Trenéři,instruktoři

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod BuFF » ned 04. lis, 2007 12:40

jo tak to jo, ale když už jsme v té diskuzi tak se ještě zeptám: je v tomhle typu párové katy i nějaké místo na vlastní rozhodování? nebo je to pořád pevně daný sled pohybů kterej se musí dodržovat?. Existuje i nějaké jiné cvičení kde je "volná improvizace" = netuším co příjde za pohyb?
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » ned 04. lis, 2007 12:44

BuFF píše:2Patrik: hele, ještě jednou hned na úvod neber to osobně, nic proti tobě nemám. Videa jsem nějaký viděl, vím co asi děláte, ale mě fakt zajímal tvůj názor. To jsi nic předtím necvičil, viděl letáček začal chodit na to cvičení co děláš a protože ho děláš už dost dlouho jsi přesvědčenej=to je ten důkaz pro tebe?. A nebo jsi viděl mistra co dělá několikanásobně katu lépe jak ty= to je ten důkaz? Jenom mě zajímá jednochuchý impuls kterej tě přesvědčil a dal ti takové pevné postoje v názorech. Nebudu s ním polemizovat nebo ti ho vyvracet, je to tvoje věc ale snad to tady můžeš napsat když si s tím sám začal. Viděl jsi někoho máchat mečem, pak jsi viděl jeho rodokmen a zacvičil sis s ním a ufff už jsi přesvědčenej. Jo proč ne, ale to se jen domnívám z tvých náznaků a nerad bych si k tomu dělal nějakej názor když se třeba můžu mýlit. To co cvičíte, jak cvičíte atd. je podle mě v tomhle podružné, aspoň si to myslím, třeba to cvičení těch technik je pro tebe důkazem? fakt nevím. Psal jsi že :"... nejste hlupáci co si nechaj vymejvat mozek bez důkazů.." tak se obyčejně lidsky ptám co si mám pod tím vlastně představit. A prosím nepiš ty japonské názvy já vůbec netuším o co jde a nechci to googlovat. Snad si vystačíme s češtinou. A znovu opakuji nehádám se co je lepší nebo hezčí jen se ptám co je pro tebe osobně tím důkazem?? Myslím si že nejsem dítě, ani nechci rychokafe, spíš mě zajímá nahlédnout pod pokličku něčemu čemu nerozumím. Měl by jsi to brát jako vhodnou příležitost něco rozumně vysvětlit a ne jako útok na svojí osobu.

Jenom mě zajímá jednochuchý impuls kterej tě přesvědčil a dal ti takové pevné postoje v názorech.

Sleduješ to? Na něco se ptáš, ale vůbec nereaguješ na to, co Ti píšu. Není žádný jednoduchý implus a není žádná jednoduchá odpověď. Je tu dlouhodobé zkoumání studování něčeho. Chceš psát můj životopis? Cvičil jsem i předtím (poměrně dlouho) něco jiného.

Proč tě zajímá můj důkaz, nebo, co je důkazem pro mně? Co chceš za odpověď nějak furt nechápu jak zřetelněji napsat, že takovou odpověď nemám. ®e je pro mně důkazem správné načasování a logika pohybu? To je snad jasné, to je snad stejné ve všech BU, nebo ne? Myslíš si snad, že máme jiné načasování, než je třeba v karate?

Píšu Ti ty japonské názvy proto, že mluvím o japonském meči a jeho specifických vlastnostech. Snažím se Ti ukázat, jak konkrétně píšu, ale jen pro lidi, kteří se o to vážně zajímají. To jsou přesně ty věci, který u molitanu nebo fixky nefungují, IMHO. Nechceš to hledat v googlu - co je mi do toho, já to taky nenašel na internetu.

Pro mně je tohle dopoledne takové "de ja vu"...

Mimochodem

Viděl jsi někoho máchat mečem, pak jsi viděl jeho rodokmen a zacvičil sis s ním a ufff už jsi přesvědčenej.

Chceš aby něco nevypadalo jako osobní útok? Tak si odpusť tohle, díky předem.

