vr napísal:
Tak kočko koukni třeba na tohle-
http://www.thai.cz/clanky/clanek.html?qid=129 Jak sem psal 90% Thajců sou Buddhisti a přesto se tam děje tohle....
Já proti prostituci nic nemam pokud je provozovaná dobrovolně z vlastního rozhodnutí tak je to každýho věc co dělá a čim se chce živit,ale v Thajsku to v mnoha případech moc dobrovolný nebude...
A kde sa v tom článku spomínajú buddhisti ? Ale ok beriem, viem čo tým chceš povedať. Ja osobne som velmi kritická. Za budhizmus sa schováva vela debilov, tak ako za iné náboženstvá, ale pre mňa je praktikovanie niečo ,o čo sa môžem oprieť a čo mi pomáha v každodennom živote. Buddhizmus je filozofia, nie slepá viera ,alebo náboženstvo. Nikto Ti nekáže čo máš a čo nie. Učitel Ti ukáže cestu a je na tebe ,čo si vyberieš.
Mne keby niekto povedal "musíš" tak sa s ním ani nebavím. A o tom je aj karma. Keď čokolvek urobíš ,či pozitívne ,alebo negatívne ,nasleduje nejaká reakcia, to je všetko, nie je na tom nič mystické,ani nelogické.
A ludia ,čo pasú svoje dcéry sú obyčajný zmrdi!! Tým by som kludne ukopla hlavu
luen napísal
Když už se to tady řeší, v původní formě buddhismu nic o neby, jiných božstev a dalších s....ch nebylo ... tohle se tam naroubovalo uměle.
Buddha Šakjamuny bol historický buddha, ale buddha je označenie aj pre niekoho , kto dosiahol osvietenie. Existuje tolko metód ,kolko je na svete bytostí. Každému vyhovuje nejaká iná metóda. Niekto potrebuje božstvo, a niekto sa snaží eliminovať všetky "negatívne" aspekty. Niekto využíva všetko, čo sa mu postaví do cesty a niekto sa na cestu radšej ani nevydá, aby náhodou neurobil chybný krok. A preto sa neskoršie objavila mahajána, vadžrajána a nakoniec dzogčhen (ktorý nepatrí k budhizmu, ale využíva niektoré metódy).......
Som sa asi rozpísala, že ?