BaRbaK píše:Čau, začal jsem asi přede dvěma měsíci chodit na MT a je to strašně mě to baví, každopádně mě zajímá názor, jestli je dobré přidat ještě jeden styl ke stávajícímu. Na MT chodím dvakrát týdně a ještě bych chtěl přidat dvakrát týdně krav maga, co si o tom myslíte, má to smysl?
BaRbaK píše:To samozřejmě můžu, ale chtěl bych si KM vyzkoušet, čím dál víc se mi začíná líbit, ale MT me zase strašně baví, tak jsem bezradný
RUNAR píše:Jeden styl je základ, to je jasný, pak se ale určitě vyplatí k stand up stylu dodat zem, byl jsem si vyzkoušet efektivitu BJJ k Tomáši Podhorskýmu a potom Fernandovi....každej striker by si tohle měl alespoň párkrát vyzkoušet.
RUNAR píše:Marcelo:
Férovky nebyly v kurzu nikdy....když tak koukám na Karate co je tam za techniky a postupy a s jakýma "brutál nefér" útokama se počítá.
Je jasný že bjj NENÍ NA ULICI, právě proto že když někdo pujde na zem tak se seběhnou kumpáni a je to vybavené.
BJJ je úžasně efektivní ale je to limitovaný tím že jen v situaci 1 na 1.
Jak říkám na ulici vždy počítat s tím že je soupeř brutálně nefér.
marcelo píše: mam jednu kardinalnu otazku na ktoru vacsina ludi akosi nereflektuje..pred 20 r. klan Gracie si prihrial velmi silne svoju marketingovu polievku..nie je pravda ze 90% poulicnych subojov skonci na zemi...toto je bohapuste klamstvoOno ani ked spadnete na zem na ulici,tak v ziadnom pripade to nevyzera a ani sa nepouziva taktika ala BJJ boj o dominantnu poziciu a nasadenie skrtenia alebo paky...suhlasim ze je dobre vediet zaklady BJJ,rozvija to zaujimave atributy na zemi,je ti prirodzene posilka,dava to mrstnost na zemi atd...ale na druhu stranu ak sa nechcete dostat na zem a chcete mat spickovu anti-takedown obranu,tak tuto vam BJJ velmi nerozvinie..na toto su frajeri Zapasnici a Judokovia
Cize v prvom rade rozvinut boj na nohach,potom boj v zapasovom klinci a ako posledne boj na zemi...tak to vidim ja a myslim ze to ma logicku naslednost..samozrejme ak clovek na to pozera selfdefense pristupom,ked nie tak nech zacne graplit od zaciatku na zemi,ale boj na zemi na ulici je v dnesnych podmienkach velmi sporadicka zalezitost..ferovky uz davno nie su v kurze a ani uz nebudu
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník