Kuchařka Budo

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Senior » pát 08. zář, 2006 11:44

No,

co mě se týče...nějaké diety a speciální jídelníčky za účelem redukce váhy jsem už dávno poslal někam, zvykl jsem si, že moje tělo je rozhodnuto mít pár kilo v zásobě ať dělám co dělám, když to shodím tak to zas přiberu snad i ze vzduchu :?. Ale čím míň si z toho dělám, tak tím víc se to kupodivu daří redukovat bez houpačkového efektu.
Na tréninky chodím dvakrát - třikrát týdně a nějakého doplňkového dopování, i v podobě iontových nápojů se tak nějak bojím. Když mám chuť, tak se přecpu masem, až se nemůžu hýbat ( čím dál vzácněji )a pak zas třeba týden v práci obědvám jakési müsli s oříšky (zrovna teď) a nestačím se divit, jak je to kupodivu chutné . Tělo si samo řekne, čeho si žádá, proto ty diety ne že jsou o ničem, ale nebudou platit obecně, protože každý jsme jiný. Někdo potřebuje víc masa, jiný víc zeleniny a oba nemůžou úspěšně a bez poškození zdraví či narušení metabolismu držet tu stejnou dietu či mít ten stejný stravovací režim. Jediné, čeho si čas od času dopřeju jsou nějaké věci na klouby, ale taky to nepřeháním, protože klouby se dají udržovat i jinak a ne je jen dopovat Condry a Geladrinky a kdoví čím.
Nepřežírat se a hýbat se a myslím, že víc energie vyčerpané na tréninku člověk získá i jinak, než nějakými aktivátory. Energie se dá načerpat i prací s vlastní dušičkou a myslí, jenže pochopitelně je jednodušší pozřít nějaký ten preparát. I jen obyčejný odpočinek s nohama na stole a nenáročnou liskačkou na videu pomůže :) . Nějaké počítání proteinů atd by mi tu energii spíš bralo, protože by mě to .... :D

Tož tak.
Senior
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Senior

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 12:02

Tak na tebe fakt nemam co rict...promin...kdybych mel napsat co si myslim o tvem prispevku tak bych se zase hadal s pulkou BU.cz za to co sem rekl takze to necham byt :!:

Na druhou stranu kazdyho vec jak che vipadat,a jaky ma cile...
Nejlepsi BOJOVNIK,nejhezci klucina a proste BEST of BU
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » pát 08. zář, 2006 12:24

tak s dietama mam sve zkusenosti a musim rict, ze jedine co skutecne plati je rovnice: energeticky vydej musi byt vetsi nez prijem, at jite co jite
pravda je ta, ze dodrzovat dietu v dnesnim uspechanem svete je docela problem...nicmene je mozne dodrzovat urcita pravidla...pokud mate problem s vahou, zkuste jist v dopolednich hodinach jidla "sacharidova" a v odpolednich "bilkovinova"
co se tyce doplnku...pokud vice sportujete, mate vetsi vydej mineralu a vitaminu, ktere odchazi s potem z tela ven...ty je proto nutne do tela doplnovat, ale k tomu staci iontove napoje
dejte si take pozor na spoustu radoby zdravych veci....napr. vetsina musli, at uz tycinek ci v sypkem stavu jsou pro lepsi chut doplnena velkym mnozstvim cukru...a potom uz to neni o diete ani nahodou...
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod nemea » pát 08. zář, 2006 13:08

2oye co sa kniziek tyka, uz som toho precitala dost a ako kazda druha zena aj dost vyskusala. ak nemas nieco precitane, tak je tazko nieco kritizovat nie su to ziadne cary, ani kuzla. neslubuju sa v nej ziadne nerealne veci. da sa povedat, ze su v nej zhrnute poznatky minulych generacii. nie je to dieta, je to len laicky podany vyklad stravovania podla tradicnej cinskej mediciny.
ako biochemik by si mal vediet, ze vsetko co jeme nas ovplyvnuje. len casto nevieme ako a tam je rozobrate tak, aby to pochopil kazdy. ak sa k tej knihe dostanes, tak si ju precitaj a potom bude tvoj nazor relevantnejsi. v podstate je to o vyvazenom stravovani.
jeden znamy slovensky lekar hovori, za na svete je preto tolko diet , lebo ziadna nefunguje. aj on pise knihy o stravovani. tiez ziadne blbosti.

podla mna je to aj o kvalite prijatej stravy, co je v dnesnej dobe plnej konzervantov a umelych latok tazke. domaca strava je domaca strava.
nemea
diskutér - nováček
diskutér - nováček

nemea

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 13:20

Spatne si to pochopilaja rekl ze vetsina takovych knizek sou bludy ale ne kazda,Biochemik to mi trosku fandis :wink: :D ale diky za kompliment,jinak skusim si ju sehnat,prectu si ju a napisu ti muj nazor :wink:hezky den
Nejlepsi BOJOVNIK,nejhezci klucina a proste BEST of BU
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nemea » pát 08. zář, 2006 13:53

ked biochemik je kratsie ako studenst biochemie drzala som malu, tak som pisala len jednou rukou :D

co ti ale musim dat za pravdu, tiez som videla na vlastne oci, co dokaze jednostranne stravovanie s clovekom. sama surova strava, totalne nic zivocisneho povodu a vysledok bol priam hrozny. normalne som si myslela, ze ten clovek ma nejaku vaznu chorobu a snad aj umiera alebo co. to by som nemohla, lebo ja tak rada varim a este radsej to potom aj jem :wink:
nemea
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sinister » pát 08. zář, 2006 14:04

Nemea: ejj, skoda, ze nebydlis bliz, kdyz tak rada varis :D

no ja mam opacny problem nez vetsina tady, merim 187cm a na to je mych 71kg tuze malo... :( kdyz sem se jednou snazil opravdu fest pribrat, jedl sem mesic, co mi sily stacily, a nakonec pribral 1 (!!!!) kilo a uhnal si zaludecni potize :roll: A to jim spoustu sladkeho, testoviny, maso, ryzi, proste takove ty veci, po kterych bych mel tak nejak pribirat.... kdepak, marna snaha. Takze co se tyce me diety, proste sezeru na co prijdu :oops: :lol:
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » pát 08. zář, 2006 16:21

Já mam názor asi takový že každý z nás jsme indviduální a potřebujem každý jinou stravu, já víceméně jím co chci a jsem se svojí váhou spokojený.Ale myslím si že je to jendak mým věkem a jednak dobrým metabolismem a rozhodně mám v úmyslu svůj jídelíček upravovat podle potřeb těla a názoru lékařů jak bude třeba do budoucna.
Myslím s že je třeba se vyvarovat obou extrémů, a to jak přílišného ulpívání na dietě tak kašlání na to co jím (a to samé si myslím o treningu).
Myslím že nejdůležitjší je pestrá strava a nebát se experimentovat, jeden den řízek, druhý den hamburger, třetí den soja, čtvrtý ten salát :wink:
Hlavně bych řekl že důležitý je takový "životní postoj", tj nemyslet na stravujen když držím dietu ale tak nějak to zakomponovat do každodeního programu, protože nutit se k tomu uměle a mimo každodenní chod věcí jde jen krátkodobě.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na japonská bojová umění a sporty...