od Stomik » stř 01. dub, 2009 9:56
Jsem udiven, jsem udiven na tím, jak malý může být člověk. Nikdy jsem se nechtěl do podobných konverzací zapojovat, ale toto nenechá chladným nikoho, kdo o karate z Okinawy něco ví. Vážený autore Jane Čechu. Myslím, že jsem dost vzdělán a o karate toho vím více, než mnozí zdejší pisálkové a mimo to jsem žil a pracoval 15 let na Okinawě a vaše slova o karate jsou plná arogance a záměrné popudlivosti. Hovoříte zde jako fundovaný mistr, napadáte vámi překroucená slova a vkládáte slova do úst člověku, který je nikdy nevyřknul, ale to jste zajisté pochiopil, poněvažd vám to p. ©imek již několikráte psal, pokud ne, pak vám to sděluji já. K první polovině poslední článku se vůbec vyjadřovat nebudu, pouze se postarám o to, aby toto váš mistr věděl, poněvadž takovou hloupost a arogannic nemůže napsat člověk, který o karate něco ví. Hodnotíte se poměrně velmi vysoko, když si dovolíte porovnávat a hodonotit věci starých mistrů a radit druhým, jak se mají zachovat. K druhé části článku p. Čech, vaše znalosti karate jsou zajisté na nejvyšší úrovni všech lidí z Čech ( vycházím z vašich příspěvků), poněvadž vaše psané slovo o tom jasně hovoří, alespoň si to myslíte, ale máte poměrně veliké mezery ve vašem výkladu historie karate a žácích Chojuna Miyagiho a o všem, co po válce probíhalo, co probíhalo do smrti mistra Miyagiho a jak vše bylo po smrti mistra. Nemíním zde vypisovat historii, protože vidím, že i někteří lidé zde o ní vědí mnohem více, než vy a za to děkuji bohu. Vážený pane, cvičte si vaše Okinawské karate v Japonsku a nechte druhé lidi cvičit jejich styl tak, jak jej cvičili generace před nimi. vaše pohrdání a arogance je zde pro zamyšlení a myslím si, že takoví lidé jako vy, by měli přemýšlet o sebeúctě a pokoře k dávným mistrům a ne zde znevažovat jejich dílo a cvičení. pokud byste chtěl osobní návštěvu, prosím. Jsem v hotelu Taira v Naha na Okinawě. Pana ©imka osobně neznám a nikdy jsem jej neviděl, ale pokud jsem osloven lidmi z ČR, abych se fundovaně vyjádřil k nějakému problému, velmi rád tak učiním a to hlavně proto, abych zamezil šíření nesmylů a lží takovým lidem, jako jste vy. Ostatním se omlouvám za toto psaní, ale jak bylo uvedeno v začátku fóra, zde byl požadavek na klid a mír, což hovoří za vše. Jiří Falcký