Moderátor: PC
xiexie píše:Toman píše:Máte někdo zkušenost s Bikram Yogou. Dost vážně uvažuju že to zkusím i když je docela drahá.
Je to uuuzasne, telo se ve vyhrate mistnosti rychleji prohreje a cele se jednoduseji protahuje do pozic. Cena u nas je neumerna, pokud mas moznost jit do sauny tak muzes protahovat i tam, a nemusi to byt joga, celkove se v saune da telo protahnout genialne, aniz by se clovek musel sahodlouze rozehrivat. Jen je problem pokud je tam vic lidi, me se vetsinou postesti prazdna sauna u nas ve fitku, takze pohoda a nikdo se na tebe nediva divne . A druha vec, lepsi protahovat v klidu, moc si tam netopit...
Toman píše:Ok. Věřím že za yogou je nějaká filozofie ale pro mně jako pro sportovce je důležité právě to tělo. Vezmu si nějaký pohyby z yogy a praktikuju je. Neříkám tomu yoga ale strečink. Myslím že 80% praktikantů jde především o tu fyzickou stránku. Tak bych zas za takový podvod nepovažoval pokud někdo tu duševní stránku sune do ústraní.
luen píše:xiexie píše:Toman píše:Máte někdo zkušenost s Bikram Yogou. Dost vážně uvažuju že to zkusím i když je docela drahá.
Je to uuuzasne, telo se ve vyhrate mistnosti rychleji prohreje a cele se jednoduseji protahuje do pozic. Cena u nas je neumerna, pokud mas moznost jit do sauny tak muzes protahovat i tam, a nemusi to byt joga, celkove se v saune da telo protahnout genialne, aniz by se clovek musel sahodlouze rozehrivat. Jen je problem pokud je tam vic lidi, me se vetsinou postesti prazdna sauna u nas ve fitku, takze pohoda a nikdo se na tebe nediva divne . A druha vec, lepsi protahovat v klidu, moc si tam netopit...
podvod ... joga neni o pozicich a o protohovani
wushupetr píše:Zdravím,
no možná to tu už bylo, já tuhle diskuzi nečet, ale slyšeli ste o tý kombinaci Wushu a Jogy? Četl jsem o tom v jednom americkym časáku o Wushu, kterej jsem uplně náhodou viděl ve výloze jedný večerky. Zase ta Amerika co?![]()
Jinak, co se týče Jogy, vůbec se v ní nevyznám, ale myslím, že to tu bude braný stejně jako Tai Ji, tedy že to asi bere hlavně naturálně zaměřené (tedy hipíky), co lítaj myšlenkama ve hvězdách (nic proti) a stejně jako v Tai Ji to ti naturální lidé berou strášně duchovně a myslím, že to je spíš součástí naturální módy (jako i Tai Ji) a tím asi plno lidí učí něco co sami pochopili špatně. Je to jen můj názor, nic proti hipíkům nemám, naopak si rád zajdu do etno obchůdku a koupim třeba mikču bo triko
Oja píše:wushupetr píše:Zdravím,
no možná to tu už bylo, já tuhle diskuzi nečet, ale slyšeli ste o tý kombinaci Wushu a Jogy? Četl jsem o tom v jednom americkym časáku o Wushu, kterej jsem uplně náhodou viděl ve výloze jedný večerky. Zase ta Amerika co?![]()
Jinak, co se týče Jogy, vůbec se v ní nevyznám, ale myslím, že to tu bude braný stejně jako Tai Ji, tedy že to asi bere hlavně naturálně zaměřené (tedy hipíky), co lítaj myšlenkama ve hvězdách (nic proti) a stejně jako v Tai Ji to ti naturální lidé berou strášně duchovně a myslím, že to je spíš součástí naturální módy (jako i Tai Ji) a tím asi plno lidí učí něco co sami pochopili špatně. Je to jen můj názor, nic proti hipíkům nemám, naopak si rád zajdu do etno obchůdku a koupim třeba mikču bo triko
http://www.pure-yoga.com/images/pureevents/promo/17.jpg
http://www.ashtanga.cz/archiv-foto/hlavice-06.jpg
http://www.ashtanga.cz/archiv-foto/danny-04.jpg
V odkazech je par pozic z Ashtanga jogy - nemuzu si pomoct, ale pro hipiky co nechteji makat me to neprijde.
Slysel jsem teorii, ze tento smer/styl (?) jogy vzniknul pro potreby indicke armady. Duvodem mely byt vedra 40C a vic, kdy nebyly mozne jine fyzicke aktivity. Tohle melo vojaky udrzet protahle a zaroven udrzovat/rozvjet silu.
wushupetr píše:Oja píše:wushupetr píše:Zdravím,
http://www.pure-yoga.com/images/pureevents/promo/17.jpg
http://www.ashtanga.cz/archiv-foto/hlavice-06.jpg
http://www.ashtanga.cz/archiv-foto/danny-04.jpg
V odkazech je par pozic z Ashtanga jogy - nemuzu si pomoct, ale pro hipiky co nechteji makat me to neprijde.
Slysel jsem teorii, ze tento smer/styl (?) jogy vzniknul pro potreby indicke armady. Duvodem mely byt vedra 40C a vic, kdy nebyly mozne jine fyzicke aktivity. Tohle melo vojaky udrzet protahle a zaroven udrzovat/rozvjet silu.
Jo ale tohle se asi neučí hned od začátku že jo? I Tai Ji má náročnější postoje a pohyby, který každej neudělá hned. a tady v ČR asi víc frčí ta normální klasická Joga nebo ne. Říkám, nevyznám se v tom, jen to je názor, páč znám plno lidí, co Jogu cvičí (všichni naturálně založený) a párkrát jsem s nima o tom mluvil.
wushupetr píše:luen píše:xiexie píše:Toman píše:Máte někdo zkušenost s Bikram Yogou. Dost vážně uvažuju že to zkusím i když je docela drahá.
podvod ... joga neni o pozicich a o protohovani
To tady učí ta paní co je jako jediná česká tanečnice v Mulen Růž (nevím jak se to píše) že jo? Jo ale to je dobrý, nebral bych to jako podvod, jen bych to už moc s Jogou nespojoval. A hlevně se v tom i soutěží, takže bych to nazval Modernou prostě Moderní Joga. Proč ne?Sice už to má asi jinej účinek než normální Joga, ale vzešlo to z toho. Je to záhul, záhul je szdravej
druss píše:hele zkouseli jste nekdo tu ocistu tela ? Klystyry ? Jak to pise ve ste knize Lys ... Znate Malachova?
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků