Co je to AIKIDO?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod sosuke » úte 07. lis, 2006 21:05

kik píše:
sosuke píše:
kik píše:sosuke pokud ti je 15 a nemáš zkušenosti s jiný BU v kterém není sparing tak věř ,že ztratíš mnoho let a z maximálně budeš cvičit prázdné pohyby.Víš budeš cvičit pěkné techniky ,ale ty budou bez formy a nikdy ti nebudou fungovat!!!Věř mi já si tím obdobím prošel.Promiń ,že ti beru iluze. :cry:

No já jsem cvičil 2,5 roku judo a jako doplněk dělám iaido a strejda mě učil Tai chi.

čau judo je fajn a to beru ,ale to ostatní :x jinakchci se tě zeptat jestli na tréninku děláte tsuki na hlavu pamatuju si ,že se tam cvičí jen nějaké kiawase a to je úplně na prd.a ohledně Ikedy on nikdy nedělal žádné BU ,kde jsou úderya Nišio se učil přímo od Funakošiho a pak dělal i Wado ryu však přečti si jeho životopis.Zminuju se o tom protože Ikeda dělal judo ,ale o atemi toho moc neví proto to vypadá jen jako mávnutí otevřenou rukou půl metru před obličejem.Jestli chceš tak přijed do OV a můžeme si spolu zacvičit jen tak ukážu ti rozdíly .Bereš?

No tsuki děláme taky i shomen uchi i z kiawase i yokomen, taky katate tori i ryote tori. Ale děláme i noki uchi. A taky děláme někdy i geri wazu. Tím OV myslíš Ostravu?
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » úte 07. lis, 2006 21:27

:arrow:
Naposledy upravil Frank dne pon 22. led, 2007 23:20, celkově upraveno 1
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 07. lis, 2006 21:31

sosuke píše:
kik píše:
sosuke píše:
kik píše:sosuke pokud ti je 15 a nemáš zkušenosti s jiný BU v kterém není sparing tak věř ,že ztratíš mnoho let a z maximálně budeš cvičit prázdné pohyby.Víš budeš cvičit pěkné techniky ,ale ty budou bez formy a nikdy ti nebudou fungovat!!!Věř mi já si tím obdobím prošel.Promiń ,že ti beru iluze. :cry:

No já jsem cvičil 2,5 roku judo a jako doplněk dělám iaido a strejda mě učil Tai chi.

čau judo je fajn a to beru ,ale to ostatní :x jinakchci se tě zeptat jestli na tréninku děláte tsuki na hlavu pamatuju si ,že se tam cvičí jen nějaké kiawase a to je úplně na prd.a ohledně Ikedy on nikdy nedělal žádné BU ,kde jsou úderya Nišio se učil přímo od Funakošiho a pak dělal i Wado ryu však přečti si jeho životopis.Zminuju se o tom protože Ikeda dělal judo ,ale o atemi toho moc neví proto to vypadá jen jako mávnutí otevřenou rukou půl metru před obličejem.Jestli chceš tak přijed do OV a můžeme si spolu zacvičit jen tak ukážu ti rozdíly .Bereš?

No tsuki děláme taky i shomen uchi i z kiawase i yokomen, taky katate tori i ryote tori. Ale děláme i noki uchi. A taky děláme někdy i geri wazu. Tím OV myslíš Ostravu?

Sosuke já myslel tsuki na hlavu ne do břicha!Jinak šomen a jokomen to je jen nácvik na tsuki.Není to skutečný útok jak se jsem slyšel ,že jokomen strašný útok a budme rádi ,že se v těchto zeměpisných šířkách nepoužívá :lol: .A s úchopama je to to to samé začíná se na nich pak se přechází na seky a pak na údery a je chyba ,že hodně lidí zůstane jen u těch úchopů.Jinak budu rád když tě poznám osobně.Jo napiš mi kdy by ti to vyhovovalo kdybys chtěl tak můžeš třeba zítra třeba by jsme šli na čtyři hod.mám tělocvičnu s tatami tak mi pisni počkal bych tě třeba na uanu.Jinak měj se
Naposledy upravil kik dne stř 08. lis, 2006 12:59, celkově upraveno 1
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » úte 07. lis, 2006 22:18

sosuke píše:Bylo tam napsané, že do nandal čtyřem nejlepším boxerům v USA najednou a taky judistům.
A já teď píšu, že ne.. Takže jedna-jedna = remízá :lol: :lol: :lol: :lol:

Asi nechápeš, že u boxu asi těžko může někdo říc "nejlepší americký boxer" a tvářit se neurčitě. Je to sport. Tady se přesně ví, kdo je v tý době nejlepší. Takže porazil koho? Aliho? Tysona? Rockyho Marsiana?

Copak nevidíš co je to za blábol??
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » úte 07. lis, 2006 22:24

nevidí a ani vidět nechce,protože je to BU který dělá tak si za nim prostě bude stát.A i když možná tuší , že prostě aikido neni všemocný , ale nenechá si to připustit
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » úte 07. lis, 2006 22:45

Frank píše:nevidí a ani vidět nechce,protože je to BU který dělá tak si za nim prostě bude stát.A i když možná tuší , že prostě aikido neni všemocný , ale nenechá si to připustit

Vies,ja mu presne rozumiem,u nas ked som chodil na aikido,tak bolo kazdemu jasne na aikide,ze nejaky thaiboxer by nas dorazil,ale kazdy tak tajne v kutiku duse dufal,ze ked vydrzi a bude cvicit este dalsich 75 rokov pravidelne,tak bude taky dobry,ze sa ubrani.Nezacneme mu pisat ze aikido je skvele?
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » úte 07. lis, 2006 22:51

sosuke napsal:

Bylo tam napsané, že do nandal čtyřem nejlepším boxerům v USA najednou a taky judistům.

Rimmer Napsal
A já teď píšu, že ne.. Takže jedna-jedna = remízá

Já sem pro boxery takže dva-jedna= Vihrávají BOXEŘI!
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » úte 07. lis, 2006 23:35

8) :D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 14:34, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » stř 08. lis, 2006 7:26

Co je to AIKIDO?
Co je to Muay Thay?
Co je to Hung gar?
Co je to Wing Chun ?
Co je to ...

Mají tihle menovatelé něco společnýho ?Jasně sou to BU ,i Aikido je Bu,mín nebo víc účiný,to už necháme na tom co ho dělá...nemělo by cenu přestat s touhle ensmyslnou hádkou,a nechat toho klučinu at si to časem zjistí sám? :roll:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Ikeda Sensei

Příspěvekod Kubik » stř 08. lis, 2006 11:45

To KIK:
Nelibi se mi Vase komenty na stranu Senseie Ikedy... Prijdte nekdy do Aikido SKP Ostrava a muzeme vyzkouset neucinost Ikedova atemi ci kiawase. Zazil jsem 5. Dan Karate ze Srbska na seminari a ten Aikido Senseie Ikedy velmi respektoval a uznaval. To ze se Vam to nelibi neznamena, ze to nefunguje... Vazte sva slova.
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » stř 08. lis, 2006 12:44

:D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 14:34, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAAR » stř 08. lis, 2006 12:46

No ,já cvičím spíš full ale rozhodně se mi nelíbí jak se tady mluví o aikido
,mělo by se napsat že pokud se aikido cvičí špatně :
-naprosto směšný a nahraný útoky
-žádné zaměření na zvládání nekompromisního,tvrdýho a brutálního útoku
tak takové cvičení není ®ÁDNÉ AIKIDO a je velká škoda a ostuda že se honosí značkou AIKIDO.

Můj názor je takový a nikomu ho nevnucuji že je i AIKIDO který parádně funguje proti tvrdým a nekompromisním útokům třeba si myslím že maestro Ueshiba a jeho nejlepší žáci tohle ovládali.
Dál bych řekl že kdyby proti těmto lidem šel ve sparringu naplno kdokoliv z tohoto fora tak s ním v pohodě zametou :lol: .
Naposledy upravil RUNAAR dne stř 08. lis, 2006 12:50, celkově upraveno 1
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » stř 08. lis, 2006 12:49

:D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 14:35, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAAR » stř 08. lis, 2006 12:55

Marvin:A jsi si jistý že takhle se už nikde necvičí?
Já nevím ale snad Ueshiba někoho pořádně vycvičil.
Jen mě zajímá jak to s AIKIDO vypadá.
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » stř 08. lis, 2006 12:55

RUNAAR:

Musíme si však přiznat že porovnávat by se mělo porovnatelné tzn. +-1 rok tréningu rozdíl. Nelíbí se mi konstatování typu stoupni si proti Valujevovi a ten to vysvětlí :lol: , nebo Karelin by s tebou zamet to bys viděl.

Takže chceme porovnávat porovnávejme porovnatelné.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Ikeda Sensei

Příspěvekod kik » stř 08. lis, 2006 12:57

Kubik píše:To KIK:
Nelibi se mi Vase komenty na stranu Senseie Ikedy... Prijdte nekdy do Aikido SKP Ostrava a muzeme vyzkouset neucinost Ikedova atemi ci kiawase. Zazil jsem 5. Dan Karate ze Srbska na seminari a ten Aikido Senseie Ikedy velmi respektoval a uznaval. To ze se Vam to nelibi neznamena, ze to nefunguje... Vazte sva slova.

To je tvuj problem z skp si byl u nas zacvičit kluk s černým pásem a jeli jsme jiuwazu tsuki na hlavu a on vůbec nestíhal tsuki končilo až na jeho hlavě a jedině udělal techniku když jsme na něj jeli pomalu to on to pak dělal strašně rychle a tvrdě a ti kluci co bili byly bud bez kyu nebo 5kyu.já skp moc dobře znám tak mi nevykládej nic o jejich cvičení.A kiawase je fakt útok za všechny prachy :lol: ä ještě něco co je nesmysl viděl jsi někdy cvičit ikedu s mečem?já to znám meče se sekají ostří na ostří brr jak v nějakém našem středověku s obouručákem.A to ,že někoho uznáváš neznamená ,že jeho aikido je dobré .Z pohledu karatisty je Ikedovo aikido blbost možná z pohledu judisti jo ,ale ....jak dlouho vůbec cvičíš ať vím na jaké úrovni se mám s tebou bavit?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAAR » stř 08. lis, 2006 13:14

Toman píše:RUNAAR:

Musíme si však přiznat že porovnávat by se mělo porovnatelné tzn. +-1 rok tréningu rozdíl. Nelíbí se mi konstatování typu stoupni si proti Valujevovi a ten to vysvětlí :lol: , nebo Karelin by s tebou zamet to bys viděl.

Takže chceme porovnávat porovnávejme porovnatelné.

:) Já jsem to myslel trošičku jináč :roll:

-chtěl jsem poukázat na to že AIKIDO pokud je cvičeno pořádně s jasným důrazem na zvládání nekompromisního útoku tak funguje výborně,
jako PŘÍKLAD jsem použil samotného Ueshibu a jeho nejlepší žáky to bylo co jsem chtěl říct :wink:

- no +-1 rok tréninku naprosto nesouhlasím,podle mě jsou v dosažení
účinnosti mezi jednotlivými styly velký časový rozdíly,
nětkterý styly prostě musíš dělat dýl aby si dosáhl účinnosti.
Těžko těžko z někoho bude Ueshiba nebo Kyuzo Mifune za pár let.

No a Valujev tam to není o rozdílu +-rok ale +40cm +70kg oproti běžným mírám :lol: :lol:
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Libor » stř 08. lis, 2006 13:24

RUNAAR píše:Marvin:A jsi si jistý že takhle se už nikde necvičí?
Já nevím ale snad Ueshiba někoho pořádně vycvičil.
Jen mě zajímá jak to s AIKIDO vypadá.

Cestne slovo,ze nikde :)
Mozno vycvicil prave tohoto:daj si www.youtube.com a do vyhladavaca daj: Takenaka
hned prve video,cas 3:06,nazov je plno japonskych znakov,ide tam taky dedo s troma ziakmi ukazovat aikido,strasna sranda,vystiera k nim ruky aby ho za ne chytili(iny utok neukazuje)a hakamaci padaju sami,niektore techniky na konci sa len kruti dokola ani nic nerobi a ziaci sa hadzu okolo neho,obcas mavne rukou vo vzduchu,ako ked odhanas vcelu,ale je vidno,ze ziaka netrafil.Ten ale z ucty spravi "salto" a padne na zem.
Ueshiba vycvicil akurat tak svojho psa:sadni ,lahni,packu...
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAAR » stř 08. lis, 2006 13:40

Libor :Když říkáš že nikde v kolika dojo v jpn jsi byl?
Předem říkám že já v žádném :)
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RUNAAR » stř 08. lis, 2006 13:46

ukropcany píše:4runaar - som sem postoval video s Toheiom, čo je Ueshibov určite najznámejší žiak, tak posúď sám... aikido sa určite cvičí aj tvrdo, lenže vieš prečo sa to deje? Pretože európania sú proste súťažíví a to baletné cvičenie "pre seba" nikoho nebaví. Tak si to trošku osladia a zrazu je tvrdé aikido... prúser je, že na tom fullkontakte sa stále ide o 300% tvrdšie, takže zrazu aj tí najtvrdí aikiďáci mrkajú a hovoria "nebuď agresívny"... :roll:

Jasně ale videa často klamou někdo kdo nemá zkušenost s MT si řekne ty malý thaici se tam jenom tak oťukávaj,........ ale je to úplně jinak
:wink:
Tím neobhajuju směšný a sehraný útoky to je hodně špatný.

A když sparujete s aikidakama tak bez rukavic?
Jinak aikido nemá smysl.
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...