Reálná sebeobrana proti noži

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Ali » sob 24. led, 2009 19:30

I když musim říct že jsem docela dobrej rváč tak proti noži bych na ulici nikdy nešel.Nuž je nebezpecna zbran a dokaže vážně poranit.Raději bych vzal nohy na ramena :arrow:
Ali
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Burzum » ned 25. led, 2009 0:58

Zdravim!
Osobne bych doporucoval zucastnit se nejakeho kurzu prvni pomoci, ktery ma v osnovach i modelove situace. Kdyz jsou dobre namaskovane (vnitrnosti venku, tepenne krvaceni, nuz v rane) a dobre zahranne, tak to vytvari alespon iluzi skutecne situace, kdy budete cumet na nechutna zraneni, budete upatlani od krve a budete nuceni improvizovane ta zraneni osetrit v ramci moznosti laicke prvni pomoci (tj.do prijezdu zachranky). Pokud bude kurz obsahovat i fotodokumentaci a prednasku - zejmena obrazky zraneni zpusobenych zbranemi, tim lepe. Nechci tim tvrdit, ze to snad nekoho pripravi na poulicni stret se zbranemi :lol: , ale jiste by se to hodilo.....kdyz uz je tady rec o boji se zbranemi....
Burzum
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » ned 25. led, 2009 2:15

Burzum píše:Zdravim!
Osobne bych doporucoval zucastnit se nejakeho kurzu prvni pomoci, ktery ma v osnovach i modelove situace. Kdyz jsou dobre namaskovane (vnitrnosti venku, tepenne krvaceni, nuz v rane) a dobre zahranne, tak to vytvari alespon iluzi skutecne situace, kdy budete cumet na nechutna zraneni, budete upatlani od krve a budete nuceni improvizovane ta zraneni osetrit v ramci moznosti laicke prvni pomoci (tj.do prijezdu zachranky). Pokud bude kurz obsahovat i fotodokumentaci a prednasku - zejmena obrazky zraneni zpusobenych zbranemi, tim lepe. Nechci tim tvrdit, ze to snad nekoho pripravi na poulicni stret se zbranemi :lol: , ale jiste by se to hodilo.....kdyz uz je tady rec o boji se zbranemi....

kazdeho varuji pred tim, aby si hral na to, ze nekomu bude davat streva z5 a pod. tohle nechme opravdu profikum a nehrajme si na batmany jeste v tomto ohledu ... muzeme nekomu neskutecne ublizit v domeni, ze mu pomahame!!! jako instruktaz, aby si nekdo uvedomil, jakej je to hnus - ok (staci zajit na patologii), ale jinak absolutne NE!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 25. led, 2009 10:58

Diky jendisovi za odkaz na luena v jine diskuzi.

Mimoto tam luen na 3 strane napsal i "Myslim, ze "TV hrdinu", kteri okamzite tahaji bouchacky, teleskopy, noze, popelniky a podobne srandy uz je tady dost, ne?"

To je IMHO to, co jsem chtel naznacit, kdyz jsem se tu podivoval nad tim, jak nekteri chodi znacne ozbrojeni. Je to samozrejme kazdeho vec, o tom zadna. :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 25. led, 2009 12:07

Gino píše:Diky jendisovi za odkaz na luena v jine diskuzi.

Mimoto tam luen na 3 strane napsal i "Myslim, ze "TV hrdinu", kteri okamzite tahaji bouchacky, teleskopy, noze, popelniky a podobne srandy uz je tady dost, ne?"

To je IMHO to, co jsem chtel naznacit, kdyz jsem se tu podivoval nad tim, jak nekteri chodi znacne ozbrojeni. Je to samozrejme kazdeho vec, o tom zadna. :wink:

Gino ja myslim, ze kazdy jenz si necim takovym prosel, vi jakej je to pruser a jen zelenac v tom muze videt dobrodruzstvi :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » ned 25. led, 2009 15:21

str. 6, pm: Pletes se.
str. 7, Gino, ghekon, Dalt: Tady jde o to mit neco po ruce. Ne to vytahovat pri kazde vyhrocene situaci. To si nerozumime.
str. 7, luen: Dobre jsi popsal ty zakladni bezpecnostni pravidla. To si moc lidi vubec neuvedomi jak snadno si zadelaji na problem, ze si o nej reknou.

Osobne jsem zadnou zbran jeste nemusel pouzit, stacilo jen zastraseni. V dnesni dobe kdy je ozbrojenej kazdej drban je posetile chodit venku bez neceho, co mi dava minimalne stejnou sanci na preziti.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Burzum » ned 25. led, 2009 15:36

luen píše:
Burzum píše:Zdravim!

kazdeho varuji pred tim, aby si hral na to, ze nekomu bude davat streva z5 a pod. tohle nechme opravdu profikum a nehrajme si na batmany jeste v tomto ohledu ... muzeme nekomu neskutecne ublizit v domeni, ze mu pomahame!!! jako instruktaz, aby si nekdo uvedomil, jakej je to hnus - ok (staci zajit na patologii), ale jinak absolutne NE!

Mluvil jsem o laicke prvni pomoci.
Burzum
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » ned 25. led, 2009 16:06

nejsem fanda nošení zbraní.a když už tak potom co sem si tu přečetl hlavě od honzy luena a jendise. tak nůž ne. to možná už i ta pistole pokud jo někdo si chce být jistej. no takový dotaz co si myslíte o těch paralyzerech co má mít policie a že s tím může,kde koho uzemnit. mně osobně se to moc nelíbí.přijde mi to náhražka za kvalitní výcvik. tuhle dávali že odchytili nějakého zlodějíčka a on jim exnul v autě prý infarkt??
mohl mít skrytou srdeční vadu. no ono třeba příště nemusí jít o zlodějíčka ,ale o tátu od rodiny,kterej to krapet přepískne se slivovicí a přijdou ho pacifikovat dva zelenáči a neštestí může bejt na světě. je to nějak ošetřený kdy to můžou použít aspon??
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » ned 25. led, 2009 16:18

http://www.policie.cz/clanek/vybrane-za ... 15149.aspx
Zejmena Zakon o Policii CR 273/2008
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jeikob » ned 25. led, 2009 16:21

bojovnik123 píše:http://www.policie.cz/clanek/vybrane-zakony-cr-815149.aspx

a co si myslíte o tom paralyzeru
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » ned 25. led, 2009 16:27

jeikob píše:

Rozhodne lepsi reseni nez pouziti strelne zbrane. Tech par umrti, co po pouziti nastalo se neda srovnat s pocty zastrelenych pachatelu.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jeikob » ned 25. led, 2009 16:36

to určitě ano. a jsou vůbec řadoví policisti aspon trochu vycvičený .aby ten paralyzer museli použít jen ,když je opravdu nutný.právě aby dovedli spacifikovat krapet zuřivějšího tatíka.jistě pokud má někdo v ruce zbran o tom žadná
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » ned 25. led, 2009 19:02

jeikob píše:

já myslim, že je to super věc. zvlášť na situaci alá polda musí zpacifikovat agresivní smažku. a teď co by se mi na jeho místě honilo hlavou. bude se možná prát, snad nic nemá, snad mě třeba nekousne, nechci žoutenku ne-li něco horšího a tohle je věc, která mi dovolí ho paralyzovat docela pro mě bezpečně, pokud opravdu se začne rvát. nebo situace policajtka 160 cm 55 kg a proti ní opilej dvoumetrovej nácek, co s ním má dělat? zastřelit ho? paralyzér je mnohem lepší.

a to že to může zabít někoho se skrytou srdeční vadou, asi tohle si o tom myslim. když člověk dělá bordel a musí se na něj něco takovýho použít, tak to byla jeho volba, že ta situace nastane, ne těch policajtů. on si moh vybrat budu v klidu, ne ty policajti. takže prostě na člověka, co dělá bordel by se měl myslim brát ohled až na tom posledním místě a rozhodně dám přednost bezpečnosti poldy než napitýho tatíka.

a ano, dá se to zneužít, ale co ne. vždycky je to totiž nejvíc o lidech.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 25. led, 2009 23:55

Genesis píše:
qBrona píše:
Genesis píše:Když už je tu řeč o různejch zbraních. Jak je to s nožem kterej má rukojeť jako boxer? Slyšel jsem, že je to zakázaná zbraň nebo něco takovýho.

http://www.kentaurzbrane.cz/scripts/pod ... _mod=title proč by měl být zakázaný? :-O

protože je to zákeřná zbraň nebo něco takovýho, ale nevim to jistě a nůž s boxerem je tohle http://www.army-shop.cz/index.php?actio ... revstart=0 a ne to cos postovala ty :wink:

u nás jsou legislativně ošetřeny pouze střelné zbraně a omezené zákeřné zbraně (tedy kat. A) musí splňovat definici střelné zbraně. :wink:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pon 26. led, 2009 0:48

Lada píše:
Genesis píše:
qBrona píše:
Genesis píše:Když už je tu řeč o různejch zbraních. Jak je to s nožem kterej má rukojeť jako boxer? Slyšel jsem, že je to zakázaná zbraň nebo něco takovýho.

http://www.kentaurzbrane.cz/scripts/pod ... _mod=title proč by měl být zakázaný? :-O

protože je to zákeřná zbraň nebo něco takovýho, ale nevim to jistě a nůž s boxerem je tohle http://www.army-shop.cz/index.php?actio ... revstart=0 a ne to cos postovala ty :wink:

u nás jsou legislativně ošetřeny pouze střelné zbraně a omezené zákeřné zbraně (tedy kat. A) musí splňovat definici střelné zbraně. :wink:

Přesně tak už to tu bylo několikrát probíráno...regulované legislativně, neboli že potřebuješ povolení abys je užíval jsou u nás ze zbraní jen ty střelné.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 26. led, 2009 9:44

Gino píše:Diky jendisovi za odkaz na luena v jine diskuzi.

..ja by som to na vasom mieste tak nehrotil..nemame sajnu co nosi kopec degesov,fetiek atd. po vreckach a tu robite zbytocne hon na carodejnice :wink: ..ja myslim ze tu nikto z drzitelov ZP nie je taky cocot,aby tahal zbran na pockanie a robil hambu inym drzitelom ZP :wink: ,pokial ano tak je to cocot a ja sa od neho distancujem..dakujem drahy veriaci za moznost sa vyjarit :D
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 28. led, 2009 16:32

kedze som typ, ktory nerad zbytocne nastavuje krk, nosim v najdostupnejsom vrecku prudovy sprej s max. dosahom 6 metrov a pravidelne beham aj pre pripad uteku pred pachatelom ozbrojenym inou ako strelnou zbranou.

noz sice pri sebe mam, ale tak neprakticky ulozeny, aby som ho nemohol rychlo vytiahnut a znicit si zivot v pripade, ze by som nim ublizil utocnikovi.

co sa tyka neozbrojenych konfliktov, v pripade 1 na 1 pri vyhodnoteni situacie "fyzicky stret neodvratny" pomaha zautocit prvy, osvedcil sa mi tzv. "prskanec" smerovany na genitalie - velmi ucinne, prekvapive, bolestive, bez nasledkov. len treba trafit. ;) v pripade nutnej potreby sa naskytava moznost dorazenia kolenom.

v pripade 1 proti viacerym - zavisi od situacie, ale podmienky su: nenechat sa obklucit, vykecat sa, obratit vec na srandu, ak to ide.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Shylock » ned 25. říj, 2009 11:09

tuším by mal človek pri sebe nosiť všade po vreckách nože, žilatky apod. ako Joker
http://www.youtube.com/watch?v=kGSWPEThryA

to je strašné...
takže si to zosumarizujme. čo je najlepšie pre človeka s nižšou výškou a váhou s holými rukami, proti agresivnemu hovadu o hlavu či dve vyššiemu ktoré má navyše aj nôž ?

alebo naučiť nejaky free runnig
http://www.youtube.com/watch?v=jquXcwooV6A
a budem free a live

a obávam sa že taký paralyzér by tiež velmi nepomohol.
myslím že niektorí ludia (ako ja) sa musia s určitými vecami zmieriť. ak ma by napadol nejaky pubertak-hiphoper s rybyčkou možno by som ho zvládol (aj s nejakym utrženym škabancom) ale ak také vyššie uvedené hovado (čítaj golem) tak by som skrátka umrel. proste, a to platí častejšie pre ženy (alebo menšich a lahšich mužov), na niektoré situácie neexistuje riešenie. ostáva len smrť.
prisámbohu. na niektoré veci vás nikto nič nemôže naučiť, ani Chuck Noris a ten vie skoro všetko.
Shylock
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » ned 25. říj, 2009 11:24

Paralyzér je prima....neznám nikoho,kdo by ustál 50 000V....... :twisted: I Chuck by se zaklepal a lehnul....... :lol:

Zase bych to až tak nedramatizoval,nežijeme v Bejrůtu...... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Shylock » ned 25. říj, 2009 11:50

no ale to záleží od rôznych okolností a s tym paralyzerom musiš byť protivnikovi asi dosť blizko aby došlo ku kontaktu a to už zvyšuješ riziko. a ked má nôž a je taký velikánsky... :)
možno ešte taser pre civilov, ale s tým asi treba vedieť trafiť a rýchlo tasiť a kde to budem nosiť že. čo ja viem, hm hm

aha, použitie paralyzéra :twisted:
http://www.mojevideo.sk/video/31c/paral ... o_gul.html
Shylock
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...