české i světové školy BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Hm,

Příspěvekod andromeda » úte 07. úno, 2006 11:17

Xaltotun píše:Andromeda napsal o svém učení:
Vnášet světlo do tmy. Rozpoznat hašteřivé hlupáky od tvůrčích lidí. Nenechat si všechno líbit....... Mám pokračovat ?

No jestli se podle Vaseho svetla budou ridit ty Vase instruktorky, fota jejichz technik jsem videl na vasich strankach, tak se obavam, ze po prvnim pokusech je pouzit uvidi jen tmu. :twisted: :oops:

Jak dělat tmu - na to jim stačí najít příspěvky těch, co se tu hádají nejvíc, na to mne nepotřebují.

Když budu chtít něco hanět, zvládnu to v pohodě u kohokoli, u jakéhokoli člověka, jakéhokoli videa, jakékoli fotky, ukázky - vždy najdu něco, co překroutím, vytrhnu z kontextu, nastavím v jiném světle. To je to, co tu děláte - a já vám budu stále nastavovat zrcadlo.

Ukažte, co děláte, jak to děláte, nafoťte to, natočte to a zveřejněte to. Dejte sem své jméno, kdo jste a co jste. Pak budeme diskutovat na stejné úrovni.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Hm,

Příspěvekod Xaltotun » úte 07. úno, 2006 11:38

Andromeda: Kdo jsem a co delam jsem tady napsal nejen ja, ale i nekdo si dal tu praci projit mne googlem..Jen se domnivam, ze techniky tech holek na Vasich obrazcich nebudou na ty, proti kterym to predvadeji - vetsinou kluci o nekolik let starsi, fungovat..

Tot vse.. :twisted:
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » úte 07. úno, 2006 12:54

andromeda píše:
Xaltotun píše:Andromeda napsal o svém učení:
Vnášet světlo do tmy. Rozpoznat hašteřivé hlupáky od tvůrčích lidí. Nenechat si všechno líbit....... Mám pokračovat ?

No jestli se podle Vaseho svetla budou ridit ty Vase instruktorky, fota jejichz technik jsem videl na vasich strankach, tak se obavam, ze po prvnim pokusech je pouzit uvidi jen tmu. :twisted: :oops:

Jak dělat tmu - na to jim stačí najít příspěvky těch, co se tu hádají nejvíc, na to mne nepotřebují.

Když budu chtít něco hanět, zvládnu to v pohodě u kohokoli, u jakéhokoli člověka, jakéhokoli videa, jakékoli fotky, ukázky - vždy najdu něco, co překroutím, vytrhnu z kontextu, nastavím v jiném světle. To je to, co tu děláte - a já vám budu stále nastavovat zrcadlo.

Ukažte, co děláte, jak to děláte, nafoťte to, natočte to a zveřejněte to. Dejte sem své jméno, kdo jste a co jste. Pak budeme diskutovat na stejné úrovni.

Nastavuj, nastavuj.
Já se v něm však neuvidím.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 07. úno, 2006 13:19

Xaltotun píše:Andromeda: Kdo jsem a co delam jsem tady napsal nejen ja, ale i nekdo si dal tu praci projit mne googlem..Jen se domnivam, ze techniky tech holek na Vasich obrazcich nebudou na ty, proti kterym to predvadeji - vetsinou kluci o nekolik let starsi, fungovat..

Tot vse.. :twisted:

Vy stále zaměňujete učebnici s realitou. Učebnice je, když někdo ukazuje a učí metodu. Podle učebnice se může učit malý, velký, tlustý, hubený..... Když to dívka předvádí na kickboxerovi, která se BU věnuje od dětství, neříká tím nikomu, že by ho dostala, že na něj má. Oba po domluvě ukazují možné varianty sebeobrany, a to tak, aby to jiný mohl odkoukat a naučit se.

Realita je třeba na plnokontaktních turnajích - tam naleznete odhodlání zvítězit a prát se. Tam můžete diskutovat, zda jeden přepere druhého, nebo ne. O realitu se pokusil na svých videích Makoto - viz rubrika sebeobrana pro ženy. Tam ale nebylo možné mluvit o výuce nějaké techniky. To není moje parketa.

Nakonec, zkuste i křehkou dívku ohrozit na životě a budete nemile překvapen, kolik síly a agresivity dokáže vyvinout. Proč to má ale ukazovat na výukových materiálech?

To, co prezentuji, je výuka. Někdo jiný prezentuje souboje na plný kontakt. Jiný zase něco jiného.

A hlupák míchá jablka s hruškama ..................
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » úte 07. úno, 2006 13:30

andromeda píše:A hlupák míchá jablka s hruškama ..................

A andros sracky s bramborama (omlouvam se za pouzity slovnik)
Vsichni chapou, ze jde o ucebnici, ale ty pochop, ze ikdyz se to nekdo nauci NEBUDE to fungovat. A to je to, co se tu vsichni marne snazi vysvetlit :cry:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 07. úno, 2006 13:32

A proto´s namíchal NinCunDo.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 07. úno, 2006 13:34

Od dvanácti let se zajímám o bojová umění. O veškerá bojová umění. A komunikuji s každým. S tím jsem přišel i na toto forum. Ani jednou jsem zde nenapsal, že by NIN TSUN DO COMBAT, nebo Polák byli tím nejlepším, co je. Nikdy jsem se nenabízel. Naopak jsem přišel s nabídkou diskuze a spolupráce, za kterou jsem nikdy nic nechtěl.

Nenašel jsem na české bojové scéně stránku, která by byla otevřená věcnému a čistému porovnávání. Možná je to tato, kdyby se tady jen všichni nehádali a nešpinili mezi sebou. Procházel jsem hodně témat a skoro za všemi hádkami a špinavostmi tu stojí několik stejných jmen. Tito lidé způsobují, že tu nediskutuje nikdo, kdo v BU něco doopravdy znamená. Pár vyjímek sem občas přidá názor, nebo radu, ale když s nimi mluvím osobně, distancují se od tohoto fora. To je škoda.

Proto jsem začal na svých www stránkách vytvářet adresář škol, který budu neustále doplňovat - jako první krok. Takový univerzální adresář není nikde - ani zde. Jako druhý krok přijde encyklopedie technik BU - všech stylů. Bude to mnohaletá práce, ale stojí mi za to.

Je dost lidí, kteří sem přišli věcně komunikovat a byli vyštváni stále stejnými několika křiklouny. To ostatní opravdu chtějí ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 07. úno, 2006 13:35

patrik píše:

A proto´s namíchal NinCunDo.

Patrik

Promluv si nejprve se svým bývalým mistrem, co vše si o tobě myslí. A pak se zamysli nad sebou samým.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 07. úno, 2006 13:38

Dong_wu píše:

A andros sracky s bramborama (omlouvam se za pouzity slovnik)
Vsichni chapou, ze jde o ucebnici, ale ty pochop, ze ikdyz se to nekdo nauci NEBUDE to fungovat. A to je to, co se tu vsichni marne snazi vysvetlit :cry:

No a já věřím, že ano a za to, co tobě vychází z úst, si můžeš sám, tak se neomlouvej, ale nauč se chovat slušně.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 07. úno, 2006 13:46

andromeda píše:Promluv si nejprve se svým bývalým mistrem, co vše si o tobě myslí. A pak se zamysli nad sebou samým.

©marjá Andromedo, někdo z Tebe dělá vola. Nemá žádného bývalého mistra. Se svými učiteli na dále cvičím, pravidelně ;)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sulthan » úte 07. úno, 2006 14:08

andromeda píše:... tu nediskutuje nikdo, kdo v BU něco doopravdy znamená.

Krasna sebekritika :D
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Mr Andromeda

Příspěvekod Atilius » úte 07. úno, 2006 15:53

Precetl jsem celych osm stran techto prispevku a je velmi zajimave, jak se Mr Andromeda promenil. Na zacatku zada o kritiku svych stranek a na konci nam vsem nastavuje zrcadlo. Pripadne zminene kritiky odmita s tim, ze ma vlastni nazor.

Tomu opravdu moc nerozumim. Bud se ptam po kritice, a pak ji prijmu a nebo se neptam, kdyz zadnou nechci slyset. Ale kombinace, chci kritiku, a kdyz prijde tak tvrdit, ze mam svuj nazor, ktery menit nehodlam :?: - fajn schiza.

OT: je zajimave, jak mi tento pan pripomnel jineho pana, jako by byli bratri. Na serveru www.21stoleti.cz se jisty p. Navratil snazi presvedcit diskutujici, ze jeho nova kosmologicka teorie je ze vsech nejlepsi, zada jeji kritiku a zaroven odmita vsechny poznamky. no jo, venuje se preci fyzice asi tricet let... Clovek by nerekl, jak jsou si nekteri lide podobni, ackoli se jedna o diametralne odlisna temata.
Atilius
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Miro » úte 07. úno, 2006 16:43

Andromeda,

Proto jsem začal na svých www stránkách vytvářet adresář škol, který budu neustále doplňovat - jako první krok. Takový univerzální adresář není nikde - ani zde. Jako druhý krok přijde encyklopedie technik BU - všech stylů. Bude to mnohaletá práce, ale stojí mi za to.

Taky univerzalny adresar kazdy lahko najde na www.google.com. Ok, srandicky bokom - problem je, ze ak nahodis na svoj web desiatky roznych adries, nikomu tym v skutocnosti nepomozes (pretoze to bude bud nahodny vyber adries, ktore si kdekolvek pozbieral, alebo povrchny vyber adries najroznejsich systemov, ktorym v skutocnosti nerozumies, nikto tomu nemoze rozumiet). A okrem toho, uz take nieco aj existuje, i ked zamerane predovsetkym na taijiquan, ale ma to v zavere odkazy aj na ine styly:
http://www.scheele.org/lee/tcclinks.html
Co sa tyka encyklopedie technik, jeden Francuz, s ktorym som kedysi davno stretol, ma nieco podobne na webe, ktory momentalne neviem najst, ten web v nazve cosi ako "e-kwan" a okrem toho existuje podobny web na jednej ruskej stranke (ale uz sa mi to nechce hladat, sorry) - co je ale dolezite, je, ze je to absolutne k nicomu. Keby si rozumel bojovym umeniam do velkej hlbky, vedel by si, ze techniky su iba na nacvik prace s telom (techniky nie su na boj - aj preto tie Tvoje ukazky technik su uplne zcestne - pretoze super je zivy a nevypocitatelny, takze pre-aranzovana technika je v podstate u kvalitneho protivnika nepouzitelna), ale na nacvik tela mozes robit akekolvek techniky a vobec nemusia byt z bojovych umeni. Takze vysledkom Tvojho niekolkorocneho snazenia bude stranka zbytocna a predovsetkym povrchna (pretoze naucit zaciatocnika jednu jedinu zostavu skutocne dobre trva mesiace az roky), a jedinym vysledkom bude, ze za tuto svoju tazko vypracovanu stranku opat od ludi zoznes iba krutenie hlavou a posmesky. Skus si naozaj uvedomit, ze v bojovych umeniach (snad na rozdiel od bezneho zivota) naozaj daleko viac (ci takmer vsetko) zavisi len a len od kvality, a nie od kvantity (i ked kvantitou sa da zarobit daleko viac, ovsemze).
Sice chapem, ze Ty vlastne nechces nikoho naucit to, aby sa stal skutocnym (kompletnym) bojovym umelcom, ze sa vlastne chces specializovat na cosi, co by som nazval "pripravkou" alebo "zakladnou skolou" bojovych umeni (naucit ich par zakladnych pohybov na "sebaobranu"), ale to je prave to, co sa napriklad mnohym ludom nepaci tu na tomto webe nepaci - pretoze je im uplne jasne (a musim im dat za pravdu), ze to absolutne nema zmysel. Mozno by Ta ludia snad zacali viac akceptovat, keby si rovno povedal (pripadne to dal na svoj web), ze chces ucit kazdeho zaciatocnika zaklady bojovych umeni tri ci pat rokov a potom ho poses za niekym, kto ho nauci viac (vyssie stupne). Lenze pravda je, ze keby si to napisal, tak by sa asi vacsina serioznych studentov opytala preco neprejst ku kvalitnemu ucitelovi hned od zaciatku... Ale bolo by to aspon fair (si myslim) a stale by sa este nasli nejake tie holky, ktore budu dufat v karieru herecky. :-) Prepac, ze trosku vtipkujem na Tvoj ucet, ale naozaj si skus polozit otazku, co z toho, co naozaj robis ci chces robit, ma zmysel...

Maj sa
Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » úte 07. úno, 2006 18:09

Ja si myslim, ze ten andromedov napad (popisat strucne jednotlive styly a napisat odkazy na ich www stranky) je super. Realizacia sice ma muchy, ale vidno, ze na tom chce pracovat (inac by tu s vami nezabijal hodiny diskutovanim). Skor by to chcelo konstruktivne mu poradit co a ako a nie donho iba pic..... Uvedomte si kolko to da prace. Fakt by to pomohlo mladym ludom, co chcu cvicit BU. Co vy nato?
to Andromeda: tie odkazy na jednotlive skoly by si tam urcite mal davat so suhlasom tych skol.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 07. úno, 2006 18:12

Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » úte 07. úno, 2006 20:05

Skateordie píše:Ja si myslim, ze ten andromedov napad (popisat strucne jednotlive styly a napisat odkazy na ich www stranky) je super. Realizacia sice ma muchy, ale vidno, ze na tom chce pracovat (inac by tu s vami nezabijal hodiny diskutovanim). Skor by to chcelo konstruktivne mu poradit co a ako a nie donho iba pic..... Uvedomte si kolko to da prace. Fakt by to pomohlo mladym ludom, co chcu cvicit BU. Co vy nato?
to Andromeda: tie odkazy na jednotlive skoly by si tam urcite mal davat so suhlasom tych skol.
No jo jenže toto není informační zdroj pro tápající, ale náborový leták NinTsundo či jak se to jmenuje. Tedy andromeda vnáší jen to svoje světlo do tmy, vše ostatni je prezentováno jako nevhodné a nevyhovující.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » úte 07. úno, 2006 20:08

no tak můžeme udělat vlastní nezavislý adresář 8) ...někde na ic nebo wz..ať každá škola o sobě něco napíše a hodíme to na web! kdo chce ať to tam má, ať se v tom líp hledá:) ale asi úplně nejlepší by bylo udělat to přímo tady:D
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 07. úno, 2006 20:09

Jeden z mnoha "nezávislejch" adresářů je i na tomdle webu.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » úte 07. úno, 2006 20:10

Rimmer píše:no tak můžeme udělat vlastní nezavislý adresář 8) ...někde na ic nebo wz..ať každá škola o sobě něco napíše a hodíme to na web! kdo chce ať to tam má, ať se v tom líp hledá:) ale asi úplně nejlepší by bylo udělat to přímo tady:D
NO však tady to už je http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.php?name=Web_Links
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » úte 07. úno, 2006 20:23

ale nadromeda tam toho ma trošku víc:)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně