Pol píše:Ahoj
Divala jsem se ze diskuze je podobnyma dotazama primo zahlcena, tak se omlouvam ze jeste trochu prizivim ;o)
Nikdy sem zadne BU nedelala ale z toho co jsem o nem cetla na netu se mi libi ze to neni jen bezduche cviceni ale ze to ma nejakou filosofii a da se to treba i realne pouzit jako obrana. Podle toho co jsem cetla o jednotlivych typech tak mi prislo ze asi nejlepsi by pro me bylo aikido (ikdyz vizualne se mi vic libi akcnejsi typy)- vzhledem k tomu ze jsem nikdy Bu nedelala a ze sportu se venuju jen intenzive or. tanci , ale reference se mi zda ze se na nej dost ruzni- jen nikdo nepise co se mu na tom nelibi... nemohl by jste mi nekdo z tech kdo aikido dela ci nedela nejaka pro a proti? Pripadne kde v Praze se da chodit na nejake dobre aikido nebo jiny BU chodit?
(vim totiz ze kdyz byl znamy na jedne ukazkove hodine-nevim co to bylo za BU-tak tak skoro celou dobu jen behal a delal kliky= a takovy styl uceni me fakt nelaka......)
Pol píše:Tak pro medaile ne) Zaprvne si myslim ze je nato v mem veku (23) asi dost pozde a za druhe vetsina sportu/umeni co se dela vrcholove (tj medailove) neni pro telo zdrava....
Tak fakticky jeden konkretni duvod nemam. Mam moc rada pohyb a obvzlast ten co ma smysl a neco uci. Hrozne moc se mi libi tradicni a propracovane pohybove umeni. (coz je take duvod proc tancuju or. tanec) a ne soutez o to kdo si co nejrychleji znici pater (jako je napr volejbal- doufam ze se tim nikoho nedotknu). Castecne ale take kvuli sebeobrane, navic mi ze to ovlivnuje cele telo vcetne mysleni (teda tenhle nazor jsem si vytvorila podle internetovych stranek a diskuzi) opravte me jestli na to mam zkresleny pohled.........
khooca píše:Pol píše:Tak pro medaile ne) Zaprvne si myslim ze je nato v mem veku (23) asi dost pozde a za druhe vetsina sportu/umeni co se dela vrcholove (tj medailove) neni pro telo zdrava....
Tak fakticky jeden konkretni duvod nemam. Mam moc rada pohyb a obvzlast ten co ma smysl a neco uci. Hrozne moc se mi libi tradicni a propracovane pohybove umeni. (coz je take duvod proc tancuju or. tanec) a ne soutez o to kdo si co nejrychleji znici pater (jako je napr volejbal- doufam ze se tim nikoho nedotknu). Castecne ale take kvuli sebeobrane, navic mi ze to ovlivnuje cele telo vcetne mysleni (teda tenhle nazor jsem si vytvorila podle internetovych stranek a diskuzi) opravte me jestli na to mam zkresleny pohled.........
Hmmm. Tak pokud Ti jde primárně o pohyb a ladné techniky, tak bude aikido OK. Počítej ovšem s tím, že jej v reálné sebeobraně nevyužiješ.
Pol píše:Ahoj[/quote="Pol"]
AhojPol píše:... (vim totiz ze kdyz byl znamy na jedne ukazkove hodine-nevim co to bylo za BU-tak tak skoro celou dobu jen behal a delal kliky= a takovy styl uceni me fakt nelaka......)
xavier píše:Pol píše:Ahoj[/quote="Pol"]
AhojPol píše:... (vim totiz ze kdyz byl znamy na jedne ukazkove hodine-nevim co to bylo za BU-tak tak skoro celou dobu jen behal a delal kliky= a takovy styl uceni me fakt nelaka......)
Tam, kde se hodně tvrdě nemaká (fyzička, posilování, ...) a tvrdí, že se jedná o reálnou obranu, tak je to podvod. Bohužel fyzička, posilování, sparring, atd. jsou nedílné součásti tréninku. Jelikož tyto záležitosti nemusíš, tak na sebeobranu zapomeň a věnuj se něčemu jinému (gymnastice, tanci, kreslení ...).
jeikob píše:Podle mne to je na této urovni každého vec jak nakladá se svou kondicí.
Neco jiného je sportovní zameření či profesionalní výcvik
ukropcany píše:Toto je ťažký omyl... klub ak si má držať nejakú úroveň, tak nesmie byť žiadne "to je každého vec". Ak budeš v klube, kde sa "neklikuje", tak budú všetci lempli a Ty s nimi... a ak budeš v takom, kde sa klikuje, tak nebudeš lempl ani Ty, ani oni...jeikob píše:Podle mne to je na této urovni každého vec jak nakladá se svou kondicí.Už sa to tu riešilo pred časom - srdce, sila, technika
ukropcany píše:klub ak si má držať nejakú úroveň, tak nesmie byť žiadne "to je každého vec". Ak budeš v klube, kde sa "neklikuje", tak budú všetci lempli a Ty s nimi... a ak budeš v takom, kde sa klikuje, tak nebudeš lempl ani Ty, ani oni...Už sa to tu riešilo pred časom - srdce, sila, technika
ukropcany píše:klub ak si má držať nejakú úroveň, tak nesmie byť žiadne "to je každého vec". Ak budeš v klube, kde sa "neklikuje", tak budú všetci lempli a Ty s nimi... a ak budeš v takom, kde sa klikuje, tak nebudeš lempl ani Ty, ani oni...Už sa to tu riešilo pred časom - srdce, sila, technika
jeikob píše:No ale je nutno ujasnit si pojmy?Tak kolik času se třeba u vás venuje nazveme to kliky a dřepy?zda není nakonec lepší chodit do fitka:)
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník