Aikido verzus Karate kopy

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Jendis » ned 08. říj, 2006 18:16

ukropcany píše:4jendis - ďakujem, cením si tú námahu a ľutujem to sklamanie, ktoré si musel zažiť...

ani ne...já něco podobného čekal.... :?
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 08. říj, 2006 18:16

ukropcany píše:Obrázek

®e niekto niekedy prehral s džaponcom ešte neznamená, že sú džaponské BU porovnateľné s ostatnými... OK, Royce prehral, ale 300 iných zápasov vyhral... a keď už sa bavíme o K-1, tak čo toto tak sledujem, tak Musashi trénuje v thajsku (viež, že ako jeden z mála ho sekol Sefo - boxer :twisted: ) a Shilt porazí každého vďaka totálnej fyzickej prevahe. Feitosa je gut, toho beriem, ale tuším okrem Hugu nikto tam nikdy nič s karate nevyhral (okrem Shilta). Keby to bolo tak ako píšeš, tak džaponci ovládajú všetky smery BU, pričom nikde nevyhrávajú, v K-1 max dokonca museli zmeniť pravidlá, aby tam vôbec ostali... 8O No a aby toho nebolo málo, tak Oyama bol kórejec... :D

Strašne sa mi páči ako sú krútiš jak prd v gaťoch a stále vyťahuješ toho a onoho senseia namiesto toho, aby si nastavil vlastnú kožu. Ty sa ozaj za nič nemáš? Čo sa týka toho, že si nás nevidel bojovať - mal si možnosť... ale od aikida by tam aj tak nikto nikdy neprišiel... takže nás aj tak nikdy bojovať neuvidíš... ale ako som tu už písal - keď bude najbližšie nejaký sparing ľudí z tohoto fóra, radi «a uvidíme a prosím prines aj niekoho kto cvičí 10, 11, 12, 13, 14 a 15 rokov... ďakujem.

aha takže když prohraje Japonec tak je to normální ,ale když vyhraje tak je to náhoda nebo štěstí.Oyama byl sice korejec ,ale byl adoptovaný japoncema .Našel jsem si co řekl cituji Oyamu-"Myslím , že karate je nejmocnější umění boje na Zemi a kyokushin je nejsilnější ze všech." tak když tohle napsal korejec o japonském BU tak to jako argument neberu ,že byl korejec.Bavíte se pořád o nějaké akci tak mi o tom něco napište vy se sejdete a zaspárujete a jaké jsou pravidla a tak?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 08. říj, 2006 18:19

RainBows píše:Jo aikido je dobrá věc ,když už nic tak jsou tam dobří lidi ,a člověk si najde nové přátele,dobře si pokecá,aikido sbližuje :wink:

Akorát mě mrzí ,že nemůžu najít na google a polským vyhledávači nic o tom tanakovi rád bych viděl to video nebo aspon fotky,ono to najde tanaka ,ale hodněkrát je to někdo jinej. :cry:

počkej já neřekl že to bylo natočené já u toho nebyl .Po tom co se to stalo v tom polsku tak Tanaka přijel a měl rozbitou ruku a pak jsme se na to ptali a poláci nám řekli co se stalo.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 08. říj, 2006 18:28

defendu píše:4kik
Můžu se tě zeptat o co ti jde?Co chceš svými litaniemi dokázat?Chceš dokázat,že aikido funguje?Pokud ano,tak proti komu nebo čemu?Kdyby jsi psal,že ho děláš kvůli čemukoliv jinému,ale ne kvůli tomu,aby jsi se naučil bojovat,tak se to dá pochopit,ale to jsem z tvých příspěvků nepoznal.
Uvědom si,že kdyby bylo aikido tak skvělé pro boj, jak se tu snažíš prezentovat,tak by jsi ho tady nemusel tak úzkostlivě a směšně bránit,bylo by to zbytečné,nikdo by nepochyboval.Všiml sis,že např. o boxu takhle nikdo nepíše a že ho tudíž nikdo nemusí obhajovat?
Píšeš o Tanakovi,myslíš Kouichi Tanaku?Měl jsem tu možnost pod ním kdysi cvičit a...,prostě aikido,nic víc :lol: Mimochodem 25 až 29.října bude u nás v Plzni,jezdí sem dost často.
Kdy už prostě aikidisti pochopí,že aikido nebylo vytvořeno primárně pro boj,ale pro pochopení BUDO (ne BUJUTSU) :evil:

čus pokud jsi četl mé příspěvky pořádně tak jsem psal ,že aikido není jen pro boj ,že je v něm něco víc .Ale poznal jsem ,že i funguje tak proč bych to tu nenapsal.Super ,že jsi mi pomohl zajeďte si do Plzně a běžte si zacvičit a pokud se vám něco nebude zdát tak se ho na to zeptejte já to tak udělal a ukázal mi tolik možností v té technice ať to byl podmet nebo cokoliv jiného chci jen říct ,že ta technika se dá cvičit mnoha způsoby ne jen jemně jak to vidíte ,ale i ...co je na tom směšného?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » ned 08. říj, 2006 18:41

možností v té technice ať to byl podmet nebo cokoliv jiného chci jen říct ,že ta technika se dá cvičit mnoha způsoby ne jen jemně jak to vidíte ,ale i ...co je na tom směšného?

- no to, ze to proste takto nefunguje.

ps: ked mas nutkanie niekoho o niecom presvedcit budes to musiet urobit ty sam a neposielat ho stale za nikym inym. Nie je ti to uz trapne ?
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » ned 08. říj, 2006 18:59

Ahoj KIK,ja zo zasady o bojovych umeniach knizky necitam,nieco trochu som videl,prelistoval,ale nevyhladavam.Knihy su fajn,ale nie o bojovych umeniach.Lepsie cvicit ako citat,viac sa dozvies.Som poznal takych co precitali vsetky knihy o vsetkych styloch ,naspamat vedia vymenovat vsetkych japonskych a cinskych majstrov,kto bol koho ucitel,kto koho ziak,aky novy smer v ktorom roku a v ktorom meste zalozil.No a na treningu som ich videl 10 krat v roku,z toho polovicu cvicili,a druhu polovicu sa boli len tak pozerat z lavicky.Boli z tolkej teorie uplne zblbnuty a mimo reality,my co sme chodili pravidelne sme len krutili hlavami ked za nami prisli v satni a hovorili o nejakej pake ktoru segal nasadil v nejakom filme co videli...Majster teoretik

Rainbows dobrych ludi a kamaratov najdes aj na www.sachy.sk
Niektori robia BU aj preto,ze v pripade nebezpecenstva nechcu byt obet a nechcu byt odkazany na pomoc niekoho ineho kto bude nablizku a komu sa bude chciet do toho zamiesat(takych dnes vela nie je,kazdy sa stara o seba,v autobuse ta dobiju 2 grazli a 50 ludi ktori by ich ubili capicami sa bude tvarit ze to nevidia)budes v tom sam,mozno si kupis kaser,alebo spravis zbrojny pas,ale na take pomocky si v strese nespomenies.Ale mozno budes mat stastie a nestretnes takych,ja sa ale na stastie nespolieham.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 08. říj, 2006 19:18

marvin píše:
možností v té technice ať to byl podmet nebo cokoliv jiného chci jen říct ,že ta technika se dá cvičit mnoha způsoby ne jen jemně jak to vidíte ,ale i ...co je na tom směšného?

- no to, ze to proste takto nefunguje.

ps: ked mas nutkanie niekoho o niecom presvedcit budes to musiet urobit ty sam a neposielat ho stale za nikym inym. Nie je ti to uz trapne ?

však to je v pořádku i to je aikido když mu tam jednu šupneš a uděláš techniku třeba ji skrátíš a neděláš tolik otoček a bla bla,hodně věcí v aikidu je jen nácvik na to jak pracovat se soupeřem a vůbec to není technika jako taková. do reálu.Je to jak kdybyste řekli že v karate se cvičí kihon a vlastně kihon je z pohledu reality blbost ,ale je to jen cvičení které pomáhá pochopit karate a samotné kumite vypadá jinak.
A co je na tom špatného když ve škole něčemu nerozumíš tak se taky zeptáš učitele .Já jen ,že on ví o čem mluví.Tak proto jsem vás tam poslal.A byl bych rád kdyby jste mi doporučili taky nějakého mistra.Viděl jsem Brazilské jitsu a rád bych si zajel na nějaký seminář tak jestli o něčem víte tak budu rád.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 08. říj, 2006 19:48

ukropcany píše:Toto je "ten" Tanaka, ktorého myslíš? http://www.k3.dion.ne.jp/~takemusu/lesson001.html Ak áno, tak radšej nikam necestuj, pretože toto je bohapustý happystyle... zlatý Google... :P Tí útočníci sú ako z pomocnej školy...

nevím co ti nato mám říct to že to cvičí jemně neznamená ,že to neumí tvrdě.To bys ho musel poznat ,ale ty mi zas řekneš ,že tě někam posílám a jsme na mrtvém bodě.Já ho mám na kazetě jak to cvičí jinak ,ale to je jedno.Je to on co je udělal v tom Polsku a pokud tomu nevěříš tak s tím já nic neudělám .Ty já bych tomu asi taky nevěřil kdybych viděl jen tady to video ,ale já ho zažil v rychlosti.Je to takový problém si zajet jen tak na seminář hm
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 08. říj, 2006 19:54

ukropcany píše:ach yo... ale ja hovorím o útočníkoch... Ty si totálne mimo... absolútne nerozlišuješ podstatné od nepodstatného... on na tom videu nič neukázal už len preto, lebo ten plebs okolo neho nevie vôbec útočiť... :idea: ©ak sem postni také video, kde je niečo iné... ale keď sa prezentuje týmto, tak je to prúser...

promiň já jsem na netu už dlouho to je fakt ,ti útočníci byli na ...a stydím se za ně
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 08. říj, 2006 20:08

tohle jsou kopy :wink: http://youtube.com/watch?v=svr7hyHQoIs pokemonu si nevsimejte, nebo co to je 8)
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 09. říj, 2006 6:42

kik píše:(...) a součástí jeho aikido je iaido a jodo.

jedno slovo: NENÍ

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pon 09. říj, 2006 7:49

patrik píše:

Patrik[/quote

a Aikitoho iai je asi co?šumění meče ve větru Orthe ty jsi fakt ma....
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pon 09. říj, 2006 7:50

4 kik, není to systém Aiki-toho-ai, vyzvedni si SZ
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pon 09. říj, 2006 7:51

patrik píše:

Patrik

a s tím jodem to je tak samo
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 09. říj, 2006 7:58

kik píše:a Aikitoho iai je asi co?šumění meče ve větru Orthe ty jsi fakt ma....

Všim sis toho zvýraznění slova jodo?
Je součástí jeho aikidó nějaká základní technika džódó? Honte uči? Gjakute uči? Kuri cuke? Kuri hanaši? Je součástí jeho aikidó nějaká ©intó musó rjú kata nebo seiteigata? Dělal v aikidó kihon sótai?

Skutečnost, že pan ©ódži Nišió, opravdu skvělý aikidista, krátce cvičil s ©imizu senseiem ©intó musó rjú není příliš významná, vzhledem k okolnostem i k tomu, jak vypadá džódó a co je to džódó. Zdaleka to totiž neznamená, že je džódó součástí nějakého aikidó. Doporučuji Ti zeptat se přímo J. Marka, který Nišiovo aikidó učí v ČR...

Je mi líto - myslím, že to jedno slovo stačilo.

Patrik
Naposledy upravil patrik dne pon 09. říj, 2006 8:01, celkově upraveno 3
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pon 09. říj, 2006 7:59

No musím se zastat kika, jak už jsem psal, na jednom semináři policajtů jsem sparoval s kamarádem-učitel Nishio aikido a dostal jsem na budku dobře a to jsme jeli dost ostře i s nožema alá šicí stroj z kapapu, takže to bude asi hodně o lidech, taky musím dodat, že to bylo první aikido co jsem zažil na vlastní kůži, že fungovalo i jako sebeobrana. Ten kamarád si ale chodí i zaboxovat a chodí se potahat na JJ.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 09. říj, 2006 8:19

kiku

Místo osobního napadání... koukni na tyto klipy, tohle je džódó (jodo) a napiš mi prostřednictvím SZ, kterou z těch technik znáš nebo si cvičil v rámci aikidó. Děkuji.

tači otoši

taiša

různé džó katy

další katy

šamen no midare a ran-ai 0:00 - 1:20

atd...

Myslíš, že Nišio sensei definoval cvičení s džó ve svém aikidó (aikidžó), jako džódó? Myslíš, že to měl zapotřebí?

Patrik

P.S.
Omlouvám se za OT i za to, že vůbec píšu, ale nějak mi vrtalo hlavou, proč všichni aikidisti, co kdy se mnou cvičil jednou dvakrát džódó, potvrdili, že je to něco úplně jiného, než kdy sami cvičili.
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 09. říj, 2006 8:24

majkx - tak este raz a naposledy. Mam kamarata, ktory roky boxuje. Prihlasi sa na aikido - po pol roku si date sparing. Dostanes na budku. Pripisujes to tomu ze cvici aikido. Nie je ti tato logika trosku divna ? Uz len preto, ze na budku dostanes od kazdeho chalana co chodi na box a pod. kdezto od nikoho kto sa venuje len aikido sa toho nedockas ...
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tiger » pon 09. říj, 2006 13:16

ukropcany píše:4majkx - aj ja mám problémy s jedným aikiďákom... robí aikido asi 8 rokov... ale 5 rokov robí aj MT... nasekal by na kopu všetkých v klube zhora dole... ale to nie je zásluha aikida...

Myslis Brana ??

Nasekal by aj Jura Ottu??

To si prehnal clovek. Viem ze Brano je postavou maly pitbull ale nie je superman. Si to uvedom. Neviem sam posudit ako by dopadol na ulici keby ho da niekto do parady napr. ja. Mozno by ma vytrieskal a mozno ja jeho. Mame odlisne vahy takze neviem neviem. A o tom to je ja sa stranim konfrontacie. Ale dobre je ze aikidakom ,,trosku vnasa,, realitu z boja v MT. Za to ma u mna velke +
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

To all

Příspěvekod tiger » pon 09. říj, 2006 13:29

Suhlasim s KIKom. Nesnazte sa niekoho nutit do niecoho. Ked xcem AIKIDO tak AIKIDO. Preco nie a naucim sa s nim aj bojovat preco nie? A ci to este bude aikido? Mozno preco nie? A ked nieco zapracujem do aikida bude to aikido? Preco nie moze sa to tykat len kontaktu s utocnikom nic viac. A bude to stale aikido? Mozno preco nie ?

Budem trenovat s boxerom je to Aikido?? Preco nie? Aikido robi obranca nie utocnik! Ved aikido je obrana nie utok. Utocnik moze pouzit cokolvek nie ?? Bude to aikido ??

Hmmm. :roll: :roll: :roll:
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...