Jediné a prave Wing Chun Kung Fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod diablik » ned 03. pro, 2006 12:26

emanuel-takze boli tam peter consterdine,karatista kt. vsak mixuje aj veci z boxu,thai,potom v cervenej mikine Geoff ako dava hlavicku z "fence" a dokopava akoze obet na zemi,je byvaly boxer,zapasnik,judista popri tom aj thaibox,najvacsia legenda anglickych bouncerov...zvysok ludi z videa nepoznam...tito pani stale aktivne sparinguju a zapasia so svojimi mladymi nabusenymi ziakmi,takze im to musi fungovat :wink: pocha dzaju z UK,chod na ich stranky www.geoffthompson.com a www.peterconsterdine.com ,maju tam datumy seminarov a dalsie info :wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » ned 03. pro, 2006 14:12

defendu: vidím že jsi hodně špatně pochopil mé "primitivní", dovednostní a tvrdý
Teď si vymyslím něco úplně jednoduchého. Představ si mnicha, říkají mu Bratr Ukopzadek, tenhle šaolinskej brácha každej den hodinu točí obloukovej kop holení + nějaký vychytávky s prácí nohou a půl hoďky jí otužuje. Chtěl bys ses s ním po půl roce tréninku poměřit? :wink:
A když tu mluvíš pořát o těch zvířatech, je to spíš poetika de tu především o cviky, skus se plazit těsně nad zemí jako ještěrka nebo tak dokonce skákat, docela makačka co, vem si jakou má sílu Brácha Ještěrka :lol:
Především tyhle dovednosti můžeš cvičit kdekoli kdykoli a sám, je to hodně o vůli, trpělivosti a prakticky vidí jak se zlepšují a mají z toho radost, to do života dost dá a o to mnichům myslím jde?
Ještě abych nezapoměl, u nás se cvičí tygří techniky, ale je to úplně to samí jako když se řekne "Ten se pere jako tygr", tedy se tím myslí s jeho nasazením a silou, tygrovi se to vůbec pohyby nepodobá :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » ned 03. pro, 2006 15:04

Defendu,

*Buddh. mniši k tomu měli ideální podmínky,mohly trénovat doslova od rána do večera, proto mohly vytvářet "nové" techniky,principy,kombinace a dále vytvářet stovky a stovky pohybů,které například voják-tedy narozdíl od mnicha,skutečý praktik-nemohl provozovat,on si nemohl HRÁT na tygra nebo opici jako mnich,on musel znát jen pár technik,ale tak aby mu skutečně fungovaly v jakékoliv situaci - aby mohl Přežít :!: :!:Je tedy dost důležité jak styl vznikl,jestli jako uměle vytvořená věc za zdmi kláštera,nebo jako praktická věc pro přežití. *

*Není to hra na zvířata?Když podle mě někdo cvičí sestavu,kde tato zvířata představuje,tak si na ně nehraje?
Asi ti ta otázka přijde úsměvná,ale jsem chlápek,který ohledně boje (do určité míry se jím i živým Zlý nebo velmi zuřivý ) stojí pevně na nohou tzn. že akceptuju to co je na první pohled zjevné,to co na první pohled zjevné není (např. wushu sestava) u mě vzbuzuje nedůvěru a to asi i většině lidí cvičících BS a systémy.Navíc mezi kungfu osazenstvem je jaksi větší prostor pro podvodníky,právě proto,že např. laik u nich hned nepozná jestli "umí" nebo ne.
Takže jak to je s těma zvířátkama?Možná by to mohlo zajímat i další lidi*

Videl si niekedy niekoho kto by ovladal napriklad opici styl skutocne dobre? Som si stopercentne isty, ze nie, inak by si vedel, ze taky clovek v skutocnosti JE opicou. Je opicou nielen ked cvici bojove umenie, ale v celom svojom zivote. On nesedi relaxovane s rukami volne visiacimi pozdlz tela, nesada si na stolicku, nehybe sa a nemysli ako clovek - on sedi na pol zadku, s laktami pri rebrach, na stolicku skace a jeho pohyby i myslenie su prerusovane atd. Bojove umenie nie je o hrani si na bojovnika, je to o BYTI bojovnikom.
Pokial furt budes propagovat to svoje "znát jen pár technik", nikdy na nedostanes na ziadnu slusnu uroven. Ak je niekto na urovni "technik", tak aj ked dokaze nahodou v boji porazit ineho chlapka, vzdy to bude len low-level, pretoze prvy skutocne dobry borec ho zlozi/sunda, a s prehladom. Vies preco? Lebo to bytie. To je to, preco sa to vola umenie a nie ruvacka. Lenze mas pravdu, laik toto nerozozna.

*Líbí se mi když mnich píše o boji,který pokud mohu vyčíst z jeho příspěvků ani nezažil,toť vše ode mě k danému tématu.*

Si si isty? Alebo iba zasa placas blbosti z brucha len tak naverimboha?

Miro
Naposledy upravil Miro dne ned 03. pro, 2006 15:10, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » ned 03. pro, 2006 15:05

defendu píše:... Líbí se mi když mnich píše o boji,který pokud mohu vyčíst z jeho příspěvků ani nezažil ...

Aha , tak odtud tvoje spojovani BU s budhismem ... Protoze fakt si zatim nedal zadny jiny konkretni priklad, nebo se pletu ?
Opravdu musi byt zkrusujici predstava, ze nekdo kdo se nerve by mohl byt dobry ... [litost] 8)
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fukki » ned 03. pro, 2006 16:37

diablik - díky žes mi obajsnil jak je to s tím Blitz., nebo spíš odkud je to zkopčené a dík za info o G. Thompsonovi. Až budu mít čas, moc rád si to pročtu podrobněji, vypadá to zajímavě.

defendu - moje osobní zkušenosti jsou krom Karate a Wing Chun pouze s jižním kungfu, takže třeba o Opici toho moc nevím, stejně tak o jiných severních stylech. Mne osobně přitahují více Jižní styly. A co jsem zatím stihl pochopit (ono je stále co chápat o pronikání do hloubky nemluvě) je, že žádné hraní na zvířátka tam není :lol: Pokud nějaká technika má třeba něco společného s tygrem, neznamená to, že se dotyčný hýbe jako tygr. Ty techniky jsou přirozené pro lidské tělo, ne pro tygří. Jde spíš jen o název dané techniky a její smysl a princip, třeba silové nasazení, jak napsal tady Harutomo.

Pozor :idea: hlášky jako "napodobování zvířat a stovky technik" jsou obchodní kecy různých např. Wing Chun škol, které naprotitomu tvrdí jak ony jsou praktické a jednoduché - žádné zvířata. Inu je to blbost.

Pro mne kungfu = drill stabilních pevných postojů, naučit se práci nohou, pasem, z toho vycházející základní techniky a údery, zapojení pohybu celého těla. To čemu ty říkáš "wushu sestava" je pro mne jen učebnice, díky které procvičuji techniky, návaznost, pohyb, případně "2 man" sestava je pro nacvičení distance atd. (Jestli ty jsi neměl namysli sportovní wushu sestavy :roll: ) Dál se učíme drobné základy vnitřních stylů, např. Zhang Zhuang do toho ale teprv pronikám.
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » ned 03. pro, 2006 16:59

:roll:
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 23:37, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 03. pro, 2006 17:04

kdysi davno v jistym casopise jmenem BUDO vysel preklad nejakyho zahranicniho clanku o Paulie Zinkovi (snad to pisu dobre) kterej prave cvicil styl opice a ten psal presne o tom, co Miro. (jestli to Miro taky necetl :D :wink: )
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 03. pro, 2006 17:13

Miro píše:Videl si niekedy niekoho kto by ovladal napriklad opici styl skutocne dobre? Som si stopercentne isty, ze nie, inak by si vedel, ze taky clovek v skutocnosti JE opicou. Je opicou nielen ked cvici bojove umenie, ale v celom svojom zivote. On nesedi relaxovane s rukami volne visiacimi pozdlz tela, nesada si na stolicku, nehybe sa a nemysli ako clovek - on sedi na pol zadku, s laktami pri rebrach, na stolicku skace a jeho pohyby i myslenie su prerusovane atd. Bojove umenie nie je o hrani si na bojovnika, je to o BYTI bojovnikom.
Pokial furt budes propagovat to svoje "znát jen pár technik", nikdy na nedostanes na ziadnu slusnu uroven. Ak je niekto na urovni "technik", tak aj ked dokaze nahodou v boji porazit ineho chlapka, vzdy to bude len low-level, pretoze prvy skutocne dobry borec ho zlozi/sunda, a s prehladom. Vies preco? Lebo to bytie. To je to, preco sa to vola umenie a nie ruvacka. Lenze mas pravdu, laik toto nerozozna.Miro

:D :lol: :P Ahoj Miro, jsem rad, ze jsi neztratil smysl pro humor ... Opičák je ten kdo neco opakuje a nevi co ...
Clovek je porad clovek a porad clovek bude ... Nekteri se podle toho sice nechovaji (aspon v ocich ostatnich, ale jde porad o projev cloveka) ... z zadneho normalniho (nemyslim retardy) cloveka se nestane opice (pokud netrpi nejakouch uchylkou) jen proto, ze cvici styl tzv. opice ...
V jihocinskem kung fu to takhle (jak to prezentujes ty) vnimano neni a tato predstava je oznacena vzdy za laickou = romantickou a naivni ...
Vetsina jihocinskych tzv. "zvirecich" stylu pouziva teto terminologie pouze jako primer, ale nic vic v tom sami nevidi ... Zeptej se napr. Pavla Macka sifu jak to s tema zviratama vlastne maji ... konec koncu i nektere wing chun linie jsou takto castovani napr. hadi wing chun, ale hadi se z nich nestanou (neplazi se po zemi, nevyvraceji si celist u jidla, nevydavaji zadne hadi zvuky pri komunikaci a nemaji zadne jine hadi zvyklosti) jsou to porad lidi s koncetinama a nebojuji na brise ... (trochu nadsazky) ... Proste to takhle neni a neda se to takto zjednodusovat :wink:

Jak je to na severu ... nevim, ale to by mohl popsat treba Pavela ... Ovsem troufam si rici, ze to bude obdobne ...
Naposledy upravil luen dne ned 03. pro, 2006 19:11, celkově upraveno 2
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 03. pro, 2006 17:25

4Fukki
Tak tohle je rozumná,inteligentní,nefanatická odpověď ,dík

Není to hra na zvířata?Když podle mě někdo cvičí sestavu,kde tato zvířata představuje,tak si na ně nehraje?
Asi ti ta otázka přijde úsměvná,ale jsem chlápek,který ohledně boje (do určité míry se jím i živým ) stojí pevně na nohou tzn. že akceptuju to co je na první pohled zjevné,to co na první pohled zjevné není (např. wushu sestava) u mě vzbuzuje nedůvěru a to asi i většině lidí cvičících BS a systémy.Navíc mezi kungfu osazenstvem je jaksi větší prostor pro podvodníky,právě proto,že např. laik u nich hned nepozná jestli "umí" nebo ne.
Takže jak to je s těma zvířátkama?Možná by to mohlo zajímat i další lidi

Ohledně toho Taeba - je to metoda jak se zpotit,doslova a do písmene -nic víc,pokud někdo netvrdí,že je to super pro boj,tak je to podle mě OK.
Horší už je Nin Tsun Do,WT - blitz..,tam už je to opravdu pro srandu,nebo spíš pláč
NO vidíš defendu, píšeš o něčem, o čem víš doslova prd, sorry. 1.mnišské styly, tedy ty původní neobsahují ®ADNÉ hraní na zvířata a se zvířaty nemají nic společného. Tvoje informace o "mnišských"stylech pravděpodobně pochází z nějaké knížky od R.Hladíka a to bych teda jako autoritu nebral... 2.Ohledně "zvířecích" stylů, tedy například kudlanky,tygra, medvěda, opice, hada atd... není na tom nic pohádkového, opět nechápeš význam sestavy ve wušu, prostě je to jenom kniha technik aby se to pamatovalo a není tam nic zbytečného. TZV techniky zvířat opět nejsou nic jiného, než bojové techniky, nic navíc, všechno pro praxi. 3.Laik možní nic nepozná ale ty jako profesionál, jak jsem pochopil, by si to poznat měl, A jestliže v sestavě "nic" nevidíš, tak sorry ale v tom případě je marnost se s tebou bavit, protože máš klapky na očích. Docela rád bych udělal takovou hru abys pochopil,že plácáš hlouposti, vezměmě nějakou sestavu, třeba mnišskou, a pohyb po pohybu jí rozebereme. Pokud to pochopíš, zjistíš, že tam neni nic zbytečného, nemám rád planý globální kecy, to a to je na hovno. Konkrétně chci mluvit, CO je nahovno, co je nepraktický, čeho je kde moc?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ly » ned 03. pro, 2006 18:14

Fukki píše:Pokud nějaká technika má třeba něco společného s tygrem, neznamená to, že se dotyčný hýbe jako tygr. Ty techniky jsou přirozené pro lidské tělo, ne pro tygří.

Povedala by som, ze prave naopak :lol: ale zrejme ide len o iny uhol pohladu.
I ked je dotycna technika prirodzena pre telo ludske, zakladom je pohyb zvieraci, nie? A cim viac clovek dokaze absorbovat do svojho ludskeho pohybu ladnost, plynulost, dravost tigra (=cim viac je tigrom) tym je lepsi. Neznamena to, ze sa zacne zivit surovym masom a druzku si najde v zologickej...:roll:

Neviem, ci mi rozumiete, nerada by som do kazajky a papat male ruzove tabletky :lol:
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » ned 03. pro, 2006 18:27

4Pavela

Samozřejmě,že v sestavách vidím sled za sebou jdoucích technik,které se dají použít v boji (osobně bych je tak samozřejmě nepoužil ),vysvětlujete,že všechny ty sestavy jsou jen pomůcky k tomu být dobrý (mít kungfu,říkáte to tuším tak??),jenže já beru jako pomůcku každý styl,jako pomůcku k tomu umět bojovat,to je asi ten největší rozdíl.

4Pepah

Píšeš - Opravdu musi byt zkrusujici predstava, ze nekdo kdo se nerve by mohl byt dobrý...
Dobrý v čem?V kecání,historii,kartách??Nebo snad v boji,rvačce???Budeš si snad o někom myslet,že je dobrý řidič,když budeš vědět,že auto nikdy ve skutečnost neřídil?
Pro mě je opravdu zkrušující představa to,že si někdo myslí,že se naučí bojovat bez boje :cry:

4Miro

Bojuj si třeba jako opice,já budu raději bojovat jako člověk,je mi to přeci jen bližší.
A taky máš pravdu - laik nerozezná co je dobré a co špatné,proto tě tu pár naivků bere jako kapacitu.Reálný boj je o správné reakci,agresivitě a chladnokrevnosti ne o kecách o Bytí.Je skvělé,že tohle píšu chlápkovi,který začal cvičit až po třicítce a to ještě kvůli svému zdraví :twisted:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 03. pro, 2006 18:31

ly píše:Neznamena to, ze sa zacne zivit surovym masom a druzku si najde v zologickej...:roll:

:lol: :lol: :lol:
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 03. pro, 2006 18:33

ly píše:Povedala by som, ze prave naopak

:?: :?: :?: A jak :?: :?: :?:

ly píše::lol: ale zrejme ide len o iny uhol pohladu.:lol:

jj o 180 stupnu :!: :!: :!:

ly píše:I ked je dotycna technika prirodzena pre telo ludske, zakladom je pohyb zvieraci, nie?

NIE :!:

ly píše:A cim viac clovek dokaze absorbovat do svojho ludskeho pohybu ladnost, plynulost, dravost tigra (=cim viac je tigrom) tym je lepsi.

Ladnost pohybu lidskeho tela neni v tom, ze se pokousi hybat jako nejake zviratko :!:

ly píše:Neznamena to, ze sa zacne zivit surovym masom a druzku si najde v zologickej...:roll:

:D

ly píše:Neviem, ci mi rozumiete, nerada by som do kazajky a papat male ruzove tabletky :lol:

Tezko bys hledala nekoho kdo by sel do kazajky dobrovolne, ale uz si pro jistotu trenuj vyprosteni ... ted vazne ... neni to tak a tohle fakt tvrdi jen Hladik ... nejak si to preber :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » ned 03. pro, 2006 18:37

defendu píše:Dobrý v čem?V kecání,historii,kartách??Nebo snad v boji,rvačce???Budeš si snad o někom myslet,že je dobrý řidič,když budeš vědět,že auto nikdy ve skutečnost neřídil?
Pro mě je opravdu zkrušující představa to,že si někdo myslí,že se naučí bojovat bez boje :cry:

To bylo spis takove zamysleni nad tim cim te to vlastne ten Miro tolik provokuje. Ze v tvych prispevku vuci nemu je tolik emoci :wink:
Ale v poho. Suohlasim s tim, ze dneska je spousta a spousta skol a jinych uskupeni, z nichz hodne o sobe tvrdi jak jsou dokonale. Sranda je, ze jsou casto natriskane k prasknuti 8O
Pridam taky jednu teorii kterou jsem slysel, ze napr. v pripade ciny byl celkem logicky zamer vladnouci vrstvy oslabit rozsirene skoly BU a z toho vyplynulo jakesi sjednoceni a rozvinuti BU spise smerem k akrobacii a estradam ala filmove star ... co vy na to ? :wink:

PS: nevim proc vytahujes to, ze Miro zacal cvicit az po tricitce, bud to vypada jako, ze se snazis zasadit ranu pod pas, nebo to aspon zavani docela dobrym podcenovanim .. :?:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Pepah

Příspěvekod defendu » ned 03. pro, 2006 18:55

Zavání to tím,že se vyjadřuje k boji a já si nejsem jist jestli tato slova - MIRO plus BOJ,jdou vůbec k sobě.
S tím podceňováním se pleteš,to si nemohu dovolit,ale rány pod pás dávám často,myslím tím samozřejmě ty fyzické :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 03. pro, 2006 19:52

defendu, no vidíš, já bych ty techniky v takovym sledu taky nepoužil, protože voni se v takovym sledu taky používat nemaji, kdo řekl že jo? Jedna z BIG pověr v BU, sestava, kata, taolu je stínovej boj proti několika ütočníkům, jak směšné a šířené nevědoucími.... Znovu říkám, staří mistři byli mnohdy naprosto negramotní, byli to rváči, ochranky, často vojáci a sestava byla jedinej logickej způsob "zápisu" stylu, tak aby se dal předat dál. Je to zápis technik, aplikací, vnitřního cvičení atd... K těm technikám sestavy, kdybys se nad tím zamyslel, přišel bys na to, že je to jen pár, pět a půl účinných technik, použitelných v desetitisíci variacích, tedy to, po čem voláš, akorát to tam nevidíš, protože máš oči zastřené rudou mlhou při vyslovení slova "tradiční". Nebuďme nafoukaní troubový, ty naše "moderní" metody už dávno před námi vymysleli jiní,jen to ve své hloupé nafoukanosti nejsme ochotni připustit a podobáme se strýci Františkovi ze Saturnina, který také za velkého úsilí a za cenu obětí oběvoval poučky, které si mohl přečíst v učebnici pro základní školy. Pokud se bavíme o praní holá¨ýma rukama, neexistuje žádný pokrok, vše bylo objeveno. Pokud se někdo chce byvit o "modernizaci" proč ne, bavme se o ČZ vzor 76 či o atomové bombě. Hvězdné války a lasery také nejsou od věci... OPvšem boj holýma rukama "modernizují" jen a pouze ti, kteří nestudovali a nepochopili "tradiční", nebo ti, kteří tradiční pochopili a v klidu doma cvičili ale z komerčních důvodů považovali za vhodné označit se za modernizátory a tvůrce nových stylů(viz Bruce Lee) Ohledně Mira, jak to bylo v nějakém KF filmu z HK? Nikdy nepodceňuj mnicha... :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » ned 03. pro, 2006 20:13

Defendu,

o com je cela tato debata? Celkom to zhrnuje tento pripad, kde sa najprv pytas:

*Takže jak to je s těma zvířátkama?Možná by to mohlo zajímat i další lidi*

a ked dostanes odpoved, tak skonstatujes:

*Bojuj si třeba jako opice,já budu raději bojovat jako člověk,je mi to přeci jen bližší.*

Okay, niekolkokrat si tu zosmiesnoval cinske styly bojovych umeni - pokusil som sa Ti dat solidne odpovede a vysledkom je iba to, ze si usieras zo mna. Za takejto situacie nema zmysel dalej debatovat.

A co sa tyka bojovania, mozno naozaj spajat moje meno s bojom nejde k sebe - ale zase na druhej strane, dostal som celkom solidny trening, kde mojimi sparring partnermi boli majstri sveta ci mnoho-nasobni majstri Taiwanu v sanda. A kedze moj otec bol uspesny ligovy boxer, robil som sparring, ked Ty si este ani nebol planovany...

Maj sa fajn
Miro

P.S.: Najznamejsim preponentom opicieho stylu na Taiwane bol Liao Wuchang, legendarny chlapik, ktory mal 5 zien (najmladsia bola o 60 rokov mladsia od neho) atd., vidno ho na nasledovnom videu a kazdy si moze pozriet, ako "ludsky" sa hybe (jeho pasaz zacina zhruba o 2:50):
http://www.youtube.com/watch?v=CFle3ms8TbM
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » ned 03. pro, 2006 20:20

pavela píše: Ohledně Mira, jak to bylo v nějakém KF filmu z HK? Nikdy nepodceňuj mnicha... :lol: :lol: :lol:

Miro = bulletproof monk :?: :!: :?: 8O

:lol: :lol:
(jen ftip .. :wink: )
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » ned 03. pro, 2006 20:32

Já jsem nepsal,že bych je dělal ve sledu podle nějaké sestavy :lol: :lol: ,já to myslel tak,že se mi prostě tradiční techniky příčí natolik,že bych je v takové podobě nedělal vůbec.Teď už je to doufám jasné.
Vím,že trad. styly obsahují vše co ty moderní(myšleno techniky),ale je to běh na dlouhou trať,na které se nedělají reálné scénáře,nějak se zapomíná na boj na zemi,jen někde se dělá sparring,což je mimochodem základ toho jak se nepřiposrat ve skutečné akci,prostě se nějak zapomíná na to co já považuju za realitu.

Ale,protože je demokracie (i když pokud vím tak v Číně zrovna ne ),tak si každý může cvičit co chce a nemusí se hned nasírat,když s ním někdo zrovna nesouhlasí,že MIRO?

Nebudu se už cpát do threadu kde nemám co dělat ,zůstanu raději u pouličních ohavností :evil:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » ned 03. pro, 2006 20:41

(jeho pasaz zacina zhruba o 2:50):
http://www.youtube.com/watch?v=CFle3ms8TbM

zhruba - 5:50
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...