Thaibox X Ving Tsun

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 17:03

snb: já dělám něco podobnýho a nic sebedestruktivního mi na tom nepřipadá.

opravdovej GF fighter. no neviděl, protože takovej patří jen do pohádky. Nebo že by B.Lee? :o) A k čemu mi je něco co se budu učit tak dlouho? Vyvíjet se můžu v čemkoliv.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » pon 31. říj, 2005 17:07

low píše:snb: já dělám něco podobnýho a nic sebedestruktivního mi na tom nepřipadá.

opravdovej GF fighter. no neviděl, protože takovej patří jen do pohádky. Nebo že by B.Lee? :o) A k čemu mi je něco co se budu učit tak dlouho? Vyvíjet se můžu v čemkoliv.

myslíš kyokushinkai?? nebo jak se to do pr***e píše.. to je jako podobné jako MT?? :P
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 17:13

sai: no myslim ze to boli vic :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 17:21

MT je jediny co uznavam, kdybych nedelal kyokus delal bych MT. V MT muzes i do hlavy ale tim ze tady ne, bojuje se vetsinou na kratsi vzdalenost a i kdyz kolo trva jen 2 minuty oproti jejim trem za jedno kolo inkasujes tolik uderu a lowkicku jako v jejich peti kolech. Na treninku MT sem byl takze muzu soudit. Ale nejsem Kaenorsig takze podle vas asi ne,co ?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SnEk » pon 31. říj, 2005 17:26

2 low:
no comment ...
mas trochu omezenej pohled na vec ...
... myslim ze par zijicich GF bojovniku znam ale o to asi evidentne mea smysl s tebou diskutovat-
SnEk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 17:30

snek :no mozna jich PAR je :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 18:19

pro Low:
Pokud u nás v republice děláš Kyokushin tak určitě ne moc dlouho.To není na závadu, já sám říkám že nezáleží na tom jak dlouho ale jak intenzivně, ale než začneš kritizovat měl bys lépe poznat co kritizuješ.Zajdi si do nějaké WT ěkoly tam tě z toho vyléčí.A btw. s teorií že buď dělám jenom zem nebo jenom postoj a nemýchám budeš vždycky snadná kořist :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 18:26

V pravidlech kyokushin podle kterych sem zapasil já se mohlo do hlavy, ale jen nohou ne rukou, ale to už je dýl, teď je to jinak?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pon 31. říj, 2005 18:28

Sem byl obojí já :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Low

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 19:13

Drahy Lowe,
tohle je mazec...Budu ti vykladat takovy pribeh ju. Cca pred 8-9 lety jsem zacal trenovat WCh. Za tu dobu k nam do skoly prislo dost, jak rika Peta Machacek " koledniku":-) Byli to lide napr. od pana Tisera, lide z boxu Kladno, par lidicek od Petra apod. s cilem pomerit dovednosti. Nekdy jsem byli biti my, nekdy zase oni /dokence bych ti mohl predstavit par lidi kteri vymenili MT za Wch a vedou si hodne dobre/. Neda se to pausalizovat. Problem je v tom, ze styly jako MT, kyokushinkai apod. cilene zahrnuji fyzicku, kdezto wch to ponechava to urcite miry na tobe. Ja jsem po tom, co jsem zacal sparovat s lidma bouchajici kickbox, MT poznal, ze je treba ji zacit trenovat a nyni je to v pohode. Jenze kdyz s nimi sparuji musim vydrzet 3x3min., coz bych na ulici nemusel / mam wch na poulicni boj, ne abych hopsal nekde v ringu, ale zaroven chci, aby fungovalo i proti temto lidem /.
Tvoje plyvani na GF povazuji za nemystne a nezlob se za ten vyraz stupidni. To, ze jsi nepotkal lidi kteri by byli schopni zpraskat Thaiboxera nebo kyokushina neznamena, ze neexistuji.....Ja mam respekt. ke vsem stylum, jelikoz jsem poznal, ze v kazdem stylu existuji lide kteri jsou v nem dobri a boji velice nebezpecni. Mel jsem tu cest si zasparovat napr. s clovekem cvicim HG u PM a byl jsem nucen zmenit nazor na HG jako nefunkcni styl / vytvoreny lidmi od pana Hladika/.
Omlouvam se za delku a dikci prispevku, ale na tohle neslo nereagovat.
DaJe
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 19:24

dajue:
dobře ale řekl bych že to co ste dělali vy je celkem vyjímka. právě tim žes to poznal začal si makat na kondičce.. a možná si poznal že všemu co má na konci box a čemu se řiká "jen" sport ,tak mnohdy jsou na tom ti co ho delaj po sebeobraný stránce líp než lidi co dělaj něco co se vyloženě specializuje na sebeobranu jako wt,musado atd.

může se kopat do hlavy.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pon 31. říj, 2005 19:25

Pro Daje
něco takového jsem chtěl taky napsat ale bojím se že ten komu to bylo určeno je předem tak odmítavě naladěn, že to těžko mohlo proniknout hlubš :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 19:30

já už respekt ke všem stylům nemám. nejsem žádnej superman ale něčim sem si prošel a věřim jen tomu co vidim že funguje. a když se bavim s lidma z wt jaká je jejich obrana třeba proti obloukovýmu kopu a oni řeknou že protikop na koleno tak se můžu akorát usmát protože kolik v životě provedli protiůtoků na koleno a kolikrát jsem já kopnul obloukovej kop? pochybuju že tolikrát aby měli stejný reflexy a potřebnou sílu,načasování atd. co je k tomu potřeba. spároval sem s lidma z wt, sice podle pravidel karate ale na to že mi tvrděj že normálně lapujou a používaj boxovací pytle tak se mi to věřit moc nechce. jak už tady někdo psal to může fungovat proti člověku co nic necvičí ale proti člověku co má vytrénovaný techniky, reflexy, načasování, sílu.. a možná takoví jsou ale to jsou asi vyjímky
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Low

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 20:31

Jenze to je mylka a hloupost uvazovani s tvoji strany zaroven. Zalezi na tom s jakou urovni lidi jsi se potkal....Je to asi tak stejne jako kdyz jsem se byl podivat v Bohnicich na kyokushin nejakej B oddil a soudil podle toho vsechny bojovniky kyokushinu a styl samotny. Nesrovnavej lidi z kurzu s lidma kteri napr. trenuji soukrome - obrovsky rozdil....bohuzel je to tak....
Muzes kopat na hlavu...Hezke a zkousel jsi to v realne bitce nekdy...???Ja sparoval napr. s clovek ktery je muj kamarad je to vicemistr sveta v KB a dokazal jsem mu to znechutit tak, ze se malem vzteknul a stacily proste protikopy do kycli.....Jenze v pravidlech je tohle zakazano.....Porovnavas veci ktere se porovnavat nedaji....a pravdepodobne bez zkusenosti....Necim prosel rozumim tomu tak jako, ze jsi toho vystridal...Myslim, ze kdyby to bylo z realnych bitek tak by jsi netvrdil takove voloviny....ale nechci soudit treba tlacham ja....
Myslim, ze zalezi na cloveku ne na stylu...muze byt lempl v kyokushinu jak ve wch, a pak souhlasim s tebou, ze je jedno, co trenujes...
Preji ti pohodovy vecer, omlouvam se za urazlivy ton prispevku, ale neni to mysleno osobne / co na srdci to na jazyku/.
S uctou
DaJe
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 20:42

Snek: O Muay Thai toho víš zjevně tolik, co Low o GF takže bych mu jeho pohled neměl za zlé. To proč jsou zápasy GF VS. MT už se tu rozebíralo stačí číst... ale pro úspěch znovu:

1. Chrániče - v ringu toho moc nevymyslíš, zvlášt s rukavicema, proto je jedno jestli je bojovník WT, MT, Tai Chi nebo aikido, v ringu nemáš moc na výběr.

2. Pravidla - thajská pravidla upřednostnují boj na krátko a delší klinče (tohle čínským bojovníkům nevyhovuje), čínská pravidla upřednostnují a dobře bodují strhy, přehozy a hody (s tím mají zase problém MT bojovníci)

3. Velmi často nevyrovnavný soupeři

A speciálně pro tebe - KA®DEJ vrcholovej sport odneseš zdravím, pokud znáš nějaký normální kluky který si MT zničili zdraví tak jsou to blbci, co neměli rozum anebo dobrého trenéra... MT je v současnosti především o ringu a proto se trénují věci jako fyzička a výdrž, čím výše míříš, tím více trénuješ (stejně jako v hokeji, tenise, ping pongu.... kdekoliv) a tím více riskuješ své zdraví.

A poslední věc - to že je MT v současné době vidět především v ringu neznamená že se netrénují techniky pro ulici, že se netrénují techniky bez chráničů atd... Pořád je to bojové umění jakým vždycky bylo.

Měj se

Masta
fightnews.cz
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. říj, 2005 20:42

těma kopama na hlavu sem myslel že se to může v kyokushinu jak se někdo ptal. a ani tam to moc nevychází.. vim že na ulici je to blbost. i když.. v bohnicích nevim jestli je nějakej oddíl "B" myslim že je tam jeden "A" kde trénuje Franc,Soukup,Kassl atd a ačkoli třeba pojem kata jim neřiká nic jejich bojový schopnosti budou celkem na dobrý úrovni.. a kickbox? takový něco rozskákaný, shotokan s kontaktem. jedinej dobrej kickbox je lowkick :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 01. lis, 2005 4:32

LoW: řekl už to sice Masta ale já teda, když vim o Thaibox hovno, tak na rozdíl od tebe nebudu říkat, že je k ničemu. Tvoje výkřiky, že kungfu je na hovno a JEDINĚ thaibox,(a taky to, že když si máš vzpomenout na nějakýho bojovníka kungfu napadne tě leda Brjuslí) o tobě cosi vypovídají...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 04. lis, 2005 13:48

No jenom ještě ohledně Bartáka... Dočetl sem se tady, že dělal WT pak šel do valetuda a tam se naučil bojovat....... Kdyby to byla pravda tak proč by se WT ještě stále věnoval??? proč ho pořad učí?? WT neni ringová záležitost! neni stavěný na pravidla a podobný věci! od toho tu je thai box, zápas atd.. tyhle sporty obdivuju ale sou to sporty!! WT je sebeobrana a to je úplně něco jiného! osobě sem se věnoval boxu a zápasu. teď cvičím WT pod všemi nenáviděnou EWTO a sem naprosto spokojenej!... věřím že sporty a uění jako thai box, zápas atd sou funkční a vyzkoušený styly!(narozdíl např od teakewonda) ale nechápu jak chcete srovnávat sport se sebeobanou!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 04. lis, 2005 14:05

Sehnal jsem konečně záznam čtvrtého mistrovství v Thaisku mezi profi Thaiboxery a Čínskym kungfu, pokusím se to dát někam na net, je to docela pěkný. Jestli to máte a všichni to znáte, tak sem napište, at si zbytečně nedrandim fógla
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 04. lis, 2005 14:13

Ale Barták se tam neučil bojovat...on tam vyhrával...špatně jsi četl... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně