Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod TongPo » sob 21. bře, 2009 12:40

ukropcany píše:...TongVonPo - uličník, tak nasadiť život hovoríš, čo? Tak ja si dohadujem poľovačku a Ty mi to kazíš... :evil: :twisted: :wink:...

Jak kazím? :D No dobře, no... Uznávám, že jsem se chtěl do tý popravy - ehm pardon - chtěl jsem napsat sparringu :twisted: nenápadně infiltrovat sám, no... :oops: Ale tys mě prokoukl a indiskrétně zveřejnil mé "slabiny"... :( A pak kdo je tady uličník! :lol: Tím "nasazením života" jsem mu jen chtěl trochu zvednout sebevědomí, jako že si moc nevěřím... :twisted: Prostě ho tak trochu nalákat na bonbónek... 8) Takže psst, hlavně ho teď nevyplašit, v tom MT musel bejt docela loser, když považuje bujikan za účinnější... :twisted: :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: :roll: :roll:

Příspěvekod NAIA » sob 21. bře, 2009 13:13

Datenshi píše:
NAIA píše:
graver píše:
Datenshi píše:techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu

A jak to tedy trénujete? Jak víš, že umíš trhat šlachy a lámate kosti, když si je netrháte a nelámete? Byly časy, kdy o příležitost k otestování těchto skills nebyla nouze, ale jak to děláte dneska?
Jinak o bujinkanu nic nevím, ale předpokládám, že jste schopni se o soupeře postarat, aniž byste ho přizabili. To je totiž to, co většinou člověk dneska potřebuje...

Tohle mě také moc zajímá. Bez urážky nebo jakéhokoliv postraního úmyslu. Jak víte, že vám to funguje když to nemůžete ani odspárovat?
Nebo otázka položená jinak. Kolik jste už na tréninku polámali kostí a přetrhali šlach?

díky za odpověď

neřek sem, že to nejde odspárovat, řek sem, že to neděláme na tréningu, protože na tréningu jsou i nováčci a bylo by to o hubu, ovšem co ti brání najít si stejně zkušeného kolegu a dát si pěkný sparring s ním???

No co mi brání.... nemůžu trénovat sebe a lidi co ke mě chodí na trénink tak, že je zmrzačím. Proto se na to ptám. Píšeš ve svém příspěvku o lámání kostí atd. Tak se jen ptám kolik jsi jich zlomil popřípadě jestli jsou u vás na tréninku častá vážná zranění.

Ber to tak kluci co dělají MT, BJJ si můžou na tréninku připravit podmínky naprosto shodné se zápasem takže ví jaké to je aplikovat techniku s maximálním nasazením a proti někomu kdo klade odpor. Tím také mají větší přehled o tom co funguje a co ne.

Jak můžeš vědět, že umíš potrhat šlachy, zlámat kosti atd když je prekticky nemožné si to vyzkoušet ve sparringu. Jestli jo tak mi prosím napiš jak vypadá sparring v píchání do očí a kopání do rozkroku. Moc by mě to zajímalo.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod korcik » sob 21. bře, 2009 15:51

Kurňa to miluji takové řeči o lámání kostí a trhání šlach. Připomíná mi to historku kdy jsem bušil do pytle a vedle mne stála holka která cvičila taky takové srandy a otevřenou dlaní bouchla do pytle a hlasitě u toho vydýchla a tvářila se u toho jak van Damm v Krvavém sportu ,když to udělala po několikáté tak jsem se osmělil a zeptal jsem se jí co dělá a ona mi odpověděla ,že mé údery jsou povrchní ,že bolí na povrchu a že její ničí vnitřní orgány. Tak jsem jsem se postavil a řekl jsem jí ať si to vyzkouší na mě na plno no a zkusila a několikrát a hádejte kolik vnitřních orgánů mi zničila?
korcik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod NOKT » sob 21. bře, 2009 16:06

korcik píše:Kurňa to miluji takové řeči o lámání kostí a trhání šlach. Připomíná mi to historku kdy jsem bušil do pytle a vedle mne stála holka která cvičila taky takové srandy a otevřenou dlaní bouchla do pytle a hlasitě u toho vydýchla a tvářila se u toho jak van Damm v Krvavém sportu ,když to udělala po několikáté tak jsem se osmělil a zeptal jsem se jí co dělá a ona mi odpověděla ,že mé údery jsou povrchní ,že bolí na povrchu a že její ničí vnitřní orgány. Tak jsem jsem se postavil a řekl jsem jí ať si to vyzkouší na mě na plno no a zkusila a několikrát a hádejte kolik vnitřních orgánů mi zničila?

To je dobrá historka :D Možná tě měla zkusit nakopnout do ledvin. By bylo možná jistější :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Datenshi » sob 21. bře, 2009 19:11

korcik píše:Kurňa to miluji takové řeči o lámání kostí a trhání šlach. Připomíná mi to historku kdy jsem bušil do pytle a vedle mne stála holka která cvičila taky takové srandy a otevřenou dlaní bouchla do pytle a hlasitě u toho vydýchla a tvářila se u toho jak van Damm v Krvavém sportu ,když to udělala po několikáté tak jsem se osmělil a zeptal jsem se jí co dělá a ona mi odpověděla ,že mé údery jsou povrchní ,že bolí na povrchu a že její ničí vnitřní orgány. Tak jsem jsem se postavil a řekl jsem jí ať si to vyzkouší na mě na plno no a zkusila a několikrát a hádejte kolik vnitřních orgánů mi zničila?

budiž, slíbyl jsem si že nebudu vulgární, takže takhle, KDO SAKRA ŘEKL NĚCO O TRHÁNÍ ©LACH? JÁ ROZHODNĚ NE, řekl jsem, že se občas při sparingu nějaká ta kůstka zlomí, pokud to nevíš, kosti jsou třeba i v prstech, takže si prosím odpust posměšné poznámky ano?
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » sob 21. bře, 2009 19:14

NAIA píše:
Datenshi píše:
NAIA píše:
graver píše:
Datenshi píše:techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu

A jak to tedy trénujete? Jak víš, že umíš trhat šlachy a lámate kosti, když si je netrháte a nelámete? Byly časy, kdy o příležitost k otestování těchto skills nebyla nouze, ale jak to děláte dneska?
Jinak o bujinkanu nic nevím, ale předpokládám, že jste schopni se o soupeře postarat, aniž byste ho přizabili. To je totiž to, co většinou člověk dneska potřebuje...

Tohle mě také moc zajímá. Bez urážky nebo jakéhokoliv postraního úmyslu. Jak víte, že vám to funguje když to nemůžete ani odspárovat?
Nebo otázka položená jinak. Kolik jste už na tréninku polámali kostí a přetrhali šlach?

díky za odpověď

neřek sem, že to nejde odspárovat, řek sem, že to neděláme na tréningu, protože na tréningu jsou i nováčci a bylo by to o hubu, ovšem co ti brání najít si stejně zkušeného kolegu a dát si pěkný sparring s ním???

No co mi brání.... nemůžu trénovat sebe a lidi co ke mě chodí na trénink tak, že je zmrzačím. Proto se na to ptám. Píšeš ve svém příspěvku o lámání kostí atd. Tak se jen ptám kolik jsi jich zlomil popřípadě jestli jsou u vás na tréninku častá vážná zranění.

Ber to tak kluci co dělají MT, BJJ si můžou na tréninku připravit podmínky naprosto shodné se zápasem takže ví jaké to je aplikovat techniku s maximálním nasazením a proti někomu kdo klade odpor. Tím také mají větší přehled o tom co funguje a co ne.

Jak můžeš vědět, že umíš potrhat šlachy, zlámat kosti atd když je prekticky nemožné si to vyzkoušet ve sparringu. Jestli jo tak mi prosím napiš jak vypadá sparring v píchání do očí a kopání do rozkroku. Moc by mě to zajímalo.

já neumím trhat šlachy, nikdy jsem to ani neřekl, co se kostí týče, ty umí lámat snad každý, stačí chitit prst a pak už to jde samo XD , a jak vím že to funguje? inu, kop do rozkoku si zkoušet nemusím a co se týče různých seknutí rukou do krku, inu, tam opravdu není o čem mluvit že?
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod hellas » sob 21. bře, 2009 19:27

Datenshi píše:Další věc co mě tu opravdu dostává je sparring, kdosi se tu ptal, proč není v Bujinaknu začleněn do tréningu, odpověď je jednoduchá: Protože techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu a k čemu by to bylo?

Takže je to tak, neberme(te:-) ho za slovo, o šlachách tam není nic, kdopak to tam podsunul :-)
Na druhou stranu zlomením prstu snad nikoho do bezvědomí nepošleš ne? 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 21. bře, 2009 20:43

Datenshi píše:řekl jsem, že se občas při sparingu nějaká ta kůstka zlomí, pokud to nevíš, kosti jsou třeba i v prstech, takže si prosím odpust posměšné poznámky ano?

Ty jsi především říkal, že v bujinkanu nespárujete, protože jsou vaše techniky smrtící. Pak jsi se do toho začal motat a teď už je to po guĺe v bahně. O tom, že se při sparringu nějaká kůstka zlomí, bych ti mohl povídat historky, jenže v mém případě to byla moje blbost a nešikovnost, nikoliv účel techniky.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 21. bře, 2009 23:03

Datenshi píše:Další věc co mě tu opravdu dostává je sparring, kdosi se tu ptal, proč není v Bujinaknu začleněn do tréningu, odpověď je jednoduchá: Protože techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu a k čemu by to bylo?

To je zvlastni, u nas na treninku sparujeme naplno i techniky paceni a skrceni, a nejhorsi urazy byly boxerske narazeniny a zlomeniny palce, natazene slachy v ruce, pohmozdeny ohryzek ci maximalne mirna tma pred ocima... Asi spatne trenujeme :( Mneli bychom asi vice rozjimat a diskutovat o technikach starych tisice let :cry: Az jednou vyrostu a budu velky kluk, chtel bych byt velky ninja :P
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Datenshi » ned 22. bře, 2009 10:08

TongPo píše:
ukropcany píše:...TongVonPo - uličník, tak nasadiť život hovoríš, čo? Tak ja si dohadujem poľovačku a Ty mi to kazíš... :evil: :twisted: :wink:...

Jak kazím? :D No dobře, no... Uznávám, že jsem se chtěl do tý popravy - ehm pardon - chtěl jsem napsat sparringu :twisted: nenápadně infiltrovat sám, no... :oops: Ale tys mě prokoukl a indiskrétně zveřejnil mé "slabiny"... :( A pak kdo je tady uličník! :lol: Tím "nasazením života" jsem mu jen chtěl trochu zvednout sebevědomí, jako že si moc nevěřím... :twisted: Prostě ho tak trochu nalákat na bonbónek... 8) Takže psst, hlavně ho teď nevyplašit, v tom MT musel bejt docela loser, když považuje bujikan za účinnější... :twisted: :wink:

představ si, že jsem v tom loser nebyl, velice zajímavé je, že nikdo z těch, kteří se bujinkanu opravdu věnují ho nekritizují a naopak, plnou hubu keců mají ti, kteří naprosto netuší o co jde, já tak netvrdím, že judo, karate, MT a podobně stojí za hovno, protože s nimi mám zkušenosti, a vím že za honvo nestojí, stejně tak vím, že bujinkan je pro mě mnohem lepší a dle mě mnohem účinější než předchozí jmenované BU a BS
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » ned 22. bře, 2009 10:10

hellas píše:

Takže je to tak, neberme(te:-) ho za slovo, o šlachách tam není nic, kdopak to tam podsunul :-)
Na druhou stranu zlomením prstu snad nikoho do bezvědomí nepošleš ne? 8)

neberte mě doslova, kdybych napsal, tréningu neschopní, bylo by to zaprvé příliš dlouhé, za druhé neznělo by to tak dobře a za třetí, nevzbudilo by to tak krásnou bouřlivou diskuzi :lol:
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » ned 22. bře, 2009 10:12

ghekon píše:

To je zvlastni, u nas na treninku sparujeme naplno i techniky paceni a skrceni, a nejhorsi urazy byly boxerske narazeniny a zlomeniny palce, natazene slachy v ruce, pohmozdeny ohryzek ci maximalne mirna tma pred ocima... Asi spatne trenujeme :( Mneli bychom asi vice rozjimat a diskutovat o technikach starych tisice let :cry: Az jednou vyrostu a budu velky kluk, chtel bych byt velky ninja :P

mi nejsem ninjové ani si na ně nehrajeme to za prvé, za druhé, když přijde na tréning poprvé pět a třicetiletá ženská, nebo čtrnáctiletej kluk a na prvním trenálu mu někdo zlomí prst, praští ho do ohryzku, nebo něco podobného, asi tam dlouho chodit nebude
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » ned 22. bře, 2009 10:13

graver píše:
Datenshi píše:řekl jsem, že se občas při sparingu nějaká ta kůstka zlomí, pokud to nevíš, kosti jsou třeba i v prstech, takže si prosím odpust posměšné poznámky ano?

Ty jsi především říkal, že v bujinkanu nespárujete, protože jsou vaše techniky smrtící. Pak jsi se do toho začal motat a teď už je to po guĺe v bahně. O tom, že se při sparringu nějaká kůstka zlomí, bych ti mohl povídat historky, jenže v mém případě to byla moje blbost a nešikovnost, nikoliv účel techniky.

a kolik lidí je ochotno přiznat, že zlomená kost je jeho blbost?
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » ned 22. bře, 2009 12:06

Datenshi píše:a kolik lidí je ochotno přiznat, že zlomená kost je jeho blbost?

Já. Většinou to tak totiž je (nebo je to blbost toho druhého). Ten, kdo tvrdí, že zlomená kost není něčí blbost, ale požadovaný výsledek techniky, nejsme my, vzpomínáš?
Člověče, mně už je hloupý se do toho pořád míchat, ale ty jsi se úplně přepóloval...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Datenshi » ned 22. bře, 2009 14:07

graver píše:
Datenshi píše:a kolik lidí je ochotno přiznat, že zlomená kost je jeho blbost?

Já. Většinou to tak totiž je (nebo je to blbost toho druhého). Ten, kdo tvrdí, že zlomená kost není něčí blbost, ale požadovaný výsledek techniky, nejsme my, vzpomínáš?
Člověče, mně už je hloupý se do toho pořád míchat, ale ty jsi se úplně přepóloval...

já vím, bude to tím, že nejsme jeden, ale dva a rozhodně netrpím schizofrenií ani jiným druhem rozdvojené osobnosti
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » ned 22. bře, 2009 14:22

Datenshi píše:nejsme jeden, ale dva
:?: :?: :?: :?:
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Datenshi » ned 22. bře, 2009 15:36

graver píše:
Datenshi píše:nejsme jeden, ale dva
:?: :?: :?: :?:

můj patnáctiletý syn
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » ned 22. bře, 2009 17:05

No, tohle ať si vyřeší moderátoři - já mám rád, když vím, s kým mluvím. ®e jsem nebyl schopen rozlišit, co psal kluk a co dospělý chlap, je ostuda někoho jiného. Bujinkanu jste asi prokázali skvělou službu oba. Víc k tomu není co dodat.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Datenshi » ned 22. bře, 2009 21:04

graver píše:No, tohle ať si vyřeší moderátoři - já mám rád, když vím, s kým mluvím. ®e jsem nebyl schopen rozlišit, co psal kluk a co dospělý chlap, je ostuda někoho jiného. Bujinkanu jste asi prokázali skvělou službu oba. Víc k tomu není co dodat.

hmmmmm, nevím proč ale nemůžu si pomoct, cítím z tvého přízpěvku zatraceně velké množství sarkazmu, pro tvou informaci, jen mě zajímalo jestli mi na to skočíš, nechtěl jsem tě nijak urazit to ne, jen mě prostě takové malé experimenty baví :twisted:
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » ned 22. bře, 2009 21:05

mimochodem, pochybuji že jsem bujinkanu prokázal nějakou službu, jediné co jsem udělal bylo podsunutí několika informací které se navzájem vylučují to je celé
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...