aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...
Moderátor: Picard
od Grogrun » stř 24. říj, 2007 21:36
Uz pres jedenact let se snazim cvicit shotokan ryu. Bavi me to a urcite s tim nechci prestat, jen nekdy trochu pochybuji o ucinosti v realnem boji napriklad na ulici. Nerikam, ze bych nebyl schopny se ubranit, jen si myslim, ze pohyby, ktere mam naucene, nejsou nejlepsi a nejucinejsi obranou na ulici.
Ted jsem byl 4x na treninku bujinkanu a docela me to uchvatilo. Je to docela jine nez karate. Pripada mi, ze nacvik technik se vice blizi realne situaci. Docela uvazuju, ze bych se tomu zacal venovat vice.
A ted dotaz. Ma smysl se vanovat dvema pomerne rozdilny bojovym umenim najednou? Je lepsi cvicit vic stylu a mit prehled, nebo cvicit jeden a poradne?
S pozdravem Grogrun
-
Grogrun
- diskutér - nováček

-
od RBR » stř 24. říj, 2007 22:02
Ne. Vyber si jen jedno a v tom pokračuj. U karate bych radil rozhlídnout se po jiném přístupu, který ti bude více vyhovovat a nebudeš mít o jeho praktičnosti pochyby. I shotokan se tady cvičí různě a navíc to není jedinná škola karate v ČR. Prostě hledej. Přeji hodně štěstí.
Pokud by si chtěl cvičit dvě rozdílné BU naráz tak pouze takové co se vzájemně doplňují.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od Sennin » stř 24. říj, 2007 22:12
Ano, má smysl cvičit více stylů - získáš tím větší přehled. Cvičit jeden styl má význam, pokud se mu věnuješ po sportovní stránce a víc od BU/BS nepožaduješ.
Pokud požaduješ, aby to, co cvičíš obstálo i "na ulici" je potřeba se věnovat konfrontaci a nácviku typických (modelových) situací přímého napadení - tohle bohužel v současném karate stylu ©otokan citelně chybí.
-

Sennin
- mistr diskutér

-
-
od Panda » čtv 25. říj, 2007 0:12
Zálež co od treningu očekáváš, pokud ti nemá bojové umění zachraňovat život nebo tě živit, tak dělej co tě baví a klidně dělěj dvě najednou, zábava je skutečně jediné smysluplné měřítko.

-
Panda
- mistr diskutér

-
od diablik » čtv 25. říj, 2007 8:33
Naposledy upravil
diablik dne čtv 25. říj, 2007 13:24, celkově upraveno 1
-
diablik
- mistr diskutér

-
od qBrona » čtv 25. říj, 2007 12:12
Grogrun píše:
Ma smysl se vanovat dvema pomerne rozdilny bojovym umenim najednou? Je lepsi cvicit vic stylu a mit prehled, nebo cvicit jeden a poradne?
Jak rekl jeden moudry pan v krvavem sportu, neomezju se na jeden styl

A toto beze zbytku plati. Takze smele do toho.

-
qBrona
- diskutér - začátečník

-
-
od RUNAR » čtv 25. říj, 2007 14:06
Grogrun píše:se snazim cvicit shotokan ryu
Nechci vás/tě nijak poučovat ,ale Shotokan je
náramně širokosáhlý
pojem od té doby co se začal masově šířit už zasahuje do:
-sportovní gymnastiky
-tance
-baletu
-hlavně politiky a mocenských bojů v jednotlivých organizacích
bohužel i tito lidé a organizace neustále mají nálepku Shotokan i když už s
opravdovým Shotokanem mají asi tolik společného jako Babeta s nadupanou Yamahou

-
RUNAR
- mistr diskutér

-
od toddb » čtv 25. říj, 2007 16:46
Lepsi jeden poradne nez michat dva. Ale zalezi na kazdym, z vlastni zkusenosti vim, ze u me je lepsi omezit s ena jeden styl nez michat dve veci dohromady.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
-

toddb
- mistr diskutér

-
od ghekon » čtv 25. říj, 2007 17:48
Taky jsem se zaobiral touto myslenkou.. skoloubit sambo s kung-fu. Ale to by asi nemnelo smysl, nedelal bych poradne ani jedno...
-
ghekon
- mistr diskutér

-
od Xm4iKl5 » čtv 25. říj, 2007 18:43
zdravim, mno ja mam stejnej problem. Cvicit Hung Ga nebo Wing chun...
Wing chun mi prijde takovy praktictejsi, ale v Hung ga zas cvicime nizky postoje a celkove formy v nizkych postojich ktery zas davaj silu do nohou a rek bych ze i celkova obratnost je lepsi... Taky sem sem nedavno psal podobnej dotaz a kupodivu vetsina ohlasu byla negativnich vuci cviceni vice stylu najednou...

Nikdy neni tak hrozne,aby nemohlo byt jeste hur. ......
-
Xm4iKl5
- diskutér - nováček

-
-
od Jendis » čtv 25. říj, 2007 18:47
zkusil bych styly nějak se doplňující....box a ŘeckoŘímskej zápas(či Judo)...ideální kombinace,řekl bych.....

Přijde na to,kolik má jeden času a chuti makat,aby to mělo nějakej smysl.
Jan Niesyt
".....Flying on wings of steel..... "
-
Jendis
- mistr diskutér

-
-
od ghekon » čtv 25. říj, 2007 19:12
Jenze ne kazde laka box... treba mne laka kung-fu, ale nehodi se to k sambu

proste pech
-
ghekon
- mistr diskutér

-
od TRiTON » čtv 25. říj, 2007 19:13
Jendis píše:zkusil bych styly nějak se doplňující....box a ŘeckoŘímskej zápas(či Judo)...ideální kombinace,řekl bych.....

Přijde na to,kolik má jeden času a chuti makat,aby to mělo nějakej smysl.
S tutim bych souhlasil..když sem chodil na aikido,tak k nám taky docházeli z karate,aby sme se učili jak bouchnout...
Tak že si myslim,že kombinace karate+judo je výborná,totež třeba ten box s řeckořímským,ale to je obsaženo ve vale tudo,ne?
-
TRiTON
- pokročilý diskutér

-
od qBrona » čtv 25. říj, 2007 19:17
TRiTON píše:[
S tutim bych souhlasil..když sem chodil na aikido,tak k nám taky docházeli z karate,aby sme se učili jak bouchnout...
Tak že si myslim,že kombinace karate+judo je výborná,totež třeba ten box s řeckořímským,ale to je obsaženo ve vale tudo,ne?
Taky souhlasim. Vale tudo resp. MMA=mixed martial arts (mixovana bojova umeni) obsahuje techniky z ruznych bojovych umeni a v podstate zalezi na tobe co zvolis za styl

-
qBrona
- diskutér - začátečník

-
-
od Jendis » čtv 25. říj, 2007 19:17
ghekon píše:... treba mne laka kung-fu, ale nehodi se to k sambu

proste pech
tak hodí/nehodí....jde jen o to,či budeš zvládat...časově...hlavou....
Není nic jednoduššího,než zkusit...a uvidíš sám....

Jan Niesyt
-
Jendis
- mistr diskutér

-
-
od Jendis » čtv 25. říj, 2007 19:19
TRiTON píše:S tutim bych souhlasil..když sem chodil na aikido,tak k nám taky docházeli z karate,aby sme se učili jak bouchnout...
Jde také o to,PROČ cvičit dva různé styly???Kvůli komplexnosti??Do ringu??Sebeobraně???
Jan Niesyt
-
Jendis
- mistr diskutér

-
-
od ghekon » čtv 25. říj, 2007 19:19
hlavou by to slo, ale s tim casem je problem... slo by to jen v abu ostrava pod vedenim Karla Dolezala o nemz jsem slysel jen same dobre veci... ale zase jednou tydne je docela malo... To by mne spis lakalo nejake cviceni na doma, treba podle knihy, coz ale asi nejde

-
ghekon
- mistr diskutér

-
od qBrona » čtv 25. říj, 2007 19:58
ghekon píše:hlavou by to slo, ale s tim casem je problem... slo by to jen v abu ostrava pod vedenim Karla Dolezala o nemz jsem slysel jen same dobre veci... ale zase jednou tydne je docela malo... To by mne spis lakalo nejake cviceni na doma, treba podle knihy, coz ale asi nejde

Podle knihy to nepujde

-
qBrona
- diskutér - začátečník

-
-
od ghekon » čtv 25. říj, 2007 20:03
njn, ale alespon nejake cviky na protahovani slach, posilovani nohou apod. by se hodily, mam neuveritelne zkracene slachy, a kdyz se je snazim rodlouzit, mam pocit jako by mi praskaly.
-
ghekon
- mistr diskutér

-
od qBrona » čtv 25. říj, 2007 20:07
ghekon píše:njn, ale alespon nejake cviky na protahovani slach, posilovani nohou apod. by se hodily, mam neuveritelne zkracene slachy, a kdyz se je snazim rodlouzit, mam pocit jako by mi praskaly.
Jo to je docela problem ale ty prece nepotrebujes kopat High-kick v praxi ho stejne nevyuzijes

-
qBrona
- diskutér - začátečník

-
-
Zpět na japonská bojová umění a sporty...