Hustý
1) Bavil jsem se o vztahu těla k meditaci ... vnitřní rozjímání opravdu nemá, kromě začátečnické berličky, valnější význam v pozici těla!!! Meditace je stav mysli!!! To, že si Dyma plete meditaci s Zhan Zhuangem je věc druhá ... mimo to si dovolím tvrdit, že i např. u lotosového sedu, pokud v něm někdo chce cvičit meditaci, koncentraci, kontemplaci ... musí na to mít tělo připravené/posilněné ... proč by s tím jinak měl každej nováček problém? ®e se pravidelným cvičením tělo dostatečně zpevní a pak si dotyčný může dovolit se v pozici uvolnit, je věc jiná, ale pokud mi někdo chce tvrdit, že bude každej od začátku v ZZ uvolněnej, tak si to buď nikdy nezkusil a nebo je sedmilhář

Sám jsem za mlada cvičil velmi aktivně tyto věci a opravdu ty záda prostě z počátku dostanou záhul!!!
2) Posilování nedělá svaly tvrdé, ale silné a odolné, což je v každém případě žádoucí efekt!!! Pokud máš Dymo pocit, že posilováním sval tvrdne, tak buď neumíš posilovat vhodným způsobem pro BU/BS a nebo o tématu zase málo víš!!! Všechna BU/BS nejsou o ničem jiném než o tom jak používat takovou a makouvou sílu, jak jí nacvičit a jak jí pak využít!!!
3) Dělat z wing chunu něco, co není, přidáním nějakých buddhistických meditací je možná vznešenej počin, ale já osobně v tom přínos nevidím ... Někdo hold před cvičením kung fu ulétl na meditacích a teď se toho jaksi nechce vzdát??? Nebo jiná varianta, ale v každém případě, mi Dymo přijde při nejmenším podivné, abys nás tady poučoval o kung fu, když jsi v něm úplně na začátku - tomuhle "mesiášství" nerozumím ...
Doufám, že z toho nebude další flame, ale ujasnit si to asi nebude na škodu

Konec konců není přeci problém, přijít k nám do školy a prakticky si ověřit, jak blahodárnej vliv v kung fu, mají tyto gandalfoviny na bojeschopnost

Já na to nesázím, je někdo jiného názoru
PS: Dymo nezkusil, protože bys pořád nenabízel svého učitele, jeho učitele ... atd ... tohle je důkaz sám o sobě, ne?