Andromeda,
Proto jsem začal na svých www stránkách vytvářet adresář škol, který budu neustále doplňovat - jako první krok. Takový univerzální adresář není nikde - ani zde. Jako druhý krok přijde encyklopedie technik BU - všech stylů. Bude to mnohaletá práce, ale stojí mi za to.
Taky univerzalny adresar kazdy lahko najde na
www.google.com. Ok, srandicky bokom - problem je, ze ak nahodis na svoj web desiatky roznych adries, nikomu tym v skutocnosti nepomozes (pretoze to bude bud nahodny vyber adries, ktore si kdekolvek pozbieral, alebo povrchny vyber adries najroznejsich systemov, ktorym v skutocnosti nerozumies, nikto tomu nemoze rozumiet). A okrem toho, uz take nieco aj existuje, i ked zamerane predovsetkym na taijiquan, ale ma to v zavere odkazy aj na ine styly:
http://www.scheele.org/lee/tcclinks.html
Co sa tyka encyklopedie technik, jeden Francuz, s ktorym som kedysi davno stretol, ma nieco podobne na webe, ktory momentalne neviem najst, ten web v nazve cosi ako "e-kwan" a okrem toho existuje podobny web na jednej ruskej stranke (ale uz sa mi to nechce hladat, sorry) - co je ale dolezite, je, ze je to absolutne k nicomu. Keby si rozumel bojovym umeniam do velkej hlbky, vedel by si, ze techniky su iba na nacvik prace s telom (techniky nie su na boj - aj preto tie Tvoje ukazky technik su uplne zcestne - pretoze super je zivy a nevypocitatelny, takze pre-aranzovana technika je v podstate u kvalitneho protivnika nepouzitelna), ale na nacvik tela mozes robit akekolvek techniky a vobec nemusia byt z bojovych umeni. Takze vysledkom Tvojho niekolkorocneho snazenia bude stranka zbytocna a predovsetkym povrchna (pretoze naucit zaciatocnika jednu jedinu zostavu skutocne dobre trva mesiace az roky), a jedinym vysledkom bude, ze za tuto svoju tazko vypracovanu stranku opat od ludi zoznes iba krutenie hlavou a posmesky. Skus si naozaj uvedomit, ze v bojovych umeniach (snad na rozdiel od bezneho zivota) naozaj daleko viac (ci takmer vsetko) zavisi len a len od kvality, a nie od kvantity (i ked kvantitou sa da zarobit daleko viac, ovsemze).
Sice chapem, ze Ty vlastne nechces nikoho naucit to, aby sa stal skutocnym (kompletnym) bojovym umelcom, ze sa vlastne chces specializovat na cosi, co by som nazval "pripravkou" alebo "zakladnou skolou" bojovych umeni (naucit ich par zakladnych pohybov na "sebaobranu"), ale to je prave to, co sa napriklad mnohym ludom nepaci tu na tomto webe nepaci - pretoze je im uplne jasne (a musim im dat za pravdu), ze to absolutne nema zmysel. Mozno by Ta ludia snad zacali viac akceptovat, keby si rovno povedal (pripadne to dal na svoj web), ze chces ucit kazdeho zaciatocnika zaklady bojovych umeni tri ci pat rokov a potom ho poses za niekym, kto ho nauci viac (vyssie stupne). Lenze pravda je, ze keby si to napisal, tak by sa asi vacsina serioznych studentov opytala preco neprejst ku kvalitnemu ucitelovi hned od zaciatku... Ale bolo by to aspon fair (si myslim) a stale by sa este nasli nejake tie holky, ktore budu dufat v karieru herecky.

Prepac, ze trosku vtipkujem na Tvoj ucet, ale naozaj si skus polozit otazku, co z toho, co naozaj robis ci chces robit, ma zmysel...
Maj sa
Miro