Velmi podobné Hapkidu? To snad ne?severin píše:Zkus zavolat na 603530634 Mr.Kochan.Ten poradal nejake seminare a urcite ti poradi.Jinak v Praze vim o jedine particce,ktera se snazi cvicit hapkido,ale nemam na ne moc dobre reference.Snad cvicili pred tim taekwondo WTF a podle toho to taky vypada.Cvici v T-mobil arene /postrani vchod od hotelu/.Urcite to zkus a jdi se tam podivat a pokud se ti to nebude libit zkus se kouknout na goshindo,ktere je hapkidu velmi podobne.
Na operaci ještě nemám věk, každopádně dík. Měl jsem a mám v plánu na ni jít.rorysek píše:x-thorn>
dost dlouho jsem aktivně sportoval (ne BU) a bez kontaktních čoček by to fakt nešlo. a dneska je nabídka kontaktních čoček dóóst velká, takže se dá vybírat (vystřídal jsem asi 3 značky a různé typy). každopádně teď mám už rok oči seříznuté laserem a .... jsem tím naprosto nadšen.
tj. pokud máš klasickou krátkozrakost, určitě bych doporučil laser (je to docela pakárna po letech zase dobře vidět![]()
x-thorn píše:Zdar všichni. Jsem velký fanda boj. umění a chtěl bych začít s Taekwondem. Mám bohužel, ale jeden problém a to oční vadu (7dioptrií). Při soubojích je mi jasné, že bych musel být bez brýlí, ale to bych nic neviděl. Je možné, abych cvičil Taekwondo bez těchto soubojů nebo kdybyste mi mohli doporučit nějaké jiné bojové umění? Díky.
TKD píše:Jestli máš 7 dioptrií, tak si dej pozor, protože můj kamarád z TKD (!3! dioptrie) prakticky nemůže dělat matsogi, ani na tréninzích - nevidí ránu pořádně přilétat, ani když je to něco jako dollyo(obloukový kop) ze zadní nohy. Když čekáš problémy, nos kontaktní čočky, aby ti někdo neudělal z brýlí implantáty. Nejlepší by pro tebe asi byl nějaký wrestling.
TKD píše:Jestli máš 7 dioptrií, tak si dej pozor, protože můj kamarád z TKD (!3! dioptrie) prakticky nemůže dělat matsogi, ani na tréninzích - nevidí ránu pořádně přilétat, ani když je to něco jako dollyo(obloukový kop) ze zadní nohy. Když čekáš problémy, nos kontaktní čočky, aby ti někdo neudělal z brýlí implantáty. Nejlepší by pro tebe asi byl nějaký wrestling.
Zpět na korejská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků