Učení BU za peníze ano nebo ne

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod ingwe » stř 25. črc, 2007 11:28

Harutomo_Yasumizu píše:Teď nezmiňuju jakýkoli náklady na provoz, ty sou samozřejmost, ale...

ingwe: je rozdíl mit na očích každej den 5 lidi který na sobě makaj a nekašlou na tebe když jim něco říkáš - radost to dělat zadarmo.
Nebo mít fungující školu s 20 a víc lidma, kerý tě roztomilým způsobem ignorujou a každej den se s nima několik hodin pipláš pokaždý jako by přišly poprví - hnusný doupě zadarmo nevkročit, ten čas, ty nervy, proboha kdo tohle nechápe??? :)

sláva, konečně příspěvek na kterej se dá reagovat...

tomu prvnímu případu si myslím že rozumím, doufám že aspoň z části to tak u nás je.
tomu druhýmu ale vůbec nerozumím. proč to dělat? nenazýval bych školu, kde žáci neposlouchají co jim učitel říká, fungující... jediný důvod proč se takhle otravovat jsou, jak píšeš, peníze, a to přesně zapadá do mé zkušonosti s učiteli, kteří se svým bu živí. přesně jak píšeš, "hnusný doupě, zadarmo nevkročit"... jojo, přesně tak se ti lidi tvářej...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » stř 25. črc, 2007 11:34

ale nedá mi to nerejpnout si :lol:

pm píše:nestacim se divit, co tady ingwe resi, a ze se kluci o tom s nim vubec bavite

působí to vždy úžasně, když diskutér vstupuje do debaty s variací na prohlášení "nemá cenu reagovat na ten plevel, ale..." a už to jede, příspěvek na 2 obrazovky :lol: :lol: :lol:

pm píše:ingwe, ty se nestaras o tatu a mamu? hodne stesti v cviceni i zivote, netreba odepisovat.

nestarám, zatím je to naopak.
(odepisovat netřeba, ale rejpáním se cvičí mozek :wink: )
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 25. črc, 2007 11:38

ingwe píše:
pm píše:ingwe, ty se nestaras o tatu a mamu? hodne stesti v cviceni i zivote, netreba odepisovat.

nestarám, zatím je to naopak.

jo, melo mi to dojit, z tvojich prispevku je to vice nez patrne. never mind, to je uskali internetove dikuze, tricatnici obcas zapominaji, ze se bavi s dvanactiletymi

bez urazky, jak jsem psal, preju hodne stesti
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » stř 25. črc, 2007 12:18

a není to snad jedno? kdo co a za kolik penez či zadarmo....

každej se snad může sám rozhoudnout kam půjde, kam ne, kolik je ochoten za to dát či není ochoten dávat nic, co za to dostane atd...

stejně tak každej kdo učí se sám rozhodne za kolik, kde co a jak...

až ingwe vyroste tak pochopí jak to chodí s těma penězma, zatím se na to dívá z pozice toho kdo jich moc nemá, nevydělává a tak by měl nejraději vše zadarmo či co nejlevněji, to je celkem pochopitelné....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 25. črc, 2007 12:25

Lada píše:až ingwe vyroste tak pochopí jak to chodí s těma penězma, zatím se na to dívá z pozice toho kdo jich moc nemá, nevydělává a tak by měl nejraději vše zadarmo či co nejlevněji, to je celkem pochopitelné....

Mam 13-ti leteho syna, ktery tyto veci uz davno chape a bere to jako samozrejmost ... tak nevim jestli se z toho da vyrust :P Faktem zustava, ze je to opravdu na kazdem cloveku. Za co sve penizky utraci, ale take je dobre vedet, ze kdyz je nemam, tak nikoho nemuzu obtezovat s tim, ze chci vse zadaco ... to by mel asi milej ingwe vedet uz ted :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » stř 25. črc, 2007 12:36

4ingwe: Neboj, ne vsichni delaji, ze ti (zamerne?) nerozumi. Jsou tu i taci, kteri rozumi tomu co pises. Nepises, ze chces vse zadarmo. Pises, ze je ti sympaticky trener, ktery nebere penize. Proc by ti taky nemel byt sympaticky, ze?

Ale proc to neprekroutit, kdyz je takova nuda a neni se s kym pohadat...
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod severin » stř 25. črc, 2007 12:47

Lidé si většinou neváží věcí a informací,které jsou zadarmo.Občas vidím,že by některým stačilo otevřít pusu,aby se dozvěděli co chtějí vědět,ale radši jdou za jménem a zacvaknou třeba 500Kč/h.Na druhou stranu je to dobře,protože profesionálů si vážím,mě by z toho jeblo :) .
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » stř 25. črc, 2007 12:53

Zadarmo dostaneš tak leda syfilis.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » stř 25. črc, 2007 12:54

pe25tr píše:4ingwe: Neboj, ne vsichni delaji, ze ti (zamerne?) nerozumi. Jsou tu i taci, kteri rozumi tomu co pises. Nepises, ze chces vse zadarmo. Pises, ze je ti sympaticky trener, ktery nebere penize. Proc by ti taky nemel byt sympaticky, ze?

Ale proc to neprekroutit, kdyz je takova nuda a neni se s kym pohadat...

Proste doba 20,- KCS rocnich clenskych prispevku uz je pryc cca 17 roku ... takze kdo tady neco nechape? Sel jsi nekdy do marketu na nakup s tim, ze kdyz ti pokladni vyda nakup zadarmo resp. za naklady, tak ze ti bude sympaticka? Mozna by chtelo obcas premyslet hlavou, nemyslis???

Vzdyt ho nikdo nikam nelanari ... at si zustane kde je a bude vse v pohode. Nejde o hadani ... mimochodem ani tahle diskuze neni zadarmo ... nekdo ten internet plati ... nebo ma nekdo z vas providera, kterej slysi na zadarmo a sympatie :?: Neprijde vam to uz dementni?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 25. črc, 2007 12:56

Senior píše:Zadarmo dostaneš tak leda syfilis.

Jsou taci, kteri i za to zacvakali :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » stř 25. črc, 2007 12:56

...i když....i za něj se vlastně ještě dopředu zaplatí
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Senior » stř 25. črc, 2007 12:57

Právě to píšu :D
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 25. črc, 2007 13:03

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 21:24, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » stř 25. črc, 2007 13:09

pucmaz píše:ingwe: hlasis se ke Katori Shinto ryu, tak mi dovol dotaz. Uci Ootake sensei, nebo kdokoliv jiny v JPN taky zadarmo? :wink:

Taky bych si tipnul, ze ne :)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » stř 25. črc, 2007 13:14

Já myslím,že to nebude tak černý.Já jsem např. cvičil s mistrem několikrát zadarmo.Byl jsem jediný kdo si na něj udělal volno.
Vím,že vyjímka potvrzuje pravidlo,ale takovou zkušenost má určitě více lidí.Je fakt,že jsme cvičili třeba na střeše parkoviště na letišti apod.,ale to se taky počítá ne?
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 25. črc, 2007 13:44

Picard: tak treba Akai-san "zadarmo" uci. Takze jak pise Severin, zkusenosti ma opravdu vice lidi. Nicmene muzeme se bavit i o tom, co je to vlastne "zadarmo" (tedy proc ty uvozovky). V obecne rovine. Napriklad to ze nejaky muj mistr ode me nechce zadne penize na ruku pravidelne kazdy mesic, souvisi z meho pohledu (svym zpusobem) i s tim, ze mi predava neco, co je v penezich na ruku nevyjadritelne. A ani z toho ze mu neplatim nic hotove jeste neplyne ze ho rekneme nepozvu na veceri (kde klidne necham za jediny vecer rozhodne vic nez tech par stovek), nezaplatim mu (ci jinak nezajistim) nocleh pokud prijede na noc, naklady na cestu, jidlo atp. Ja jsem se nastesti jeste nikdy nesetkal s clovekem, ktery by proste trval na tom ze mu budu davat rekneme 500 Kc mesicne bez ohledu na okolnosti, at se deje cokoliv a za jakekoliv situace, jinak at vypadnu. Protoze si porad jeste (byt mozna naivne) myslim, ze zadny z opravdu dobrych mistru nevyhodi zaka ktery ma opravdu o cviceni zajem, jen proto ze se treba dostane necekane do situace ktera mu zkratka platit neumozni. Jak pise kuprikladu PM, i u nej cvici rada lidi zadarmo...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » stř 25. črc, 2007 13:48

Spousta lidi za uceni BU/BS dostava plat a spousta ne. Co jsem tim chtel rict, ze je to celkem jedno, nijak to nemusi souviset s kvalitou vyuky, nebo ze by byli nekteri diky tomuto parametru nejak spatni. Ja jsem se v tom co delam, setkal s obojim a nikdy s tim nebyl zadny problem (nicmene platilo se vsude na naklady spojene s provozem). Me nazory jsou v mych prispevcich vyse (pokud by nekoho zajimaly).
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 25. črc, 2007 13:52

Jian píše:Picard: tak treba Akai-san "zadarmo" uci. Takze jak pise Severin, zkusenosti ma opravdu vice lidi. Nicmene muzeme se bavit i o tom, co je to vlastne "zadarmo" (tedy proc ty uvozovky). V obecne rovine. Napriklad to ze nejaky muj mistr ode me nechce zadne penize na ruku pravidelne kazdy mesic, souvisi z meho pohledu (svym zpusobem) i s tim, ze mi predava neco, co je v penezich na ruku nevyjadritelne. A ani z toho ze mu neplatim nic hotove jeste neplyne ze ho rekneme nepozvu na veceri (kde klidne necham za jediny vecer rozhodne vic nez tech par stovek), nezaplatim mu (ci jinak nezajistim) nocleh pokud prijede na noc, naklady na cestu, jidlo atp. Ja jsem se nastesti jeste nikdy nesetkal s clovekem, ktery by proste trval na tom ze mu budu davat rekneme 500 Kc mesicne bez ohledu na okolnosti, at se deje cokoliv a za jakekoliv situace, jinak at vypadnu. Protoze si porad jeste (byt mozna naivne) myslim, ze zadny z opravdu dobrych mistru nevyhodi zaka ktery ma opravdu o cviceni zajem, jen proto ze se treba dostane necekane do situace ktera mu zkratka platit neumozni. Jak pise kuprikladu PM, i u nej cvici rada lidi zadarmo...

Pockej pockej ... myslim, ze to neni dobrej priklad. Napr. pujdes za mistrem/ucitelem, zadat ho o vyuku a v te same vete mu reknes, ze ale nemas penize a ze ti bude sympaticky, kdyz je chtit nebude ... To asi ne, vid? Je s tim spojena urcita disciplina/moralka a dejme tomu povinnosti. Sam to tak popisujes ... je to tak trochu zavazek (myslim, ze tak jsem to pochopil z tveho prispevku a z tveho prikladu chovani k tvemu sensei) ...

Nemuze to byt zadarmo, bez zavazku ... proste ukaz ... nauc a NAZDAR SYMPATAKU :!: :!: :!:

for ingwe a vsem se stejnym postojem: Porad se tady omejla ve vztahu k BU nejaka moralka, duchovno (hlavne v aikidu)...,kdyz clovek poukaze na to, ze je to nejspise fales, tak ho div nekamenujou a koukneme se na vycurany pristup nekolika jedincu (z techto rad)... kde je vase moralka nebo aspon elementarni slusnost. Slintate u filmu, kde je to nabito zakovou absolutni oddanosti a takhle vypada v praxi to co nam tady kazete :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: Jen se budu opakovat ... JDETE SE BODNOUT
Naposledy upravil luen dne čtv 26. črc, 2007 5:17, celkově upraveno 3
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 25. črc, 2007 13:59

Zajímavá diskuze :lol: :lol:

Protože v poslední době dostávám stále nabídky na to,abych někoho něco učil,tak od příštího roku nejspíš opravdu začnu a to jen formou seminářů nebo soukr. hodin - a nechám si zato zaplatit a to tak drahý ingwe (a jak vidím i mnozí jiní),že hodně :lol: :lol: ,pokud mi to nebudou chtít dát,tak fajn,já přece od nich nic nepožaduju nic od nich nechci,to oni chtějí něco ode mě :wink: .Dokážu si totiž představit,že trávím svůj volný čas lepším způsobem než učením někoho jak obstát v pouliční rvačce :D
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rainbird » stř 25. črc, 2007 14:07

defendu píše:Zajímavá diskuze :lol: :lol:

Protože v poslední době dostávám stále nabídky na to,abych někoho něco učil,tak od příštího roku nejspíš opravdu začnu a to jen formou seminářů nebo soukr. hodin - a nechám si zato zaplatit a to tak drahý ingwe (a jak vidím i mnozí jiní),že hodně :lol: :lol: ,pokud mi to nebudou chtít dát,tak fajn,já přece od nich nic nepožaduju nic od nich nechci,to oni chtějí něco ode mě :wink: .Dokážu si totiž představit,že trávím svůj volný čas lepším způsobem než učením někoho jak obstát v pouliční rvačce :D

:lol: Jak neromantický a nesympatický přístup k výuce :wink:
Rainbird
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...