kik píše:sosuke píše:kik píše:sosuke pokud ti je 15 a nemáš zkušenosti s jiný BU v kterém není sparing tak věř ,že ztratíš mnoho let a z maximálně budeš cvičit prázdné pohyby.Víš budeš cvičit pěkné techniky ,ale ty budou bez formy a nikdy ti nebudou fungovat!!!Věř mi já si tím obdobím prošel.Promiń ,že ti beru iluze.
No já jsem cvičil 2,5 roku judo a jako doplněk dělám iaido a strejda mě učil Tai chi.
čau judo je fajn a to beru ,ale to ostatníjinakchci se tě zeptat jestli na tréninku děláte tsuki na hlavu pamatuju si ,že se tam cvičí jen nějaké kiawase a to je úplně na prd.a ohledně Ikedy on nikdy nedělal žádné BU ,kde jsou úderya Nišio se učil přímo od Funakošiho a pak dělal i Wado ryu však přečti si jeho životopis.Zminuju se o tom protože Ikeda dělal judo ,ale o atemi toho moc neví proto to vypadá jen jako mávnutí otevřenou rukou půl metru před obličejem.Jestli chceš tak přijed do OV a můžeme si spolu zacvičit jen tak ukážu ti rozdíly .Bereš?
No tsuki děláme taky i shomen uchi i z kiawase i yokomen, taky katate tori i ryote tori. Ale děláme i noki uchi. A taky děláme někdy i geri wazu. Tím OV myslíš Ostravu?