Moderátor: Makoto
Happy píše:...Jelikož u nás na Jihu Čech není žádný klub , kde by vás naučili zacházet s nožem...
Happy píše:Zdravím všechny příznivce vojenských bojových systémů.Jelikož u nás na Jihu Čech není žádný klub , kde by vás naučili zacházet s nožem,rozhodl jsem se studovat slavnou "Anglickou školu". Nedávno jsem cvičíl sebeobranné techniky,kde jsem poznal vliv tohohle směru.Po zvážení všech výhod a nevýhod jsem si řekl,že by tahle cesta mohla být schůdná pro ty,kteří by se chtěli něčemu naučit,ale z nějákých důvodů nemůžou dělat pracnější trénink.Dokonce jsem již zkontaktoval velmistra Cibulku z ABNO (tímto mu chci poděkovat) a nebyl proti abysme se někdy sešli v Praze a zacvičili si.Zatím trénuji s kamarády a myslím,že je to docela chytlo.Je to styl jednoduchý,logický,názorný i když poněkud netechnický,ale v reálným životě se určitě může hodit.Všechny dotazy rád zodpovím na č.728 030 598.Na závěr bych ještě chtěl dodat,že to co cvičíme je PŘÍMO převzato z manuálů Mjr.Fairbairna a Applegata.Sem tam se samozřejmě mihne i nějáká jiná technika,ale když někde máme mezeru,musíme jí něčím zamáznout.
...tezka volba....Happy píše:Tak jinak,nechci,aby si o mě někdo myslel,že jsem samouk.O ©panělské škole pochopitelně vím,ale co jsem se dozvěděl,tak pro svojí složitost a určitě i finanční náročnost je pro spoustu lidí málo dostupná.Necvičím podle manuálů,ty používám jenom jako zdroj (seznam-jestli chcete) těch nejzákladnějších technik.A koho jinýho mám asi oslovit?než toho nejpovolanějšího v tomhle směru aby mi řekl,jak na tom jsem.Chlapi,víte jakej je problém sehnat sparingpartnera?A už vůbec někoho,kdo tomu rozumí?Když se rozpadla naše škola sebeobrany,byl definitivní konec se vším.Já prostě říkám,že je lepší umět dobře anglickou než špatně třeba španělskou nebo japonskou.V tom by se mnou p.Cibulka určitě souhlasil.
Rony píše:
4Jendis: od té doby co to tvrdí jeho žáci
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků