pucmaz píše:Sorry ale bu 武 neznamena prestat bojovat, ale ma spis vic vyznamu jako napr. silny, prudky ale i bojovy.
patrik píše:samozřejmě... než budeme OT... a protože už to tu párkrát proběhlo...
Osobně jsem chtěl říct, že nemusím cvičit bojové umění proto, abych se pral na ulici respektive že dobré bojové umění ještě neznamená, bojové umění, které je gut pro pouliční boj
Patrik
Virgee píše:patrik píše:samozřejmě... než budeme OT... a protože už to tu párkrát proběhlo...
Osobně jsem chtěl říct, že nemusím cvičit bojové umění proto, abych se pral na ulici respektive že dobré bojové umění ještě neznamená, bojové umění, které je gut pro pouliční boj
Patrik
BU který není dobrý pro boj (reálnej) není umění bojový ale pohybový nebo tak.
A BU cvičíme, aby jsme se dokázali bránit, tedy bojovat. Ale jestli Ti Tvoje "použití" nějakýho umění pomůže, až budeš mít třeba přeraženou čelist, líp než doktoři, pak je to asi O.K.
Je sice hezký pozvednout pomocí BU třeba ducha, mysl nebo i kondičku, ale bojové umění je od slova bojovat.
Boj samozřejmě nevyhledávám, to by byla psychická porucha, ale jsem realista a už se nikdy nechci bojovým uměním nějak pozvedávat a falešně upokojovat. Mě jde o to, abych nedostal nakládačku. (a tim nemyslim okurku)
Picard píše:Virgee píše:Picard píše:Virgee píše:A co se kondice a BU týká - Souhlasím. Síla a odolnost jsou tím nejdůležitějším (a to jak z hlediska těla tak i mysli)
jak u ktereho - co treba u Kjudo? - To me privadi na dalsi
BU jsou pouze takove kde jde o boj beze zbrane v primem kontaktu
a z toho odvozene ->
BU je pouze Karate, dzudo kungfu, kickbox ostatni ne
Neexistuje BU (teda funkční BU) kde by nebyla důležitá síla a odolnost - prostě můžeš s člověkem bojovat měkce bez síly, ale když ho chceš sejmout, prostě sílu potřebuješ. Nemluvím o tuhosti ale o síle.
Napr. u toho Kjudo je mnohem dulezitejsi schopnost koncentrace a cit rukach a co ja vim co jeste - a je to BU a je plne (letalne) funkcni.
Moje pointa je, ze rodina BU je sirsi, nez si lide casto mysli a casty omyl je vztahovat BU pouze na kungfu karate kickbox apod. Nic proti temto BU samozrejme.
patrik píše:Virgee píše:patrik píše:samozřejmě... než budeme OT... a protože už to tu párkrát proběhlo...
Patrik
BU který není dobrý pro boj (reálnej) není umění bojový ale pohybový nebo tak.
A BU cvičíme, aby jsme se dokázali bránit, tedy bojovat. Ale jestli Ti Tvoje "použití" nějakýho umění pomůže, až budeš mít třeba přeraženou čelist, líp než doktoři, pak je to asi O.K.
Je sice hezký pozvednout pomocí BU třeba ducha, mysl nebo i kondičku, ale bojové umění je od slova bojovat.
Boj samozřejmě nevyhledávám, to by byla psychická porucha, ale jsem realista a už se nikdy nechci bojovým uměním nějak pozvedávat a falešně upokojovat. Mě jde o to, abych nedostal nakládačku. (a tim nemyslim okurku)
jak už jsem psal... to už tu bylo... myslíš, že s naginatou se bojuje? určitě ano, ale myslíš, naginatista až půjde z tréninku a někdo ho napadne v metru, začne vypalovat dvoumetrovou dřevě-bambusovou naginatu, aby se ubránil?
prostě bojové umění má víc než tenhle rozměr
nelam si s tím hlavu - já nic nenapsal
Patrik
Tak to je jasný. Souhlasím, dobrej argument. Ale pak je mu to bojvý umění vlastně k ničemu, protože ho nemůže nikdy využít. Lidi, co to vymysleli určitě mysleli na schopnost použití. A oni to využili. Pro nás je to už ale pasé. Je to ztráta času, trénovat BU a neumět (nemoct) bojovat když je to potřeba.
Virgee píše:Anonymní píše:... MT, KB jsou dobré pro rvačky, aikido tak pro relaxaci a poničení kloubů, na boj je k ničemu
A jé, asi další aikidista, co? Promiň, ale ke komukoliv kdo aikidu věří jsem velice velice nedůvěřivý.
hrom píše:Přidal bych ještě jeden omyl:
nějaká BU se cvičí kvůli filozofii. To je kec jak noha, bohužel na zdejším fóru dost rozšířený.
Picard píše:hrom píše:Přidal bych ještě jeden omyl:
nějaká BU se cvičí kvůli filozofii. To je kec jak noha, bohužel na zdejším fóru dost rozšířený.
Nevim proc - ruzni lide delaji ruzna BU z ruznych duvodu, nevim proc by filosofie nektereho BU nemohla byt jeden z duvodu proc jej delat![]()
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník