BuFF píše:2Patrik: hele, ještě jednou hned na úvod neber to osobně, nic proti tobě nemám. Videa jsem nějaký viděl, vím co asi děláte, ale mě fakt zajímal tvůj názor. To jsi nic předtím necvičil, viděl letáček začal chodit na to cvičení co děláš a protože ho děláš už dost dlouho jsi přesvědčenej=to je ten důkaz pro tebe?. A nebo jsi viděl mistra co dělá několikanásobně katu lépe jak ty= to je ten důkaz? Jenom mě zajímá jednochuchý impuls kterej tě přesvědčil a dal ti takové pevné postoje v názorech. Nebudu s ním polemizovat nebo ti ho vyvracet, je to tvoje věc ale snad to tady můžeš napsat když si s tím sám začal. Viděl jsi někoho máchat mečem, pak jsi viděl jeho rodokmen a zacvičil sis s ním a ufff už jsi přesvědčenej. Jo proč ne, ale to se jen domnívám z tvých náznaků a nerad bych si k tomu dělal nějakej názor když se třeba můžu mýlit. To co cvičíte, jak cvičíte atd. je podle mě v tomhle podružné, aspoň si to myslím, třeba to cvičení těch technik je pro tebe důkazem? fakt nevím. Psal jsi že :"... nejste hlupáci co si nechaj vymejvat mozek bez důkazů.." tak se obyčejně lidsky ptám co si mám pod tím vlastně představit. A prosím nepiš ty japonské názvy já vůbec netuším o co jde a nechci to googlovat. Snad si vystačíme s češtinou. A znovu opakuji nehádám se co je lepší nebo hezčí jen se ptám co je pro tebe osobně tím důkazem?? Myslím si že nejsem dítě, ani nechci rychokafe, spíš mě zajímá nahlédnout pod pokličku něčemu čemu nerozumím. Měl by jsi to brát jako vhodnou příležitost něco rozumně vysvětlit a ne jako útok na svojí osobu.
BuFF píše:jo tak to jo, ale když už jsme v té diskuzi tak se ještě zeptám: je v tomhle typu párové katy i nějaké místo na vlastní rozhodování? nebo je to pořád pevně daný sled pohybů kterej se musí dodržovat?. Existuje i nějaké jiné cvičení kde je "volná improvizace" = netuším co příjde za pohyb?
teď jsem si teprve všimnul kolik toho už napsal, už chápu a na tohle já nemám buňkyukropcany píše:.. nereaguj prosím tým, že je Ti to jedno, keby to tak bolo, tak tu nie si pečený, varený...
ukropcany píše:4patrik - píšeš príliš v hádankách na to, aby Ti bolo jasne rozumieť. Strácaš čas, keď napíšeš "funguje to, ale nepoviem ako, lebo vás to aj tak nezaujíma" - je to výkrut a výkrutom nikto neverí, nech by bol akokoľvek úprimne myslený... a nereaguj prosím tým, že je Ti to jedno, keby to tak bolo, tak tu nie si pečený, varený...
BuFF píše:Buď napíšu cvičení ve dvojicíh, řízené drily atd a nebo se pak nedivím že tomu někdo porozumí jinak.
BuFF píše:Jo, jo v pohodě. Já už končím protože čas věnovaný téhle diskuzi má pro mě větší cenu než informační hodnota co z téhle debaty získám. Přeju ti vše hezkéa kdybys snad chtěl něco řešit přímo se mnou tak přes SZ a nebo i osobně na tréninku. Tady se k tomuhle už nebudu dál vyjadřovat. Měj se
BuFF píše:jo tak to jo, ale když už jsme v té diskuzi tak se ještě zeptám: je v tomhle typu párové katy i nějaké místo na vlastní rozhodování? nebo je to pořád pevně daný sled pohybů kterej se musí dodržovat?. Existuje i nějaké jiné cvičení kde je "volná improvizace" = netuším co příjde za pohyb?
Jinak taky nevidím důvod v téhle debatě pokračovat, koho to opravdu zajímá, bude muset pro pochopení investovat čas a přijít se podívat, resp. zkusit.
RBR píše:Jinak taky nevidím důvod v téhle debatě pokračovat, koho to opravdu zajímá, bude muset pro pochopení investovat čas a přijít se podívat, resp. zkusit.
No konečně vás to napadlo. Je to zbytečné vysvětlovat lidem, kteří si to nikdy nezkusili. Připomíná mi to debatu levorukosti při boji s mečem, kterou jsem tu rozpoutal. Při prvním tréninku TSKSR jsem pochopil její zbytečnost.
RBR
RBR píše:Hosobiki píše:RBR píše:Teď už ale dělám "jenom" Tenshin shoden katori shinto ryu.
Kde a u koho?
RBR
Výslech?![]()
Brno, Petr Kopeček a Richard Bouda (mimochodem: berte to i jako doporučení)
Nikoli, zvědavost. Máš jako bydliště uvedenou Ostravu, tak jsem si myslel, že tam vznikl nějaký nový klub TSKSR, neboť jsem dosud neslyšel, že v O. něco podobného je.
RBR
patrik píše:ukropcany píše:4patrik - píšeš príliš v hádankách na to, aby Ti bolo jasne rozumieť. Strácaš čas, keď napíšeš "funguje to, ale nepoviem ako, lebo vás to aj tak nezaujíma" - je to výkrut a výkrutom nikto neverí, nech by bol akokoľvek úprimne myslený... a nereaguj prosím tým, že je Ti to jedno, keby to tak bolo, tak tu nie si pečený, varený...
Ukropčány, vynechám osobní poznámkya napíšu jediné. Nebudeš tomu věřit, ale jsou tu i lidé, kteří "těm hádánkám" porozumí - třeba to pro ně žádné hádanky nejsou. Stačí projet jenom tento topic, nemusíš ani jinam.
Patrik
DrGlock píše:Já myslím, že těm tvým hádankám rozumím. Takže jistota, že umíš bojovat, je postavena na víře, osobních pocitech a nepřenositelných zkušenostech, ale s někým bojovat si nezkoušel a myslíš si, že to není potřeba?
kamiwaza píše:xiuwei píše:Mezi uznávané trénéry či instruktory patří (mimo jiné) v ČR:
Ivan Rzounek - wing chun
Jan Novák - wing chun
Pavel Macek - hung kyun
Aleš Brunner - pekiti tirsia
Tomáš Severa - modern arnis
Antonín Sokol - musado
a určitě spousta dalších. Vycházím z referencí různých lidí (u některých i ze svých zkušeností),kteří pod vedením těchto trenérů cvičí (cvičili). Mají znalosti a umějí naučit druhé,což zase moc lidí (rádobyinstruktorů) neumí.
Přidal bych ještě s vaším svolením:
Karel Doležal - dju su kung fu, chan shaolin si
Ladislav Petráš - ju-jitsu
František Kollman - jiu jitsu
Lilu píše:pro me Jan Jukl (1. Dan Karatedo Shotokan, 2. Dan Jiu-Jitsu)
Jukl Karate Team
http://jukl.karate.sweb.cz
- mluví s Tebou jako s normálním člověkem, nepovyšuje se nad nikoho, když něco nepochopíš vysvětlí Ti to klidně 3x, 4x... 20x, dokáže motivovat a je s ním pohoda trénink
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků