Moderátor: Picard
Pepah píše:Emiel píše:Pepah píše:IMHO tohle jsou presne naivni a romanticke predstavy vetsiny "bojovniku" z Bujinkanu. Funguje to naprosto bajecne asi jako na tomhle foru tolikrat videnem videu s Kiai masterem.
Je mi líto, že si to myslíš, vážně, ale vyvracet ti to nebudu. V Bujinkanu je mnoho ......
Mozna mi to nebudes verit, ale zkousel jsem to a nejakej dan u toho byl taky.![]()
Netvrdim, ze nejsou pouzitelne techniky bodanim prstu, ruznych vytrcenych kloubu apod. jen podle me trenink v Bujinkanu k tomu je nedostatecnej. howgh
Apropo myslis ,ze cvicis v Bujinkanu neco co te povede k tomu ze za par let budes mit stejnou rychlost jako tvuj kamarad karatista? Nebo jako nekdo srovnatelnej z jineho stylu ?
Ale uz toho rejpani necham, klidne si hrajte na svem pisecku..
graver píše:4Emiel:
O bujinkanu nevím nic, ale jestli jsem to správně pochopil, tak ty děláš jednu zásadní chybu: předpokládáš, že ty špinavý techniky můžeš použít jen ty sám. Každý boj má svá pravidla, kterých se pokud možno drží všichni. Výjimkou je právě ta ulice - a tam ti tvoje karty v kimonu budou na ho*no, protože to bude první útočník, kdo tu špinavou techniku použije.
Machruješ tu, jak bys porazil třeba Lukáše pískem do očí, ale uvědom si, že jakmile se rozhodne ti to stejným způsobem vrátit, tak ten písek budou s*át ještě tvoji vnuci.
"budu mít, třeba v kimonu, schovaných pár gumových hvězdic nebo jen hrací karty nebo v ruce trochu písku" - pokud už bych chtěl chodit po světě připravenej na konflikt, asi bych volil jinej vercajk...
Jendis píše:Emiel píše: Viděl si někdy v nějakém BU, aby vás tahali za vlasy, uši, štípali atd?
ano...+ kousání a spoustu dalších hnusáren.
Emiel píše:Jendis píše:Emiel píše: Viděl si někdy v nějakém BU, aby vás tahali za vlasy, uši, štípali atd?
v kolika? Já to třeba v žádném sportovně založeném ještě neviděl
Boreas píše:Emiel píše:Jendis píše:Emiel píše: Viděl si někdy v nějakém BU, aby vás tahali za vlasy, uši, štípali atd?
v kolika? Já to třeba v žádném sportovně založeném ještě neviděl
Tak to bys měl vidět náš "aikibox"
Emiel píše:Náš způsob boje je založen na úniku, lsti, zmatení.. Prostě na sviňárnách. Vem si příklad : Viděl si někdy v nějakém BU, aby vás tahali za vlasy, uši, štípali atd?
Na druhou stranu musím říci, že cvičím Bujinkan taky nejakej pátek a často vidím, jak mnoho vyznavačů tohoto umění cvičí velmi nerealisticky - špatná vzdálenost, údery směřující nikam atd. Jako by se snažili techniky schovat za něco duševního, místo toho aby tvrdě trénovali.
Také se zde vyučují techniky se Shinobigatanou (mečem s kratší čepelí používaný ninjou), kde je zajímavé pojetí školy Togakure ryu. Sám jsem v těchto věcech spíše začátečníkem
kanja-san píše:Jo, ještě jsem chtěl sem napsat, že když někdo děla dobře karate je dobrý karatista, ten kdo dělá box je dobrý boxér atd.
Respekt k tomu co dělají druzí je důležitý pro vzájemnou komunikaci a nikdo by se neměl navážet do druhých z pohledu svého vlastního ega. Pokud má někdo z těch Bujinkanystů, co jsem píšou, nutkání dokazovat ostatním, že je Bujinkan nejlepší pro fight než jiná Budo, ať se přihlásí do nějakých bojů v kleci nebo něčem podobném a jen nefilozofují. Myslím si, že takoví lidé dost sráží úroveň Bujinkanu a kor, když si pod svůj nick dají webovou adresu prezentující se nějakým Dojo.
Hodne zdaru při tréninku
NAIA píše:Emiel píše:Náš způsob boje je založen na úniku, lsti, zmatení.. Prostě na sviňárnách. Vem si příklad : Viděl si někdy v nějakém BU, aby vás tahali za vlasy, uši, štípali atd?
To jenom ukazuje, že jsi nevystrčil nos ze svého Ninja Dojo. Těchto systémů je opravdu mnoho. Za všechny třeba tento: Senshido - Rich Dimitri (Shredder). Myslím, že k takovéto propracovanosti jste se nedostali ani na dohled....
K té lsti... Opět to samé. Klasický Suckerpunch naplňuje celou vaši vědu o lstích do posledního písmene.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků