Moderátor: PC
dominik píše:Ahoj,
včera jsme tak nějak polemizovali na tréninku co je bezpečnější obrana proti low kicku (když neberu uhnout mu). Do včera jsme brali za bezpečnější nohu otočit dovnitř tak aby rana dopadla spíše na zadní stranu stehna než přímo na svalové úpony na boku nohy. Ale včera se vytasil jeden nováček, že jeho bratr dělá x let kick box a ten mu vysvětloval, že bezpečnější je naopak natočit nohu ven, kolenem vstříct úderu. Samozřejmě, že nikdo z nás nebyl ochoten vyzkoušet co je větší pravda, tak jestli někdo nemá zkušenosti. Třeba někdo z muay thai nebo kick boxu?
ukropcany píše::roll:
Lowkick sa vždy kryje holeňou! Keď Ti niekto tvrdí, že je lepšie sa nechať kopnúť zozadu/zpredu do stehna, tak je na hlavu... ehm, nikdy nedostal poriadny lowkick...S nakopnutou holeňou chodiť môžeš, s rozseknutým svalom nie!!!
DaveStone píše:To je mi novinka s krytím lowkicku holení. Ve dvou různých školách BU mi bylo vštěpováno, že se nesmí střetnout holeň na holeň a lowkick se kryje podkolenní částí nohy s vytočenou špičkou dovnitř... Inu, asi špatnej oddíl
ukropcany píše:4defendu - asi tak...
4jeikob - a topánkou do šlachy by si dostať chcel?![]()
Ešte k tomu videu - na môj vkus je ten blok príliš blízko členku, my blokujeme tesne pod kolenom, tam kde končí šlacha a začína kosť. Tam je to tvrdé a nie je žiadna vôľa... súper tam dá dve a končí...
dominik píše:cudles
Počítám, že to bylo na mne:-) cvicim sebeobranu allkampf-jitsu. Jak jsem psal na začátku, neberu v potaz obranu holení což je poměrně logická obrana a řekl bych, že u hodně lidí reflexivní. Jen mne zajímalo co dělat v situaci, když se na cvičuje low kick na lapu. jestli nohu jen zpevnit nebo pootočit ven nebo dovnitř.
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků