JU-JITSU

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod patrik » čtv 29. bře, 2007 10:42

Mantis píše:Neříkám, že mám pravdu ve všem, jen si mě zatím nepřesvědčil.
Jsi opravdu důstojný soupeř.

Především jsem Tě nepřišel 1) přesvědčovat 2) soupeřit s Tebou (jsme zase u pindíků?)...

Jestliže to, co píšu nechápeš, těžko Ti to můžu dalším vysvětlováním přiblížit. Proč bych tím měl dál ztrácet čas?

Máš SZ o tom, co cvičím a víc řešit nebudu, tj. na normální otázku jsem Ti poslal odpověď to ostatní si zhodnoť jak chceš. Mimochodem, co cvičím najdeš i u mně v profilu.

Třeba až si přečteš, cos tu napsal, zjistíš že to nebylo až tak k věci.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » čtv 29. bře, 2007 11:15

Gino - nrážka byla, na to, jestli je "důstojný soupeř" - ne důstojný člověk - nezaměňuj, není to stejné.
A mimochodem, já viděl nějaké narážky - které jsem nazval "politikou" v Patrikových reakcích - které mi připadali právě ve stylu "Já vím vše a Ty nic".
Chápu, že někdo nemusí chtít někomu něco vysvětlovat. Pak ale nevím, proč mi začal vůbec odepisovat. Je dobré práci dokončit, když už ji začneš.
Zkrátka, a to už i Patriku Tobě, myslím, že vím o JBU více, než Ty o ČBU - minimálně 2 roky cvičení - vím, že to není moc, ale je to více než nic. Další info. jako videa, knihy, a prátelé, z JBU, kterých si vážím!!!
Co se vlivu Číny týče, něco jsem Ti tam dohodil, musel bych hledat dále, jistě by se našla spousta věcí, ale nestojíš mi za to, protože jsi mi nenapsal nic smysluplného. Jen, že JBU nerozumím, že žádný čínský vliv není a že já nevím, jak se Japan školy BU jmenují. Jestli máš alespoň 1. dan a učíš, je to dost slabé.
Já nemám nic, žádný pás, žádné kyu ani nic jiného. Jen jsem si svůj šerm zkoušel ve stovkách soubojů proti lidem, které jsem nikdy neviděl, venku za deště i slunce, v bitvách, trvajících nepřetržitě i 4 dny, v lesích i polích, v soubojích 1 proti X a mnohdy proti zbraním, které jsem nikdy neviděl. To jsou mé argumenty. Promiň, ale tohle má pro mě cenu větší, než X let mávání mečem v Dojo s vševědoucím výrazem ve tváři.
Tolik k tomu ztrácení času.
K věci, myslíš k JJ? Není, ale o tom víme oba a všichni, co to četli.
Ale tohle jsme si už vyříkali v předchozích článcích.

Beru, co děláš jsem prvně neviděl . hledal jsem název stylu a přehlíd odkaz adresy, nedívám se tak často do profilů a viděl jsem jen ty Japan
BU teorie a praxe.....(žádný název)

Pamatuje si, že pro má tradice cenu, ale tradice, která se mnou stojí venku a vím, že se na ni můžu spolehnout, že mi bude krýt v další bitvě záda - jméno školy Ti "život" v bitvě nezachrání.

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod zm » čtv 29. bře, 2007 11:23

Mantis píše:Gino - nrážka byla, na to, jestli je "důstojný soupeř" - ne důstojný člověk - nezaměňuj, není to stejné.
A mimochodem, já viděl nějaké narážky - které jsem nazval "politikou" v Patrikových reakcích - které mi připadali právě ve stylu "Já vím vše a Ty nic".
Chápu, že někdo nemusí chtít někomu něco vysvětlovat. Pak ale nevím, proč mi začal vůbec odepisovat. Je dobré práci dokončit, když už ji začneš.
Zkrátka, a to už i Patriku Tobě, myslím, že vím o JBU více, než Ty o ČBU - minimálně 2 roky cvičení - vím, že to není moc, ale je to více než nic. Další info. jako videa, knihy, a prátelé, z JBU, kterých si vážím!!!
Co se vlivu Číny týče, něco jsem Ti tam dohodil, musel bych hledat dále, jistě by se našla spousta věcí, ale nestojíš mi za to, protože jsi mi nenapsal nic smysluplného. Jen, že JBU nerozumím, že žádný čínský vliv není a že já nevím, jak se Japan školy BU jmenují. Jestli máš alespoň 1. dan a učíš, je to dost slabé.
Já nemám nic, žádný pás, žádné kyu ani nic jiného. Jen jsem si svůj šerm zkoušel ve stovkách soubojů proti lidem, které jsem nikdy neviděl, venku za deště i slunce, v bitvách, trvajících nepřetržitě i 4 dny, v lesích i polích, v soubojích 1 proti X a mnohdy proti zbraním, které jsem nikdy neviděl. To jsou mé argumenty. Promiň, ale tohle má pro mě cenu větší, než X let mávání mečem v Dojo s vševědoucím výrazem ve tváři.
Tolik k tomu ztrácení času.
K věci, myslíš k JJ? Není, ale o tom víme oba a všichni, co to četli.
Ale tohle jsme si už vyříkali v předchozích článcích.

Beru, co děláš jsem prvně neviděl . hledal jsem název stylu a přehlíd odkaz adresy, nedívám se tak často do profilů a viděl jsem jen ty Japan
BU teorie a praxe.....(žádný název)

Pamatuje si, že pro má tradice cenu, ale tradice, která se mnou stojí venku a vím, že se na ni můžu spolehnout, že mi bude krýt v další bitvě záda - jméno školy Ti "život" v bitvě nezachrání.

Mantis

Můžu se prosím Tě zeptat, o jakých bitvách píšeš? V našich končinách kromě bitek skinů a anarchistů a na fotbale a s policajtama nebo v hospodě přece nic jiného není. A tam se nešermuje, aspoň ne nějakým mečem. O čem píšeš?
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 29. bře, 2007 11:33

Mantis: neutikej... pojem dustojnost jsi pouzil. A naprosto zbytecne. Ale neboj, nikdo ti za to hlavu trhat nebude.

Tve bitvy ti muzem jenom zavidet a tve zadne pasy a dany a kyu taky... vzdyt o nich to prece je, ze? Zajimave, ze ti, co zadne ty pasy nemaji nejvic rvou, ze to o nich neni a prave proto je nemaji.

Placas porad okola stejnou placku, Mantis. Jenom se z toho porad nemuzu vzpamatovat, mel jsem o tobe jinou predstavu. Nemusis mi na tohle uz nic psat, ode me je to k tehle veci posledni zminka.

PS: stejne mam nejvetsiho pindika ja, tak se bezte bodnout. Mam dokonce vetsiho pindika, nez Mantis. A vis, Mantis, proc? Protoze ty toho o JPU vis sice vic, nez patrik o CBU, ale ja zas vim vic treba o jaderny fyzice, nez ty o JBU :wink: :D

No nic, vsem hezkej den. Jdu si taky nekam zahonit ego...

2zm: radeji ho nech... nekoho, kdo prosel tolik bitev, bys nemel drazdit...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 29. bře, 2007 12:11

4 Mantis...stovky soubojů a bitev...??Mno......co takhle nějaké jméno???S kým jsi se poměřil......u nás,v republice.....klidně můžeš i cizinu.....nemyslím to ironicky...prostě se ptám,abych věděl a mohl si,alespoň v hlavě,udělat trošku jasno.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » čtv 29. bře, 2007 12:12

Gino píše:2zm: radeji ho nech... nekoho, kdo prosel tolik bitev, bys nemel drazdit...

Já to myslím vážně, třeba bych se chtěl taky porvat. Kolik bývá mrtvých a zraněných?
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » čtv 29. bře, 2007 12:15

ZM - u nás se pořádá celkem dost bitev, ať už historických - rekonstrukce, nebo fantasy bitev. Je toho dost, jistě najdeš. ©ermoval jsem dřevem i železem.
Pokud myslíš, že je to jen taková sranda, nic Ti nebrání si obléci mundůr, vzít zbraň jít si to zkusit - vřele doporučuju - všem.

Gino, neblbni, já měl z Tebe taky pocit, že jdeš spíše za smyslem než za papírem.
Já se páskům ani ničemu podobnému nebráním, v žádné jiné diskusi to ode mě nenajdeš, takže tady padaly ty hakama, a Menkyo kaideny (dříve), tím jsem chtěl říci, že tohle vše může být asi tak platné v BU, jako náš městský kroj.
Ty jsi v UK a víš, že korenspondenčními kurzy tady můžeš získat, lecos, neříkám!!!, že je to případ lidí, kteří se tu vyskytli, ale možné to prostě je.
Pokud cvičíš se zbraněmi, ty bitvy mi můžeš fakt závidět, pokud jsi na žádné nebyl - nechci to od Tebe brát jako znevažování.
Nikdy jsem netvrdil, že jsem tam byl nejlepší, ale mezi nejhorší se taky neřadím, mám prá lidí, kteří tam se mnou byli, takže bylo by možné získat info ze jiné strany. Možná tu i jsou pod jinými jmény.... Ale stejně to nemá smysl. Praktická zkušenost tady totiž ustupuje teorii, historii a bůh ví, čemu všemu.

Nemám pocit, že bych si tu honil ego, jen prostě argumenty byly odloženy a mě už nenapadá, co více napsat. Jestli si myslíš, že Patrik tu vyčerpal své znalosti tak, že každý, kdo JBU nezná jako já, to musí pochopit, pak jsem asi četl něco jiného.

A to že jaderný fyzice rozumíš lépe než já, to Ti neberu, ale tyhle stránky jsou o něčem jiném.

Pokud budeš chtít, zajeď si na nějakou bitvu, nezveličuj mě, ale běž si to sám zažít - a až budeš mít přeraženou nějakou kost, pak uvidíš sám, jaké jsou rozdíly mezi cvičením v "tradičních" školách a jaká je realita, byť dnešní i přes to, že Tě vlastně/snad nikdo nechce zabít.

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod zm » čtv 29. bře, 2007 12:16

zm píše:
Gino píše:2zm: radeji ho nech... nekoho, kdo prosel tolik bitev, bys nemel drazdit...

Já to myslím vážně, třeba bych se chtěl taky porvat. Kolik bývá mrtvých a zraněných?

Je to něco, jako když se fandové dvou klubů, řekněme třeba Baník a 1. FC Brno domluví, sejdou se někde mimo na hřišti a tam se poperou? Ale jak si to tak dávám dohromady, to bude asi jenom nějaká hra. Jestli jo, tak bych to sem vůbec nepletl, to s bojovým uměním přece vůbec nesouvisí. A už vůbec ne s jujutsu.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » čtv 29. bře, 2007 12:23

Mantisi nechapu tvoji agresivitu a osobni utoky na patrika a Gina.

IMHO tuto debatu presunme jinam, nebo ji uknonceme, je to tu tezce OT.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 29. bře, 2007 12:25

Tak to,prosím,rozděl a připoj třeba k šermu.... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » čtv 29. bře, 2007 12:26

Mantis píše:ZM - u nás se pořádá celkem dost bitev, ať už historických - rekonstrukce, nebo fantasy bitev. Je toho dost, jistě najdeš. ©ermoval jsem dřevem i železem.
Pokud myslíš, že je to jen taková sranda, nic Ti nebrání si obléci mundůr, vzít zbraň jít si to zkusit - vřele doporučuju - všem.
Mantis

Nevím o žádné historické rekonstrukci ať už jakékoli čínské nebo japonské bitvy. Fantasy bitva mi přijde spíš fakt jako hra, než aby to mělo jiný smysl než se jen pobavit. Teď narážím na smysl nějakého výcviku, výuky apod. Slyšel jsem, že se tam hrají nějaké role. Tak o čem to je, o masturbaci - dělám si dobře a přitom si něco představuju (pánové prominou, dámy jsou zvyklé)? O tom přece bojové umění není, minimálně 25 let to aspoň do mě vtloukali. A už vůbec to nepatří do diskuse na téma JU-JITSU. omlouvám se za expresívní vyjádření, ale soudím, že slovo masturbace není vulgární.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » čtv 29. bře, 2007 12:27

zm píše:Nevím o žádné historické rekonstrukci ať už jakékoli čínské nebo japonské bitvy.

U nás v ČR.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 29. bře, 2007 12:43

zm píše:Slyšel jsem, že se tam hrají nějaké role. Tak o čem to je, o masturbaci - dělám si dobře a přitom si něco představuju (pánové prominou, dámy jsou zvyklé)? O tom přece bojové umění není, minimálně 25 let to aspoň do mě vtloukali.

Mno...tak si,prosím,zjisti více,než budeš dále reagovat..... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 29. bře, 2007 13:20

Mantis: SZ
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 29. bře, 2007 13:51

Gino píše:Zajimave, ze ti, co zadne ty pasy nemaji nejvic rvou, ze to o nich neni a prave proto je nemaji.

Hm, to je hodné zamyšlení... Já sám patřím k těm, kteří řvou, že o pásech to není (a myslím to vážně - cvičím pro radost, ne pro pásy) a sám taky (skoro) žádná nemám. Dlouhou dobu jsem cvičil v teplákách (v těch plavkách do dojo nesmíme :wink: ), ale když pak mistr ukázal prstem a řekl "ty můžeš jít", tak jsem moc o "nepáskování" nekecal. Říkal jsem si "aspoň to 9. kyu, ať mi neplandá gi". A když o něco později zase ukázal prstem, tak jsem si řekl "tak ještě to 8. kyu - na žluté tak není vidět špína a taky aby mistra nepomluvili, že mu lidi nepostupujou...".
Holt si starej fotr taky občas potřebuje něco dokázat (my to nedostáváme zadarmo - páskujeme v jiném dojo a u jiného mistra - není to žádné internal show).
Ale o pásech to fakt není :lol: :lol:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » čtv 29. bře, 2007 15:29

Takže naposled - já do tohoto "investoval" pár hodin času a nemá ho tolik, musím taky cvičit, než jdu do práce.

Je pravda, že téma se posunulo úplně jinam a zbytečně.
Tradiční - netradiční.
Miao Dao vs. Nó Dachi event. katana s poznámkou "nevím".
A že mě se jeví jako japonský šerm více strnulý než čínský.

Jak tu Gino psal - píšu pořád dokola, protože odpovědi se mě nedostalo. Alespoň jsem ji neviděl . spíše mě to přišlo jako zesměšňování - odtud ta "agresivita" za kterou se omlouvám, ale jsou věci, které mě vytáčí a tohle byly někteé z nich. A je smutné a pravdou, že s BU to už nemá nic společného.

ZM - byl bych rád, když se tu bavíme o slušnosti, kdybys nezesměšňoval nic, co jsi sám nezažil.

Konkrétně Aueršperk, Cimburk, Bitva tří králů........ jsou toho kvanta.
Jedná se o hry - všechno jsou to hry, dokud Tě skutečně nechce nikdo zabít - to platí všeobecně o BU. Budeš se divit, kolik lidí z různých skupin historického šermu na těchhle "hrách" potkáš. A abych Ti to přiblížil, i lidé co dělají Kendó, Iai Dó i Ken jutsu. Jistě, najdou se i laici, kteří si jen tak blbnou, ale když je jich hodně, je to horší, protože tihle obvykle neumí kontrolovat zbraně.
Byl bych rád, kdyby ses nesnažil tady shodit lidi, kteří dělají Evropu, nebo cokoliv zkouší a aplikovat, kterých je tam logicky nejvíce, že si jen hrají. Jsou to lidé, co nesou svoji kůži na trh s tím, že obvykle předchází podpis, že cokoliv se Ti stane, je jen na Tvou vlastní zodpovědnost - už to samo o sobě něco říká.
Fantasy hry se obvykle jedou se dřevem - protože, když jsem jezdil, byly pravidla jen málo limitující, nevím jak teď. Je to logické. vezmi si, že většina tradičních škol cvičí s dřevem taky, že?
Úrazy - jo, v Kolíně, už nevím rok, odjížděl chlapík záchrankou, s mečem zaseklým v hlavě s poznámkou, že se ještě vrátí...
Já sám mám přeražené prsty na obou rukách - v bitvě si toho člověk nevšimne.
Náběhy na kopí, plné rány do nechráněné hlavy, ruce, bezvědomí - to vše jsou ty "hry". Předpokládám, že takové způsoby šermu jsou běžné i v těch tradičních bojových školách.
To že tam mají lidi role, a co? Co to s tím má proboha společného - šerm je šerm.
Výcvik je výcvik a bitva je bitva - šerm v dojo je něco jiného než šerm v polních podmínkách. Vždyť ZM, když Ty cvičíš bojové umění a šerm je spíše válečné umění, v kolikati válkách/bitvách jsi to použil? Tyhle úvahy o hrách a o zábavě jsou irelevantní, vzhledem k podmínkám a dnešním moderním zbraním.
Ale obávám se, že tohle je stejně jedno, protože tohle asi nedokážete ocenit, většina z vás. Já vidím nejlepší řešení v osobní účasti. Už jen pro poznání rozdílu mezi "venkem" a Dojo.
Je škoda, že u nás, pokud vím, skutečně nebyla žádná bitva pouze ve stylu Čína či Japonsko, ale o to je to zjímavější.
Snad se nám to s klukama někdy podaří zorganizovat. Uznávám ale, že při dnešních zákonech a adaptaci na EU by to mohl být problém. Tday se prý musí udělat speciální zkouška na to, aby např. vedoucí dětského tábora mohl s dětmi jít např. do výšky 400m.n.m, 700m n. m. atd.

Bohužel zde platí, že kdo chce psa bíti, vždycky si hůl najde.

Jendis - čéče, jména, jak to mám proboha vědět, neměl jsem čas se jich ptát a stejně to bylo většinou o přezdívkách. Jestli jsi někde byl, víš, že na tohle není čas.
Psal jsem stovky soubojů ne bitev a zatím si stojím.

No, možná s těmi pásy, atd. Asi mám nějaký stupeň, mistr něco říkal, ale nevím jaký a co, je mi to jedno. Necvičím kvůli pásu, baví mě to a mám rád, jak jsem psal všechny dobré školy BU.
Jak jsem psal kdesi úplně na začátku, já osobně si myslím, že jsem tradicionalista, lidé mi to někdy mlátí o hlavu, ale co je moc, to je moc

Takže, pokud jsem tu někoho urazil, omlouvám se mu. Jsem z jiné "školy".

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

©kola fighting ju-jitsu v Praze

Příspěvekod Luke___ » pát 30. bře, 2007 9:32

Ahoj, přestěhoval jsem se z Brna o Prahy a chtěl jsem se zeptat, zda tu je nějaká škola fighting ju-jitsu nebo čínského boxu (Sanda). V Tiger teamu jsem byl, ale nevyhovoval mi (otevřené postoje, série, které bych těžko někde použil..., no proste s fightingem to moc společnýho nemělo, ale někomu to může vyhovovat). V Brně jsem navštěvoval tento klub: http://www.arenakickboxbrno.cz/fightclub.html

Hledám tedy spíše sportovnější formu, kde se probere nejen technika, ale nasadí se i chrániče a vyzkouší se to v praxi.
Takže neznáte něco podobného tady Praze?
Díky moc

Luke
Luke___
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: ©kola fighting ju-jitsu v Praze

Příspěvekod Makoto » pát 30. bře, 2007 9:58

Luke___ píše:Ahoj, přestěhoval jsem se z Brna o Prahy a chtěl jsem se zeptat, zda tu je nějaká škola fighting ju-jitsu nebo čínského boxu (Sanda). V Tiger teamu jsem byl, ale nevyhovoval mi (otevřené postoje, série, které bych těžko někde použil..., no proste s fightingem to moc společnýho nemělo, ale někomu to může vyhovovat). V Brně jsem navštěvoval tento klub: http://www.arenakickboxbrno.cz/fightclub.html

Hledám tedy spíše sportovnější formu, kde se probere nejen technika, ale nasadí se i chrániče a vyzkouší se to v praxi.
Díky moc
Luke

Sorry, ja ti nerozumim. Pokud hledas sportovni formu, pak kluci z Tiger teamu jsou ti nejlepsi, co tu muzes potkat. Verim, ze casem by i byly chranice, ale jako zacatecnik nemuzes ocekavat, ze te do toho obleknou a vypusti.
Pokud hledas sebeobrannou formu, kde se vse zkousi i v praxi (ale pozor, nesoutezi se, proto ta uvodni poznamka), pak ti osobne doporucuji oddil jujutsu.cz Ale i zde si pockas, nez te nekdo pusti do sparringu. Az se naucis techniku, budes se ucit ji pouzit. Pokud tohle nevyhovuje, pak jsme kazdej jinde. Anebo bez na thai box a tam ti to asi bude vyhovovat nejvice ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: ©kola fighting ju-jitsu v Praze

Příspěvekod severin » pát 30. bře, 2007 11:09

Luke___ píše:Ahoj, přestěhoval jsem se z Brna o Prahy a chtěl jsem se zeptat, zda tu je nějaká škola fighting ju-jitsu nebo čínského boxu (Sanda). V Tiger teamu jsem byl, ale nevyhovoval mi (otevřené postoje, série, které bych těžko někde použil..., no proste s fightingem to moc společnýho nemělo, ale někomu to může vyhovovat). V Brně jsem navštěvoval tento klub: http://www.arenakickboxbrno.cz/fightclub.html

Díky moc

Luke

http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=fo ... ir=1&auth=

http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=fo ... ir=1&auth=

No taky nevím co si mám o tom myslet 8) .Existuje jedno přísloví :
"Když jsi připraven,ten správný učitel se sám objeví".Koukám,že hledáš už skoro 7 měsíců a pořád nic :wink: .Soudit nějaký klub podle jednoho tréninku,no nevím.Taky dávám přednost Modern Arnisu,protože už mám sportu plný zuby,ale pořád se mám co učit i od ostatních trenérů,kteří tam nevyučují jen JJ.Už jsi byl v Pentagymu ? Proč tam necvičíš,vždyt patří mezi špičku ? Stačí 30 min na internetu projížděním klubových stránek a určitě si vybereš.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Luke___ » pát 30. bře, 2007 21:55

To Makoto: nevím, podle čeho soudíš, že jsem začátečník, jen prostě chci najít něco podobného, co jsem dělal dříve. Nebyl jsem ani na tréningu začátečníků, prostě jsem zašel po dohodě na tréning pokročilých a vyzkoušel.

To Severin: jo přes zimu jsem nehledal, to máš pravdu.:wink: Byl jsem dost na horách, ale prkno jsem poklidil a je zase čas začít koukat po klubu. V pentagymu jsem nebyl, ale na jejich stránky jsem koukal a musím říct, že mě zaujali.

Ale díky oběma za radu, zajdu nejdříve do pentagymu :wink:
Luke___
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...