Daito-ryu dojo v Praze

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Shihtzu » úte 16. bře, 2010 20:36

Že by Soke Yamaue byl adoptovaný... Nějak jsem nikde nic takového nevypátral... Píše jen, že Takuma Hisa byl strýcem jeho otce, nic víc. Navíc, kdyby byl adoptivní z otcovy strany, tak nebude Yamaue :)

A s tou poslední vůlí Takedy Tokimune a nástupnictvím bohužel fakt není vše tak úplně košer, jak se někomu může zdát...
Shihtzu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Hans16V » úte 16. bře, 2010 20:46

Dle mého názoru je přehnané spojovat styl Yamaue Senseie s Daito Ryu. Mrkněte na to, vždyt' je to skoro stejné jako Shorinji Kempo. K Atemi waza v aikido(aikikai): Z původních atemi technik Daito Ryu čerpali spíše starší žáci O Senseie, můžeme to vidět na Yoshinkanu nebo Iwama Ryu. Ostatní učitelé, kteří vyučují Atemi(např. Nishio Sensei) čerpali z Karate.
Jinak aikikai ve smyslu, tak jak cvičí např. Doshu, moc Atemi neobsahuje. Ale součástí aikikai jsou různí učitelé, nejen ti co působí přímo v Honbu Dojo.
Hans16V
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » úte 16. bře, 2010 23:13

:lol: Dle meho nazoru, je zcestne spojovat Yamaueho s jakymkoli bu ... zaradil bych ho spise do nejakeho magicko-eskamoterskeho spolku. Za tu jeho ki :wink:

Doufam, ze nejsem moc zlej :twisted:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hans16V » úte 16. bře, 2010 23:28

Já jsem měl na mysli podobu jeho technik, které vyučuje jako základní. Projev jeho "KI" technik no coment. :wink:
Hans16V
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » úte 16. bře, 2010 23:38

Hans16V píše:Já jsem měl na mysli podobu jeho technik, které vyučuje jako základní. Projev jeho "KI" technik no coment. :wink:

Ja tomu rozumel, to take nebyla reakce na tvuj prispevek :wink: Jen jsem reagoval (spise reflex :lol: ) na jmeno Yamaue :twisted:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hans16V » stř 17. bře, 2010 8:15

luen píše:
Hans16V píše:Já jsem měl na mysli podobu jeho technik, které vyučuje jako základní. Projev jeho "KI" technik no coment. :wink:

Ja tomu rozumel, to take nebyla reakce na tvuj prispevek :wink: Jen jsem reagoval (spise reflex :lol: ) na jmeno Yamaue :twisted:

Tak to docela chápu. :twisted: :wink:
Hans16V
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod zm » stř 17. bře, 2010 10:32

Higen píše:Na me pusobi pouze jako schopny podvodnik, bez urazky kohokoli jineho...

Jestli se můžu zeptat - na základě čeho působí jako schopný podvodník? Na základě osobní zkušenosti nebo shlédnutých videí na netu? A jestli tak působí, tak to spíše vypovídá o tom, že je neschopný podvodník než schopný.
kumori píše:slyšel jsem to od Sliwka Sensei, říkal, že jakmile Takeda Tokimune umřel, tak jeho potomci soudně napadli jeho poslední vůli, kde jmenoval svým nástupcem Kondo Katsuyuki, smutné, tokijský soud jim dal za pravdu...

Hmm, to je docela klidně možné, jenže on ho jmenoval svým nástupcem ještě za svého života. To se holt občas stává, že učitel upřednostní svého nejlepšího žáka před svým potomkem, zejména pokud se mu to jeví jako příhodnější pro pokračování školy. A není se co divit uraženým potomkům, že se pak soudí. V Hakkoryu toto Okuyama Ryuho shodaisoke neudělal, držel se tradice, předal školu svému synovi a jak se ukazuje nebylo to zrovna to nejlepší, co mohl udělat.
Higen píše:Ki zachvatum u Yamaueho proste nelze verit. Jsem pragmatik a realista, ktery se takovym pohadkam vysmiva a bere je stejne jako katolickou cirkev za nebezpecny nastroj mocichtivych, vyuzivajci lidskou hloupost a nevedomost.

Může být. I toto může být přístupem, ale proč? Znova se ptám, o co se opírají takováto i podle mě odvážná tvrzení?
Shihtzu píše:Že by Soke Yamaue byl adoptovaný... Nějak jsem nikde nic takového nevypátral... Píše jen, že Takuma Hisa byl strýcem jeho otce, nic víc. Navíc, kdyby byl adoptivní z otcovy strany, tak nebude Yamaue :)
A s tou poslední vůlí Takedy Tokimune a nástupnictvím bohužel fakt není vše tak úplně košer, jak se někomu může zdát...

V Japonsku se adoptovaní potomci berou většinou jako vlastní a nedělá se mezi tím rozdíl, na to je tam v tomto příliš dlouhá tradice, tak to pro ně není zas až tak důležité. tedy pokud to tak opravdu je.
Co to znamená košer s poslední vůlí Takedy sensei a nástupnictvím Kondo sensei? Podle jakých měřítek? Našich českých? Nebo židovských, když to má být košer? Anebo japonských místních tradičních? Kondo sensei má hromadu studentů a je jedním z nejrespektovanějších a nejznámějších učitelů bojových umění Japonska. Asi to nemá zadarmo a ta soudní přeho ho, zdá se, nijak nediskredovala. Šli byste a řekli mu to do očí (tedy ne česky :) )?
Hans16V píše:Dle mého názoru je přehnané spojovat styl Yamaue Senseie s Daito Ryu. Mrkněte na to, vždyt' je to skoro stejné jako Shorinji Kempo.

Nic není přehnané. Skoro stejné? Čím to asi bude? Třeba tím, že škola Yamaueryu vznikla tím, že Yamaue Keido soke provedl syntézu rodinného stylu aikijutsu (Daitoryu) s Shorinji kempo (který cvičí jako buddhistický mnich sekty Shingon). Ale to se píše úplně všude. Měl jsem možnost s ním cvičit přímo základní techniky Daitoryu oproštěné od prvků kempo a byl to docela zážitek.
luen píše::lol: Dle meho nazoru, je zcestne spojovat Yamaueho s jakymkoli bu ... zaradil bych ho spise do nejakeho magicko-eskamoterskeho spolku. Za tu jeho ki :wink:

Tak tomu říkám argument. Ki je přece přirozená součást každého - Yamaue sensei, luena, moje, ... Zařadíme se díky tomu taky někam? Anebo se budeme tvářit, že něco není, když to je? A budeme to zesměšňovat jen proto, že se nám to ať už z takového nebo jiného důvodu nehodí do krámu? Kde je potom ten "reálný pragmatismus", který by nám přece spíše velel, jít, prozkoumat to a maximálně to využít ke svým účelům?

Je super, jak to pravý a nefalšovaný škatulkování funguje a může být docela zavádějící.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 17. bře, 2010 10:52

zm píše:
luen píše::lol: Dle meho nazoru, je zcestne spojovat Yamaueho s jakymkoli bu ... zaradil bych ho spise do nejakeho magicko-eskamoterskeho spolku. Za tu jeho ki :wink:

Tak tomu říkám argument. Ki je přece přirozená součást každého - Yamaue sensei, luena, moje, ... Zařadíme se díky tomu taky někam? Anebo se budeme tvářit, že něco není, když to je? A budeme to zesměšňovat jen proto, že se nám to ať už z takového nebo jiného důvodu nehodí do krámu? Kde je potom ten "reálný pragmatismus", který by nám přece spíše velel, jít, prozkoumat ho a maximálně to využít ke svým účelům?

Je super, jak to pravý a nefalšovaný škatulkování funguje a může být docela zavádějící.

Ahoj, bud si nekdo pohral s nastavenim tveho kalendare v compu (jeste neni 1. Aprila) a nebo jsi takovej srandista od prirody :idea: Ja nemam nic proti, QI, KI, PRANA ... svete div se, nemam nic proti bozstvum, nabozenstvi ... nemam nic proti chovani a jednani jinych, at uz se s nim ztotoznuji, ci naopak ...
Jen nemam rad podvodnicky-neumetely. Nenapsal jsem nic proti vnitrni energii jako takove. Ac predpokladam, ze si tyto pojmy vysvetlujeme kazdy odlisne. Tak, ale s projekci ki/qi, jak ji predvadi pan Yamaue, jdi spolu s nim nekam - myslim, ze nemusim rikat kam :wink:
Mam jednu malem osobni zkusenost s jeho zackem ze SRN (take nejaky Ober sensei) a slovo smejd-smejdskej je slabej vyraz.
Nebo jinak, sam se ti nabizim jako pokusnej kralik na projekci tve ki, vymenou za mou silu? Samozrejme, ze jen za predpokladu, ze to preziju :lol: :wink:
Pokud nemas nic, cim bys me vyvedl z me nevedomosti, tak prosim nereaguj. Povidacky neberu jako argument :!:
Abychom se vzajemne chapali, ja pro sva tvrzeni dukazy mam a mam je o co oprit ... tak se zeptam, je to tak i u tebe :?:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » stř 17. bře, 2010 11:06

luen píše:Ahoj, bud si nekdo pohral s nastavenim tveho kalendare v compu a nebo jsi takovej srandista od prirody :idea: Ja nemam nic proti, QI, KI, PRANA ... svete div se, nemam nic proti bozstvum, nabozenstvi ... nemam nic proti chovani a jednani jinych, at uz se s nim ztotoznuji, ci naopak ...
Jen nemam rad podvodnicky-neumetely. Nenapsal jsem nic proti vnitrni energii jako takove. Ac predpokladam, ze si tyto pojmy vysvetlujeme kazdy odlisne. Tak, ale z projekci ki/qi, jak ji predvadi pan Yamaue, jdi spolu s nim nekam - myslim, ye nemusim rikat kam :wink:

Zajímavé, spolu s Yamaue sensei mě ještě nikdy nikdo nikam neposlal. Každopádně děkuju, i když si to snad ani nezasloužím.
O technikách projekce ki Yamaue sensei můžeme diskutovat, jaké jsou, protože k diskusi přímo vybízejí, nicméně silná vyjádření typu "podvodnicky-neumetely" to docela úspěšně zabíjí a jsou hodná tohoto webu a zcela v intencích. Klobouk dolů, demagogii jsem vždycky obdivoval. Mám s Yamaue sensei osobní zkušenost (mimochodem velice kritickou), ale ta je úspěšně převálcována někým, kdo má snad zkušenost jen z videí na netu a z názorů jemu podobných. Půjdeš se mnou a s Yamaue sensei?
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » stř 17. bře, 2010 11:16

Á koukám, že jsme přidali na "argumentech".
luen píše:Mam jednu malem osobni zkusenost s jeho zackem ze SRN (take nejaky Ober sensei) a slovo smejd-smejdskej je slabej vyraz.
Nebo jinak, sam se ti nabizim jako pokusnej kralik na projekci tve ki, vymenou za mou silu? Samozrejme, ze jen za predpokladu, ze to preziju :lol: :wink:
Pokud nemas nic, cim bys me vyvedl z me nevedomosti, tak prosim nereaguj. Povidacky neberu jako argument :!:
Abychom se vzajemne chapali, ja pro sva tvrzeni dukazy mam a mam je o co oprit ... tak se zeptam, je to tak i u tebe :?:

Nikdy jsem netvrdil, nic o projekcích mé ki. prostě jednoduše proto, že to neumím. Tak k čemu taková silácká vyjádření?
Jsem rád, že povídačky nebereš jako argument. Jde taky o to, jen jestli i sobě měříš stejným metrem.
Hmm důkazy. Já důkazy nemám, jen to, že jsem měl možnost s Yamaue sensei cvičit jeho techniky, ale to už se opakuju. Důkaz, pokud se můžeme o tomto terminu technicu bavit, je ale také to, co druhá strana připustí a respektuje (to jen tak na okraj).
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 17. bře, 2010 11:35

zm píše:Á koukám, že jsme přidali na "argumentech".
luen píše:Mam jednu malem osobni zkusenost s jeho zackem ze SRN (take nejaky Ober sensei) a slovo smejd-smejdskej je slabej vyraz.

Nikdy jsem netvrdil, nic o projekcích mé ki. prostě jednoduše proto, že to neumím. Tak k čemu taková silácká vyjádření?
Jsem rád, že povídačky nebereš jako argument. Jde taky o to, jen jestli i sobě měříš stejným metrem.
Hmm důkazy. Já důkazy nemám, jen to, že jsem měl možnost s Yamaue sensei cvičit jeho techniky, ale to už se opakuju. Důkaz, pokud se můžeme o tomto terminu technicu bavit, je ale také to, co druhá strana připustí a respektuje (to jen tak na okraj).

Aha, tak to nebude aprilem v tom budou nejake experimentalni medikamenty, ze? Ano, jak uz jsem uvedl, s projekci ki, jeho zaka, kterej to nabizel, mam malem osobni zkusenost. Malem proto, ze kdyz zjistil o koho se jedna (myslim mou osobu), tak jsem po trapnych smlouvani o cene seminare (puvodni taktika, ze me odradi cena - nevysla) na konec nebyl vpusten mezi ovecky na ktere ten cirkus funguje.
Mimochodem neco k osobni zkusenosti primo s panem Yamaue ... Ja nepotrebuji ochutnat kazde lejno, ktere uvidim valet na chodniku, abych pak mohl psat na nejakem serveru, ze lejno je skutecne lejno a dik me mnohacetne osobni zkusenosti, jej uz zasvecene poznam i na videu ... rozumime si?
Nemluve o primejch zkusenostech nasich kamaradu ze Skandinavie s ki mastrem.
Nevim jak to myslis s tim stejnym metrem, ale ja si na rozdil od panu "dohubysracu" dovolim tvrdit jen to, co jsem schopen osobne dolozit a svojim umem obhajit. Takze tolik k memu metru (nemyslim tim dopravni prostredek MHD v Praze) :wink:
Jsem velmi tolerantni, pripoustim projektanta universa, ale ne projekci ki pana Yamaueho ... mam totiz krom fantazie a nabozenske tolerance i rozum a ten dovede odlisit dovednost od predstirani :twisted:

Jinak nase debata nikam nepovede. Ja si o smejdech, podvodniccich atd ... nikdy nebudu myslet nic jineho. Tva snaha, tyhle idiocie obhajit, to tezko zmeni ... zase totiz prijde na radu muj mozek a ten nepije rohliky :!: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » stř 17. bře, 2010 12:29

luen píše:Jinak nase debata nikam nepovede. Ja si o smejdech, podvodniccich atd ... nikdy nebudu myslet nic jineho. Tva snaha, tyhle idiocie obhajit, to tezko zmeni ... zase totiz prijde na radu muj mozek a ten nepije rohliky :!: :wink:

Nepovede, nepovede. Já si o šmejdech a podvodníčcích nemyslím taky nic jinýho, těch je bohužel v naší zemi docela dost, s tím vystačíme na léta. Ale prosím, nepřisuzuj mi něco, co není pravda, nic a nikoho neobhajuju, já Yamauemu taky nerozumím, ale přesto o něm nemluvím jako ty, to není důvod ani můj styl. Nehodlám s vaničkou vylévat i dítě. A jen proto, že něčemu nerozumím, to nebudu zcela odmítat, to bych se vrátil k procesům s čarodějnicemi a 17. století už bylo. A na agenturu JPP (jedna paní povídala) já moc nedám.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Higen » stř 17. bře, 2010 12:36

ja uz v podstate nemam co bych dodal, luen vse vystihl na jednicku.

Mozna bych jeste zminil, ze jsem na seminar Yamaueho chtel jet, abych si ho mohl otestovat na vlastni kuzi. Pri dotazu na ucast mi byla zdelena cena seminare kolem 5000kč za 5 dni (priblizne), to mi prislo vic nez prilis, tak jsem se chtel domluvit alepson na setkani pri, pred nebo po 15minutove verejne ukazce, ale bylo mi receno, ze by Yamaue sensei neriskoval me zdravi, protoze rozhozeni meho ki proudeni v tele by mohlo byt fatalni.

Zm, jestli znas nekoho v CR, kdo "umi" to co Yamaue, nebo mas vliv na to, aby to na napriklad na mne zkusil, tak ver, ze bych se rad takovehoto prokazovani osobne zucastnil.

Do doby, nez mi to nekdo vyvrati, budu pri dotazu na nazor o panu Yamauem rikat, ze podle meho!! soudu je to ki sejdir, ki podvodnik a ki vyzirka.
Člověk si uvědomi svou moudrost, až když se setká s hlouposti jiných.

NISHIO BUDÓ
www.aikido.over.cz
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod zm » stř 17. bře, 2010 12:46

Higen píše:Zm, jestli znas nekoho v CR, kdo "umi" to co Yamaue, nebo mas vliv na to, aby to na napriklad na mne zkusil, tak ver, ze bych se rad takovehoto prokazovani osobne zucastnil.

Do doby, nez mi to nekdo vyvrati, budu pri dotazu na nazor o panu Yamauem rikat, ze podle meho!! soudu je to ki sejdir, ki podvodnik a ki vyzirka.

Sorry, v ČR nikdo takový zřejmě není.
Ale jak můžeš vůbec položit akovou otázku, když podle tebe Yamaue sensei nic takovýho neumí?
Říkej si o kom chceš, co chceš, ale měl jsem dojem, nebo je to možná můj takový naivní předsudek, že lidi, kteří už nějakou dobu praktikují bojové umění, jsou nad věcí.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 17. bře, 2010 12:46

zm píše:
luen píše:Jinak nase debata nikam nepovede. Ja si o smejdech, podvodniccich atd ... nikdy nebudu myslet nic jineho. Tva snaha, tyhle idiocie obhajit, to tezko zmeni ... zase totiz prijde na radu muj mozek a ten nepije rohliky :!: :wink:

Nepovede, nepovede. Já si o šmejdech a podvodníčcích nemyslím taky nic jinýho, těch je bohužel v naší zemi docela dost, s tím vystačíme na léta. Ale prosím, nepřisuzuj mi něco, co není pravda, nic a nikoho neobhajuju, já Yamauemu taky nerozumím, ale přesto o něm nemluvím jako ty, to není důvod ani můj styl. Nehodlám s vaničkou vylévat i dítě. A jen proto, že něčemu nerozumím, to nebudu zcela odmítat, to bych se vrátil k procesům s čarodějnicemi a 17. století už bylo. A na agenturu JPP (jedna paní povídala) já moc nedám.

Ale ja se preci nenavazim do tebe, predmetem nasi diskuze nejsi ty. Udajne ma byt Yamaue jinak celkem pohodovej clovek a snad ani jeho jj nepatri k tem spatnym, ale to neni duvod zavirat oci pred zjevnym podvodem na divaky. Ja se proste nebojim rici, co si myslim a v tom se asi lisi nas pristup k veci :idea: Ja tady nesbiram zadne body za korektnost a proto nemam potrebu byt taktne korektni vuci kimastrismu. A to je vlastne cele ... Preci mame v nasich koncinach spousty "mistru", kteri podvadeji obdobnym nebo odlisnym zpusobem, ale musim tomu podvodu rozumet a chapat ho, abych si mohl dovolit napsat, ze se jedna o podvod. muzes nazvat zlodeje, zlodejem az kdyz ho chapes a rozumis jeho pohnutkam? Ja rikam, ze to neni treba. Vlastne co je spatneho na tom, rici, ze ten a ten podvadi? Proc hned primer s vanickou a ditetem? Copak zlej je ten dko na podvod upozorni a nebo se nezdraha o nem mluvit, ci psat? neni nahodou neco negativniho na tom delat podvody? Co jsem napsal neni zadny soudni vyrok, nikoho nesoudim. Jen jsem napsal, ze projekce ki je debilnost a jak se s tim kdo popere, je uz na nem. ja chapu, ze pro nekoho je tezke, resp., tezsi si udelat svuj nazor, protoze nekdo si hold na neco takoveho netroufne, nekdo na tak zasadni vec nema jen kulky a jiny naboje. Ja si za tim, co rikam stojim a nesu nasledky, bez vymluv, bez vytacek a bez zadnich vratek - to mi prijde rovne...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Higen » stř 17. bře, 2010 12:52

ukropcany píše:4higen - však ale teraz už máte aj tých nových ki másterov, čo tu bol odkaz, tak ocheckuj si tam :wink: Mám za to, že ki znamená kyslík, tak ak niekto dokáže kyslíkom robiť hentaké zázraky, tak je fakt Johny... škoda len, že ich ukazuje len na svojich, asi mu na rozvoji jeho školy až tak veľmi nezáleží, že by si urobil meno "roztrasením" nejakých arogantných blbečkov... nás... 8)

jaky odkaz myslis?

NISHIO BUDÓ
www.aikido.over.cz
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod zm » stř 17. bře, 2010 12:56

No konečně se dostáváme na jakž takž rozumnou platformu.
luen píše:Ale ja se preci nenavazim do tebe, predmetem nasi diskuze nejsi ty.

Tak sebestřednej nejsem, abych si toto myslel. Ale napsal jsi "Tva snaha, tyhle idiocie obhajit,..." tak jsem reagoval na toto, což nedělám, žádné idiocie neobhajuju.
luen píše:Vlastne co je spatneho na tom, rici, ze ten a ten podvadi? Proc hned primer s vanickou a ditetem?

Ten příměr proto, že právě když máme v zemi tolik podvodníčků, ..., tak je mezi ně zbytečné tahat někoho, u koho si tím nejsme tak docela jistí. A já ti prostě tvůj názor nevěřím. To je všechno.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Higen » stř 17. bře, 2010 13:07

to zm:

Zrovna jsem si zpetne procital nasi diskuzi na katana.cz, ktera je na podobne tema, kde se prou dve strany: vira a reacionalita, coz se deje i zde v teto diskuzi. Zatimco jini pres viru veri, ze naleznou racionalni poznani argumenty, tak jini jako napriklad ja technokraticky, analyticky nahlizeji na svet okolo sebe a na zaklade poznani, pak mohou pripustit existenci nejakeho vyssiho architekta a dosud nepoznanych prirodnich zakonu - ovsem jen na zaklade poznani ci logickych indicii.

Jednoduse receno, pokud nekdo bez argumentu, indicii, presvedceni, osobni zkusenosti veri (v cokoli), tak neni nic vic nez hlupak. Chci se te zeptat, mas zkusenost z ki pana yamaueho? Nepostrehl jsem, ze by ses o tom zminoval. Mimochodem, pokud ji nemas, tak je to myslim ta sama zkusenost jako ta nase ze zminovanych videi.

NISHIO BUDÓ
www.aikido.over.cz
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » stř 17. bře, 2010 13:16

zm píše:No konečně se dostáváme na jakž takž rozumnou platformu.
luen píše:Ale ja se preci nenavazim do tebe, predmetem nasi diskuze nejsi ty.

Tak sebestřednej nejsem, abych si toto myslel. Ale napsal jsi "Tva snaha, tyhle idiocie obhajit,..." tak jsem reagoval na toto, což nedělám, žádné idiocie neobhajuju.
luen píše:Vlastne co je spatneho na tom, rici, ze ten a ten podvadi? Proc hned primer s vanickou a ditetem?

Ten příměr proto, že právě když máme v zemi tolik podvodníčků, ..., tak je mezi ně zbytečné tahat někoho, u koho si tím nejsme tak docela jistí. A já ti prostě tvůj názor nevěřím. To je všechno.

OK, tak jsem to jen spatne pochopil, ja myslel, ze docvaklo u me pripominky ke ki, ze tim myslim jednu konkretni perverz praktiku a sice projekci.

Ale ja si jistej sem. Jak uz jsem i zduvodnil mam pro sva tvrzeni argumenty. Kdyz nekdo hraje komedii, tak to poznam ... Rad ti verim tvou nejistotu a nechci ji nijak zpochybnovat. Nicmene, co je tve, neni me a jistota ci nejistota se na to nejspise vztahuje take :wink:
Yamaueho projektovani mam zarazene takto π 氣功. Jsi chytrej kluk, takze se dovtipis smyslu, jen napovim ten prvni symbol je recke pismeno PÍ a ty dva dalsi znaky cti cinsky :wink:

PS: damam se omlouvam za mensi vulgaritku :oops:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » stř 17. bře, 2010 13:22

Higen píše:to zm:

Zrovna jsem si zpetne procital nasi diskuzi na katana.cz, ktera je na podobne tema, kde se prou dve strany: vira a reacionalita, coz se deje i zde v teto diskuzi. Zatimco jini pres viru veri, ze naleznou racionalni poznani argumenty, tak jini jako napriklad ja technokraticky, analyticky nahlizeji na svet okolo sebe a na zaklade poznani, pak mohou pripustit existenci nejakeho vyssiho architekta a dosud nepoznanych prirodnich zakonu - ovsem jen na zaklade poznani ci logickych indicii.

Jednoduse receno, pokud nekdo bez argumentu, indicii, presvedceni, osobni zkusenosti veri (v cokoli), tak neni nic vic nez hlupak. Chci se te zeptat, mas zkusenost z ki pana yamaueho? Nepostrehl jsem, ze by ses o tom zminoval. Mimochodem, pokud ji nemas, tak je to myslim ta sama zkusenost jako ta nase ze zminovanych videi.

:lol: hezky jsi to shrnul - víra a racionalita. Koho jsi zaškatulkoval kam?
Dovolím si předpoklad, že ty sám sebe k termínu racionalita. A pevně věříš, že máš pravdu :wink: .
Já sebe neřadím ani tam ani tam, pracuji ve vědeckém prostředí a takový luxus se někam řadit si nemůžu dovolit. Bylo by to zřejmě zavádějící a mohlo by mne to přivést k mylným závěrům. Shromažďuji dostupné informace (nikoli podle agentury JPP), na základě nich vytvořím hypotézu a s tou pak pracuju ve smyslu dalšími doklady, pokusy experimenty, diskusemi, spoluprací, syntézami, interpolacemi, extrapolacemi, atd. atd. tedy praktickými i teoretickými metodami tuto hypotézu potvrdit nebo vyvrátit. Zaujímat emoční stanovisko vyjádřené expresívně, je jistě zajímavé, ale taky nikam nevede.
Ale zpět k věci. Psal jsem, že jsem měl možnost s Yamaue sensei cvičit. Již je to nějaký čas, ale vzhledem k tomu, že jsem s ním cvičil na několika seminářích (nepovažuji se za jeho žáka, jsem studentem úplně jiné školy, kde se s ki pracuje poněkud jinak, bez projekcí) měl jsem možnost i jeho ki pocítit.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...