A s tou poslední vůlí Takedy Tokimune a nástupnictvím bohužel fakt není vše tak úplně košer, jak se někomu může zdát...
Moderátor: Picard
Hans16V píše:Já jsem měl na mysli podobu jeho technik, které vyučuje jako základní. Projev jeho "KI" technik no coment.
luen píše:Hans16V píše:Já jsem měl na mysli podobu jeho technik, které vyučuje jako základní. Projev jeho "KI" technik no coment.
Ja tomu rozumel, to take nebyla reakce na tvuj prispevekJen jsem reagoval (spise reflex
) na jmeno Yamaue
Higen píše:Na me pusobi pouze jako schopny podvodnik, bez urazky kohokoli jineho...
kumori píše:slyšel jsem to od Sliwka Sensei, říkal, že jakmile Takeda Tokimune umřel, tak jeho potomci soudně napadli jeho poslední vůli, kde jmenoval svým nástupcem Kondo Katsuyuki, smutné, tokijský soud jim dal za pravdu...
Higen píše:Ki zachvatum u Yamaueho proste nelze verit. Jsem pragmatik a realista, ktery se takovym pohadkam vysmiva a bere je stejne jako katolickou cirkev za nebezpecny nastroj mocichtivych, vyuzivajci lidskou hloupost a nevedomost.
Shihtzu píše:Že by Soke Yamaue byl adoptovaný... Nějak jsem nikde nic takového nevypátral... Píše jen, že Takuma Hisa byl strýcem jeho otce, nic víc. Navíc, kdyby byl adoptivní z otcovy strany, tak nebude Yamaue![]()
A s tou poslední vůlí Takedy Tokimune a nástupnictvím bohužel fakt není vše tak úplně košer, jak se někomu může zdát...
Hans16V píše:Dle mého názoru je přehnané spojovat styl Yamaue Senseie s Daito Ryu. Mrkněte na to, vždyt' je to skoro stejné jako Shorinji Kempo.
luen píše::lol: Dle meho nazoru, je zcestne spojovat Yamaueho s jakymkoli bu ... zaradil bych ho spise do nejakeho magicko-eskamoterskeho spolku. Za tu jeho ki
Doufam, ze nejsem moc zlej
zm píše:luen píše::lol: Dle meho nazoru, je zcestne spojovat Yamaueho s jakymkoli bu ... zaradil bych ho spise do nejakeho magicko-eskamoterskeho spolku. Za tu jeho ki
Doufam, ze nejsem moc zlej
Tak tomu říkám argument. Ki je přece přirozená součást každého - Yamaue sensei, luena, moje, ... Zařadíme se díky tomu taky někam? Anebo se budeme tvářit, že něco není, když to je? A budeme to zesměšňovat jen proto, že se nám to ať už z takového nebo jiného důvodu nehodí do krámu? Kde je potom ten "reálný pragmatismus", který by nám přece spíše velel, jít, prozkoumat ho a maximálně to využít ke svým účelům?
Je super, jak to pravý a nefalšovaný škatulkování funguje a může být docela zavádějící.
luen píše:Ahoj, bud si nekdo pohral s nastavenim tveho kalendare v compu a nebo jsi takovej srandista od prirodyJa nemam nic proti, QI, KI, PRANA ... svete div se, nemam nic proti bozstvum, nabozenstvi ... nemam nic proti chovani a jednani jinych, at uz se s nim ztotoznuji, ci naopak ...
Jen nemam rad podvodnicky-neumetely. Nenapsal jsem nic proti vnitrni energii jako takove. Ac predpokladam, ze si tyto pojmy vysvetlujeme kazdy odlisne. Tak, ale z projekci ki/qi, jak ji predvadi pan Yamaue, jdi spolu s nim nekam - myslim, ye nemusim rikat kam
luen píše:Mam jednu malem osobni zkusenost s jeho zackem ze SRN (take nejaky Ober sensei) a slovo smejd-smejdskej je slabej vyraz.
Nebo jinak, sam se ti nabizim jako pokusnej kralik na projekci tve ki, vymenou za mou silu? Samozrejme, ze jen za predpokladu, ze to preziju![]()
Pokud nemas nic, cim bys me vyvedl z me nevedomosti, tak prosim nereaguj. Povidacky neberu jako argument
Abychom se vzajemne chapali, ja pro sva tvrzeni dukazy mam a mam je o co oprit ... tak se zeptam, je to tak i u tebe
zm píše:Á koukám, že jsme přidali na "argumentech".luen píše:Mam jednu malem osobni zkusenost s jeho zackem ze SRN (take nejaky Ober sensei) a slovo smejd-smejdskej je slabej vyraz.
Nebo jinak, sam se ti nabizim jako pokusnej kralik na projekci tve ki, vymenou za mou silu? Samozrejme, ze jen za predpokladu, ze to preziju![]()
Pokud nemas nic, cim bys me vyvedl z me nevedomosti, tak prosim nereaguj. Povidacky neberu jako argument
Abychom se vzajemne chapali, ja pro sva tvrzeni dukazy mam a mam je o co oprit ... tak se zeptam, je to tak i u tebe
Nikdy jsem netvrdil, nic o projekcích mé ki. prostě jednoduše proto, že to neumím. Tak k čemu taková silácká vyjádření?
Jsem rád, že povídačky nebereš jako argument. Jde taky o to, jen jestli i sobě měříš stejným metrem.
Hmm důkazy. Já důkazy nemám, jen to, že jsem měl možnost s Yamaue sensei cvičit jeho techniky, ale to už se opakuju. Důkaz, pokud se můžeme o tomto terminu technicu bavit, je ale také to, co druhá strana připustí a respektuje (to jen tak na okraj).
luen píše:Jinak nase debata nikam nepovede. Ja si o smejdech, podvodniccich atd ... nikdy nebudu myslet nic jineho. Tva snaha, tyhle idiocie obhajit, to tezko zmeni ... zase totiz prijde na radu muj mozek a ten nepije rohliky![]()
Higen píše:Zm, jestli znas nekoho v CR, kdo "umi" to co Yamaue, nebo mas vliv na to, aby to na napriklad na mne zkusil, tak ver, ze bych se rad takovehoto prokazovani osobne zucastnil.
Do doby, nez mi to nekdo vyvrati, budu pri dotazu na nazor o panu Yamauem rikat, ze podle meho!! soudu je to ki sejdir, ki podvodnik a ki vyzirka.
zm píše:luen píše:Jinak nase debata nikam nepovede. Ja si o smejdech, podvodniccich atd ... nikdy nebudu myslet nic jineho. Tva snaha, tyhle idiocie obhajit, to tezko zmeni ... zase totiz prijde na radu muj mozek a ten nepije rohliky![]()
Nepovede, nepovede. Já si o šmejdech a podvodníčcích nemyslím taky nic jinýho, těch je bohužel v naší zemi docela dost, s tím vystačíme na léta. Ale prosím, nepřisuzuj mi něco, co není pravda, nic a nikoho neobhajuju, já Yamauemu taky nerozumím, ale přesto o něm nemluvím jako ty, to není důvod ani můj styl. Nehodlám s vaničkou vylévat i dítě. A jen proto, že něčemu nerozumím, to nebudu zcela odmítat, to bych se vrátil k procesům s čarodějnicemi a 17. století už bylo. A na agenturu JPP (jedna paní povídala) já moc nedám.
ukropcany píše:4higen - však ale teraz už máte aj tých nových ki másterov, čo tu bol odkaz, tak ocheckuj si tamMám za to, že ki znamená kyslík, tak ak niekto dokáže kyslíkom robiť hentaké zázraky, tak je fakt Johny... škoda len, že ich ukazuje len na svojich, asi mu na rozvoji jeho školy až tak veľmi nezáleží, že by si urobil meno "roztrasením" nejakých arogantných blbečkov... nás...
luen píše:Ale ja se preci nenavazim do tebe, predmetem nasi diskuze nejsi ty.
luen píše:Vlastne co je spatneho na tom, rici, ze ten a ten podvadi? Proc hned primer s vanickou a ditetem?
zm píše:No konečně se dostáváme na jakž takž rozumnou platformu.luen píše:Ale ja se preci nenavazim do tebe, predmetem nasi diskuze nejsi ty.
Tak sebestřednej nejsem, abych si toto myslel. Ale napsal jsi "Tva snaha, tyhle idiocie obhajit,..." tak jsem reagoval na toto, což nedělám, žádné idiocie neobhajuju.luen píše:Vlastne co je spatneho na tom, rici, ze ten a ten podvadi? Proc hned primer s vanickou a ditetem?
Ten příměr proto, že právě když máme v zemi tolik podvodníčků, ..., tak je mezi ně zbytečné tahat někoho, u koho si tím nejsme tak docela jistí. A já ti prostě tvůj názor nevěřím. To je všechno.
Higen píše:to zm:
Zrovna jsem si zpetne procital nasi diskuzi na katana.cz, ktera je na podobne tema, kde se prou dve strany: vira a reacionalita, coz se deje i zde v teto diskuzi. Zatimco jini pres viru veri, ze naleznou racionalni poznani argumenty, tak jini jako napriklad ja technokraticky, analyticky nahlizeji na svet okolo sebe a na zaklade poznani, pak mohou pripustit existenci nejakeho vyssiho architekta a dosud nepoznanych prirodnich zakonu - ovsem jen na zaklade poznani ci logickych indicii.
Jednoduse receno, pokud nekdo bez argumentu, indicii, presvedceni, osobni zkusenosti veri (v cokoli), tak neni nic vic nez hlupak. Chci se te zeptat, mas zkusenost z ki pana yamaueho? Nepostrehl jsem, ze by ses o tom zminoval. Mimochodem, pokud ji nemas, tak je to myslim ta sama zkusenost jako ta nase ze zminovanych videi.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků