aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...
Moderátor: Picard
od KAMINARI » čtv 13. bře, 2008 8:29
Moto píše:Tak to jsi mel docela stesti, protoze tohle podle me byla jedna z mala slabin vsech tri seminaru. Uvital bych celkem i behem seminare, kdyby se vyclenila treba hodina nebo aspon pul na dotazy mistrovi. Misto toho nekonecneho foceni by tp bylo lepsi. Nekdy mi bylo senseie az lito. trba v te restauraci mu posadili holcicku na klin a fotili a pak jeste chlapecka...Jak v zoo...Ale jinak samozrejme to nemelo chybu...

Souhlasím s tebou, ty otázky by nebyly špatné. Na druhé straně se musí nechat že Focení se dá vydržet, je na to asi zvyklej, u toho focení těch dětí jsem nebyl, tak nevím. Dojel jsem tam později.To že byl před většinou lidí trochu uzavřený je pochopitelné. Nemůžeš takovou osobnost předhodit jen tak davu. To nejde.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od RBR » čtv 13. bře, 2008 10:32
Na první pohled ano. Co mě více zaujalo je, kolik energie úderu pohltila ruka než se natolik zpevnila, aby mohla předat zbytek do tvárnice. To by chtělo udělat experiment s přesným měřením, aby si člověk udělal představu kolik energie zbytečně vyplýtvá, když nezvolí dostatečně pevnou úderovou plochu, nebo neprovede pořádné zpevnění.
Tady je vidět jeden z problémů úderových technik. Rychlost předání energie soupeři co s nejmenšími ztráty po cestě.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od NOKT » čtv 13. bře, 2008 13:24
RBR píše:Na první pohled ano. Co mě více zaujalo je, kolik energie úderu pohltila ruka než se natolik zpevnila, aby mohla předat zbytek do tvárnice. To by chtělo udělat experiment s přesným měřením, aby si člověk udělal představu kolik energie zbytečně vyplýtvá, když nezvolí dostatečně pevnou úderovou plochu, nebo neprovede pořádné zpevnění.
Tady je vidět jeden z problémů úderových technik. Rychlost předání energie soupeři co s nejmenšími ztráty po cestě.
RBR
Nezkoumalo se to už náhodou? Minulej rok jsem pod stromeček dostal knížku o Shotokanu a nějaká zmínka o tom tam byla.
-
NOKT
- mistr diskutér

-
od RBR » čtv 13. bře, 2008 13:55
NOKT píše:RBR
Nezkoumalo se to už náhodou? Minulej rok jsem pod stromeček dostal knížku o Shotokanu a nějaká zmínka o tom tam byla.[/quote]
Určitě se to zkoumalo, ale zatím jsem neviděl žádné výsledky.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od Moto » čtv 13. bře, 2008 15:41
-
Moto
- pokročilý diskutér

-
od Rimmer » čtv 13. bře, 2008 18:47
WOW to čumim! Velká parada, hlavně co ten karatista předvedl ve třetim kole.. Paradní trefa!
-
Rimmer
- mistr diskutér

-
-
od RBR » pát 14. bře, 2008 8:48
Na takové prcky divácky atraktivní zápas. Jen co mě překvapilo tak, absence technik rukou. Myslel jsem, že je to podařený zápas v taekwondu (první na který se dalo dívat

) než kjokuš proti MT.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od Moto » pát 14. bře, 2008 11:05
Zase deti...je fakt, ze na prcky jsou fakt strasne zivi a maji celkem taktiku...
http://www.youtube.com/watch?v=mI78jcoXnbU
-
Moto
- pokročilý diskutér

-
od KAMINARI » pát 14. bře, 2008 11:25
Člověk jim tu pohyblivost může jen závidět.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od Moto » pát 14. bře, 2008 23:29
-
Moto
- pokročilý diskutér

-
od RBR » pon 17. bře, 2008 8:27
©koda, že tam nebyla aplikace, u některých technik by mě to dost zajímalo.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od KAMINARI » pon 17. bře, 2008 8:52
Jestli se nepletu, tak je to kata ANAN. Hodně se cviči na závodech karate ka stylu Goju Ryu. Zkus se zeptat na ty aplikace v některém dobrém dojo Goju ryu. Např. u pana Musila nebo Bočka v Brně.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od Angus » pon 17. bře, 2008 9:32
Kata Anan jsme tu již někde probírali, ale myslím, že pucmaz uváděl, že to není goju-ryu, i když to goju-ryaci u nás cvičí na soutěžích.
Měla by mít vztah spíše k shito-ryu.
-
Angus
- mistr diskutér

-
-
od RBR » pon 17. bře, 2008 9:49
KAMINARI píše:Jestli se nepletu, tak je to kata ANAN. Hodně se cviči na závodech karate ka stylu Goju Ryu. Zkus se zeptat na ty aplikace v některém dobrém dojo Goju ryu. Např. u pana Musila nebo Bočka v Brně.
Stačí mi videjko. Nemusím mít fyzickou instruktáž.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od KAMINARI » pon 17. bře, 2008 10:17
To co jsem našel na netu stojí celkem za prd. / spíše než Bunkaj, akrobacie/. Tuto kata proslavil T. Sakamuto. V jeho podání je to pastva pro oči.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od NOKT » pon 17. bře, 2008 15:46
KAMINARI píše:Jestli se nepletu, tak je to kata ANAN. Hodně se cviči na závodech karate ka stylu Goju Ryu. Zkus se zeptat na ty aplikace v některém dobrém dojo Goju ryu. Např. u pana Musila nebo Bočka v Brně.
No možná to bude tím, že (teď mě asi ukamenujete, ale nevím jak lépe to říci) sportovní karatysti dělají soustředka kde jsou lidi z různých stylů. Jednou jsem na karate-info našel takovej seminář, který měla na starost Petra Nová (GJR) a ještě jedna slečna z Shito Ryu.
-
NOKT
- mistr diskutér

-
od KAMINARI » pon 17. bře, 2008 18:25
NOKT píše:KAMINARI píše:Jestli se nepletu, tak je to kata ANAN. Hodně se cviči na závodech karate ka stylu Goju Ryu. Zkus se zeptat na ty aplikace v některém dobrém dojo Goju ryu. Např. u pana Musila nebo Bočka v Brně.
No možná to bude tím, že (teď mě asi ukamenujete, ale nevím jak lépe to říci) sportovní karatysti dělají soustředka kde jsou lidi z různých stylů. Jednou jsem na karate-info našel takovej seminář, který měla na starost Petra Nová (
GJR) a ještě jedna slečna z Shito Ryu.
Člověk má poznat i jiný přístup k věci, aby si vylepšil to své hlavní BU. Koňské klapky na oči, to není dobré.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od NOKT » pon 17. bře, 2008 20:18
KAMINARI píše:NOKT píše:KAMINARI píše:Jestli se nepletu, tak je to kata ANAN. Hodně se cviči na závodech karate ka stylu Goju Ryu. Zkus se zeptat na ty aplikace v některém dobrém dojo Goju ryu. Např. u pana Musila nebo Bočka v Brně.
No možná to bude tím, že (teď mě asi ukamenujete, ale nevím jak lépe to říci) sportovní karatysti dělají soustředka kde jsou lidi z různých stylů. Jednou jsem na karate-info našel takovej seminář, který měla na starost Petra Nová (
GJR) a ještě jedna slečna z Shito Ryu.
Člověk má poznat i jiný přístup k věci, aby si vylepšil to své hlavní BU. Koňské klapky na oči, to není dobré.
O tom žádná, nejsem proti.
-
NOKT
- mistr diskutér

-
od RBR » pon 17. bře, 2008 22:15
NOKT píše:KAMINARI píše:Jestli se nepletu, tak je to kata ANAN. Hodně se cviči na závodech karate ka stylu Goju Ryu. Zkus se zeptat na ty aplikace v některém dobrém dojo Goju ryu. Např. u pana Musila nebo Bočka v Brně.
No možná to bude tím, že (teď mě asi ukamenujete, ale nevím jak lépe to říci) sportovní karatysti dělají soustředka kde jsou lidi z různých stylů. Jednou jsem na karate-info našel takovej seminář, který měla na starost Petra Nová (GJR) a ještě jedna slečna z Shito Ryu.
Kamenovat není proč a zaco. Již dříve ve sportovním karate provedli uřčité změny, které umožňují závodit v katách představitelům různých stylů. Vypadá to, že se tam hlavně prosazuje Shito-ryu vzhledem ke svému množství kat co obsahuje.
Takže semináře Petry Nové nepřekvapují. Pouze si nejsem jist zda-i P.N. není spíše představitelkou Shito-ryu než goju. Nevím co je přesně obsahem jejich seminářů, ale aplikace kat asi nebudou to hlavní. Spíš bych to typoval na závodní přípravu než na sebeobranu.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
Zpět na japonská bojová umění a sporty...