OKINAWSKÉ KARATE-DÓ

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pucmaz » stř 01. dub, 2009 12:17

Jojo, ja cekal kdo se chytne :lol: :wink:
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » stř 01. dub, 2009 12:25

Nevím, nejsem žádný odborník, natožtak na goju-ryu, cvičím si pouze pár let především sám pro sebe typický český šótokan, ale nedovedu si představit, že by se základní kata přestavěla na cvičení se zbraní. Goju-ryu znám podstatně méně, nicméně i to málo mě nutí souhlasit s Pucmazem, protože to přidání zbraní do základních kata nemá logiku.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » stř 01. dub, 2009 12:27

wakaki píše:Mne prosím vynechte, já pána neznám a ani nevím o koho jde. Divím se vaší úvaze. Nemám v zvyku sdílet více nicků.

Je to možná malá paranoia, jenže to tu jednu dobu bývalo dost často :cry:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wakaki » stř 01. dub, 2009 12:40

možná ano...
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pucmaz » stř 01. dub, 2009 12:56

Mno, tak me to nedalo... mam to tu u operatora na Okinawu za jeden tarif, tak jsem ted zavolal do Hotelu Taira a zadal, at me spoji s panem Falckym. Vyhlaskoval jsem to te nebohe recepcni, prerikal i katakanovym ctenim a dle ocekavani nic. Byla z toho chudak tak vedle, ze mi dokonce prozradila, ze ani dnes ani vcera v hotelu Taira nenocovali zadni cizinci a ze dokonce nemaji ani rezervaci. Byl jsem pripraven si zostra popovidat o dejinach a kata okinawskeho karate... skoda.

Takze myslim, ze je tohle velmi nepekne faux pas! To, ze zadny pan Falcky neexistuje (bylo to myslim stejne jasne, prispevek byl jenom trapny osobni utok bez zadnych faktu) je bez diskuze a jestli je wakaki a stomik (Simek a Falcky) jedna osoba necham na predstavivosti a dedukci vsech, kteri tuto diskuzi ctou. Ja uz ovsem dal prispivat nehodlam, takovehle trapne hratky nemam ani trochu zapotrebi! :roll:
Mimochodem pane Simku, vy nam asi nepovite jmeno hotelu, ve kterem jste byl ubytovany pri vasi posledni navsteve Okinawy? (odpovidat nemusite)
Naposledy upravil pucmaz dne stř 01. dub, 2009 13:00, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 01. dub, 2009 12:59

Ahoj,

tak jsem právě telefonoval se Stomikem a musím potvrdit, že to není wakaki a že to není žádný "cucák" v Karate, vlastně se s největší pravděpodobností známe, neb jsme oba ze "západu" a je více než pravděpodobné, že jsme se již několikrát viděli na nějakém páskování, závodech, popř. seminářích v ČR. Je to také pamětník jako já :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wakaki » stř 01. dub, 2009 13:01

Já vím milý pane Čech k těm vašim ubohostem ani nemám co napsat. Spíše je mi vás líto. Nicméně je velmi dobře, že opuštíte tyto hrátky, jste jen negativní prvek obyčejné diskuse..chudák...trpíte snad vy nějakým komplexem?? Tíží vás nějaký problém???
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pucmaz » stř 01. dub, 2009 13:07

Vite, jestli je pravda co pise Luen, omlouvam se. Zkuste se ale vzit do moji situace. Za danych okolnosti nebylo myslim az tak nepochopitelne predpokladat, ze jste jedna a tataz osoba. Luenovi ovsem nemam duvod neverit a tak se jeste jednou omlouvam.

A ted bych rad take nejake vysvetleni od pana Falckeho. :evil:
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 01. dub, 2009 13:26

wakaki píše:Já vím milý pane Čech k těm vašim ubohostem ani nemám co napsat. Spíše je mi vás líto. Nicméně je velmi dobře, že opuštíte tyto hrátky, jste jen negativní prvek obyčejné diskuse..chudák...trpíte snad vy nějakým komplexem?? Tíží vás nějaký problém???

Mimochodem psani takovychto prispevku (bez zadne fakticke hodnoty, jenom balast) me pouze utvrzovalo v me, jak se nyni zda mylne domnence.
Co kdybyste zkusil treba zareagovat na muj posledni prispevek pred Stomikem. Me taky nebavi vecne vzajemne osocovani a lhani, staci jen a pouze vecna debata o karate.
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wakaki » stř 01. dub, 2009 14:02

Vaše problémy nechť zůstanou vašemi problémy. Pokud se věnujete cvičení tak, jako psaní, pak jste mistr, ale myslím, že jste jen frustrovaný pisálek.
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pucmaz » stř 01. dub, 2009 14:10

Osobni urazky vam jdou skvele. Vidim ze se uz zadnych vecnych argumentu nedockam...
Cim vic ale zjistuji informaci o Stomikovi, tim vic je mi z vas obou spatne. Mate tenhle tyjatr na netu skutecne zapotrebi? I kdyz me uz obzvlast po dnesku asi nic neprekvapi. Do diskuze se zapojim zase pokud se tema vrati ke karate.
Naposledy upravil pucmaz dne stř 01. dub, 2009 14:14, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wakaki » stř 01. dub, 2009 14:10

Mimo jiné děkuji všem, kteří mi píšete na mail a nechcete se zúčastnovat této diskuse. Díky Ostravo a Kladno. Máte pravdu a vidíte sami, že jeden ubohý rýpal a vše je jinde.
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wakaki » stř 01. dub, 2009 14:14

Pane Čech, tento block byl založen pro skutečné karatisty a ne pisálky. Byl založen pro to, aby se zde podělili o své zkušenosti a poznatky. Čím jste vyjma kritiky a znehodnocování přispěl vy?? Ničím, takže na rovinu říkám, že budu velmi rád, když této diskusi nebudete účastněn, aby se vám nemuselo dělat zle a měl jste odbrý zdravotní stav. :D :D :D Vlastně vás tím chráním.
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jian » stř 01. dub, 2009 14:49

wakaki: ja jsem si to precetl od zacatku a rozhodne na me prispevky od pucmaze nepusobi ani jako vyslovene kriticke, ani jako znehodnocujici. Predesilam rovnou, ze opravdu nemam zajem cvicit Meibukan. Ale kdybych chtel, tak po tehle debate bych uz nejspis zrovna za tebou nesel, protoze styl kterym tu vedes diskusi a tvoje vystupovani na me pusobi dosti negativne. Napred sam vyzves lidi at se ptaji a po par otazkach ctu uz jen veci typu... "Cesi, kritiku je v CR prehrsel, Cecha poznas vsude" - mno nezlob se na me, ale proc tu tedy vubec zabijis cas a nejdes si radeji povidat na nejaky zahranicni web, kdyz to vidis takto? Opravdu nechapu...

Take se mi zda, ze zbytecne paranoidne reagujes, viz "Nezlob se, ale proč každý zjišťuje, kdo kde cvičí, kdo je jeho mistr, kdo má lepší styl a podobně...???" Je na tom snad neco spatneho, kdyz to nekoho zajima? Vadi to tak moc, kdyz se na to zepta? Nebo to hned automaticky beres jako nejaky skryty utok vuci svoji osobe...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » stř 01. dub, 2009 15:35

luen píše:Ahoj,

tak jsem právě telefonoval se Stomikem a musím potvrdit, že to není wakaki a že to není žádný "cucák" v Karate, vlastně se s největší pravděpodobností známe, neb jsme oba ze "západu" a je více než pravděpodobné, že jsme se již několikrát viděli na nějakém páskování, závodech, popř. seminářích v ČR. Je to také pamětník jako já :wink:

Volal Ti z Okinawy, nebo ? :-)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » stř 01. dub, 2009 16:02

pana z Meibukanu naprosto chápu, je to typický čech, který přičichl stejně jako já k velkému světu BU a dosud se z toho nesrovnal.
Jeden osobní vzkaz : " Děláš pěknou ostudu pánovi, kterým se zaštiťuješ jako svým učitelem.Není jedním z pravidel studia BU pokora, úcta k druhým a respekt?Stálo by za to, aby někdo Tvé příspěvky přeložil a poslal mu je, ať vidí, kdo si ho bere do úst.Klidně mi můžeš nadávat, dělat ze mne de.ila co nic neví, neumí.Je mi to jedno, od lidí jako Ty ano"
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wakaki » stř 01. dub, 2009 17:20

Nevidím jediný důvod někomu nadávat. Každý chápeme věci jinak a jinak je děláme, myslím si, že toto je právo každého z nás. Nesdílím s vámi dojem, že bych si k něčemu přičichl, ale budiž, respektuji váš názor. Jen mi nějak nejde pod vousy kritika něčeho, co nikdo neviděl a neví o tom zhola nic. Pochopil bych člověka, který by cvičil Meibukan Kobudo a vedl zde o tom polemiku, ale z vás to neviděl nikdo a kritizovat někoho za kata se zbraněmi tak, jako tady mi přijde trochu unfér. Nikdo z nás nic podobného nevymyslel, tak proč to??? Na všech fórech je to stejné, neviděl jsem jediné fórum, kde by se lidé dokázali bavit o věcech s nadhledem a klidem. Nemám s překladem problém, stojím si za svými slovy. Každý ať cvičí své, ale nehaní druhé. Vezmi to, co zde probíhalo z druhé strany, vlastně bychom se všichni měli vrátit na začátek BU. Dnes je trochu jiná doba a výuka probíhá také jinak než dříve, to víme všichni.
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wakaki » stř 01. dub, 2009 17:20

Nevidím jediný důvod někomu nadávat. Každý chápeme věci jinak a jinak je děláme, myslím si, že toto je právo každého z nás. Nesdílím s vámi dojem, že bych si k něčemu přičichl, ale budiž, respektuji váš názor. Jen mi nějak nejde pod vousy kritika něčeho, co nikdo neviděl a neví o tom zhola nic. Pochopil bych člověka, který by cvičil Meibukan Kobudo a vedl zde o tom polemiku, ale z vás to neviděl nikdo a kritizovat někoho za kata se zbraněmi tak, jako tady mi přijde trochu unfér. Nikdo z nás nic podobného nevymyslel, tak proč to??? Na všech fórech je to stejné, neviděl jsem jediné fórum, kde by se lidé dokázali bavit o věcech s nadhledem a klidem. Nemám s překladem problém, stojím si za svými slovy. Každý ať cvičí své, ale nehaní druhé. Vezmi to, co zde probíhalo z druhé strany, vlastně bychom se všichni měli vrátit na začátek BU. Dnes je trochu jiná doba a výuka probíhá také jinak než dříve, to víme všichni.
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

:-)

Příspěvekod kumori » stř 01. dub, 2009 18:57

4 wakaki

chápu, nicméně zkus být na výši a vysvětluj, vysvětluj a vysvětluj, protože Ty jako představitel stylu jsi jeho výkladní skříň.Představ si, že si Tvé odpovědi čtě třeba Klementis Sensei...nevím, BU je i o trpělivosti, aspoň myslím...každopádně kobudo jsem cvičil jen jako systém kobudo kwai, s okinawa kobudo nemám praktickou zkušenost, ale myslím, že spojitost technik karatedo a kobudo je víc než blízká.Cvičíte kobudo v bílém karategi nebo v černém keikogi a bílých zubon?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wakaki » stř 01. dub, 2009 19:27

Tak nějak si představuji debatu, děkuji. Nicméně Klementis sensei se mnou nemá nic společné, naše cesty se rozdělili před 4 lety, nicméně mu vděčím za mnohé. Kobudo cvičíme v bílem gi. Stejně tak Shorin ryu. Viděl jsem některé lidi, kteří cvičili jen kobudou a to se různilo, někteří byli celí v černím gi, jiná jen černé kalhoty, jiní černý vršek, hakama a jiné, nevím, neznám ony školy, já kobudo cvičil poprvé v roce 2003 se senseiem Higou-Shorin ryu. Věděl jsem o něm, ale nějak to šlo okolo mě..víš jak to je, netýká se tě to, tak to je vezmeš na vědomí.
wakaki
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně