004 8:40

[Z ceho vseho vlastne Nin Tsun Do Freedom Way vychazi? Nepredpokladam, ze by slo jen a pouze o Tensegritu, ale asi tam toho bude zakomponovano vic...[/quote]

NTDFW je rozděleno na sebeobranu, cvičení a praktiky pro vnitřní energii a survival.

O sebeobraně jsem teď psal, energie vychází z 80% z Tensegrity a pak z dechových a vizualizačních technik NINJUTSU, survival z mnoha zdrojů.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 08. čer, 2004 8:45

Picard píše:Kontrola ... mecem .... to je zajimava myslenka. Doporucuji to prednest prislusnym organum Prazske hromadne dopravy, jejim revizorum by se tyto techniky velmi hodily pri kontrole jizdenek.

Ha.......ha.......ha........vtipné :? Máš snad na víc, nebo ne ? :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 08. čer, 2004 8:49

hrom píše:Cvičil byste s dětma tensegritu? Pokud ano, domníváte se, že je to vhodné cvičení pro děti?

Vše je v rozdílnosti životních cest a je to jen o tom, nevměšovat se jiným do cesty, kterou s nimi nesdíléte, tak, jako se já nevměšuji do činnosti kohokoli jiného.

Někdo důvěru a zájem o mou nabídku nezíská, někdo ano. To není o tom, že by někdo byl lepší, někdo horší. Oba mají nárok na svůj postoj.

Názor z opačné strany - z mailů, které mi chodí :

Dnešního večera jsem narazila na vaše stránky Svět nagualů a s nadšením je pročítala. Hlavou mi probíhalo "škoda, že už mi není 8!!" Dětská léta strávená ve skautském oddíle mi taky dala své a vaše alternativa mi přišla prostě úžasná!!
Poslední perličku jsem si nechala opravdu až na konec - a to se se mnou potom děly věci!! Když jsem narazila na "Pro dospělé - hledáme lektory" a začala číst, skákala se mnou i židle! :)
V současnosti studuji psychologii v Brně (a zde i žiji) a penízky si přivydělávám v dětském koutku v Ikea. Už několik týdnů se intenzivně zabývám myšlenkou, že bych si práci našla novou, v Ikea dělám 4 roky a jsem tak trochu...přeikeovaná. Nevadí mi děti, maminky, problém mám s "červenotričkářstvím", s kantýnskou mě nevyhovující stravou apod. Konkrétní kroky k nalezení nové práce jsem zatím nepodnikla, leč ony se podnikly samy - ano, Vesmír funguje a já mu za to děkuji :)
Píši tedy okamžitě na vaši adresu, spontánně a plna entuziasmu a prosím o bližší informace o průběhu kurzu pro lektory, zda ještě vůbec nějaké sháníte, kde se kurz odehrává, jestli není handicap, že jsem z Brna....atp.
Na závěr přikládám základní osobní údaje:
Jmenuji se ................ a je mi 22 let. Miluji přírodu, zvířata (nějaká se mnou i bydlí, naštěstí stále nedaleko lesa), děti. Jako malá jsem vyrůstala ve spojení se skautským oddílem, teď podnikám různá poznávaci dobrodružství, vnější i vnitřní, společně se svými přáteli. Své obydlí sdílím ještě s kamarády kameny a jejich energií, zvuky tibestké mísy a spoustou zajímavých knih, obrazů....
a to by snad stačilo :)

Nemusí to být vaše krevní skupina a váš šálek čaje - a nebo taky ano .... .... :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Masta » úte 08. čer, 2004 9:56

Vycházím z Ninjutsu několika zdrojů - především z videokazet Roberta Busseye - předkládám sedmiletou praxi v Judu a pětiletou v Karate, která mi umožňuje přijímat techniky Ninjutsu na stejném základě, ať už se jim říká "techniky Ninjutsu", či jakéhokoli jiného "-jutsu". To ocenil i pan Kolman a až budete mít 7. dan, můžete s ním o tom i diskutovat.

S Wing Tsun jsem se setkal mnohokrát díky Ivanu Rzounkovi (a doufám, že ho tímte nebudete spojovat s NTDFW - je to přítel, nikoli můj učitel a s mou cestou v tomto směru jej nic nespojuje) a jeho mistrům, žákům a přátelům, kteří se mnou o WT diskutovali, ukazovali a předkládali.
Převzal a upravil jsem principy, na to nebylo a není třeba postupovat začátečnický výcvik - po dvacetileté praxi v jiných oblastech.

No teda musím uznat, že jste velký šoumen. Pokud umím dobře číst (a já myslím že jo) tak jste se ninjutsu (o který svůj styl opíráte) naučil z videokazet a tvrdíte že je to jedno páč je to stejné jako ostatní "jutstu" a toto ohromné spojení ohromilo pana Kolmana natolik, že vám udělil 7. dan v bujutsu (napsal jsem to dobře?). Na rozdíl od vás nepotřebuji žádný technický stupeň abych z někým mohl diskutovat. Ta vaše arogantní poznámka může udělat dojem na vaše dětské studenty ale myslím, že tady se s ní nechytíte.

Na otázku ohledně WT jste nás taky nezklamal, je vidět že o systému nevíte vůbec nic a jen vám to někdo vysvětloval. Já osobně si Ivana Rzounka nesmírně vážím (i když to tak možná někdy nevypadá) a obdivuju jeho chuť vyvracet v některých forech na tomto serveru ty veškeré bullshity, které tam leckdo na kydá o BU které má tak rád, ale když si přečte výše zmíněný odstavec tak mu přece musí stávat vlasy na hlavě nebo si to nijak nedovedu vysvětlit. Yi Wane pokud to čteš vyjádři se prosím!

Ale abych měl konkrétní dotaz. Co je to za bojový styl bujutstu, jak douho jste ho trénoval než jste dostal 7.dan?? Kde se to naučil pan Kolman a co či kdo mu dává oprávnění tento titul udělit. (pokud se to tu už probíralo tak mě prosím upozorněte já si to vyhledám.)[/b][/i]
Masta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » úte 08. čer, 2004 10:06

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 23:01, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod F4ust » úte 08. čer, 2004 11:26

andromeda: brrr tak to byla zase jednou koňská dávka! :D v pěti letech jsem začal na rok cvičit aikidó, pak mě to předstalo bavit a k BU jsem se vrátil zhruba v patnácti, byl jsem na pár trénincích karate a pak na dva roky přesedlal na ninjutsu... abych to shrnul, znamená to, že mám patnáctiletou praxi aikidó, karate a ninjutsu a tím pádem si můžu směle troufnout "na jakékoliv jutsu"? Taky mě pobavilo, jak neustále zdůrazňujete podobně kontroverzního pana Kolmana, který ve vás zřejmě musí mít neutuchající důvěru, případně máte jen stoprocentní jistotu, že se nedostane na tuto stránku a netrefí ho mrtvice. Jinak s tím "šestadvacetiletým základem", přijde mi to trošku jako demagogie, proč do toho zahrnujete patnáct let, za kterých jste se slušně řečeno věnoval jen podnikání? Kolik z těch šestadvaceti let je skutečně strávených skutečným tréninkem pod skutečným učitelem? Jinak bych ještě rád naťuknul vaše neochvějné letité základy, vzpomínám si, že pro danisty Bujinkan Czech Dojo bylo vždycky vítanou atrakcí navštívit vaše tréninky a z pozice nováčka si vyslechnout "jak to vlastně je" s ninjutsu. :D
F4ust
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushi » úte 08. čer, 2004 11:33

...26 rokov...ty brďo, to už je čo povedať, takže oslovenie sensei(shifu, guru, ...)je celkom na mieste...len koľko z tých 26 rokov bol fakt tréning? trebárs aj bez učiteľa, ale fakt tréning, teda nie pozeranie videa a čítanie príručiek BU...to mám k svojim 17 rokom praxe pripočítať aj ďalších asi 5, keď som sa karate venoval á la "vidím-to-z-rýchliku"? tak to už cvičím 22 rokov, no to som káder...volajte ma SIFU !!!! :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 08. čer, 2004 12:28

ukropcany píše:Na to aby ju clovek "rizl" je mozno dobra, ale na instruktorku sebaobrany? :?

A kdo mluví o sebeobraně ? Na druhou stranu, když bude chtít, tak ji v tom nic nebrání.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 08. čer, 2004 12:31

Masta píše:

Na otázku ohledně WT jste nás taky nezklamal, je vidět že o systému nevíte vůbec nic a jen vám to někdo vysvětloval.
Ale abych měl konkrétní dotaz. Co je to za bojový styl bujutstu, jak douho jste ho trénoval než jste dostal 7.dan?? Kde se to naučil pan Kolman a co či kdo mu dává oprávnění tento titul udělit. (pokud se to tu už probíralo tak mě prosím upozorněte já si to vyhledám.)[/b]

Jsem rád že jsem vás nezklamal, už jsem si začal dělat starosti :D

Konečně někdo, kdo o mně něco ví, když už já o sobě nevím vůbec nic.

A Kolmana se zeptejte sami. Myslím, že sedí někde ve Francii na břehu moře, spokojeně si maluje své obrazy plachetnic a kdyby se vaše otázka k němu donesla, smál by se a smál. ....... :D
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 08. čer, 2004 12:32

marvin píše:
předkládám sedmiletou praxi v Judu a pětiletou v Karate,

ked to zoberem ako fakt je to teda 12 rokov ... uvadzate, ze mate 26 rokov praxe ... a v com ?

No přeci v oblbování takových mistrů, jakým jistě jsi ... :D Dále ve vymýšlení si neexistujících pohybů, supermistrů z Marsu - zemřelých na Jupiteru v minulém století,.......

a tak ..... Přece mně dobře osobně znáš :D :D :D
Naposledy upravil andromeda dne úte 08. čer, 2004 12:34, celkově upraveno 1
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...