Glass píše:luen píše:Glass píše:Inac mam 21.Moja prvotna myslienka bola cvicit tu http://www.vingtsun.cz/index.html .Kde sa cvicia dva styly naraz aj filipinske aj ving tchun.
Svoje uz jsem napsal, ale tuto skolu rozhodne nedoporucuji
Mohol by si trochu rozviest dovody preco oni nie?Vravim ja tieto skoly nepoznam a celkovo kung fu je premna jedna velka neznama.Dost by ma zaujmalo co su to tie formy preco ich ma Wing Tchun len sest a Taj ji cez sto?Ako dlho trva osvojenie technik a podobne?Hodne to zrovnavam stym boxom kde sa technika uci tri mesiace.Je to spusta otazok ja viem, ale je dost mozne ze si volim BU na hodne rokov, tak by som nerad vybral nieco zle.Plus teraz riesim aj ten zdravotny stav ktomu.Bol by som vdacny za osvetlenie.
Co se tyka tai ji, neni to ma parketa - na to ti odpovi jini ...
Co se tyka wing/ving/yong chun/tsun/tsung/tchun/czun ... projdi si mistni diskuze ve foru, diskuze k clankum na toto tema ... atd a uvidis sam

Wing chun ma mnohem vic forem, wing chun je mnohem bohatsi nez proflaknuta linie z Hong Kongu. Wing chun neni jen o striku, ale stejnou merou i o wrestleni, wing chun ma mnohem vice zbrani, mnohem vice aparatu na rozvijeni pohybovych vzorcu u striku/wrestlingu atd ... atd ... projdi si mistni diskuze a clanky.
Delas dobre, ze to srovnavas s boxem, jen je to jeste o kopani, zapaseni ... vse do sebe metodicky zapada i s nastrojem jako je chi sau. Jen je skoda, ze velka skala ruznych wing/ving/yong chun/tsun/tsung/tchun/czun skol ulitava na jednom z nastroju, prave na onom chisau

A v neposlední řadě má wing chun i qi gong, resp. hei gung, protoze ve zdravem tele, zdravej duch