Moderátor: Makoto
jeikob píše:A ještě starý černobílí ruský film mám okno co se týká názvu ,ale je to o té bitvě na ladožském jezeře
RBR píše:jeikob píše:A ještě starý černobílí ruský film mám okno co se týká názvu ,ale je to o té bitvě na ladožském jezeře
No nebyl to film Alexandr Něvskýod Ejzštejna? Ale to nebylo Ladožské jezero, ale Čudské. Pár informací je tady http://leccos.hu.cz/index.php/clanky/alexandr_nevsky
RBR
jeikob píše:ještě co se týká křižáků tak určitě koukněte na film od vláčila Údolí včel a polský film od sinkiewitze křižáci. A ještě starý černobílí ruský film mám okno co se týká názvu ,ale je to o té bitvě na ladožském jezeře
fakt píše:pe25tr píše:Toulky českou minulostí - díly věnující se křížovým výpravám do Čech - moc zajímavý
Jaký měla podle Tebe vliv stoletá válka na opakovaném neúspěchu těchto tažení?
pe25tr píše:[
Neni jednoduchy na jedny strane Evropy ridit a financovat valku s Anglii a zaroven na druhem konci v Cechach porazit pikarty. Nejsem schopen to nejak objektivne ve vetsich souvislostech posoudit. Klidne to okomentuj, jestli k tomu mas znalosti
.
jeikob píše:tak ale řády vznikly z křižáků aspon ti co byli ve středomoří a palestině. a ono také nosili kříže na pláštích . ale je fakt že třeba ty vojska co šli na husity neměli s řádama nic společnýho jen že to tažení bylo křížová výprava. no ale třeba u sudoměři stáli husiti proti řádu už si teda nevybavuju jakému musel bych googlovat.tak mi to nedalo a byli to johanité sídlící ve strakonicích
fakt píše:pe25tr píše:Toulky českou minulostí - díly věnující se křížovým výpravám do Čech - moc zajímavý
Jaký měla podle Tebe vliv stoletá válka na opakovaném neúspěchu těchto tažení?
RBR píše:Množství vojáků. Křižáci posílení ještě o rytíře těchto dvou zemí by měli už dost velkou převahu v lidech. Asi by se jim mohlo podařit husity porazit u Prahy 1420. To už by se jim podařilo celou Prahu obklíčit a vyhladovět. Později těžko říci. To už husité brilantně ovládali svou novou taktiku a bylo jich i více.
RBR
fakt píše:RBR píše:Množství vojáků. Křižáci posílení ještě o rytíře těchto dvou zemí by měli už dost velkou převahu v lidech. Asi by se jim mohlo podařit husity porazit u Prahy 1420. To už by se jim podařilo celou Prahu obklíčit a vyhladovět. Později těžko říci. To už husité brilantně ovládali svou novou taktiku a bylo jich i více.
RBR
Zformovalo by se po takové porážce ještě Husitské hnutí?
fakt píše:RBR píše:Množství vojáků. Křižáci posílení ještě o rytíře těchto dvou zemí by měli už dost velkou převahu v lidech. Asi by se jim mohlo podařit husity porazit u Prahy 1420. To už by se jim podařilo celou Prahu obklíčit a vyhladovět. Později těžko říci. To už husité brilantně ovládali svou novou taktiku a bylo jich i více.
RBR
RBR
fakt píše:Možná ano, možné ne. Kdo ví.
A co osobnost Jana ®ižky a dalších možná hrdinů od Grünwaldu
RBR píše:fakt píše:Možná ano, možné ne. Kdo ví.
No ono není vůbec jisté, že ®ižka u toho Grünwaldu bojoval. Co jsem četl tak to není 100% doloženo v historických pramenech. Možná tam byl možná ne. 50 na 50
RBR
fakt píše:RBR píše:fakt píše:Možná ano, možné ne. Kdo ví.
No ono není vůbec jisté, že ®ižka u toho Grünwaldu bojoval. Co jsem četl tak to není 100% doloženo v historických pramenech. Možná tam byl možná ne. 50 na 50
RBR
Máš pravdu. Hovoří se o něm pouze jako o zástupci jeho soudruha z partyzánského období proti pánům z růže. Soudruh však velel jednomu z našich oddílů.
RBR píše:
PS: bitva byla u vesnice zvané Grunwald nikoli Grünwald
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník