Tradicni BU vs BS

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Gino » pon 19. led, 2009 14:35

cudles píše:4ukropcany: No z toho co ctu, tak by me zajimala nejaka definice, kdy bys mohl rict ze ten dotycnej je dobrej...ma s tebou odbouchat plichtu, ma te sundat? To by me vazne zajimalo, protoze z tvych hodnoceni co ctu mi prijde ze kdo ti nezatopi, ci te rovnou nesunda, je hov.o.

Ja si myslim, ze kdo ma oci a umi cist, tak vi... ucrop tu nerozebira techniku atp. - kdo trenuje pul roku, nemuze mit techniku jako ucrop a podobni, presto muze prekvapit... viz. velky rozdil ucropova hodnoceni pri sparovani s pandou a daltem. Myslim, ze na tom bylo videt oc ucropovi jde a co hodnoti nejvice.

Pandu musel burcovat, aby se rozjel a bouchal tvrdeji.
Dalt ho prekvapil behem nekolika vterin. Ne treba technikou, ale tlakem, odhodlanim, ranou...?

Neni to nic o tom kdo je jakej clovek, ale kdo jak boucha. Naprosto prosté.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » pon 19. led, 2009 14:36

bojovnik123 píše:
PC píše:
bojovnik123 píše:natozpak na tomto webu, ktery je statnimi slozkami peclive monitorovan.

jen technicka poznamka, do tohoto sporu nehodlam zasahovat, neb nerozumim co se tu presne resi :-)

Jako www mate odkaz na MVCR, tak asi vite co peclivy monitoring obnasi a je Vam tedy urcite znamo, ze tyto monitorovaci slozky jiz vedi kdo jste, takze akorat my plebs se to nedozvime. :-) Navic jak jsem koukal, ze, paklize nemate dovolenou, pisete z "prace" a to je taky zalogovano, nebo se pletu? ;-) Ze zhora uvedeneho mi vyplyva, ze tento argument je pouze zastupny.

PC

Ne tady nejde o to, ze monitorovaci slozky vedi, ze Franta Vomacka ze Zizkova zde vystupuje se svymi soukromymi nazory jako bojovnik123, ale jde tu o to, ze Franta Vomacka ze Zizkova se zde proste jako Franta Vomacka prezentovat nemuze pac by se to mohlo nekomu hodit. Takhle muze >se jen domnivat< ale nema to potvrzeno neni to dukazni argument. Chapeme se?
Takze tu nebudeme rozebirat ani moji >dovolenou< nebo >praci< protoze by jsme byli jen v oblasti domenek a smyslenek.
Jinak jako odkaz muzu mit cokoliv.

jojo uz je to jasnejsi, nechcete aby si Vas pak nekdo bral zbytecne do huby ;-) ale na druhou stranu, asi lze tezko jako dukazni argument brat to, ze nekdo nekde na netu vystupuje jako Franta Vomacka ( a on to byt nemusi, viz Vase posledni veta o www ;-) ).

Nic, nechme toho nebylo ani mym cilem vytahnout z vas identitu.

PC
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » pon 19. led, 2009 14:50

PC:Ano, castecne jsi neco pochopil. A nejde o to jestli si me tady - takhle si to zrejme myslel - nekdo bude brat do huby. To me opravdu netrapi.
Proto jsem taky napsal, ze zde nebudu prezentovat jakekoliv skoly at dobre ci spatne to je totiz svedomi a v komeptenci jejich predstavitelu.
Gino:Zrovna tvoje identita zde na webu je primo ukazkova :wink:
Ale nechme toho. Vlozil jsem zde svoje soukrome postrehy na zaklade tvrzeni jednoho clena fora ze BS pripravi cvicence na sebeobranu vic nezli BU. Ja si to nemyslim a napsal jsem proc si to nemyslim. Takze az zase uvidim zde s cim nebudu souhlasit tak to zase napisu ok? Pak zase muzeme diskutovat.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pon 19. led, 2009 15:04

4Bojovník123 - Takže....abych to shrnul.....jsi zván jako konzultant do různých škol,ale neřekneš nám,kde to šlape,páč to je v kompetenci jejich učitelů.......Kdo jsi(protože jsi-li v oboru tak dlouho a jsi-li zván,máš zcela určitě nějakou reputaci-a spoustu lidí tu znáš-čili Tě lidi odtud jistě znají taky a tudíž by mohli říct:"ano,tenhle člověk je dobrej") taky neřekneš,protože by to mohlo být někým,někde, použito proti Tobě.......

Fakt super..... :lol: :lol: :lol: ....... :roll:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » pon 19. led, 2009 15:22

bojovnik123 píše:PC:Ano, castecne jsi neco pochopil. A nejde o to jestli si me tady - takhle si to zrejme myslel - nekdo bude brat do huby.

Ne, tak jsem to opravdu nemyslel.....nevidis mi do hlavy zrejme tak hluboko jak si myslis. Snazim se videt veci v sirsim kontextu :idea:

Koncim s timto OT, bo na me zase Jendis vyjede.

PC
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » pon 19. led, 2009 15:22

Jendis - to, že nejsi paranoidní neznamená,že po tobě taky nejdou!!!!!!

:D :D :D
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 19. led, 2009 15:23

diky, pokud bude dobre "povetri", radi na vol. 4. dorazime
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 19. led, 2009 15:27

PC píše:
Koncim s timto OT, bo na me zase Jendis vyjede.

:oops: :oops:

4pm-když už je tu nakouslé...ehm....co Ty,lidi od Tebe a setkání BU.cz se zbraněma???? :wink: :twisted:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 19. led, 2009 15:28

caj Jendis, hele kdy to ma bejt? nejak to nesleduju
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » pon 19. led, 2009 15:29

pm píše:diky, pokud bude dobre "povetri", radi na vol. 4. dorazime

myslis, ze konecne nekdo postavi Lei tai podium? :lol: :lol: :lol:
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pon 19. led, 2009 15:35

Jendis: taky me stvou lidi ala pan Tajemny, ono z bezpecneho zavetri anonymity se to pise ze? Asi si zalozim novej nick (okopiruju sem par knizek o BU) a budu taky tajemnej SIFU :D
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 19. led, 2009 15:36

lei tai, ha ha, jo jasne

mysleno: ozivit ideu vol. 1, viz cudlesuv prispevek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » pon 19. led, 2009 15:50

Ukropcany: A to ze BS nepripravuji na boj, a to ohledne toho kdo se kam pasuje a kam ho take pasuji ostatni, to miri na pm ci jeho zaka?
Btw, bohuzel mi ty videa nejak nejdou, otevre se mi okno s tim ze se stahuje ze serverua trva to neskutecne dlouho... :?
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 19. led, 2009 16:04

předně bych se chtěl omluvit pavlovi jestli jsem mu způsobil nějaké problémy svými výroky. občas mám potíž s tím,že co napíšu je špatně pochopený.druhá věc je ,že doba se asi opravdu změnila a nejsou 80.a ranný devadesátý léta. To jak jsem napsal ,že čínan či japonec vymyslel ,tak mi na tom nepřišlo nic nesmyslnýho neb mi to prostě fungovalo. na karate mně naučili age uke. na sedmičce mi chtěl dát kluk pestí tak sem to vykryl age uke a chytil ho pod krkem a řek mu chceš se ještě prát nedáme si radši špeka :D a přišlo mi že o tom to je. hodl dneska je doba terminátorů :D jo asi jsem fantasta a snílek ,ale ono zdání klame.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 19. led, 2009 16:13

viz vyse, jeikob neni a nebyl muj zak; ja mam na vec svuj nazor, ale nejak jsem netouzil ho zde prezentovat, anzto se to zde resilo uz x-krat, a uprimne receno, zabomysi valky o to, kdo (anebo ci tatinek) ma vetsi pero, uz me prestaly bavit. b.s./b.u./"tradicni"/"moderni" etc. jsou jen obecny, malorikajici nalepky, pod kterymi si kazdy predstavuje uplne neco jineho, takze tak. pro me je to cemu se venuju vicerozmernejsi, kdyby me zajimalo jen "pesti do huby", vrhnu se na MMA nebo si cvicim neco ale RBSD systemy. v citovanem clanku:

Tradiční čínská bojová umění jsou dnes "vícerozměrná".- gungfu je o harmonickém rozvoji osobnosti jako celku .Ačkoliv v rámci této série článků úmyslně opomineme zdravotně-kondiční a duchovní aspekt čínských bojových umění, musíme zdůraznit, že:

- metodologie nácviku autentických škol čínských bojových umění, včetně specifických technik posilování, "otloukání", strečink atd. jsou v souladu s koncepty tradiční čínské i moderní západní medicíny, byť nutno dodat, že zdravotní aspekt hrál za starých dob podružnou, příp. žádnou roli. Primárním a jediným účelem bojových umění bylo naučit bojovat, pozitivní zdravotní účinky byly sekundárním bonusem

- čínská bojová umění rozvíjejí nejen bojovnické dovednosti (mou gung), ale i bojovnické ctnosti (mou dak). Gungfu škola není továrna na adrenalinová monstra a diskotékové bijce, ale prostorem pro rozvoj člověka jako takového. Gungfu bez bojového aspektu je jen exotická gymnastika, gungfu bez zdravotního a duchovního aspektu rovná se postupná fyzická a psychická sebedestrukce

a cim jsem starsi, tim to plati vic - kluci se uci prat, posilujou, dejchaj, premejslej, a pokud je to bude bavit, budou to delat jeste za padesat ci vice let. jedu ted to HK na 100. narozeniny ucitele sveho ucitele, on jako doklad motta sebeobrana- zdravi - filosofie je pro me vic nez inspiraci.

jeikob: do not worry, be happy (zaplatpambu za snilky a fantasty)

ale to opet x-ty offtopic, hoj do diskuze tradicni b.u. vs. b.s.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 19. led, 2009 16:20

na diskusních forech jsem zjistil takovou zajímavou věc ohledně dialektiky.nejvíc věcí se člověk doví ,když si právě lidi porovnávaj ty ptáky. ve snaze zvítězit namáhaj mozek a človek se dozví,pak spoustu věcí.třeba tahle diskuse ,přinesla určitě zajimavý názory a informace. když je mír tak jsou to spíš takový srandičky
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » pon 19. led, 2009 16:33

Jendis píše:4Bojovník123 - Takže....abych to shrnul.....jsi zván jako konzultant do různých škol,ale neřekneš nám,kde to šlape,páč to je v kompetenci jejich učitelů.......Kdo jsi(protože jsi-li v oboru tak dlouho a jsi-li zván,máš zcela určitě nějakou reputaci-a spoustu lidí tu znáš-čili Tě lidi odtud jistě znají taky a tudíž by mohli říct:"ano,tenhle člověk je dobrej") taky neřekneš,protože by to mohlo být někým,někde, použito proti Tobě.......

Fakt super..... :lol: :lol: :lol: ....... :roll:

Honzo to je tvuj soukromy nazor a neberu ti ho. Skutecnost je takova ze uz pred cca sedmi lety na jinem serveru o strelnych zbranich jsem vystupoval jako ja bez anonymity a diky nekolika blbeckum kteri treba videli pistoli maximalne ve filmu se to zvrtlo k tomu, ze mou osobu zacali spojovat s jednou instituci a zacali roznaset na vsechny svetove strany ze to tak funguje u te instituce. Nakonec jsem byl pozvan na koberecek a byl jsem durazne upozornen ze takto vystupovat na verejnosti nemuzu a ze si nepreji abych sve soukrome nazory prezentoval jako clen instituce. Musel jsem osobne za majitelem webu aby celou diskuzi stornoval.
Zde budu prezentovat sve nazory anonymne pac to neni zakazane a pac je to moje svobodna volba.
Neni tu zase tolik lidi co me znaji primo osobne spise je tu vic lidi co me znaji zprostredkovane a ty skoly, kam me sem tam nekdo pozve, nejsou soukrome a zde reprezentanta nemaji nebo o nem nevim.
Jinak kde to slape a kde jsou bludy obludy na to musi kazdy prijit sam a ma mnoho moznosti jak to zjistit. Tedy i zde na tomto webu. Ale ja tu za rucicku nikoho vest nebudu od toho tu jsou jini.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » pon 19. led, 2009 16:42

marcelo píše:
ghekon píše:
marcelo píše:
ghekon píše:jeikob: Ja se popravde priznam, ze bych mnohem radeji sel do konfliktu s karatistou, judistou, aikidakem, atd. nez se 100kg naspyanym hovadem z posilky s vymlacenou hlavou bez jakekoliv techniky. Sila a vaha dela neskutecne hodne.

:lol: tak ty sa bojis 100kg nasypaneho hovada z posilky..ghekone,ghekone ze ty si este nevidel v akcii od tazkej roboty vyrobeneho sedliaka,zilnateho,mrstneho a v hlave nasrane ..ja uz hej :wink: ...z takych mne tiska zadok,radsej posilkara ako "drevorubaca" :wink:

Marcelo - Tady jde o to, ze na zemi delaji ty brutalni svaly z posilky a vaha hodne :( Nasadit nekomu s prackou 55cm nejaky keylock, gilotinu prez ty medvedi trapezy atd... Proste je to komplikovanejsi.

preboha 8O Ghekone,teba na tom MMA riadne vymleli :roll: ,pri veskerej ucte ku MMA,taktiez som chodil ku chalanom do MMA si zacvicit, na ulici ti na 99,99% nikto nebude davat ziadne ude-garami,juji gatame a podobne ptakoviny,toto su ringovo-telocvicnove zalezitosti :!: Dnesne poulicne strety,uz davno nie su 1 vs. 1,kopec ludi ma chladne zbrane po vreckach a kamosov za chrbtom...moj brat ma po jednom nechcenom graplingu na ulici umele predne zuby a je rad ze neskoncil retardovany po kopackach s martensami do hlavy....neznasam cely ten hype kt. vytvorili Gracie ze boj na zemi na ulici je ako BJJ..pozri si statistiky z UK,Skandinavie atd..zbranou sucastnosti su kudly,zabrusene srubovaky,improvizovane zbrane atd...toto je realita na zapade v urcitych stvrtiach a pride to zachvilu aj ku nam,ked sa tu dovali vacsia vlna arabasov :?

Ne, nevymleli mne, naopak. Nevim kam jsi chodil na mma, ale vzhledem k tomu, ze pouzivas japonske nazvy technik to asi nebylo nic valneho :idea: Ja nerikal nic o tom, ze na mne nekdo bude tyto techniky pouzivat :idea: A ted k veci, samozrejmne, ze pokud by bylo vice utocniku najednou, nesel bych na zem, ale v fightu 1 na 1 je zem nejlepsi mozne reseni. Videl jsi uz nekdy lucky punch? Ano, kolik. Videl jsi uz nekdy lucky triangl? Ja jeste ne.

A ted rikam otevrene svuj nazor - Jsem si jisty, ze bych dokazal, a kdokoliv kdo alespon nejakou dobu trenuje, porazit 99% neobrojenych utocniku takedownem z dalky a ground game.

K tomu sparringu: Ukrope, jak dlouho jsi tehdy trenoval thai? Jinak bylo to na jednu branu, ten kluk z hk mnel dost nahnano...

Jinak jestli bude vol.4 v terminu ne blizsim nez za pul roku, tak prijedu take, protoze nebudu jezdit, kdyz nebudu mohl sparovat :arrow:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pon 19. led, 2009 16:54

ukropcany píše:Asi 4 roky... aj keď ináč teraz keď som si to s odstupom pozrel, za niektoré veci by som si zaslúžil motivátorom po riti... 8)

Nevim jak jste se domluvili ze pojedete, ale styl toho chlapce byl dost zvlastni. Ruce skoro u pasu, udery strasne tlacene, absolutne je nevracel, prepadaval, nabihal si na kontry, nohy za sebou ( z toho prece nemuze dat ani za boha poradnou zadni ruku... :evil: ).. atd... Ale i ty, ten guard klasicky ( thaiboxersky ) kralicek pacicka uplne otevreny :lol: Byt to v ringu s natlacenim na provazy, byla by to jina...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 19. led, 2009 17:20

ghekon píše:
marcelo píše:
ghekon píše:
marcelo píše:
ghekon píše:jeikob: Ja se popravde priznam, ze bych mnohem radeji sel do konfliktu s karatistou, judistou, aikidakem, atd. nez se 100kg naspyanym hovadem z posilky s vymlacenou hlavou bez jakekoliv techniky. Sila a vaha dela neskutecne hodne.

:lol: tak ty sa bojis 100kg nasypaneho hovada z posilky..ghekone,ghekone ze ty si este nevidel v akcii od tazkej roboty vyrobeneho sedliaka,zilnateho,mrstneho a v hlave nasrane ..ja uz hej :wink: ...z takych mne tiska zadok,radsej posilkara ako "drevorubaca" :wink:

Marcelo - Tady jde o to, ze na zemi delaji ty brutalni svaly z posilky a vaha hodne :( Nasadit nekomu s prackou 55cm nejaky keylock, gilotinu prez ty medvedi trapezy atd... Proste je to komplikovanejsi.

preboha 8O Ghekone,teba na tom MMA riadne vymleli :roll: ,pri veskerej ucte ku MMA,taktiez som chodil ku chalanom do MMA si zacvicit, na ulici ti na 99,99% nikto nebude davat ziadne ude-garami,juji gatame a podobne ptakoviny,toto su ringovo-telocvicnove zalezitosti :!: Dnesne poulicne strety,uz davno nie su 1 vs. 1,kopec ludi ma chladne zbrane po vreckach a kamosov za chrbtom...moj brat ma po jednom nechcenom graplingu na ulici umele predne zuby a je rad ze neskoncil retardovany po kopackach s martensami do hlavy....neznasam cely ten hype kt. vytvorili Gracie ze boj na zemi na ulici je ako BJJ..pozri si statistiky z UK,Skandinavie atd..zbranou sucastnosti su kudly,zabrusene srubovaky,improvizovane zbrane atd...toto je realita na zapade v urcitych stvrtiach a pride to zachvilu aj ku nam,ked sa tu dovali vacsia vlna arabasov :?

Ne, nevymleli mne, naopak. Nevim kam jsi chodil na mma, ale vzhledem k tomu, ze pouzivas japonske nazvy technik to asi nebylo nic valneho :idea: Ja nerikal nic o tom, ze na mne nekdo bude tyto techniky pouzivat :idea: A ted k veci, samozrejmne, ze pokud by bylo vice utocniku najednou, nesel bych na zem, ale v fightu 1 na 1 je zem nejlepsi mozne reseni. Videl jsi uz nekdy lucky punch? Ano, kolik. Videl jsi uz nekdy lucky triangl? Ja jeste ne.

..o.k. tak ked nie japan nazvy,tak kludne engllish...keylock,americana,armbar...chodiel som ku chalanom do combatsamba..co sa tyka boja na zemi,kludne si rob takedowny a graplinguj odusu,obcas ti to vyjde pri "ferovkach" kt. je dnes poskromne a obcas ti niekto sliapne na hlavu...je to tvoja vec..mam ine skusenosti co sa tyka groundfightingu na ulici a ani za boha by som neliezol na zem na ulici:wink:..asi si obaja predstavujeme nieco ine pod pojmom poulicny boj :wink: P.S. a co sa tyak luckypunchov tie som nie len videl ale aj rozdal,aj luckyheadbut ,aj "lucky-slapaky na hlavu",ale lucky triangel som fakt nevidel a ani by som ho nikdy na ulici nerobil,ani keby som bol "triangel master"...P.S.2..aby sme si rozumeli,ja som velky fanda MMA ,rad si ho pozriem,mysilm si ze je to velmi kompletna bojova priprava pre 1 vs 1,ale zopar veci tam je podla mna mimo misu...osobne mam radsej svet MMA ako svet tradicnych bojovych umeni :wink:,ale ked vidim ze nieco je blbost tak poviem rovno ze je to blbost :wink:
Naposledy upravil marcelo dne pon 19. led, 2009 17:27, celkově upraveno 1
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně