Moderátor: pm
defendu píše:... Líbí se mi když mnich píše o boji,který pokud mohu vyčíst z jeho příspěvků ani nezažil ...
Miro píše:Videl si niekedy niekoho kto by ovladal napriklad opici styl skutocne dobre? Som si stopercentne isty, ze nie, inak by si vedel, ze taky clovek v skutocnosti JE opicou. Je opicou nielen ked cvici bojove umenie, ale v celom svojom zivote. On nesedi relaxovane s rukami volne visiacimi pozdlz tela, nesada si na stolicku, nehybe sa a nemysli ako clovek - on sedi na pol zadku, s laktami pri rebrach, na stolicku skace a jeho pohyby i myslenie su prerusovane atd. Bojove umenie nie je o hrani si na bojovnika, je to o BYTI bojovnikom.
Pokial furt budes propagovat to svoje "znát jen pár technik", nikdy na nedostanes na ziadnu slusnu uroven. Ak je niekto na urovni "technik", tak aj ked dokaze nahodou v boji porazit ineho chlapka, vzdy to bude len low-level, pretoze prvy skutocne dobry borec ho zlozi/sunda, a s prehladom. Vies preco? Lebo to bytie. To je to, preco sa to vola umenie a nie ruvacka. Lenze mas pravdu, laik toto nerozozna.Miro
Fukki píše:Pokud nějaká technika má třeba něco společného s tygrem, neznamená to, že se dotyčný hýbe jako tygr. Ty techniky jsou přirozené pro lidské tělo, ne pro tygří.
ly píše:Povedala by som, ze prave naopak
ly píše::lol: ale zrejme ide len o iny uhol pohladu.![]()
ly píše:I ked je dotycna technika prirodzena pre telo ludske, zakladom je pohyb zvieraci, nie?
ly píše:A cim viac clovek dokaze absorbovat do svojho ludskeho pohybu ladnost, plynulost, dravost tigra (=cim viac je tigrom) tym je lepsi.
ly píše:Neznamena to, ze sa zacne zivit surovym masom a druzku si najde v zologickej...![]()
ly píše:Neviem, ci mi rozumiete, nerada by som do kazajky a papat male ruzove tabletky
defendu píše:Dobrý v čem?V kecání,historii,kartách??Nebo snad v boji,rvačce???Budeš si snad o někom myslet,že je dobrý řidič,když budeš vědět,že auto nikdy ve skutečnost neřídil?
Pro mě je opravdu zkrušující představa to,že si někdo myslí,že se naučí bojovat bez boje![]()
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník