patrik píše:2DrGlock
Myslíš, že počmárat někoho fixou nebo ho majznout molitanem po hlavě je totéž, jako seknout mečem? Tedy typicky seknout japonským mečem? Tohle Ti "mistři" co 50 let nevystrčili hlavu z dódžó zřejmě cvičí, a tak se nebudou srovnávat s nějakým molitanem, nebo fixama. Páč to je úplně jiný obor... ani lepší, ani horší, je to prostě něco jiného. (Btw existuje i molitanový japonský šerm, ale žádnou techniku JPN šermu tam nenajdeš, páč ten nafukovací meč, co si vymysleli, chrániče, co používaj, to všechno funguje úplně jinak.)
patrik píše:Jinak, kolik mistrů, co 50 let nevystrčili hlavu si potkal?
Kolik z nich Tě přesvědčovalo, že nedělaj balet, ale bojové umění a jsou lepší než mladý kluci, co si obalej bokken molitanem?
nevím proč by měl bejt ten kdo někoho killne považovanej za mistra ? to že má praxi v zabíjení neznamená, že něco umí a nebo že to umí naučit. Pro někoho tady je pach krve asi velmi lákavýDrGlock píše:.. protože se říká, že všichni mistři boje s nožem "sedí"..
nevím co si představuješ pod pojmem soubeje s klacky, ale nezapomeň, že to všechno jsou pořád a jen a pouze tréninkové zápasy i když je to třeba s minimem chráničů. Fight se zbraněmi má trochu jiné zákonitosti oproti normálnímu pěstnímu boji. Jeho hlavním účelem je co nejrychleji zabít a nebít sám ohrožen. Takže souboje s klacky maj k reálu stejně blízko jako má paintball k pudové střelbě. Není to špatné, ale lidi od paintballu mají určitě spoustu divných reflexů který by je mohli stát v reálu život. S Glockem taky nejde jen tak testovat co a kdo je lepší. Prostě musíš mít dobré postupy, učitele, vlastní názor a vytrvalost. Když to máš tak killer instinkt si můžeš vypěstovat i na papírovejch terčích a nemusíš přece kvůli tomu lovit lidi.DrGlock píše:.. nebo za někým, kdo v soubojích dřevěnými klacky porazil spoustu zkušených bojovníků..
BuFF píše:...Ty dovednosti se prostě v tomhle musí získat jinak než za pomocí mrtvých nepřátel-střelnicí,drilama,cvičnými souboji, paintballem atd. Nakonec v tom jednom okamžiku tvého života se to vše projeví jak vlastně jsi dobrej...
patrik píše:Myslíš, že počmárat někoho fixou nebo ho majznout molitanem po hlavě je totéž, jako seknout mečem? Tedy typicky seknout japonským mečem?
patrik píše:Jinak, kolik mistrů, co 50 let nevystrčili hlavu si potkal?
Kolik z nich Tě přesvědčovalo, že nedělaj balet, ale bojové umění a jsou lepší než mladý kluci, co si obalej bokken molitanem?
DrGlock píše:Dobře, tady jsou:patrik píše:Myslíš, že počmárat někoho fixou nebo ho majznout molitanem po hlavě je totéž, jako seknout mečem? Tedy typicky seknout japonským mečem?
Myslím si že to není totéž, protože mečem mu způsobíš zranění neslučitelná s životem, zatím co molitan přežije. Když bojuješ tak, jako by zásah molitanem byl zásah mečem a přesvědčíš o tom svou mysl, pak v tom v jiných ohledech není rozdíl. Pokud se jedná o trénink nebo nácvik boje, nemusíš ho pokaždé zabít, abys měl jistotu, že to funguje.
DrGlock píše:patrik píše:Jinak, kolik mistrů, co 50 let nevystrčili hlavu si potkal?
Nevím, nemají to napsáno na čele. ®ádný, ale kdybych pořádně začal cvičit boj mečem, rád bych jich potkal spoustu. Bylo to přirovnání, které doufám bylo správně pochopeno tak, že ten mistr je někdo, kdo jen cvičí nějaké pohyby, má je mistrovsky zvládnuté, ale jen věří, že jsou použitelné v boji. Zatím co ti kluci cvičí boj a bojují, a i když třeba nemají dokonalé pohyby, vědí co v boji funguje a mají to vyzkoušené.
DrGlock píše:Zatím co ti kluci cvičí boj a bojují, a i když třeba nemají dokonalé pohyby, vědí co v boji funguje a mají to vyzkoušené.
Tohle je možná ten problém vašeho vzájemného nedorozumění, zkus tedy blíž specifikovat ty důkazy na základě kterých máš tu svojí jistotu. DrGlock ty svoje "důkazy" již celkem jasně prezentoval - úspěch ve cvičným souboji je pro něj důkazem funkčnosti. Jakej důkaz máte u vás. Neber to osobně, ale i mě tohle zajímá, jaké důkazy tě vlastně přesvědčily k tvým tvrzením.patrik píše:...věříme, že jim ta technika funguje. Myslíš, že jsme hlupáci, co si nechaj vymývat mozek "bez důkazů." Jenže ty důkazy prostě vypadaj jinak, než si představuješ a ....
myslím si, že při jízdě autem používáš bezpečnostní pásy, při horolezectví se jistíš lanem, při jízdě na kole používáš helmu atd. atd. není to přece o strachu z "džungle" okolo nás, ale spíš o rozumném přístupu k okolnímu světu. Předcházet nebezpečí v rozumné míře je spíš projevem inteligence. A když používám nějaké bezpečnostní pojistky, tak se člověk přirozeně zajímá o jejich kvalitu či nekvalitu. Auta mají svoje crash testy bojová umění maj zase Pridepatrik píše:...Já furt nechápu že je tak těžké porozumět tomu oddělení světa v dódžó od té nebezpečné džungle venku, co Tě tak děsí
např timing funguje s čímkoliv pořád stejně, síla taky, preciznost to samé. Samozřejmě molitanové souboje jsou pro děti co si hrajou na rytíře, ale když má někdo dovednosti, projeví se i v tom molitanovém blbnutí. Dobrej fotbalista je dobrej i s tenisákem.ingwe píše:...Vědí co v boji funguje? Ne, vědí co v MOLITANOVÉM boji funguje...
BuFF píše:Tohle je možná ten problém vašeho vzájemného nedorozumění, zkus tedy blíž specifikovat ty důkazy na základě kterých máš tu svojí jistotu. DrGlock ty svoje "důkazy" již celkem jasně prezentoval - úspěch ve cvičným souboji je pro něj důkazem funkčnosti. Jakej důkaz máte u vás. Neber to osobně, ale i mě tohle zajímá, jaké důkazy tě vlastně přesvědčily k tvým tvrzením.patrik píše:...věříme, že jim ta technika funguje. Myslíš, že jsme hlupáci, co si nechaj vymývat mozek "bez důkazů." Jenže ty důkazy prostě vypadaj jinak, než si představuješ a ....
Je tu pomerne casty jev, ze lide se ptaji a rikaji, ze je cosi uprimne zajima a pritom je oboum stranam dopredu jasne, ze se slovy stejne nenechaji presvedcit.patrik píše:Už jsem napsal výš Naiovi, chceš si myslet, že to nefunguje, tak si to mysli.Patrik
Hosobiki píše:RBR píše:Teď už ale dělám "jenom" Tenshin shoden katori shinto ryu.
Kde a u koho?
RBR
Výslech?![]()
Brno, Petr Kopeček a Richard Bouda (mimochodem: berte to i jako doporučení)
RBR píše:Hosobiki píše:RBR píše:Teď už ale dělám "jenom" Tenshin shoden katori shinto ryu.
Kde a u koho?
RBR
Výslech?![]()
Brno, Petr Kopeček a Richard Bouda (mimochodem: berte to i jako doporučení)
Nikoli, zvědavost. Máš jako bydliště uvedenou Ostravu, tak jsem si myslel, že tam vznikl nějaký nový klub TSKSR, neboť jsem dosud neslyšel, že v O. něco podobného je.
RBR
nemusíš nikoho přesvědčovat, jen mě to osobně zajímalo, co je tím hybným momentem, že si člověk řekne: jo, tohle je ten důkaz vhodnej pro mě. DrGlock se prezentoval vcelku jasně, i když s ním nemusím třeba souhlasit tak jeho názor je dost srozumitelný. Proti tobě osobně nic nemáme ale pouze se obyčejně lidsky zájímám o tvé názorové postoje. Sám bych to asi ani po tobě nechtěl, ale když jsi napsal tohlepatrik píše:Ale proč, proč mám někoho přesvědčovat? ..... Ty "důkazy" jsou dostatečné pro mě. Já jsem s tím spokojený a nemám problém s tím, že to někdo nevidí...
tak mě to jinak zajímá. Jen jsem trochu vstoupil do debaty, která je mě v zásadě volná a asi jsem doufal, že bude víc věcná a třeba se i něco dozvím. Myslel jsem, že na svůj jednoduchý dotaz můžu dostat nějakou srozumitelnou a normální odpověď bez zbytečné esoterické omáčky.patrik píše:...věříme, že jim ta technika funguje. Myslíš, že jsme hlupáci, co si nechaj vymývat mozek "bez důkazů." Jenže ty důkazy prostě vypadaj jinak, než si představuješ a ....
BuFF píše:nemusíš nikoho přesvědčovat, jen mě to osobně zajímalo, co je tím hybným momentem, že si člověk řekne je tohle je ten důkaz vhodnej pro mě.Dr Glock se prezentoval vcelku jasně, i když s ním nemusím třeba souhlasit tak jeho názor je dost srozumitelný. Proti tobě osobně nic nemáme ale pouze se obyčejně lidsky zájímám o tvé názorové postoje.
BuFF píše:Jen jsem trochu vstoupil do debaty, která je mě v zásadě volná a asi jsem doufal, že bude víc věcná a třeba se i něco dozvím. Myslel jsem, že na svůj jednoduchý dotaz můžu dostat nějakou srozumitelnou a normální odpověď bez zbytečné esoterické omáčky.
BuFF píše:...
2Ingwe: v katě časuješ sám se sebou=proti sobě, se soupeřem musíš hledat příležitost a časování proti někomu kdo má hodně jinej záměr a to je podle mě určitě zásadní rozdíl. Samozřejmě když už jsi na fakticky vysoké úrovni, už toho soupeře/sparingpartnera ke zlepšení timingu nepotřebuješ a stačí ti ta kata, ale takovejch lidí moc není..
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků