jake BU v Praze

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

jake BU v Praze

Příspěvekod Pol » úte 13. bře, 2007 14:19

Ahoj

Divala jsem se ze diskuze je podobnyma dotazama primo zahlcena, tak se omlouvam ze jeste trochu prizivim ;o)

Nikdy sem zadne BU nedelala ale z toho co jsem o nem cetla na netu se mi libi ze to neni jen bezduche cviceni ale ze to ma nejakou filosofii a da se to treba i realne pouzit jako obrana. Podle toho co jsem cetla o jednotlivych typech tak mi prislo ze asi nejlepsi by pro me bylo aikido (ikdyz vizualne se mi vic libi akcnejsi typy)- vzhledem k tomu ze jsem nikdy Bu nedelala a ze sportu se venuju jen intenzive or. tanci , ale reference se mi zda ze se na nej dost ruzni- jen nikdo nepise co se mu na tom nelibi... nemohl by jste mi nekdo z tech kdo aikido dela ci nedela nejaka pro a proti? Pripadne kde v Praze se da chodit na nejake dobre aikido nebo jiny BU chodit? (vim totiz ze kdyz byl znamy na jedne ukazkove hodine-nevim co to bylo za BU-tak tak skoro celou dobu jen behal a delal kliky= a takovy styl uceni me fakt nelaka......)
Dekuju moc
Pol
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: jake BU v Praze

Příspěvekod khooca » úte 13. bře, 2007 14:30

Pol píše:Ahoj

Divala jsem se ze diskuze je podobnyma dotazama primo zahlcena, tak se omlouvam ze jeste trochu prizivim ;o)

To je..;)

Nikdy sem zadne BU nedelala ale z toho co jsem o nem cetla na netu se mi libi ze to neni jen bezduche cviceni ale ze to ma nejakou filosofii a da se to treba i realne pouzit jako obrana. Podle toho co jsem cetla o jednotlivych typech tak mi prislo ze asi nejlepsi by pro me bylo aikido (ikdyz vizualne se mi vic libi akcnejsi typy)- vzhledem k tomu ze jsem nikdy Bu nedelala a ze sportu se venuju jen intenzive or. tanci , ale reference se mi zda ze se na nej dost ruzni- jen nikdo nepise co se mu na tom nelibi... nemohl by jste mi nekdo z tech kdo aikido dela ci nedela nejaka pro a proti? Pripadne kde v Praze se da chodit na nejake dobre aikido nebo jiny BU chodit?

Nenapsala jsi, proč chceš BU dělat. Pro sebeobranu, pohyb, medaile?...atd..

(vim totiz ze kdyz byl znamy na jedne ukazkove hodine-nevim co to bylo za BU-tak tak skoro celou dobu jen behal a delal kliky= a takovy styl uceni me fakt nelaka......)

Tak to na to rovnou zapomeň, neb BU jsou o potu, krvi a nudě ;)
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Pol » úte 13. bře, 2007 15:30

Tak pro medaile ne :o) Zaprvne si myslim ze je nato v mem veku (23) asi dost pozde a za druhe vetsina sportu/umeni co se dela vrcholove (tj medailove) neni pro telo zdrava....

Tak fakticky jeden konkretni duvod nemam. Mam moc rada pohyb a obvzlast ten co ma smysl a neco uci. Hrozne moc se mi libi tradicni a propracovane pohybove umeni. (coz je take duvod proc tancuju or. tanec) a ne soutez o to kdo si co nejrychleji znici pater (jako je napr volejbal- doufam ze se tim nikoho nedotknu). Castecne ale take kvuli sebeobrane, navic mi ze to ovlivnuje cele telo vcetne mysleni (teda tenhle nazor jsem si vytvorila podle internetovych stranek a diskuzi) opravte me jestli na to mam zkresleny pohled......... :oops:
Pol
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod khooca » úte 13. bře, 2007 15:38

Pol píše:Tak pro medaile ne :o) Zaprvne si myslim ze je nato v mem veku (23) asi dost pozde a za druhe vetsina sportu/umeni co se dela vrcholove (tj medailove) neni pro telo zdrava....

Tak fakticky jeden konkretni duvod nemam. Mam moc rada pohyb a obvzlast ten co ma smysl a neco uci. Hrozne moc se mi libi tradicni a propracovane pohybove umeni. (coz je take duvod proc tancuju or. tanec) a ne soutez o to kdo si co nejrychleji znici pater (jako je napr volejbal- doufam ze se tim nikoho nedotknu). Castecne ale take kvuli sebeobrane, navic mi ze to ovlivnuje cele telo vcetne mysleni (teda tenhle nazor jsem si vytvorila podle internetovych stranek a diskuzi) opravte me jestli na to mam zkresleny pohled......... :oops:

Hmmm. Tak pokud Ti jde primárně o pohyb a ladné techniky, tak bude aikido OK. Počítej ovšem s tím, že jej v reálné sebeobraně nevyužiješ.
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Baxxse » úte 13. bře, 2007 16:15

khooca píše:
Pol píše:Tak pro medaile ne :o) Zaprvne si myslim ze je nato v mem veku (23) asi dost pozde a za druhe vetsina sportu/umeni co se dela vrcholove (tj medailove) neni pro telo zdrava....

Hmmm. Tak pokud Ti jde primárně o pohyb a ladné techniky, tak bude aikido OK. Počítej ovšem s tím, že jej v reálné sebeobraně nevyužiješ.

Asi tak...aikido neni o realne sebeobrane...kazdopadne v nem muzes najit duchovno,ladnost,atd.
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 13. bře, 2007 16:42

Ona žadná učinná sebeobrana není ladná a hezká:) Snad jen na exhibici.
No já chci cvičit wing chun práve proto ,že je to pořád tradiční kung fu a obsahuje sestavy které jsou oku lahodící:) i třeba cvičení s klasickými zbraněmi. Ale má sebeobraný potenciál a nejsou to žadné spektakularní tedy neproveditelné techniky a principy
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xavier » úte 13. bře, 2007 17:31

Pol píše:Ahoj[/quote="Pol"]

Ahoj :-)

Pol píše:... (vim totiz ze kdyz byl znamy na jedne ukazkove hodine-nevim co to bylo za BU-tak tak skoro celou dobu jen behal a delal kliky= a takovy styl uceni me fakt nelaka......)

Tam, kde se hodně tvrdě nemaká (fyzička, posilování, ...) a tvrdí, že se jedná o reálnou obranu, tak je to podvod. Bohužel fyzička, posilování, sparring, atd. jsou nedílné součásti tréninku. Jelikož tyto záležitosti nemusíš, tak na sebeobranu zapomeň a věnuj se něčemu jinému (gymnastice, tanci, kreslení ...). Promiň, že to říkám tak natvrdo (nemyslím to vůbec zle), ale tak to prostě je. Nechci, abys byla další z holek, které dělají nějaké "opravdové tradiční reálné umění", které ti bude dávat falešný pocit "jistoty" na ulici a pak bys to nedejbože jednou poznala na vlastní kůži... Kup si tekutou střelu, teleskopický obušek nebo já nevím co ještě a na Aikido a podobné raději zapomeň, pokud chceš mít ne ulici alespoň malou šanci.

Nic ve zlém :wink:
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » úte 13. bře, 2007 17:44

Mrkni jestli by se ti nelíbila některá z forem jiu jitsu.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » úte 13. bře, 2007 18:13

xavier píše:
Pol píše:Ahoj[/quote="Pol"]

Ahoj :-)

Pol píše:... (vim totiz ze kdyz byl znamy na jedne ukazkove hodine-nevim co to bylo za BU-tak tak skoro celou dobu jen behal a delal kliky= a takovy styl uceni me fakt nelaka......)

Tam, kde se hodně tvrdě nemaká (fyzička, posilování, ...) a tvrdí, že se jedná o reálnou obranu, tak je to podvod. Bohužel fyzička, posilování, sparring, atd. jsou nedílné součásti tréninku. Jelikož tyto záležitosti nemusíš, tak na sebeobranu zapomeň a věnuj se něčemu jinému (gymnastice, tanci, kreslení ...).

To,že fyzička/posilování/atd. je nedílnou součástí sebeobrany je pravda a naprosto s tím souhlasím,ale nesouhlasím s tím,že to musí být nutně na kurzu sebeobrany nebo tréninku nějakého b.u..Proč by někdo měl na tréninku např.Wing Chun 2x týdně klikovat,když může čas strávit pilováním techniky/reflexů a mimo to si může dělat třeba 10000kliků denně doma nebo chodit do posilovny.Proč by musel na každém tréninku např. Karate běhat 5km,když několik kol kumite mu dá dost a pak si může každý ráno běhat třeba maratón.Pokud škola nabízí trénink aspoň 6x týdně tak to chápu,pokud se trénuje 2xtýdně tak si tím nejsem uplně jistý.Možná část lidí chodí na trénink kvůli posilování,ale znám dost lidí,kteří se chtějí hlavně něco naučit.Kousek od mého bydliště je Karate a tam pořád dřepují a klikujou,ale na to ostatní se nedá koukat.Chápu také,že na lidi musí být trochu bič,protože se na to mimo trénink určitě vyfláknou,ale to je jejich problém.Když budou mít motivaci,tak pojedou sami a nebudu muset nad nima stát a s úsměvem říkat 56,57...přidej..58.. :D
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 13. bře, 2007 18:26

