Účinná sebeobrana.

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 20:09

hellas: Tak jasne, v podstate je to mma, ale myslim ( :idea: ) ze pancrasu, rings a podobnym se rikalo "hybridni" mma kvuli temhletem "hybrinim" pravidlum...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 25. led, 2009 20:11

Me to prijde, jak kdybychom psali ze tam se pouzivali soccer kicky a stompy, tam zase lokty a pod, nechal bych to byt 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 25. led, 2009 20:13

luen píše:
jeikob píše:...ale s něčím musím nesouhlasit. umnění tedy i film a i brakové umnění vždycky nějak reflektuje realitu a nějak s ní pracuje.jde o to to tam umnět najít a chtít. na druhou stranu omlouvám sem to nepatří.

No to teda nemusi a take nereflektuji :wink: a toto si muzes dovolit tvrdit jen proto, ze realitu neznas a mas ji jen zprostredkovanou filmama a vypravenim jinych ...[/qu

a to není realita že když chce někdo umět kung fu či něco jiného ,musí najít někoho ,kdo ho to naučí ,a že musí vybbudovat základy a cvičit.jen jsem napsal že tahle myšlenka v těch filmech je jedna z hlavních co mi mrzí ,že mi píšete ty píšeš kraviny.ale co za kraviny to aby z vás člověk doloval a nakonec to je něco co je spíš z nepochopení jak jsem to napsal. já chápu a uznávám,že to sem nepatří. na druhou stranu to by člověk se nemohl bavit o ničem a ty diskuse by byli uplně strohý. navíc nepíšu tady hele ve filmech ti ukážou jak se bránit to sem nikdy nepsal.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 20:16

hellas: Ok, mne je to fuk... K tem loktum - Myslim, ze bylo dobre, ze v PRIDE ( a dalsich japonskych soutezich ) byly lokty zakazane, protoze nemnely tak devastacni ucinek a spise jen zpusobovaly cuty ktere predcasne koncily zapasy, i kdyz byl fighter ok...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vranovsky » ned 25. led, 2009 20:18

[quote="ghekon"]Vranovsky: Zadna esej, muze to byt mistr zlatych trenyrek, ale kdyz nezna zem a zapas, tak mu ani DIM MAK nepomuze :wink:[/quote]

Sorry,ale to je hodně zkreslenej pohled na věc.Zápas a zem... 8O

Ale každopádně je dobře že věříš tomu co děláš :wink: 8)

Pro spoustu lidí je zem až poslední možnost,přece se nebude chtít někdo matlat třeba na ulici na zemi...Proboha!!!

Už třeba jen kvůli tomu že by si ušpinil a třeba roztrhl věci a hlavně kvůli tomu že pokud těch lidí bude víc tak s jednim budeš na zemi a ostatní tě(pokud nebudeš superman kterej ho během sekundy uškrtí :lo)dokopou!!

Já mám rád údery a kopy,víc je podle mě pouze Politika :lol:
Vranovsky
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » ned 25. led, 2009 20:28

luen píše:
jeikob píše:...ale s něčím musím nesouhlasit. umnění tedy i film a i brakové umnění vždycky nějak reflektuje realitu a nějak s ní pracuje.jde o to to tam umnět najít a chtít. na druhou stranu omlouvám sem to nepatří.

No to teda nemusi a take nereflektuji :wink: a toto si muzes dovolit tvrdit jen proto, ze realitu neznas a mas ji jen zprostredkovanou filmama a vypravenim jinych ...[/qu

a to není realita že když chce někdo umět kung fu či něco jiného ,musí najít někoho ,kdo ho to naučí ,a že musí vybbudovat základy a cvičit.jen jsem napsal že tahle myšlenka v těch filmech je jedna z hlavních co mi mrzí ,že mi píšete ty píšeš kraviny.ale co za kraviny to aby z vás člověk doloval a nakonec to je něco co je spíš z nepochopení jak jsem to napsal. já chápu a uznávám,že to sem nepatří. na druhou stranu to by člověk se nemohl bavit o ničem a ty diskuse by byli uplně strohý. navíc nepíšu tady hele ve filmech ti ukážou jak se bránit to sem nikdy nepsal.

nechci byt osklivej, ale tezko vysvetlovat Steve Wonderovi barvy, ze? o cem se tady bavime? a co je proboha realneho resp. realistickeho na tom co jsi prave popsal ... copak nekdy slo ucit se a naucit neco od lamy, nebo preskocit zaklady a zacit od konce? pokuid nekdo nema v tomhle jasno, tak to neni tim, ze je nerealistickej, ale vul kubo ... timhle nikomu neporadis, chapes? bud ma rozum a nebo nema, bud vidi a nebo je slepej! ale realita poulicniho stretu je preci neco jineho ... tema neni o tom, ze je nekdo pako a uci se u lamy, tema tohoto vlakna je:

Účinná sebeobrana.

Takze sem porad nemotej nejakou pofiderni filmovou realitu. Mimochodem az vcera ses dozvedel, ze v zadnem filmu o wing chun, zadnej wing chun neni, vid? Jeste tedy budeme spolu diskutovat o realite ve filmech???
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 20:28

Vranovsky píše:
ghekon píše:Vranovsky: Zadna esej, muze to byt mistr zlatych trenyrek, ale kdyz nezna zem a zapas, tak mu ani DIM MAK nepomuze :wink:

Pro spoustu lidí je zem až poslední možnost,přece se nebude chtít někdo matlat třeba na ulici na zemi...Proboha!!!

Už třeba jen kvůli tomu že by si ušpinil a třeba roztrhl věci a hlavně kvůli tomu že pokud těch lidí bude víc tak s jednim budeš na zemi a ostatní tě(pokud nebudeš superman kterej ho během sekundy uškrtí :lo)dokopou!!

Já mám rád údery a kopy,víc je podle mě pouze Politika :lol:

Ne to neni zkreslene vubec... V zapase 1 na 1 je pro trochu zkuseneho ultimatnika dostat nekoho bez td defence otazka par sekun... Ulice je neco jineho ze...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 25. led, 2009 20:30

pavela píše: Nazdar Defendu,špatně čteš.Napsal jsem jasně: Proti pistoli,pokud není v rukou totálního debila, není obrana. jen TOTÁLNÍ DEBIL ti bude mířit pistolí zblízka na hlavu Proti idiotům kteří neumějí se zbraní zacházet se jistě bránit s nějakým procentem úspěšnosti dá. Já osobně jsem měl při praktické zkoušce úspěšnost (proti zkušenému střelci-poldovi ovšem dělajícímu ze sebe totálního debila) cca 70%. Ve 30% bych byl mrtvej i proti debilovi. Pokud si ovšem někdo myslí,že je možné se ubránit proti NE-debilovi s pistolí, tak jsem ochotem to s ním zkusit. I kdyby dotyčnému znásilňovali starou a dělal co může,i kdyby byl master MMA a já nevim čeho,bude na 100% mrtvej.Bohužel,pravda je krutá a scifi aikidisté ať se na mě nezlobí.Ta spoušť CZ vzor 75 je FAKT dost citlivá Rozumíme si? A co má bejt tenhle blábol? O tom,že všechno už tu bylo a tzv. modernisti jsou podvodníci,se raději nebudu vyjadřovat - protože to je nehorázná sračka týpka,který má velmi omezený pohled na věc (orientovaný jen jednostraně) Hele neser, já jsem taky slušný! je to právě NAOPAK! každý kdo tvrdí,že vymyslel něco nového,převratného, co tu ještě nebylo,je NEHORÁZNÁ SRAČKA TÝPKA.KTERÝ MÁ OMEZENÝ POHLED NA VĚC. Právě ten kdo NECHÁPE souvislosti je omezený... Sorry,je to tak.Místo nadávek mi radši řekni,CO TU TEDA NEBYLO? Znovu říkám,bavme se konkrétně. Tohle je k ničemu. Nebo když jsem teda omezený, odpověz na otázky za Marcela. Argumenty které uvedl jsem vyvrátil, řekni něco dalšího,co je nové a převratné a co tu ještě nebylo,OK? Rád uznám že se pletu...[/u]

Nemám chuť tu rozpoutat nesmyslnou debatu...to už tady párkrát bylo a za marcela určitě odpovídat nebudu.Takže jen ve zkratce:

1)Chceš znát odpověď na otázku,kterou jsi sám splodil-o převratných věcech a tzv. moderně tu píšeš jenom ty a nikdo jinej.Nikdo tu nenapsal,že přišli s něčim převratnym,to píšeš jenom ty.

2)Na všechno ostatní jsi si odpověděl sám a to odpovědí ghekonovi-kdybych těm vyhazovačům co jsem je minulý týden trénoval začal ukazovat chození do kruhu a plkal něco o trigramech tak mě tak maximálně kopnou dopr...Znám spoustu lidí,kteří ještě před pár lety zaníceně obhajovali praktičnost Wushu,ale dnes už z toho neumějí nic a na ulici by je sundal kdejaký loser-prostě to asi nebrali dost vážně a neodjeli do Číny trénovat s mástrem....zato můj děda dokázal kdysi zrubat dva mladý kryply v tramvaji a to posledním tréninkem Defendu prošel,v té době, před víc jak 40 lety (a skutečně to stále dokázal použít)

Ono je to "moderní" totiž poněkud snažší,víš?A že nejsi omezený (neber to prosímtě ve smyslu jako "houpý"),tak jakým dalším stylů,kromě těch čínských se věnuješ,jakými modernímí výcviky jsi v poslední době prošel?....Nic?Nejsi tedy jednostraně zaměřený?Omezený?

Nejsem odborník na ČBU,ale co vím,tak každý zakladatel jednoho každého stylu trénoval u více učitelů a dělal více stylů-posuzoval,zkoumal,zavrhoval,vybíral....prostě MIXoval,takže nechápu tvou averzi proti tomu slovu MIXED.....

Čus a měj se
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 25. led, 2009 20:32

Ghekone, jak jste si tady povidali s Pavelou..Rika Ti neco Shuai Jiao? Jestli ne, zkus neco vy youtube ovat 8)

Taky Ti Pavela rekne, ze je to wu shu:wink:

A ještě tady na té stránce by měly být krásný fotky, co sem dával pm :)

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... c&start=80
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 20:41

hellas: Jo, kdysi jsem o tom videl nejake video. Pavela by mi urcite rekl, ze to vychazi v vseobecneho vnimani, ktere vychazi z toho, co se naucili na wushu... Ne, ja vazne nenarazim na cinske styly, treba hung ga mi prijde srovnatelen s x-boxem, ale wushu proste ne... :arrow:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vranovsky » ned 25. led, 2009 20:41

[quote="ghekon"][quote="Vranovsky"][quote="ghekon"]Vranovsky: Zadna esej, muze to byt mistr zlatych trenyrek, ale kdyz nezna zem a zapas, tak mu ani DIM MAK nepomuze :wink:[/quote]

Já mám rád údery a kopy,víc je podle mě pouze Politika :lol:[/quote]

Ne to neni zkreslene vubec... V zapase 1 na 1 je pro trochu zkuseneho ultimatnika dostat nekoho bez td defence otazka par sekun... Ulice je neco jineho ze...[/quote]

:oops: 8) Tak to jo....Nevim nejsem zkušenej Ultimáťák,cvičim pouze sračkovitou sebeobranu (TBU)kde se nehoněj medaile ani prachy :cry:
Vranovsky
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 20:45

Vranovsky: Do***** ja nic takoveho netvrdim, jen rikam co si myslim. Jestli mas predstavu ze v mma na ceskoslovenske urovni se honi penize a nebo medaile tak jsi vedle, kromne par vyjimek ( hell cage etc. ) to vsechni delaji proto, ze maji radi ten sport a bavi je to :wink:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vranovsky » ned 25. led, 2009 20:49

[quote="ghekon"]Vranovsky: Do***** ja nic takoveho netvrdim, jen rikam co si myslim. Jestli mas predstavu ze v mma na ceskoslovenske urovni se honi penize a nebo medaile tak jsi vedle, kromne par vyjimek ( hell cage etc. ) to vsechni delaji proto, ze maji radi ten sport a bavi je to :wink:[/quote]

Tak to mam špatný Informace 8O

Československo už dávno Neni a doufám že nebude-Slováci byli s Fašistama :lol: :idea:
Vranovsky
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 20:51

:roll: Jeden prispevek inteligentnejsi nez druhy... Asi mas fakt spatne info
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vranovsky » ned 25. led, 2009 20:53

[quote="ghekon"]:roll: Jeden prispevek inteligentnejsi nez druhy... Asi mas fakt spatne info[/quote]

Jo jo vždycky sem byl Primitiv
Vranovsky
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » ned 25. led, 2009 20:54

s tim wushu je to tezky ... 8) wushu je nazev pro bojova umeni a dnes uz i sporty .... proste obecny nazev. v tomto ohledu je to, co napsal pavela uplne v poradku. Ze se nekdo v ramci wushu soustredi jen na jakesi skakani a machani s plechacema je uz druhej problem a na druhou stranu, take extrem ... aspon ja to za extrem povazuji. Nezpochybnuji to, ze ti lide take makaji, ale to i lidi v narodnim baletu. Uz jsem to tady psal ... na tom, ze nekdo umi skakat neni nic spatneho, jen to nesmi byt vse co umi :wink:

hold kazdej vidi co chce a co se mu hodi :wink: ono poukazovat na tom starem a na tech lamkach, ktere ziji z jmena starych bojovniku, jak je to mimo misu je snadnej terc :wink: na druhou stranu ja uz videl takovej radoby realnejch sracek, ze ... darmo mluvit 8)

tady opravdu plati, ze je to o lidech a o pristupu ... zadne bu, ktere je zname neni zadna konzerva nejake tradice ve smyslu, takhle to nekdo vymyslel a proto, to tak budeme cvicit ... kazde i to tzv. tradicni je mix vseho mozneho a nekdy bohuzel i nemozneho, ale jako vsude ;) protoze i na fightery se nabaluje bahynko ... :(
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vranovsky » ned 25. led, 2009 21:06

[quote="luen"]s tim wushu je to tezky ... 8) wushu je nazev pro bojova umeni a dnes uz i sporty .... proste obecny nazev. v tomto ohledu je to, co napsal pavela uplne v poradku. Ze se nekdo v ramci wushu soustredi jen na jakesi skakni a machani s plechacema je uz druhej problem a na druhou stranu, take extrem ... aspon ja to za extrem povazuji. Nezpochybnuji to, ze ti lide take makaji, ale to i lidi v narodnim baletu. Uz jsem to tady psal ... na tom, ze nekdo umi skakat neni nic spatneho, jen to nesmi byt vse co umi :wink:

hold kazdej vidi co chce a co se mu hodi :wink: ono poukazovat na tom starem a na tech lamkach, ktere ziji z jmena starych bojovniku, jak je to mimo misu je snadnej terc :wink: na druhou stranu ja uz videl takovej radoby realnejch sracek, ze ... darmo mluvit 8)[/quote]

Hele Honzíku ale taková je prostě Realita.Troufnu si tvrdit že třeba co se týče Čínských Bu tady v ČR tak bych řekl že je tu tak max 10 škol kde se cvičí opravdové Kung Fu,zbytek sou ty plecháčky,hopsání,přemety,salta atd a v Číně sem nebyl ale myslim že je to tam podobné...převažuje komediantské Wushu
:?

Nedávno sem četl článek v Lidé a Země o tom jak to funguje v Chrámech Shaolin...tfuj tajbl! :(
Vranovsky
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » ned 25. led, 2009 21:11

ale ja si nestezuju :wink: myslim, ze takhle to bylo a bude vzdy. kvalitni zbozi neni to, co je v kazde reklame, na kazdem sloupu atd ... od toho je prave ten rozum ci stesti, aby se k tomu clovek dostal. navic co jednomu staci, druhy povazuje za nedostacujici ... z ceho jeden ucurava, druhemu prijde smesne ... to vse patri k veci. jen je poctive umet si to priznat a je rozumne umet to odlisit :wink:

pak je myslim vse v poradku 8)
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 25. led, 2009 23:02

luen píše:
luen píše:

nechci byt osklivej, ale tezko vysvetlovat Steve Wonderovi barvy, ze? o cem se tady bavime? a co je proboha realneho resp. realistickeho na tom co jsi prave popsal ... copak nekdy slo ucit se a naucit neco od lamy, nebo preskocit zaklady a zacit od konce? pokuid nekdo nema v tomhle jasno, tak to neni tim, ze je nerealistickej, ale vul kubo ... timhle nikomu neporadis, chapes? bud ma rozum a nebo nema, bud vidi a nebo je slepej! ale realita poulicniho stretu je preci neco jineho ... tema neni o tom, ze je nekdo pako a uci se u lamy, tema tohoto vlakna je:

Účinná sebeobrana.

Takze sem porad nemotej nejakou pofiderni filmovou realitu. Mimochodem az vcera ses dozvedel, ze v zadnem filmu o wing chun, zadnej wing chun neni, vid? Jeste tedy budeme spolu diskutovat o realite ve filmech???

OK: souhlasím.tak mne to baví jako fenomen. no popovídám si o tom až pudu k pavlovi na čaj:) no s tím wch ve filmech nějak to zkousnu,ale co chudak sammo hung wing chun guru :lol:
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 25. led, 2009 23:35

Snad to nebude příliš ot .ale tak mne napadlo měli nějakou sebeobranou metodiku za c.k mocnářství.třeba ochranka france josefa. či pak za první republiky zase ochranka masaryka či co cvičilo četnictvo armáda . a jestli třeba se tomu někdo ještě dneska věnuje.co vím tak za první republiky už bylo jiu -jitsu u nás ale spíš
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...