ukropcany píše:Geneticky modifikovaný slovenský deduško...
Jediné čo mám geneticky modifikované je znášanie bolesti, psychická odolnosť (rozumej dobrý herec

) a analytické myslenie, vo všetkom ostatnom som drevo, ktoré musí všetko vydrieť...

Talent vyzerá skutočne inak, pár som ich videl a je to pre mňa dosť frustrujúce...
Ale aby som odpovedal na otázku - začínal som na 60 km týždenne. Toto nie je asi úplne štandardná štartovacia dávka, väčšina hobbistov na ca. 65 km končí. Ja som však už 3 maratóny (v mrzáckom tempe) zabehol, takže som si dovolil začať na tejto úrovni. Misia totiž bola jasná - 100 km/týždeň - toto mi máster povedal, že ak chcem atakovať 3 hod. na maratón. Tú som nenaplnil, pretože moje nohy povedali jasné "nie", ale okolo medzi 88 až 93 km to bolo. Skladba bola +/- vždy rovnaká:
Po - 15 km (10 ak boleli nohy)
Ut - 15 km (21 ak bolo v pondelok 10 km)
St - voľno
Št - tempový beh - aj s výklusom okolo 10 km
Pia - 21 km
So - voľno
Ne - 28 - 33 km
V podstate najhorší bol utorok, pretože to bol tretí deň za sebou.
Dnes som inak hovoril s mástrom a povedal mi, že ten čas na polmaratón mám super s ohľadom na to, že som behal 90% behov tempom medzi 5:30 a 6:00. Že aj napriek tomu, že nohy na takú záťaž zvyknuté neboli, tak predsa dokázali 1,5 hodiny makať v tempe. Že od štvrtka začína nová fáza špeciálneho rýchlostného tréningu a že tie 3 hodiny sú stále v hre. Že nemôžem čakať, že keď behám pomaly s občasným tempom, že tie nohy vedia bežať rýchlejšie. Nevedia... Že to sa idem učiť až teraz. Tak sa nechám prekvapiť...

Chystam se na:
16.8 - Spartan Race Beast ...dobehnout se cti, cas nemam predstavu
30.8 - Pulmaraton Moravskym krasem v Blansku ....cil zabehnout do 1:45
11.10 - Vokolo Priglu Brno (14,1km) ....cil do 1:10
Chci si najit cas a behat 35-40km tydne (20km o vikendu a 20km pres tyden) dalsi 3 mesice:
Jak nejlepe behat?
20km hodne pomale tempo 135-140bpm
10km kopecky (nebo behy s klikama, anglicakama, drepama apod. kazdych 500-1000m) ...kvuli Spartanu
10km intervaly (sprinty 100-200m nebo 1km rychle/pomaleji apod.)
Ma smysl podle tebe takovy trenink na zlepseni behu? Naplanoval bys to jinak?
Jak jsem psal vedle, nechci jenom behat, ale i pravidelne posilovat (vlastni vaha, cinky), sebeobrana/sanda, MTB, plavani atd...komplexne. Rodina a prace taktez bere cas. Nicmene na behani se ted zamerim mnohem vic.