Naprostý souhlas. Asi je duležitý začatečníkum vštipit nejaké pohybové navyky. Delal jsem karate kdysi v klasickém oddíle jako díte a pak častečne v puberte. A pamatuju že první pul rok trening byl dvakrát tydne po 2 hodinách. Tak ten první pul rok se polovina treningu venovala prave rozehřátí,protažení posiovaní takovým tem zakladum a postupne se to snižovalo a presně počítalo se s tím a že když nekdo chodí delší dobu tak si ty kliky a dřepy mimo tréning. Ale ze začátku nás naučili co máme delat
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xavier » úte 13. bře, 2007 18:52

Souhlasím s vámi v tom, že fyzičku může dotyčný nahnat jinde než na tréninku, i když jsem svou formulací nemyslel, že by se měla většina tréninku zasekat posilováním. Každopádně by podle mě měl být trénink fyzicky náročný. Tím jsem měl namysli i sparring nebo nacvičování technik s větším nasazením než tím běžným "teď mávni rukou, já to nějak vykryju". Rozhodně zastávám názor, že na tréninku se musí "štípat" (začátečníci samozřejmě míň) a to vyžaduje taky jiné fyzické nasazení.

Možná vycházím ze skladby tréninků tam, kam chodím, ale z toho, co jsem poznal, tak mi zatím nejrozumněji přijde dvouhodinový trénink rozvrhnutý následovně: 1/2 hodiny rozehřátí (běh, angličáky, kliky, sprinty ...) + strečink, 3/4 hodiny stínování + nácvik technik ve dvojicích, 20 min. sparring a zbytek posilování.
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » úte 13. bře, 2007 18:57

noo ... Ukropcany to zase napsal rychleji. Sam si muzes rozjimat o bu/bs, ale rozhodne neni vhodne jit cestou nejakeho samouka a to ani v oblasti posilovani atd ...

Muzes si doma cvicit, ale spolecny trenink a byt nekym veden na treninku ti to rozhodne nenahradi :wink:

Mame plnej svet samouku a taky to podle toho vypada, ze??? Podivej Hladik se taky ucil sam, sam si i vymyslel story o tom jak k tomu bajnemu kung fu prisel ... jak jsem napsal, podle toho to take vypada :D :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 13. bře, 2007 20:35

Tak samozrejmně že je duležitý rozehřání a rozcvičení. A asi je rozdíl co se cvičí zda BS ci Bu a na jaké urovni. Totiž pokud budu chodit na karate ci kung fu nebo třeba wing chun a jako bežný človek jednou či dvakrát týdně. Tak očekávám že se tam budu věnovat tomu čemu se nemohu venovat sám tedy technice,cvičení s partnerem nácviku nových věcí ci cvičení se specialními pomuckami. A přiznám se že pokud by vetšinu cvičení zabírali kliky,behaní a podobně tak jdu a hledám jinej klub.
Podle mne to je na této urovni každého vec jak nakladá se svou kondicí.
Neco jiného je sportovní zameření či profesionalní výcvik
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 13. bře, 2007 21:40

jeikob píše:Podle mne to je na této urovni každého vec jak nakladá se svou kondicí.
Neco jiného je sportovní zameření či profesionalní výcvik

:?: :?: :?:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 13. bře, 2007 21:56

ukropcany píše:
jeikob píše:Podle mne to je na této urovni každého vec jak nakladá se svou kondicí.
Toto je ťažký omyl... klub ak si má držať nejakú úroveň, tak nesmie byť žiadne "to je každého vec". Ak budeš v klube, kde sa "neklikuje", tak budú všetci lempli a Ty s nimi... a ak budeš v takom, kde sa klikuje, tak nebudeš lempl ani Ty, ani oni... :idea: Už sa to tu riešilo pred časom - srdce, sila, technika :idea:

No samozrejmně ale pokud delám nejaké bojové umnení či sport tak proto musím neco také delat . A mne opravdu přijde ,že doplnkové aktivity by si mel každý delat sám. Nebo aspon u dospelých cvičencu.Neco jiného jsou deti a dorost. Samozrekmostí je začatečníka seznámit s vhodnou aktivitou a rozcvička a rozehřátí. Když budu mít možnost chodit čtyři hodiny týdne tak rozhodně radši čas ,který si zaplatím
ztrávím cvičením s partnerem či třeba na dřeveném panákovi ci s mistrem nebo instruktorem. A pokud treba nekdo tu fyzičku nebude mít natolik aby mohl neco cvičit tak by mu to mel učitel říct,že by se na to mel soustredit
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 13. bře, 2007 22:20

Další vec cvičit chodí ruzní lidé a ruzne fizicky vybaveni. A třeba když nekdo manualně pracuje tak je na tom jinak než uředník či student. A nekdo se zase potřebuje víc uvolnit. A upřímně řečeno dvakrát týdně třicet minut kruhovýho posilovaní jena nic. Něco jinýho jsou specialní cvičení pro danej druh u kterýho je potřeba aby te aspon ze začátku učitel opravil. U wing chun je to třeba svazek hulek či ratanový kruh.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xavier » úte 13. bře, 2007 22:26

ukropcany píše:klub ak si má držať nejakú úroveň, tak nesmie byť žiadne "to je každého vec". Ak budeš v klube, kde sa "neklikuje", tak budú všetci lempli a Ty s nimi... a ak budeš v takom, kde sa klikuje, tak nebudeš lempl ani Ty, ani oni... :idea: Už sa to tu riešilo pred časom - srdce, sila, technika :idea:

Přesně tak :!:
Líp bych to nenapsal :)
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » úte 13. bře, 2007 22:36

ukropcany píše:klub ak si má držať nejakú úroveň, tak nesmie byť žiadne "to je každého vec". Ak budeš v klube, kde sa "neklikuje", tak budú všetci lempli a Ty s nimi... a ak budeš v takom, kde sa klikuje, tak nebudeš lempl ani Ty, ani oni... :idea: Už sa to tu riešilo pred časom - srdce, sila, technika :idea:

Pod to bych se klidne podepsal. Uroven skoly/klubu je takova jaka je uroven jednotlivejch zaku/clenu. Kdo chce cvicit doma at tak cini, ale nemuze se pak divit. Vsechno je to kazdeho vec jen do te chvile nez prekroci prah skoly/klubu ... od te chvile je to minimalne spolecna vec! Jisteze ne kazdej ma ambice byt superman, ale na druhou stranu kdo touzi po zakovi, ktery ma tendence se to nejnarocnejsi ucit sam doma a nebo jinde ... Vzdyt to nema hlavu ani patu :idea: :wink:
Jaky ma vyznam skola ci klub ..., kdyz to staci jen ukazat a vysvetlit a to ostatni prijde "samo" a doma. Takhle to funguje jen v tech "skolach" ktere jsou k smichu resp. k placi!
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 13. bře, 2007 22:44

No ale je nutno ujasnit si pojmy?Tak kolik času se třeba u vás venuje nazveme to kliky a dřepy?zda není nakonec lepší chodit do fitka:)
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 13. bře, 2007 22:52

jeikob píše:No ale je nutno ujasnit si pojmy?Tak kolik času se třeba u vás venuje nazveme to kliky a dřepy?zda není nakonec lepší chodit do fitka:)

Mam te vystrasit a odradit ? :D Hooodne ... opravdu se nesnazime byt lihen domacich samouku. Chces umet prastit? kopnout? a neco vydrzet? Nebo se chces rozbrecet pokazde, kdyz narazis na nekoho, kdo je zdravej a funkcni??? Odpovez si sam a podle toho se rozhodni kam budou smerovat tve kroky :wink:

Kdybych ti to napsal naplno, tak by mi to admin smaznul ... nejsme klub anorektiku. Ucime lidi bojovat, branit se, chranit si zivot! Neoblbujeme lidi ucenim o meridianech a nemame wing chun postaveny na pohadkach o mytickych postavach praveke ciny :idea: :idea: :idea:

Jak jsem psal u nas je to drina a pot. Nemyslel jsem tim ucit se zpameti cinske pojmy a potit se u zkousek z cinske historie. Proc myslis, ze se ty lidi potej???
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně