4Lada:

vyblil si tady spoustu nesmyslů na jednu hromadu, takže na to ani reagovat nebudu. Ale jen pro pořádek, ZP mám od roku 1993 a od té doby mi prošlo rukama spousta zbraní a setkal jsem se s mnoha lidmi (ať už pracovně nebo civilně), kteří vlastnili zbraň a jejich kvalitativní úroveň v použití, manipulaci a nedej bože taktice, byla mnohdy mizivá.
Kurzů v řízení auta jsem absolvoval několik ( bezpečná jízda, škola smyku, doprovod apod.) a ani jeden z nich mi nepřišel zbytečný. Možná, že jsi takový bourák, který to nepotřebuje a smyk nikdy nedostane, ale všichni ti, kteří takový kurs absolvují (ať už pracovně či si ho platí sami), tak mluví trochu jinak - tomu věř.
Někdo "zapátrá" po netu, někdo má osobní zkušenost
4TongPo: souhlas, myslím, že si to napsal velmi srozumitelně

Mimochodem, věděl jsem, že se doberem k Aegisu, ale nechtěl jsem to tady proklamovat, aby to nevypadalo, že jsem jejich dealer
A pokud se budem bavit o tom, jak by měly vypadat zkoušky na ZP, tak můj osobní názor je takový, že by uchazeč měl absolvovat alespoň základní kurs v takovém rozsahu, jak ho nabízí již zmiňovaný AegisTeam.
Samozřejmě s tím, že by po určitém období musel toto absolvovat znova a v mezičase si může rozšířit obzory o další stupně (kursy).
Ale sorry, pokud uchazeč o ZP kategorie E nebo D dělá zkoušku pouze z rozborky a střelby ze stavu na papírový terč, který by měl na tu vzdálenost trefit i poslepu a pak si jde koupit zbraň, tak je mu spíš k h....u než k užitku. Navíc, kdykoliv s ní pak manipuluje, tak ohrožuje nejen sám sebe, ale všechny okolo - což už se mnohokráte stalo a náhodný výstřel není nic neobvyklého.