Multikulturní setkání BU.cz vol 4-návrh

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod RUNAR » čtv 27. srp, 2009 13:38

No jinak Judo ukemi waza-technika pádů a nejvíc uširo ukemi waza-pády vzad mě několikrát zachránily NA ULICI kdy sem uklouznul na ledě.....to jdete v klídečku a najdenou báááááác o tvrdej led na betoně kterej tam snad sám Mrazík svou holí mrazilkou vykouzlil.
Nebejt mojeho Judo backroundu tak jsem byl rozmlácenej.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 27. srp, 2009 16:21

.
Naposledy upravil pucmaz dne pát 20. úno, 2015 13:30, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 27. srp, 2009 18:37

pucmaz píše:Tachi waza - (tatsu - stat) jsou techniky postoju. Ve slozenine se pak (v prepisu do latinky) z tachi stava dachi, takze je spravne treba zenkutsudachi nebo shikodachi, nikoliv zenkutsutachi atd.
Je to to samy jako kdysi davno zminene kopy. Keri waza, ve slozenine se pak z keri stava geri, takze se rika maegeri, yokogeri atd. Ale nikdy ne geri waza.
Hody jsou japonsky nage waza, uchopy jsou tsukami. Dachi waza bohuzel neznamena vubec nic, leda bys neco novyho treba vymyslel :wink:

Co ty můžeš vědět o tom se v Čechách čemu říká japonsky :lol: :wink: jinak každopádně pády jsou taky jediná věc kterou jsem kdy ze svých bojových dovedností použil NA ULICI :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 27. srp, 2009 22:40

Panda píše:Co ty můžeš vědět o tom se v Čechách čemu říká japonsky :lol: :wink:

Vyborny :lol: :lol:
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 28. srp, 2009 8:31

1) :D
2) Je ÚPLNĚ jedno jestli jestli tomu někdo říká dachi nebo tachi waza.....tý ženský zachránil život postoj asi je jí jedno jestli z dachi nebo tachi a to samý platí pro jiný použití.
3) Světově je spíš zavedená transkripce do Angličtiny dachi waza, neznám vůbec pravidla pro transkripce Japonštiny a tudíž klidně může bejt správně tachi waza.
4) Klidně se tomu může říkat Česky "technika postojů" nebo Anglicky "stances".....Japonci si taky převedli čínský nebo okinawský názvy a udělali správně.

Na tom se asi shodneme všichni. :)
Jinak nějakej pravopis asi bejt musí taky bych asi nesouhlasil kdyby někdo psal Shodogan :) i když je to silně nepodstatný ....v tomhle tu Pucmazovu poznámku chápu.

Ovšem přepis Shotokan který jsem nedávno vymyslel a to:
Shotogun se mi líbí 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 28. srp, 2009 11:19

Jinak dost záleží na kontextu.....v Judo je taky tachi waza a v tom významu v jakým jsem to psal a to techniky (hody) v postoji a né technika postojů.

Hody v judo jsou Nage waza ale ta se dělí na Tachi waza-hody v postoji jak jsem psal a na Sutemi waza-technika strhů s pádem na zem.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 28. srp, 2009 13:56

RUNAR píše:3) Světově je spíš zavedená transkripce do Angličtiny dachi waza, neznám vůbec pravidla pro transkripce Japonštiny a tudíž klidně může bejt správně tachi waza.

Na tom se asi shodneme všichni. :)

No, nevím...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 28. srp, 2009 15:01

Á kopírka-papagáj Gino zase na scéně, to mě vždycky pobaví, ty nezklameš. :D

Fakt se tady nebudu dohadovat o takový píííííp jako jestli se víc používá tachi waza nebo dachi waza.
To sou přesně ty hovadiny kterých se drží teoretici a puntíčkáři s nažehlenym KIMONEM ,(doufám že někdo napíše že je to správně GI :D ) a černym páskem co ale neuměj praštit.

Se mi snad zdá tohle.....klidně se může řikat postoje a údery atd.....jsme Evropani a né Japonci......není dobrý bejt kopírka ale to tobě těžko říkat.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 28. srp, 2009 15:35

Runar: Takze, jednak pises neco blbe, je ti jedno, ze to pises blbe a budes se navazet do kazdeho, kdo jenom upozorni na to ze to je blbe... Nebylo by treba lepsi zkusit podekovat za opravu a psat to dobre, zvlast kdyz je to takova drobnost? D a T je prece na klavesnici kousek od sebe a napsat "diky za opravu" je mnohem mene narocne nez to co jsi napsal Ginovi.

Pis to jak chces, je mi to srdecne jedno a je to drobna neznalost, ale je trochu nesmyslny se poustet do lidi, co na to jenom slusne upozorni. Slusnost uz myslim drobnost neni.

Ale jak pises, jsme Evropane ne Japonci, jsme dokonce Cesi na BU.cz zumpe a tam je samozrejme mnohem dulezitejsi navazet se naprosto do vseho a do kazdeho ...
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 28. srp, 2009 15:44

Picard:
Jen si to přečti od začátku JAK a na CO jsem reagoval.
To co jsi napsal má slabou logiku, formálně v pořádku ale obsah logicky slabý.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 28. srp, 2009 15:46

Jinak jestli je ten přepis opravdu tachi waza tak jsem to PSAL ©PATNĚ, to samozřejmě na celý čáře UZNÁVÁM A PŘIZNÁVÁM.

EDIT:chtěl jsem to někam odcitovat a původní příspěvek jsem omylem smáznul.
Naposledy upravil RUNAR dne pon 31. srp, 2009 11:45, celkově upraveno 3
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 28. srp, 2009 16:06

Jen tak teda pro prehlednost

RUNAR píše:3) Světově je spíš zavedená transkripce do Angličtiny dachi waza,
Tohle neni pravda. Muzes si to overit v nejake prislusne chytre knizce, nebo se zeptej nejakyho Japonce, at ti precte 立業 a poslouchej jak to zni. Mimochodem s tou transkripci uz to napsal pucmaz o neco vys.

Kdyz pises Ginovi kopirko a papagaji to ti prijde ve vsi slusnosti? Mozna zkus po sobe cist spis ty.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 28. srp, 2009 16:15

A to, ze nekde v Japonsku nejky chlapek ukradl babicce v metru kabelku, nebo vykradl obchod je rozhodne dobry duvod pro napadani lidi na bu.cz, tak se nenech v zadnem pripade odradit a smele pokracuj. Hlavne bacha na tu slabou logiku.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 28. srp, 2009 16:17

Jak říkám Japonsky neumim ani to nebudu nikde dohledávat to si radši pudu zatrénovat.
Jestli je to správně tachi waza tak jsem to psal špatně.....uznávám.

Jinak ale často vidím psáno jak Anglicky tak Česky dachi waza.....odtud ten můj dojem že je to zavedenej přepis.

ad)Gino, za formou i obsahem si stojim v pořádným tachi waza.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 28. srp, 2009 16:33

to zas bude roztrhanejch občanek... :D
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 28. srp, 2009 17:24

RUNAR - kdyz uz jsme u te uprimnosti. Chovas se jako normalni krupan a tve vytruby vuci mne jsou minimalne nevhodne. Rad bych te NAHLAS pozadal, aby ses o me podobnym zpusobem neotiral. Ze ti neni hanba.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » pát 28. srp, 2009 19:38

Ze se nekdy hodi byt puntickar a jindy zase ne :lol:
Tomasi je preci normalni, ze se na verejnem foru lidi klonej k jedne nebo druhe strane, co te na tom prekvapuje? Nebo vyzadujes od kazdeho svuj osobity nazor? A to i ve vecech, kde neni jina moznost, nez jen jedna ...

Ja osobne take rostu z toho, kdyz nekdo pise v nekolika vlaknech jak necemu rozumi, resp. rika jinym jak oni nerozumi a pak se takhle shazuje (viz. vlakna o wing chun a par o karate) ... Ne tim, ze neco nevi - to je normal, ale tim, jak se z toho pak vyvleka :arrow: Neni chlapsky stat si za svym za kazdou cenu, ale poznat kdy to cenu ma a kdy ne. Byt i ja patrim k tem, kteri se nechaji casto unest ...

4all je to OT
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 28. srp, 2009 20:23

Tome nedej se, fandim ti! 8)

:twisted: :lol:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 28. srp, 2009 20:56

Gino:
Prostě nemám rád a mít rád nebudu když někdo něco nakopíruje a přispěchá s tím někam dělat chytrýho jak ty to děláš furt a hamba by za takovýhle "metody" měla bejt tobě.

Ukrop:
Sorry ale ten tvůj příspěvek je úplně MIMO MÍSU.
Jasně jsem napsal hned v PRVNÍM příspěvku že nejsem odborník na transkripci JPN do AJ a pak jsem jasně napsal že mají asi pravdu.....si to přečti než tu začneš psát hovadiny
:roll:

Luen: Je mi jedno kdo se kam kloní ale když někdo čeká až kdo co napíše a pak přispěchá a dělá chytrýho s nějakou papagáj informací tak z toho nemůžu, navíc když karate nikdy necvičil.
Zbytek je mimo mísu jako u Ukropa.....jasně jsem napsal HNED V PRVNÍM PŘÍSPĚVKU že nejsem odborník na transkripce z JPN do AJ.

Za další je to taková neskutečná hovadina že někdo dokáže řešit d nebo t když jde o příběh kdo postoj zachránil zdraví nebo dokonce i život jedný starý paní a lidi tu řeší d nebo t v transkriptu :roll: Pro mě je tohle ZVRÁCENOST.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 28. srp, 2009 20:59

Tohle jsem napsal ještě než páni chytrolíni Luen a Ukrop napsali ty svoje hovadiny tak si to porovnejte jestli teda umíte číst:

RUNAR píše:Jak říkám Japonsky neumim ani to nebudu nikde dohledávat to si radši pudu zatrénovat.
Jestli je to správně tachi waza tak jsem to psal špatně.....uznávám.

Jinak ale často vidím psáno jak Anglicky tak Česky dachi waza.....odtud ten můj dojem že je to zavedenej přepis.

ad)Gino, za formou i obsahem si stojim v pořádným tachi waza.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé