ukropcany píše:Ono je to až o 4 mesiace a dovtedy sa toho môže veľa zmeniť. Plus tam môže byť teplo, môže tam byť zima, ale čo som pozeral, tak ľudia mali porovnateľné časy aj tu s tými v Rajci, tak asi to ide...cohen píše:ucrop: na papieri tvoj plan vyzera celkom realneaj ked trenovat na maraton ktory ma byt v lete... rajec je sice sever, ale aj tak. nebudem ta vsak odhovarat, aspon zreferujes, ako take chuti.
![]()
Ak by to nešlo, skúsim Košice...
ukropcany píše:cohen píše:taky narazovy trening, ktory je skor orientovany na rychle nabranie vykonnosti, som uz davnejsie "nechtiac" vyskusal a kratkodobo to fungovalo. len som sa potom cudoval, ked po mesiaci sla forma zrazu dolu. teraz uz samozrejme viem kde bola chyba, ale vtedy som teda kukal, ze co sa to deje.
No práve. Ja keď vidím intervalovať ľudí čo nemajú nabehané, tak mi je smutno, ale nedajú si povedať, že je to neefektívne... čo už, musia si na to prísť sami, keď majú pokazený mikrofón...![]()
Genesis píše:A co to vlastně je ten základ, kdy se člověk může pustit do intervalů?
ukropcany píše:Ešte som sa neregistroval, takže ešte žiadny. No ale keďže je o až o skoro 2 mesiace, tak budem chcieť ísť pod 1:30Snažím sa veľmi svedomito trénovať, minulý týždeň som dal 76 km, tento by som mal ísť aspoň 80, ale neviem, lebo ma drapla nejaká silná nádcha, tak dúfam, že ma to nestopne...
ukropcany píše:Ešte som sa neregistroval, takže ešte žiadny. No ale keďže je o až o skoro 2 mesiace, tak budem chcieť ísť pod 1:30Snažím sa veľmi svedomito trénovať, minulý týždeň som dal 76 km, tento by som mal ísť aspoň 80, ale neviem, lebo ma drapla nejaká silná nádcha, tak dúfam, že ma to nestopne...
toddb píše:Cohen: jestli ty jsi sračka, tak já jsem dvojnásobná! V neděli jdu maraton a co si budeme nalhávat, nemám natrénováno! Ale to nevadí, nějak to půjde.
Pánové, potřebuju tipy na co si dát pozor...díky
ukropcany píše:To bežíš túto nedeľu? Ak áno, tak max 5 km vo štvrtok, 5 km v sobotu a fertig. Tempo - ľahučké. Nebež už žiadne ani intervaly, ani 10 km, už nič nedobehneš, ale môžeš minúť energiu, ktorá Ti bude v nedeľu určite chýbať! Ja o tom niečo viemČo sa týka pitného režimu, tak doporučená mi bola Magnezia a nalievať už pár dní dopredu a v nedeľu začni piť už skoro ráno. Zjedz niečo ľahké 2 hodiny pred behom. Obleč sa ľahko, každý gram navyše Ťa stojí energiu, ktorá bude opäť chýbať. Bež tempom, ktoré poznáš, že je úplne v pohode, pretože inak si posledné kilometre ozaj užiješ! Opäť o tom niečo viem
Doporučuje sa prelepiť si bradavky, ale ja osobne s tým nemám problémy - aspoň teda posledné 30-ky som absolvoval bez ich poškodenia. Skontroluj si vložky do tenisiek, či tam nemáš nejaké žmolky, otlaky nechceš riešiť. Rovnako tak poriadne ostrihať nechty, pretože noha Ti zrejme napuchne. Počas behu dolieval vodu zakaždým, ale len po troškách, aby Ti neklesla koncentrácia solí. Zober si so sebou 2 gely a tie daj tak niekde hádam okolo 15. a 25. kilometra (uvidíš). No a ak budeš odpočinutý a neprestrelíš tempo, tak hádam sa Ti podarí nenaraziť na bežeckú stenu. Ak sa to stane, tak len vydržať, iné sa už robiť nedá
No a samozrejme sme zvedaví ako to dopadlo a prebehlo.
Ja napíšem nejaký report o svojich aktuálnych pokusoch až o pár mesiacov, pretože robím teraz experimenty a nechcem (a ani zatiaľ nemám čo) kričať dopredu... Potom niektoré svoje rady asi ešte doupresním... Predsa, aj ja sa len teraz učím behať...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků