Moderátor: Picard
Raphael píše:já myslim, že snad aj závoděj i na soutěžích společně s ostatníma...aspoň nám kdysi tvrdili, že teď vyhrávaj furt jen borci od nich a japonci se svou tradicí se nechytaj
ta obrana hlavně v tomhle videu ale vypadá to pěkně
http://www.youtube.com/watch?v=PDvJI4Wl ... re=related
korcik píše:ok tak já to zkusím. Byl jsem si zacvičit před několika lety na několika trénincích tak ti to zkusím přiblížit. Nechci být ,ale nějak zvlášť kritický jen ti napíšu jak to na mne zapůsobilo.1-Už název Moderní sportovní karate mi připadne dost divný a moc mu nerozumím. Protože jak víme každé BU se vyvíjí tak nevím jak se to bude jmenovat třeba za 100 let ,kdy už asi nebude moc moderní asi se přejmenují na NSKA (Nemoderní sportovní..)a za 300 let už to bude tradiční evropské karate. 2-snaží se specializovat na sportovní zápas v karate. To je v pořádku akorát nechápu proč zrovna kvůli tomu museli založit nový styl karate, když už jsou specializované kluby karate které se zabývají pouze sportovním kumite , nebo kata. a přitom kumite vypadá stejně a pravidla jsou taky stejná. Tak nevím co tím zakladatel sledoval žeby seberealizace nebo ...peníze ,kdo ví? 3-Pak mi připadlo divné jejich názvosloví. Prý, aby bylo lépe zapamatovatelné tak se vynechali japonské názvy a byly nahrazeny čísly a písmeny tak místo oitsuki a gyaku tsuki je 1a,2b atd. a kata se nejmenují kata ,ale např. první kata se jmenuje forma prima atd. Takže se vyměnila japonština za latinu. No nevím jestli to je zjednoduššení protože, když se podíváme na repertoár technik ,které se používají v kumite tak jsou to dvě techniky rukou kizami a gyaku a nohou mawaši plus nějaké další kopy takže mi to připadne zbytečné. Prostě celé tady toto mi připadne zbytečné prostě vymýšlet něco co už vymyšleno bylo.
Podívej se na youtube na závody v MSKA a v Kumite z Shotokanu a pokud nejdeš nějaký rozdíl , který MSKA odlišuje tak mi ho sem prosím napiš. Já jsem nenašel nic, ale abych nebyl takový skeptik fandím každému, kdo chce cvičit a ne jen kecat ať se jedná o Moderní nebo tradiční BU .
Beny píše:MSKA, pokud ji posuzujeme v kontextu sportovního zápasu kumite je naprosto BÉČKOVÁ asociace. Dle videí z MČR i velmi srandovního MS usuzuji, že jejich reprezentanti a vítězové světového poháru by se velmi obtížně prosadili například i na přeboru jihočeského kraje (WKF).
Raphael píše:já myslim, že snad aj závoděj i na soutěžích společně s ostatníma...aspoň nám kdysi tvrdili, že teď vyhrávaj furt jen borci od nich a japonci se svou tradicí se nechytaj
Brablenec píše: "Vystuduj danou školu, získej černý pás a potom se se mnou můžeš bavit o tom co je špatně a co nefunguje. Do té doby nepovažuji tvoji kritiku za oprávněnou, protože jsi ji nemohl školu ještě celou pochopit"
Brablenec píše:Japonské názvy byli pro lepší srozumitelnost odstraněny a nahrazeny určitou logikou. Pro začátečníky to je jednoznačně pozitivní. Problémy s tím mají bohužel pouze ti, co již delší dobu trénují nějaký jiný karate styl. A pak také členové MSKA, pokud chtějí rozumnět tradičním karatistům
[/quote]wand píše:4Brablenec: Napisal si ze MSKA nema v nazve ziadne japonske slovo...Asi som divny, ale "KARATE" je slovo trebars nemeckeho povodu?!![]()
PetrHal píše:3. Mimo jiné jsme se účastnili Otevřeného mistrovství světa (Shotokan) – Memorial Funakoshiho - velmi prestižní záležitost, kde byl osobně přítomen potomek Gichina Funakoshiho – Shihan Kenneth Funakoshi IX. Dan, viz naše stránky (chytří opět vědí, kdo to byl a co to pro klasické karatisty znamená). Zde jsme podle pravidel Shotokanu, souzeni jejich soudců, jejich podmínek atd. obsadili 7 medailových umístění, včetně zlatého prvého místa. To asi něco o našich kvalitách říká (plus další soutěže). Shihan Kenneth Funakoshi nám osobně řekl, že naše karate je jednoznačně správný a kvalitní směr vývoje sportovního karate a byl naším stylem velmi potěšen. Takže názory zdejších „rádoby odborníků“, kteří vůbec neví o čem píší, nás nechává opravdu chladnými. Nebo je někdo z vás snad větší autorita než Shihan Kenneth Funakoshi?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků