Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Beh ?

Příspěvekod cohen » stř 09. dub, 2014 12:40

Nuz, vcera som si dal zlahka poslednych 6 km pred pretekom a nezacalo ma bez varovania boliet lytko tesne nad achilovkou? Hadam ladovanie pomoze. :evil:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 10. dub, 2014 7:12

Ukropcany: No, systematická práce...pořád mám trénink úplně na ho...:) Běhám nahodile, bez systému, darmo mluvit. Ale v těch závodech se vždycky hecnu. A taky mám zkušenosti nějaký, běžel jsem šestý půlmaratń za poslední rok, plus další závody.

Cohen: Co wobenzym? a kompresní podkolenky? Mně pomáhají, ale předpokládám, že asi víš líp než já co a jak...:)
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 10. dub, 2014 8:23

toddb: beham naboso v teniskach, ziadne ponozky. a natrel som si to nejakym sajrajtom a zopar krat schladil, uz je to podstatne lepsie, do nedele skacem ako srnka. :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 10. dub, 2014 10:11

Ucrop: preco od nuly?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 10. dub, 2014 10:41

Olomoucký půlmaraton někdy okolo 20.června? Tak to se uvidíme na trati.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 10. dub, 2014 16:01

ucrop: na papieri tvoj plan vyzera celkom realne :) aj ked trenovat na maraton ktory ma byt v lete... rajec je sice sever, ale aj tak. nebudem ta vsak odhovarat, aspon zreferujes, ako take chuti. :twisted:

taky narazovy trening, ktory je skor orientovany na rychle nabranie vykonnosti, som uz davnejsie "nechtiac" vyskusal a kratkodobo to fungovalo. len som sa potom cudoval, ked po mesiaci sla forma zrazu dolu. teraz uz samozrejme viem kde bola chyba, ale vtedy som teda kukal, ze co sa to deje. ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 11. dub, 2014 8:30

ukropcany píše:
cohen píše:ucrop: na papieri tvoj plan vyzera celkom realne :) aj ked trenovat na maraton ktory ma byt v lete... rajec je sice sever, ale aj tak. nebudem ta vsak odhovarat, aspon zreferujes, ako take chuti. :twisted:
Ono je to až o 4 mesiace a dovtedy sa toho môže veľa zmeniť. Plus tam môže byť teplo, môže tam byť zima, ale čo som pozeral, tak ľudia mali porovnateľné časy aj tu s tými v Rajci, tak asi to ide... :wink: Ak by to nešlo, skúsim Košice...

Len Rajec ma dost velke prevysenie, vsak? Ale to sa da natrenovat v Karpatoch.

ukropcany píše:
cohen píše:taky narazovy trening, ktory je skor orientovany na rychle nabranie vykonnosti, som uz davnejsie "nechtiac" vyskusal a kratkodobo to fungovalo. len som sa potom cudoval, ked po mesiaci sla forma zrazu dolu. teraz uz samozrejme viem kde bola chyba, ale vtedy som teda kukal, ze co sa to deje. ;)

No práve. Ja keď vidím intervalovať ľudí čo nemajú nabehané, tak mi je smutno, ale nedajú si povedať, že je to neefektívne... čo už, musia si na to prísť sami, keď majú pokazený mikrofón... :lol:

Najhorsie je, ked musis z nedostatku casu vedome trenovat nespravne. :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pát 11. dub, 2014 10:38

A co to vlastně je ten základ, kdy se člověk může pustit do intervalů?
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 11. dub, 2014 10:48

Genesis píše:A co to vlastně je ten základ, kdy se člověk může pustit do intervalů?

Ked behas minimalne 3x tyzdenne, z toho jeden minimalne hodinovy beh. Teda aspon pre mna. Aj ked posledny mesiac davam utorok intervaly a cez vikend dlhy beh, nemam cas behat castejsie ako 2x tyzdenne.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 13. dub, 2014 14:12

Devin - Bratislava: Cisty cas na 11 km 54:24, zhorsil som sa o 40 sekund, ale to beriem ako dan za 4 kila navyse ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 14. dub, 2014 7:31

Jaaj keby len svaly... :D

Najblizsie rozmyslam nad 16km behom Baba - Kamzik, musim viac zaradovat kopce.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 14. dub, 2014 9:01

cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 28. dub, 2014 8:05

Ukropcany: Počítám s tím, jaký sis napsal cílový čas do registrace?
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 28. dub, 2014 19:16

ukropcany píše:Ešte som sa neregistroval, takže ešte žiadny. No ale keďže je o až o skoro 2 mesiace, tak budem chcieť ísť pod 1:30 :oops: Snažím sa veľmi svedomito trénovať, minulý týždeň som dal 76 km, tento by som mal ísť aspoň 80, ale neviem, lebo ma drapla nejaká silná nádcha, tak dúfam, že ma to nestopne...

No, raději to udělej co nejdříve, startovní čísla obvykle rychle mizí.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 30. dub, 2014 9:19

ukropcany píše:Ešte som sa neregistroval, takže ešte žiadny. No ale keďže je o až o skoro 2 mesiace, tak budem chcieť ísť pod 1:30 :oops: Snažím sa veľmi svedomito trénovať, minulý týždeň som dal 76 km, tento by som mal ísť aspoň 80, ale neviem, lebo ma drapla nejaká silná nádcha, tak dúfam, že ma to nestopne...

Minuly TYZDEN? Nie minuly mesiac? Kua, ved ja mam posledny mesiac 62km a to sa tvarim ze ok, aky som dobry :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 30. dub, 2014 10:34

No ty vole! :D
Som sracka, uz to viem naisto. :oops: :mrgreen:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » úte 06. kvě, 2014 18:34

Cohen: jestli ty jsi sračka, tak já jsem dvojnásobná! V neděli jdu maraton a co si budeme nalhávat, nemám natrénováno! Ale to nevadí, nějak to půjde.
Chlapi, potřebuju tipy na co si dát pozor...díky
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » úte 06. kvě, 2014 18:36

toddb píše:Cohen: jestli ty jsi sračka, tak já jsem dvojnásobná! V neděli jdu maraton a co si budeme nalhávat, nemám natrénováno! Ale to nevadí, nějak to půjde.
Pánové, potřebuju tipy na co si dát pozor...díky

Jo, začal jsem poslední tři týdny běhat intervaly, poslední běh, plánuju ve čtvrtek, cca 10 km lehkým tempem, a pak už v neděli závod.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 07. kvě, 2014 10:22

Nazdar tragedi! :twisted:

Zartujem, aj ja som traged. ;)

Toddb: co znamena nenatrenovane? Aky mas najdlhsi beh za sebou? Rady: tak ako povedal Ucrop, mozno len s tymi gelmi by som bol opatrny, ak na ne nie si zvyknuty, mozu ti urobit galibu v zaludku. Co sa tyka jedla, vsetci hovoria to iste - nemente pred pretekmi radikalne jedalnicek. A rada c. 2 - vsetky trecie plochy si natri kozmetickou vazelinou, alebo prelep. Neolutujes. ;)

A samozrejme vela stastia!
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 07. kvě, 2014 13:16

ukropcany píše:To bežíš túto nedeľu? Ak áno, tak max 5 km vo štvrtok, 5 km v sobotu a fertig. Tempo - ľahučké. Nebež už žiadne ani intervaly, ani 10 km, už nič nedobehneš, ale môžeš minúť energiu, ktorá Ti bude v nedeľu určite chýbať! Ja o tom niečo viem :lol: Čo sa týka pitného režimu, tak doporučená mi bola Magnezia a nalievať už pár dní dopredu a v nedeľu začni piť už skoro ráno. Zjedz niečo ľahké 2 hodiny pred behom. Obleč sa ľahko, každý gram navyše Ťa stojí energiu, ktorá bude opäť chýbať. Bež tempom, ktoré poznáš, že je úplne v pohode, pretože inak si posledné kilometre ozaj užiješ! Opäť o tom niečo viem :lol: Doporučuje sa prelepiť si bradavky, ale ja osobne s tým nemám problémy - aspoň teda posledné 30-ky som absolvoval bez ich poškodenia. Skontroluj si vložky do tenisiek, či tam nemáš nejaké žmolky, otlaky nechceš riešiť. Rovnako tak poriadne ostrihať nechty, pretože noha Ti zrejme napuchne. Počas behu dolieval vodu zakaždým, ale len po troškách, aby Ti neklesla koncentrácia solí. Zober si so sebou 2 gely a tie daj tak niekde hádam okolo 15. a 25. kilometra (uvidíš). No a ak budeš odpočinutý a neprestrelíš tempo, tak hádam sa Ti podarí nenaraziť na bežeckú stenu. Ak sa to stane, tak len vydržať, iné sa už robiť nedá :D No a samozrejme sme zvedaví ako to dopadlo a prebehlo.

Ja napíšem nejaký report o svojich aktuálnych pokusoch až o pár mesiacov, pretože robím teraz experimenty a nechcem (a ani zatiaľ nemám čo) kričať dopredu... Potom niektoré svoje rady asi ešte doupresním... Predsa, aj ja sa len teraz učím behať... :oops:

Děkuji. Můj hlavní cíl je doběhnout a získat zkušenosti. Nic moc od toho z hlediska času nečekám, protože zatím mám odběhnuto asi 6 půlmaratonů, ale víc než 25 km jsem nikdy neběžel. Co se týká gelů, tak mám trochu strach, protože vloni jsem ho na půlmaratonů v Budějovicích nezapil a pak mi z něj bylo dva dny blbě. Obvykle s sebou mám hroznový cukr a energetické tyčinky. Posledních 10 km se popravdě děsím...
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně