Klipy - karate

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod NOKT » stř 12. bře, 2008 19:24

Tameshiwari... A teda musím konstatovat, že to vypadá dost nechutně :lol:
http://youtube.com/watch?v=Av9bJ_6VSGc
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » čtv 13. bře, 2008 8:29

Moto píše:Tak to jsi mel docela stesti, protoze tohle podle me byla jedna z mala slabin vsech tri seminaru. Uvital bych celkem i behem seminare, kdyby se vyclenila treba hodina nebo aspon pul na dotazy mistrovi. Misto toho nekonecneho foceni by tp bylo lepsi. Nekdy mi bylo senseie az lito. trba v te restauraci mu posadili holcicku na klin a fotili a pak jeste chlapecka...Jak v zoo...Ale jinak samozrejme to nemelo chybu... :wink:

Souhlasím s tebou, ty otázky by nebyly špatné. Na druhé straně se musí nechat že Focení se dá vydržet, je na to asi zvyklej, u toho focení těch dětí jsem nebyl, tak nevím. Dojel jsem tam později.To že byl před většinou lidí trochu uzavřený je pochopitelné. Nemůžeš takovou osobnost předhodit jen tak davu. To nejde.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 13. bře, 2008 10:32

NOKT píše:Tameshiwari... A teda musím konstatovat, že to vypadá dost nechutně :lol:

Na první pohled ano. Co mě více zaujalo je, kolik energie úderu pohltila ruka než se natolik zpevnila, aby mohla předat zbytek do tvárnice. To by chtělo udělat experiment s přesným měřením, aby si člověk udělal představu kolik energie zbytečně vyplýtvá, když nezvolí dostatečně pevnou úderovou plochu, nebo neprovede pořádné zpevnění.
Tady je vidět jeden z problémů úderových technik. Rychlost předání energie soupeři co s nejmenšími ztráty po cestě.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » čtv 13. bře, 2008 13:24

RBR píše:
NOKT píše:Tameshiwari... A teda musím konstatovat, že to vypadá dost nechutně :lol:

Na první pohled ano. Co mě více zaujalo je, kolik energie úderu pohltila ruka než se natolik zpevnila, aby mohla předat zbytek do tvárnice. To by chtělo udělat experiment s přesným měřením, aby si člověk udělal představu kolik energie zbytečně vyplýtvá, když nezvolí dostatečně pevnou úderovou plochu, nebo neprovede pořádné zpevnění.
Tady je vidět jeden z problémů úderových technik. Rychlost předání energie soupeři co s nejmenšími ztráty po cestě.

RBR

Nezkoumalo se to už náhodou? Minulej rok jsem pod stromeček dostal knížku o Shotokanu a nějaká zmínka o tom tam byla.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 13. bře, 2008 13:55

NOKT píše:RBR

Nezkoumalo se to už náhodou? Minulej rok jsem pod stromeček dostal knížku o Shotokanu a nějaká zmínka o tom tam byla.[/quote]

Určitě se to zkoumalo, ale zatím jsem neviděl žádné výsledky.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » čtv 13. bře, 2008 15:41

Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » čtv 13. bře, 2008 18:47

Moto píše:Ti hadi jsou docela rychli... :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=RAoCtZ7T ... re=related
WOW to čumim! Velká parada, hlavně co ten karatista předvedl ve třetim kole.. Paradní trefa!
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 14. bře, 2008 8:48

Na takové prcky divácky atraktivní zápas. Jen co mě překvapilo tak, absence technik rukou. Myslel jsem, že je to podařený zápas v taekwondu (první na který se dalo dívat :lol: ) než kjokuš proti MT.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » pát 14. bře, 2008 11:05

Zase deti...je fakt, ze na prcky jsou fakt strasne zivi a maji celkem taktiku...

http://www.youtube.com/watch?v=mI78jcoXnbU
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod KAMINARI » pát 14. bře, 2008 11:25

Moto píše:Zase deti...je fakt, ze na prcky jsou fakt strasne zivi a maji celkem taktiku...

http://www.youtube.com/watch?v=mI78jcoXnbU

Člověk jim tu pohyblivost může jen závidět.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » pát 14. bře, 2008 23:29

Sikovna dcerenka...

http://www.fighter-arts.net/portal/inde ... Blog=id=66§L=0§p=1&contr=m@14
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » pon 17. bře, 2008 8:27

Moto píše:Sikovna dcerenka...

http://www.fighter-arts.net/portal/inde ... Blog=id=66§L=0§p=1&contr=m@14

©koda, že tam nebyla aplikace, u některých technik by mě to dost zajímalo.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » pon 17. bře, 2008 8:52

Jestli se nepletu, tak je to kata ANAN. Hodně se cviči na závodech karate ka stylu Goju Ryu. Zkus se zeptat na ty aplikace v některém dobrém dojo Goju ryu. Např. u pana Musila nebo Bočka v Brně.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pon 17. bře, 2008 9:32

Kata Anan jsme tu již někde probírali, ale myslím, že pucmaz uváděl, že to není goju-ryu, i když to goju-ryaci u nás cvičí na soutěžích.
Měla by mít vztah spíše k shito-ryu.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 17. bře, 2008 9:49

KAMINARI píše:Jestli se nepletu, tak je to kata ANAN. Hodně se cviči na závodech karate ka stylu Goju Ryu. Zkus se zeptat na ty aplikace v některém dobrém dojo Goju ryu. Např. u pana Musila nebo Bočka v Brně.

Stačí mi videjko. Nemusím mít fyzickou instruktáž.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » pon 17. bře, 2008 10:17

To co jsem našel na netu stojí celkem za prd. / spíše než Bunkaj, akrobacie/. Tuto kata proslavil T. Sakamuto. V jeho podání je to pastva pro oči.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 17. bře, 2008 15:46

KAMINARI píše:Jestli se nepletu, tak je to kata ANAN. Hodně se cviči na závodech karate ka stylu Goju Ryu. Zkus se zeptat na ty aplikace v některém dobrém dojo Goju ryu. Např. u pana Musila nebo Bočka v Brně.

No možná to bude tím, že (teď mě asi ukamenujete, ale nevím jak lépe to říci) sportovní karatysti dělají soustředka kde jsou lidi z různých stylů. Jednou jsem na karate-info našel takovej seminář, který měla na starost Petra Nová (GJR) a ještě jedna slečna z Shito Ryu.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » pon 17. bře, 2008 18:25

NOKT píše:

No možná to bude tím, že (teď mě asi ukamenujete, ale nevím jak lépe to říci) sportovní karatysti dělají soustředka kde jsou lidi z různých stylů. Jednou jsem na karate-info našel takovej seminář, který měla na starost Petra Nová (
GJR) a ještě jedna slečna z Shito Ryu.

Člověk má poznat i jiný přístup k věci, aby si vylepšil to své hlavní BU. Koňské klapky na oči, to není dobré.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 17. bře, 2008 20:18

KAMINARI píše:
NOKT píše:

No možná to bude tím, že (teď mě asi ukamenujete, ale nevím jak lépe to říci) sportovní karatysti dělají soustředka kde jsou lidi z různých stylů. Jednou jsem na karate-info našel takovej seminář, který měla na starost Petra Nová (
GJR) a ještě jedna slečna z Shito Ryu.

Člověk má poznat i jiný přístup k věci, aby si vylepšil to své hlavní BU. Koňské klapky na oči, to není dobré.

O tom žádná, nejsem proti.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 17. bře, 2008 22:15

NOKT píše:

No možná to bude tím, že (teď mě asi ukamenujete, ale nevím jak lépe to říci) sportovní karatysti dělají soustředka kde jsou lidi z různých stylů. Jednou jsem na karate-info našel takovej seminář, který měla na starost Petra Nová (GJR) a ještě jedna slečna z Shito Ryu.

Kamenovat není proč a zaco. Již dříve ve sportovním karate provedli uřčité změny, které umožňují závodit v katách představitelům různých stylů. Vypadá to, že se tam hlavně prosazuje Shito-ryu vzhledem ke svému množství kat co obsahuje.
Takže semináře Petry Nové nepřekvapují. Pouze si nejsem jist zda-i P.N. není spíše představitelkou Shito-ryu než goju. Nevím co je přesně obsahem jejich seminářů, ale aplikace kat asi nebudou to hlavní. Spíš bych to typoval na závodní přípravu než na sebeobranu.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...