Patrik
Naposledy upravil patrik dne ned 04. lis, 2007 12:48, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » ned 04. lis, 2007 12:46

BuFF píše:jo tak to jo, ale když už jsme v té diskuzi tak se ještě zeptám: je v tomhle typu párové katy i nějaké místo na vlastní rozhodování? nebo je to pořád pevně daný sled pohybů kterej se musí dodržovat?. Existuje i nějaké jiné cvičení kde je "volná improvizace" = netuším co příjde za pohyb?

"Jo tak to jo"

To je jeden z těch důkazů, že nečtete, co tady zkoušíme psát - katy o kterých píšeme jsou "zásadně" ve dvojici. A každá část každé katy může mít víc řešení (henka nebo kaeši waza), ale právě to je ten zásadní kámen úrazu.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » ned 04. lis, 2007 13:06

Proč mě zajímá co je důkazem pro tebe - no protože jsi s tím sám začal a nějak z těch spousty vět nemůžu přijít na to co to vlastně je. Ale fajn dobrý, beru máš svojí cestu tak po ní kráčej se vztyčenou hlavou dál.Já sem asi nekompatibilní s tvým vyjadřováním, není to jednoduchý ale tvojí poznámku ke katám "ale právě to je ten zásadní kámen úrazu." jsem zase nepochopil.

a mimochodem věta "katy o kterých píšeme jsou "zásadně" ve dvojici." je sice hezká ale kdyby Ingwe nedal jednoduché vysvětlení tak to nikdo neví. Buď napíšu cvičení ve dvojicíh, řízené drily atd a nebo se pak nedivím že tomu někdo porozumí jinak. Lze to vyvětlit jednoduše jak to udělal Ingwe a nebo složitě a mysticky jak to děláš ty. Už se nedivím, že latina je mrtvý jazyk :lol: ale někdo si v něm vyloženě libuje.Doufám, že až si budeš latinsky objednávat lístek do kina každej ocení tvojí dokonalou výslovnost :lol: :lol:
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » ned 04. lis, 2007 13:13

ukropcany píše:.. nereaguj prosím tým, že je Ti to jedno, keby to tak bolo, tak tu nie si pečený, varený...
teď jsem si teprve všimnul kolik toho už napsal, už chápu a na tohle já nemám buňky :lol:

Z mé strany je to vše, nemá co dál dodat takže přeji ostatním příjemnou zábavu a děkuji za toleranci našeho OT.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » ned 04. lis, 2007 13:26

ukropcany píše:4patrik - píšeš príliš v hádankách na to, aby Ti bolo jasne rozumieť. Strácaš čas, keď napíšeš "funguje to, ale nepoviem ako, lebo vás to aj tak nezaujíma" - je to výkrut a výkrutom nikto neverí, nech by bol akokoľvek úprimne myslený... a nereaguj prosím tým, že je Ti to jedno, keby to tak bolo, tak tu nie si pečený, varený...

Ukropčány, vynechám osobní poznámky ;) a napíšu jediné. Nebudeš tomu věřit, ale jsou tu i lidé, kteří "těm hádánkám" porozumí - třeba to pro ně žádné hádanky nejsou. Stačí projet jenom tento topic, nemusíš ani jinam.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » ned 04. lis, 2007 13:32

BuFF píše:Buď napíšu cvičení ve dvojicíh, řízené drily atd a nebo se pak nedivím že tomu někdo porozumí jinak.

Právě protože jsem toho napsal už tolik (mimochodem zkus přímou úměru, datum registrace/ množství příspěvků, anebo srovnej právě s kolegou ukropčánym), tak vím kolikrát už tu padlo, že kata není individuální cvičení nebo boj s imaginárním protivníkem, jak si většina myslí.

Proč by měl kdokoliv psát, že je to cvičení ve dvojicích, nebo že jsou to řízené drily (to je strašný sousloví)? Ptal ses na to? Anebos prostě reagoval kata = něco. Tak jako dříve tady NAIA neděláte sparring = meditace, balet etc.

To je právě ten kámen úrazu.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » ned 04. lis, 2007 13:43

Jo, jo v pohodě. Já už končím protože čas věnovaný téhle diskuzi má pro mě větší cenu než informační hodnota co z téhle debaty získám. Přeju ti vše hezké :wink: a kdybys snad chtěl něco řešit přímo se mnou tak přes SZ a nebo i osobně na tréninku. Tady se k tomuhle už nebudu dál vyjadřovat. Měj se
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » ned 04. lis, 2007 13:45

BuFF píše:Jo, jo v pohodě. Já už končím protože čas věnovaný téhle diskuzi má pro mě větší cenu než informační hodnota co z téhle debaty získám. Přeju ti vše hezké :wink: a kdybys snad chtěl něco řešit přímo se mnou tak přes SZ a nebo i osobně na tréninku. Tady se k tomuhle už nebudu dál vyjadřovat. Měj se

Nápodobně, díky.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » ned 04. lis, 2007 14:21

BuFF píše:jo tak to jo, ale když už jsme v té diskuzi tak se ještě zeptám: je v tomhle typu párové katy i nějaké místo na vlastní rozhodování? nebo je to pořád pevně daný sled pohybů kterej se musí dodržovat?. Existuje i nějaké jiné cvičení kde je "volná improvizace" = netuším co příjde za pohyb?

něco už ti na to odpověděl patrik, nevím jak jsi z toho moudrý. ode mně ale bohužel jednoznačnou odpověď taky nedostaneš. Odpověď na tvoji otázku je "ANO i NE, ale zjednodušeně pro laickou veřejnost NE". Jestli to chceš specifikovat, zeptej se prosím mého učitele, i když ti samozřejmě nemůžu slíbit, že ti to ochotně a polopaticky vysvětlí.

Jinak taky nevidím důvod v téhle debatě pokračovat, koho to opravdu zajímá, bude muset pro pochopení investovat čas a přijít se podívat, resp. zkusit.

pěkný zbytek neděle všem zúčastněným
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 04. lis, 2007 15:51

Jinak taky nevidím důvod v téhle debatě pokračovat, koho to opravdu zajímá, bude muset pro pochopení investovat čas a přijít se podívat, resp. zkusit.

No konečně vás to napadlo. Je to zbytečné vysvětlovat lidem, kteří si to nikdy nezkusili. Připomíná mi to debatu levorukosti při boji s mečem, kterou jsem tu rozpoutal. Při prvním tréninku TSKSR jsem pochopil její zbytečnost.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » ned 04. lis, 2007 16:01

RBR píše:

No konečně vás to napadlo. Je to zbytečné vysvětlovat lidem, kteří si to nikdy nezkusili. Připomíná mi to debatu levorukosti při boji s mečem, kterou jsem tu rozpoutal. Při prvním tréninku TSKSR jsem pochopil její zbytečnost.

RBR

:lol:
já myslím že nás to napadlo už dřív, a kolikrát, ale tady lidi nechtěj slyšet "dojdi se podívat", chtěj jasné a logické argumenty v podobě textu. a to bohužel někdy nejde, jak sám víš :)
kruh se uzavřel, už zase jsme se vrátili k "přijď si to vyzkoušet sám". a tak to půjde furt dokola a dokola navěky. není to krása ten koloběh života? :lol:

(ty cvičíš TSKSR kde, prosím? jen ze zvědavosti... napiš mi to klidně do SZ, aby někdo nevyletěl že to tu zakydáváme mimo téma)
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hosobiki » ned 04. lis, 2007 16:56

RBR píše:
Hosobiki píše:
RBR píše:
Teď už ale dělám "jenom" Tenshin shoden katori shinto ryu.

Kde a u koho?

RBR

Výslech? :lol:

Brno, Petr Kopeček a Richard Bouda (mimochodem: berte to i jako doporučení :wink: )

Nikoli, zvědavost. Máš jako bydliště uvedenou Ostravu, tak jsem si myslel, že tam vznikl nějaký nový klub TSKSR, neboť jsem dosud neslyšel, že v O. něco podobného je.

RBR

Jo.. jsem na škole mimo ovu:)
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » ned 04. lis, 2007 19:45

ingwe píše:
(ty cvičíš TSKSR kde, prosím? jen ze zvědavosti... napiš mi to klidně do SZ, aby někdo nevyletěl že to tu zakydáváme mimo téma)

Poslal jsem ti to do SZ.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » pon 05. lis, 2007 16:18

patrik píše:
ukropcany píše:4patrik - píšeš príliš v hádankách na to, aby Ti bolo jasne rozumieť. Strácaš čas, keď napíšeš "funguje to, ale nepoviem ako, lebo vás to aj tak nezaujíma" - je to výkrut a výkrutom nikto neverí, nech by bol akokoľvek úprimne myslený... a nereaguj prosím tým, že je Ti to jedno, keby to tak bolo, tak tu nie si pečený, varený...

Ukropčány, vynechám osobní poznámky ;) a napíšu jediné. Nebudeš tomu věřit, ale jsou tu i lidé, kteří "těm hádánkám" porozumí - třeba to pro ně žádné hádanky nejsou. Stačí projet jenom tento topic, nemusíš ani jinam.

Patrik

Já myslím, že těm tvým hádankám rozumím. Takže jistota, že umíš bojovat, je postavena na víře, osobních pocitech a nepřenositelných zkušenostech, ale s někým bojovat si nezkoušel a myslíš si, že to není potřeba?
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 05. lis, 2007 16:24

DrGlock píše:Já myslím, že těm tvým hádankám rozumím. Takže jistota, že umíš bojovat, je postavena na víře, osobních pocitech a nepřenositelných zkušenostech, ale s někým bojovat si nezkoušel a myslíš si, že to není potřeba?

DrGlocku zapomeň na to. Píšeš úplně o něčem jiném než já, už jsem Ti to jednou psal. O "umím bojovat" jsem nepsal ani slovo, co jsem zkoušel nebo nezkoušel tu taky, myslím, nepadlo. Prosím pěkně, vynech mně.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bartkesl » sob 01. pro, 2007 13:48

kamiwaza píše:
xiuwei píše:Mezi uznávané trénéry či instruktory patří (mimo jiné) v ČR:
Ivan Rzounek - wing chun
Jan Novák - wing chun
Pavel Macek - hung kyun
Aleš Brunner - pekiti tirsia
Tomáš Severa - modern arnis
Antonín Sokol - musado
a určitě spousta dalších. Vycházím z referencí různých lidí (u některých i ze svých zkušeností),kteří pod vedením těchto trenérů cvičí (cvičili). Mají znalosti a umějí naučit druhé,což zase moc lidí (rádobyinstruktorů) neumí.

Přidal bych ještě s vaším svolením:
Karel Doležal - dju su kung fu, chan shaolin si
Ladislav Petráš - ju-jitsu
František Kollman - jiu jitsu

já bych Doplnil Karla Kesla!!
bartkesl
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lilu » ned 02. pro, 2007 10:03

pro me Jan Jukl (1. Dan Karatedo Shotokan, 2. Dan Jiu-Jitsu)

Jukl Karate Team
http://jukl.karate.sweb.cz

- mluví s Tebou jako s normálním člověkem, nepovyšuje se nad nikoho, když něco nepochopíš vysvětlí Ti to klidně 3x, 4x... 20x, dokáže motivovat a je s ním pohoda trénink

Lilu

http://www.lilu.cz
Lilu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kumori » ned 02. pro, 2007 17:55

Lilu píše:pro me Jan Jukl (1. Dan Karatedo Shotokan, 2. Dan Jiu-Jitsu)

Jukl Karate Team
http://jukl.karate.sweb.cz

- mluví s Tebou jako s normálním člověkem, nepovyšuje se nad nikoho, když něco nepochopíš vysvětlí Ti to klidně 3x, 4x... 20x, dokáže motivovat a je s ním pohoda trénink

Lilu

http://www.lilu.cz

tak by to mělo být, jen si nedovedu představit, jak někomu vysvětluji provedení techniky víc, než 3x...a to jsem trpělivý, neboť trpělivost růže přináší
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » ned 02. pro, 2007 19:27

Kdyby se ten seznam mel i nadale rozsirovat, tak uz me z nej vyskrtnete plz :wink: :lol:

Z osobnich duvodu nechci byt spojovan s nekterymi lidmi ... :oops: :!: :P
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně