Tradicni BU vs BS

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod luen » čtv 22. led, 2009 23:25

Makoto píše:Jsi uhodil presne hlavicku na hrebicek :-)
mam podobne zkusenosti, nedavno jsem si o tom psal aj s pm. Prekvapilo me neprijemne, ze vetsina lidi u nas v oddile tak nejak ocekava, ze si odcvici co ma v ramci treninku, "pichne si pichacku" a pusti to z hlavy. Prijde jim podivne, ze po nich chci, aby behali, plavali, honili kondicku, procvicovali pohyby aj doma pred zrcadlem, aby je dostali do svalove pameti, atd atd Pak se mi na treninku malem pose...u, kdyz jedeme vetsi zahul. Druhej den mam v mobilu smsky, ze se nemuzou hejbat....tak kua proc delaj bojovky? TJ Sokol prijima do svych rad nove bratry a sestry Sokoliky....tam budou cvicit a ani se moc nezpoti. Legracni je, ze na jedne strane chteji delat real a na druhe strane remcaj, ze je to boli a ze uz nemuzou....jen par se kousne a zacvici to, i kdyby u toho meli chcipnout. Moje krevni skupina :)
Je to v jinych oddilech podobne nebo jen u nas jsou "slecinky"? :wink:

Myslim, ze tohle je obecny jev doby. Na jednu stranu se ve svete bu udelalo hodne zla hladikama a pod. a lidi uz proste nemaji duveru a na druhou stranu lidi jsou cim dal vic pohodlni :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druss » pát 23. led, 2009 1:02

kdy jse stanou z bojových umění tradiční bojová umění a kdy dojde k takové fázi že techniky vysoce funkční funkční být přestanou ???? protože přeci uder je uder a kop je kop mozna jen kombinace jsou jine ale pochybuji ze pred sto lety lidi utocili treba jen na telo nebo jen prime udery atd atd ...

ps nemate nekdo ebook black medicine dekuji :-)
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 23. led, 2009 11:24

Takže kolegové co se tu řeší je tedy BÚ a BS, inu podívejme se na to takhle: co když se jede kombinace BÚ a BS? Potom jde o BÚBS tj. anglicky BOOBS.
A já tuze rád BOOBS.Kdo by tedy potom chtěl jen BS namísto pěkných BOOBS?? :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » pát 23. led, 2009 11:57

:lol: :lol: :lol:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 23. led, 2009 13:19

RUNAR píše:Takže kolegové co se tu řeší je tedy BÚ a BS, inu podívejme se na to takhle: co když se jede kombinace BÚ a BS? Potom jde o BÚBS tj. anglicky BOOBS.
A já tuze rád BOOBS.Kdo by tedy potom chtěl jen BS namísto pěkných BOOBS?? :D

Á, Ranař si z nás zase dělá těma jeho říkačkama kozy... :lol:
Akorát to má jednu vadu, nejedná se o BÚ, ale BU, ale jinak dobrej pokus... Tedy na někoho, jako seš ty... :twisted:

PS: Dlouho jsi to tu zanedbával, byl jsi snad nemocný? 8O
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jura » pát 23. led, 2009 13:37

Zdravím všechny
Pro pm: Cvičím v tvé jihlavské pobočce, sifu. Jenom mě napadlo, zda je možné vidět více stylů pohromadě a udělat si obrázek, např. pořádají se setkání různých stylů či exibice, určitě první možnost je lepší. Jinak poslední standardní seminář byl super a těším se na další, tuším konec března.
jura
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » pát 23. led, 2009 18:19

jasne, chysta se jarni camp, cross training Wing Chun, Hung kyun, kudlanky, mozna taijiquan, bude Taiji den, akce dalsi na obzoru - to poresime jindy jinde, at nejsme offtopic
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 23. led, 2009 18:22

TongPo:
Ale kdež, nebyl jsem nachcípaný ani jinak indisponovaný jen už mi to pisálkování tolik nebaví, je to tu až příliš legrační aj na mě a to je co říct :)
Ale na vol.4 příjdu to zase jo :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pát 27. úno, 2009 19:20

ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod seanae » pon 02. bře, 2009 8:27

Nezáleží snad na BU ale na tom kdo to jak umí ne? :wink:
Myslim že základ u BU je stejnej (a to i jinde ba světě než v zemi, kde vznikla) a BS už vůbec vycházej z nich.
seanae
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » pon 02. bře, 2009 10:17

seanae píše:Nezáleží snad na BU ale na tom kdo to jak umí ne? :wink:
Myslim že základ u BU je stejnej (a to i jinde ba světě než v zemi, kde vznikla) a BS už vůbec vycházej z nich.

Jde to napsat i obráceně. Bojovalo se od nepaměti. Myslím. že co praotec opice slezl ze stromu, stalo se máchání pěstí evergreenem. Používalo se to, co je pro boj základní. To je blíže BS. BU se tváří jako něco víc. Asi tedy vzniklo postupným rozvojem předchůdce BS.
Vejce - slepice, slepice - vejce. Nějak mi z toho bolí šiška.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RastOne » pon 07. pro, 2009 20:57

Hm :o Tady platí asi to jako dicinky... Nezáleží jestli jsi Bsportoveb nebo Bumělec,nezáleží na stylu,záleží jen na lidech. Sporty a umění nebojují,bojují lidi. Ale z hlediska filozofie BU se asi těžko stane že ti umělec vleze do klece. Kdokoli kdo má zapotřebí měřit si síly s ostatnímy se stává sportovcem a přestává být umělcem. A rozhodně bych netvrdil že umělec se jistě nemůže kondičně rovnat sportovci opět záleží jen na lidech. Na víc některé styly mají zápas,spáring v treninku,ale zůstávají uměním. Hranice mezi sportovcem a umělcem je kde? Možná v zápasech kde je cílem porazit výkonem protivníky.Nic jiné ho mě nenapadá.
RastOne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » pon 07. pro, 2009 21:03

RastOne píše:Hm :o Tady platí asi to jako dicinky... Nezáleží jestli jsi Bsportoveb nebo Bumělec,nezáleží na stylu,záleží jen na lidech. Sporty a umění nebojují,bojují lidi. Ale z hlediska filozofie BU se asi těžko stane že ti umělec vleze do klece. Kdokoli kdo má zapotřebí měřit si síly s ostatnímy se stává sportovcem a přestává být umělcem. A rozhodně bych netvrdil že umělec se jistě nemůže kondičně rovnat sportovci opět záleží jen na lidech. Na víc některé styly mají zápas,spáring v treninku,ale zůstávají uměním. Hranice mezi sportovcem a umělcem je kde? Možná v zápasech kde je cílem porazit výkonem protivníky.Nic jiné ho mě nenapadá.

Zrovna tak i umelec muze vlezt do klece, protoze kdyz u nej neni slovo umeni abstraktni pojem a chce vazne umet bojovat, tak jakej by s tim mel mit problem? :wink: Na druhou stranu je velkej rozdil mezi jednotlivejma BU/BS zrovna jako mezi autama. Nenznamena to, ze kdyz si vyberu ferari, tak ze jsem jasnej vitez, ale preci jen v nem mam ty sance krapanek vetsi - pokud ho udrzim na zemi ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RastOne » pon 07. pro, 2009 21:12

Záleží na přístupu umělce :o Jasně že je rozdíl mezi BU a BS. Ale když si do Ferari sednu já porazíš mě i s dvanácettroskou bez gum..:-) Jde o lidi a pakaž o BU,Bs..
RastOne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » pon 07. pro, 2009 21:18

RastOne píše:Záleží na přístupu umělce :o Jasně že je rozdíl mezi BU a BS. Ale když si do Ferari sednu já porazíš mě i s dvanácettroskou bez gum..:-) Jde o lidi a pakaž o BU,Bs..

Jasne, tezko te nauci ridit ferari nekdo, kdo mel do ted wartase, nicmene pokud skola bu propaguje neznicitelnost u svejch ovecek a trener zaziva nasili jen v TV bedne, tak je neco shnileho ve state danskem :wink: A to je bohuzel obrazek vetsiny nasich skol BU :evil:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » pon 07. pro, 2009 22:41

já si zas myslim, že na stylu celkem záleží.

Je rozdíl když celej život budu trénovat techniky do vzduchu, chodit v postojích a bojovat s imaginárními bojovníky a nebo když budu celej život sparrovat, mlátit do pytle, trénovat kombinace na lapy a brousit fyzičku.

Samozřejmě, že hodně záleží i na trénerovi, sparringpartneřích a přístupu a hlavně na člověku samotném, ale to jak je veden a trénovanej hraje taky hodně velkou roli.
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 08. pro, 2009 8:27

ukropcany píše:
1. metóda (BU)
2. učiteľ
3. žiak

Kto nesúhlasí, je zle informovaný optimista... 8)

1. metóda (BU) - vetsinou neni, protoze ucitel si to nevysklada, nenasbira dostatek zkusenosti na to, aby to mohl prevadet v nejakou platnou metodiku a pak jen kopiruje nektere treninky, ktere sam zazil nebo videl!!!
2. učiteľ - vetsinou o nicem, protoze se kazdej chlubi tim, ze se uci od posledniho zijiciho zaka rodiny bla, bla, bla ... a neuvedomuji si, ze zombie v 80-ti letech uz neni na cvico, ale na historky!!!
3. žiak - vetsinou hipik, kterej o BU nema zajem, protoze ti co zajem maji, maji konfrontacni zajem, jsou vetsinou nekde jinde!!!

A dame flame :wink: :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RastOne » úte 08. pro, 2009 15:07

A já bych to viděl:
1.žák
2.učitel
3.druh BU

1:Když budu jednorukej,dementní,nebo plnej fobii můžete mě učit cokoli,můžete bejt nejlepší učitelé,ale stejně mě s jednou rukou kryt a uder současně nenaučiš. :D Stejně tak můžu bejt opak,neučit se nic a porazit mistra v BU,BS.

2:Pokud je učitel opravdu učitelemje jedno jakej stylmě učí,pokud mě ho naučí reálně aplikovat v boji. Pokud je učitel senilní snílek.Může mě učit všem BS BU,alepokud to dělá špatně prd mě naučí,naopak mě naučí dělat chyby,zranit se. A když se něco naučíš blbě,tak sepak špatně přeučuje na to jak by tomělo být.

3:pokud jsou dva borci stejnych kvalit,pak rozhoduje styl BS BU.I když i tak těžko říct...
RastOne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RastOne » úte 08. pro, 2009 15:51

Možná jsem zle informovany optimista. Ale ty posuzuješ celéou věc jen na jednom případě(nevím jestli na sobě). Zkus se na to kouknout trošku zeširoka.. Můžeš s jistotou říct že cvičenec BS,Bu porazí netrenovaneho? Nebo můžeš říct ten a ten styl je nejlepší? Záleží na technikách? Nebo na jejich využití v praxi? Kde bereš tu jistotu že prvně záleží na stylu? Jak to je?Používá styl bojovníka,nebo bojovník styl? Co je tedy důležitější?
RastOne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod defendu » úte 08. pro, 2009 16:17

Všechny styly jsou pouze a jen pomůcky k tomu,aby jste se stali lepšími v boji :!: Kdo ujíždí na konkrétním stylu-pomůcce,je....
Záleží na jednotlivci jestli si vybere jako "pomůcku" styl,který je efektivní nebo efektní...
Samozřejmě,že ke cvičení mají lidé různé motivy,ale pokud jim jde primárně o boj,tak platí to co jsem napsal.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně